Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.01.30. 08:00 Fabius

Ingyen Gabi szittyanetje

Címkék: jobbik vona gábor cigányság ingyen net születésszabályozás

Fura szerzetek ülnek egyik másik párt kreatívnak hitt csapatában. Tavaly Ingyen Csabi jött elő az ingyen békávé látomással, most meg itt van Ingyen Gabi és az alanyi jogon járó, fizetni nem kell érte internet víziója. A seggünk kivan a gatyából, egy huncut peták nem sok, annyi sincs feleslegesen az államkasszában, (és a manyup lóvé elcsórására alapuló gazdaságpolitikából kiindulva nem is lesz egyhamar) mégis ipari méretű vetítés zajlik. Persze, jó vóna, ha vóna, meg igaz vóna, meg minden vóna, de legjobb mégis az vóna, ha a józan ész, az megvóna még valahol.

Vona Gábor egyszerre vádolta Gyurcsányt és Orbánt tudatmódosító szerek használatával évadnyitója alkalmából. Elolvasva a beszédét viszont innen úgy tűnik ő sem nélkülözi ezeket a szereket. Bár könnyen meglehet, hogy csak a témaszegénység beszélt belőle, mert a kormány erősen lenullázta a Jobbik szavazóbázisának hívószó raktárát regnálása alatt. A vérszegény cigányozás meg a tíz százalék megtartásához is kevéske lesz. Ehhez képest a beszéd erre, és az ígérjünk valami betarthatatlan faszságot retorikára épült. Gábor mégis úgy adta elő, mintha máris választási győzelemre készülő vezér, és nem mintha egy tízszázalékos párt időnként rendetlenkedő vezetője lenne.

Fel kell a népnek ébredni, erre lesz jó az ingyen net - mondta, mi meg csodálkozzunk: az fog csörögni hajnalonta vekker helyett? Vajon mikorra lesz időzítve a Nagy Ébredés Projekt? A választások előtt fog ébredni a szavazóknak az a kétharmada, akik Vona szerint máris Jobbikosok, csak nem tudnak róla, vagy megint csak utána? Érdekes kérdés, mert előtte nincs ingyen net, utána meg négy évig ismét késői az ébredés. Lesz baj a logisztikával úgy érzem. Vagy esetleg úgy gondolta, hogy addig is ébredezünk itt magunknak valahogy, ameddig hagynak? Mert ebben az esetben szabad vóna hangosabban kritizálni a médiatörvényt. Ugyanis az utóbbi idők témába vágó egyetlen hangoskodása Gaudi képviselő úr Európa Tanácsban elhangzott beszéde volt, amiben elmúltnyócévezésre és Gyurcsányozásra futotta mindössze.

De legyünk nyugodtak, a Jobbik romáknak kigondolt születésszabályozása is legalább ennyire gubancos, mint az ingyen net. Vona Gábor gyakorlatilag lediktálta a Népszava újságíróinak mit kell írni, így valószínűsítem komolyan is gondolja:

"Megismétlem: igen, a cigányság népszaporulatát le kell lassítani! Vona Gábor nem azt mondja, hogy sterilizálásra, meg koncentrációs táborokra van szükség, amit ilyenkor a lapok össze szoktak hazudozni, csak azt, hogy a cigányság népszaporulata az indokoltnál nagyobb, méghozzá nem azért, mert ez náluk kulturális jelenség, nem. Azért, mert a hibás szociálpolitika erre neveli őket, a megélhetési gyerekvállalásra."

Leszögezném így az elején: szerintem nem nácirasszista az, aki ma Magyarországon a cigánysághoz köthető problémákról beszél. Ti sem nácirasszisták vagytok, hanem egyszerűen ostobák. Ugyanis megrögzött szokásotok szerint ismét a legrosszabb irányból mentek neki a nagyon is élő és létező problémának. Magyarországon egyféle állampolgárság van, ergo: "népszaporulat szabályozást" is egyfélét lehet(ne) bevezetni. Olyat, ami csak a romákra érvényes, nem. Így az egyetlen módja a népszaporulatuk külön szabályozásának, ha kimész közéjük, és te magad meggyőzöd őket mondjuk a hatékony védekezés szükségességéről, és lebeszéled őket a kettőnél (háromnál, négynél, stb) több gyerek vállalásáról. Azt azért szívesen megnézném, ahogy megpróbálod.De, ha már úgyis ott vagy esetleg beszélhetnél nekik a társadalmi felelősségvállalásról, a tanulás, képzés fontosságáról, az általános viselkedési normák betartásáról, az önmagunkkal szemben támasztott igényszint emeléséről, hátha rád hallgatnak. A Nagy Büdösben verhetnéd az asztalt egy normális közmunkaprogram kidolgozásáért, annak hatékony betartatásáért, lobbizhatnál, hogy az önkormányzatok vegyenek át elemeket a monoki modellből ( a családsegítő szakemberei mellé roma segítőket alkalmaztak, pl védőnő asszisztense) ami könnyebbé, érthetőbbé tette a romák felé irányuló kommunikációt. Mindezt ne azért tedd, mert megszeretted őket. Hanem, mert ez a járható útja a cigánykérdés megoldásának. Már akkor, ha tényleg a megoldás a cél.

Ha csak mondani akartál megint valami nagyot, akkor hagyd a picsába.

51 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr332624450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A kérdés, hogy a legszegényebb rétegekben mind tudatosan vállalnak sok gyereket a segély megszerzése érdekében, vagy sokan vannak olyanok is, akik csak egyszerűen nem tudnak semmit a születésszabályozásról.

Az utóbbi esetben a felvilágosítással + ingyen óvszer osztogatásával is meg lehetne próbálkozni.
"Magyarországon egyféle állampolgárság van, ergo: "népszaporulat szabályozást" is egyfélét lehet(ne) bevezetni. "

Ez egy általánosan elterjedt, katasztrofális baromság sajnos. Mondjuk nyilván nem Vona fogja bebizonyítani, miért az.
A jobbik ilyen megszólalásai a szavazói egy részének szólnak, egy rettenetesen skizofrén pártról beszélünk akinek ez a fele teljesen eljelentékteleníti a másik felét akik megfontolandó javaslatokkal állnak elő.
Pl.:
Ebben pl. tök nagy ráció van kb.leszednék az országról a ballasztot, és végre kihasználhatnánk azt hogy forinttal fizetünk, és nem euróval.

hirszerzo.hu/profit/164711_igy_mentene_meg_a_jobbik_a_devizahiteleseke

Ideje lenne eldönteni a jobbiknak, hogy mit is akarnak, mert szét fog hullani a tábor.
az ugye megvan, hogy a cigányok azért csinálnak 5-6-10 gyereket, mert segélyt+támogatást kapnak, és addig sem kell dolgozni. erre találta ki a Jobbik, hogy adókedvezmény formájában támogassák a gyerekvállalást, ergo a saját SZJA-dból kapsz vissza.
A szerző alapvetően jó helyen tapogatózik, de talán nem gondolta át eléggé az érvelését, ezért van benne némi ellentmondás.
Valóban komplex, összetett feladat a cigányság, a tudatlan, analfabéta emberek felzárkóztatása. Ennek volnának hatékony elemei a felvilágosítás, "célirányos" oktatás, komoly ösztöndíj-programok, valamilyen mentor-, családvédő támogatás. De ennek a halmaznak lehetne komoly eleme az internet-hozzáférés ingyenessé tétele azok számára, akik ezt egyébként nem tudják önmaguk számára finanszírozni. Természetesen ehhez szükséges a megfelelő oktatás és infrastruktúra biztosítása is.
Emiatt az ellentmondás miatt sántít kicsit a poszt.
A cigányok a pénz miatt vállalnak sok gyereket.
Még olyat is csinálnak,hogy állami gondozásba adják őket majd valamelyik rokonuk magához veszi a purdékat és magas állami támogatást húzva a "szülők" nevelik?őket..
a szociológusok kimennek a cigánytelepre, és prbálják a családtervezést tanítani. mindenkinél 6-7-8 gyerek, nem nagyon fogékonyak rá. de egy szer csak hallják, hogy az egyik cigánycsaládnál csak 1 gyerek van. odamennek, körbenéznek, hát egy nagydarab asszony van, meg egy cingár kicsi férj. kérdezik, hogy hogy van csak egy gyerek:
- Hát a Gazsi kicsi, úgyhogy úgy csináljuk, hogy a fürdőben én nekitámaszkodom a mosdónak, a Gazsi mögöttem feláll egy sámlira, és hátulról tol. Én meg a tükörből figyelem, és amikor látom, hogy torzul az arca, akkor kirúgom a sámlit alóla.
@ErrOr: ezt a FIDESZ találta ki 1998-ban (már akkor adókedvezmény volt, és 4 évig nem emelték a családi pótlékot 1 ft-tal sem), és már akkor sem működött. ergo nem igaz.
Kíváncsi vagyok, hogy a szakértő kommentelők vajon mennyit járnak cigányok között, hogy ilyen sokat tudnak róluk. Vagy netán tanulmányokat olvastak erről?
@Kürüsüly: "Ideje lenne eldönteni a jobbiknak, hogy mit is akarnak, mert szét fog hullani a tábor. "

Szia,
a parlamentbe jutás óta tanúsított magatarásuk/munkájuk szerinte elég egyértelműen elárulja, hogy mit akartak: a bejutással járó pozíciókat, támogatást és befolyást. Ha nem így lenne, ugyanazt csinálnák, mint mielőtt parlamenti tényező lettek. Mindenki döntse el, szerinte ugyanazt teszik-e vagy sem. (Hál' istennek nem - gondolom én)

Meglátásom szerint a Jobbik egyelőre pontosan ugyanazt a pályát futja be mint anno a MIÉP: protest-szavazatokkal bejutottak, most ott a (viszonylagos) hatalom, pénz, pozíciók - és nem tudják kezelni. Ha továbbra is a MIÉP-i pályán maradnak, akkor tudjuk, mi vár rájuk.

Ehhez kívánok nekik sok sikert, erőt és kitartást.

bio
@bioLarzen: Erratum: szerinte -> szerint.

bio
@algi:
Biztos többet, mint a döntéshozók...
@Kis ember: Jó, de az nem ér "cigányok között járásnak", ha a tévében látják őket, és az sem ér "tanulmány olvasásnak", ha a kurucinfó szellemiségével rokon pamfleteket olvasgatnak.
Kedves Fabius!
Bizony vannak olyan országok, ahol alanyi jogon jár a net.
(Nem, nem Kuwaitra, és Dél-Koreára gondolok.)

Még egy észrevétel:
Személy szerint soha nem írok posztot a részecskegyorsításról, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem értek hozzá.
@atila68:

Szerintem benéztél valamit. Alanyi jogon járó netról hallottunk Finnországból...

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=318201

...és az Unió digitális programja is szorgalmazza:

www.origo.hu/techbazis/internet/20100519-2013ra-internetet-adna-mindenkinek-az-eu.html

Ezekben annyi a közös, hogy az internet elérés valóban alanyi jogon járna, ám nem adnák ingyen.
@algi:

Én a nyóckerben lakom. Az minek számít?
És ha én naponta remegve megyek haza a blaháról esténként? Ha a körúton telefonálok, majd elmennek mellettem vagy 6an, az egyik megszólal h neki hugyoznia kell és erre a célra ki is választja az egyik ház kirakott szemetesét. Közben én sietve lépkedem és dugom el a telefonomat... K.ra elegem van abból h rettegve élek miattuk. Nekem tök mindegy h h oldják meg, csak valaki lépjen már valamit!
Sajnos sok iskolázatlan ember él Magyarországon, azoknak a pártja a Jobbik.
A Vona-féle megélhetési politikusokat elkéne zavarni dolgozni, ne a dolgozó emberek adóiból dorbézoljon!
@KajsaBlack:

Á, te csak előítéletes vagy! Kérdezd meg bármelyik, II. vagy XII. kerületben lakó politikust!
A Blog írója nem volt ott tegnap a Jobbik évadnyitóján és mint a média 98%-a ő is elhallgat bizonyos dolgokat és teljesen másképp állítja be mint ahogy az elhangzott.Ergo a blog írója HAZUDIK.
És nagyon szép dolog, hogy egy egy órás beszédből (ami leírva lehet van 10-15 oldal)ki bírt ragadni két dolgot amit jól le tud húzni. Gratula hozzá és további jó hazudozást.
Akit meg érdekel az igazság és nem csak ez az ámítás az nézzen utána a dolgoknak.
@deanmoriarty:

A beszéd pontos szövege itt megtalálható:

barikad.hu/vona_g%C3%A1bor_f%C3%A9ln%C3%BCnk_pedig_semmit%C5%91l_sem_szabad_mert_az_igazs%C3%A1g_szabadd%C3%A1_tesz-20110129

...ha már utána nem néztél...

Most vesd össze ügyesen azzal amit én írtam, és bökjél rá miben is hazudtam. Mellesleg véleményt arról mondok, amiről nekem tetszik. Ugyanis ez itt nem "média", hanem egy blog, ahol a saját közéletről alkotott véleményünk olvasható.
Ha valaki inkább hallgatni, nézni szeretné, elvégre ez egy beszéd, nem egy tanulmány:
www.youtube.com/watch?v=k7m29F3zKdE&feature=player_embedded
A zinternethez nem értek, de a cigányokat lőni kell...
Márpedig itt Vonának igaza volt, akárhogy is nézem. Az ingyen net már máshol, máskor is felmerült, lépések is történtek itt-ott, nem olyan légből kapott marhaság egyáltalán. A cigányokkal meg tényleg kezdeni kell valami, mert polgárháború lesz belőle valóban. Lehet, hogy nem tankokkal és külön hadseregekkel, de ez szerintem senkit se vígasztalna.
Ez a liberális író Bp elit negyedéből nagyon ráláthat a világra! Kívánom neki,hogy egy 7 gyerekes cigány család költözzön a szomszédba és elkezdheti a felvilágosítást a "hogyan éljünk normálisan" kérdésben. Gáborunk vidéki paraszt gyerek és megtapasztalta,hogy milyen az élet sok cigánnyal körülvéve. Ebben a k..szott országban van aki ki mondja az igazat és már az is baj! Én napi kapcsolatban vagyok munkám miatt ezzel a réteggel,nem önszántamból. Keményen kell fogni őket mert másképp nem megy! 17 évesen 2 gyereken túl lenni,segélyen élni miközben az átlag magyar 2,3 munkahelyen dolgozik,hogy megéljen betartva a kötelességeket, adózva,hogy legyen belőle "szociális" ez valahogy nem kóser. Nekik,csak jogaik vannak és ezt nem túl becsületes vezetőik sulykolják is beléjük rendesen. A borsodi cigány vajda féle figurák is kellenének 2 szekrényajtónyi méretű emberrel és szabad kezet kapva felügyelhetnék a közmunkát,ha nem dolgozik lehet menni füvet legelni./persze ha nem megy a dolog őket is büntetni/ Aki meg nem akarja elfogadni a keményebb fellépést az a fizetése 50%-át adja oda roma honfitársainknak és költözzön Ózdra. A cigányok közt is vannak rendes,becsületes emberek csak őket meg kinézik,bántják a többségben lévők. Eddig kisérletezett minden hatalmon lévő párt aztán a vége csőd lett. A Jobbik féle is eddig elmélet aztán mindjárt le kell hülyézni őket ez nem szép dolog! /A beszédeket meg nem egy ember írja és a fidesz beszédeiben is vannak zavarok!/ Ez a véleményem,de ki nem szarja le ! / a blog író után szabadon/
@ezvót:

Ja. Aki nem ért egyet a Jobbikkal az csak liberális fővárosi lehet az elit negyedből. Kurva nagyot tévedsz kiskomám. Borsodi fiú vagyok, 35 évig éltem ott, és a saját bőrömön tapasztaltam "milyen az élet sok cigánnyal körülvéve". Nem neked és nem Vona Gábornak kell felvilágosítani erről.

Ennek ellenére ezt gondolom, amit leírtam.
A jobbik szépen mutatja a miép pályáját, ez igaz. Az is lesz a vége.
Átalakultak a fidesz láncos kutyájává. Értelmes megmozdulásuk nincs. Saját magukat fogják elemészteni.
És igen is kell valamit kezdeni a cigányokkal, meg a mélyszegényekkel. de csak magyar ember van. És ez így van jól.
Csakhogy a jobbik által képviselt elvekkel és módszerekkel nem lehet megoldani a problémát, mert kötnek minket a "modern" elvárások. Nem elehet deportálni, megkülönböztetni, gulágra utalni, stb....
Jaj de libsi vagy öcsém! Szerintem akkor írj baromságokat, ha lehúztál pár évet LEGALÁBB a nyóckerben... persze valami fincsi, 100% cigó falu jobb lenne, de a nyóckerről tapasztalatból tudom, hogy kineveli a polkorrektséget az emberből.

Én 2 év után költöztem el, miután volt egy kis bunyóm egy réti négerrel... nem tetszett neki, h lóbálom az esernyőm. De persze őt is meg lehet érteni, hiszen részeg volt a szegény, nem tudta mit beszél (sajnos annyira nem, hogy lazán lecsapjam)... Aztán ettől függetlenül egy másik mozdonyszőke páros is beszólogatott egy hétre rá, azt hittem ott is lesz esemény.

Kívánok neked cigány szomszédokat!
"Hanem, mert ez a járható útja a cigánykérdés megoldásának."

Fabius, én azért helyesbítenék :) Ez bizonyára sok kérdést megoldana, csak a cigánykérdést nem. Őket (jelentős részüket) az sem érdekli, hogy holnap mi lesz, egyszerűen mert nem volt ilyen a több évszázados történelmükben (mármint évekre előre gondolkodni). Nem ismerik azt, hogy most majd tanul a gyerek 8-12-16 évet és lesz neki optimális esetben normális állása, esetleg tényleg adófizető állampolgár válik belőle. Az érdekli mi van ma, nem, hogy mi lehet évek múlva.
@Fabius: Azt mondják a bér tollnokság kurva jó pénz. Mint közalkalmazott szeretnék én is egy ilyen állást! Ha valóban ott laktál érthetetlen ez a hozzáállás! Véleményed szerint így jó ahogy van és ömöljön a pénz a semmibe./ha a retkek megverték volna a fiad másképp látnád a világot,szomszéd asszonyt meg kirabolták/ Ellenzék nélkül nincs demokrácia legyen az ez vagy az a párt. Így folytatva visszamegyünk az időben és kádár kép lesz orbán helyett, kezdődhet minden elölről. A jobbikban is vannak politikusok akik nem odavalók,persze a fidesz és mszp is rendelkezik ilyen emberekkel bőven.Vona ha nem szimpatikus nem kell nézni,ennyi! /ja és nem vagyok jobbikos/
@kenobi 74:

Egy csapásra nincs eredmény, ez tény. Viszont az emlegetett monoki modell egyes elemeinek voltak kedvező részeredményei. Szerintem tanulni kéne azokból, mert se az elkülönítő tábor, se a születésszabályozás se hasonló okosságok nem kivitelezhetőek.
@vauvauvau: Olvasd el ezt a cikket aztán megtudod belőle, hogy a Jobbik szavazótábora kikből áll.
Aztán csaholj megint.
szolnok.jobbik.hu/content/kik-szavaztak-jobbikra
amit a C-kel kapcsolatban mondott az 110%-ig igaz.
a gyerekgyártás támogatását csak adóból levonhatóan kell tovább csinálni. a segélyek 90%át pedig meg kell szüntetni.
ha megcsinálja a C az 5 gyerekét 20 éves korára, tartsa is el munkából...
@ezvót:

Azt is mondják, hogy az állandó libsizés és bértollnokozás az érvnélküli ostobák maradék fegyvere.

Mellesleg egy szóval nem mondtam, hogy ez így jól van. Sőt, szorgalmaztam a hatékony közmunka programot, annak következetes betartását. Csak el kéne olvasni betűről betűre a posztot, ugye, nem leragadni annál, hogy höjj, mámegin Vonát báncsák.

És igen, az ilyen populista hülyeségekkel, mint a kivitelezhetetlen népszaporulat szabályozás nem értek egyet. Mert nem lehetséges, azért.
@Bélus___:

Unlak egyesével helyretenni benneteket. 2 év nyócker vs. 35 év borsod megye. Én nyertem, leülhetsz.
@Fabius:
a népszaporulatot a magyaroknál is szabályozzák, ha akaratukon kívül is.
a nyugati árak, balkáni bérek kombóval...
Az ingyen netet régebben a szocialisták vetették fel, Hunvald pld. ezzel kampányolt a VII.-ben.

Amúgy mélyen egyetértek vele, ráadásul rengeteg helyen nem is lenne különösebb probléma ezzel, mert annyi kapcsolt szolgáltatást el lehetne adni, hogy az államnak maga a net szolgáltatás alig kerülne pénzébe.

Nálunk is így van: 2 éve fizettem TV+HBO+3 db. digitális csomag+net ért 17.000 Ft-ot, aztán a szolgáltató rájött, hogy ha többen vannak jobban jár, hiszen a vezeték ott van egy embernél és 50 embernél is, és ma fizetek ugyanezekért 10.900 Ft-ot úgy, hogy maximumon van a net sebessége.

Szóval Vona egyáltalán nem mondott hülyeséget, a dolog simán megvalósítható lenne úgy, hogy az államnak alig kerüljön pénzébe és mégis jól járjon a szolgáltató.
A posztolóval értek egyet. Szabolcsi származásom, hajdúsági, borsodi, kőbányai, majd hevesi tapasztalataim segítenek megérteni a problémát. Az utóbbi időben a munkám egy része Tarnazsadányhoz, Tarnabodhoz köt. Aki ezeket a falukat nem ismeri, az nem is tud a cigányság problémáiról. Ezek a kemény helyek, aki nem hiszi, nézzzen utána, vagy csak hallgassa meg Ganxstától a Való világot. Idézem: Egyik cella társad Ózdi, a másik Zsadányi.
A Máltai Szeretetszolgálat odament pár éve, vitt mosógépet, munkahelyet, foglalkozásokat, gyerekfelügyeletet, állattartást, növénytermesztést, pedagógusokat, szociális gondozókat, és lépésről lépésre haladva elért olyan fejlődést amit előttük senki.
Láttam már pár ötletet megvalósulni és beérni, és elhervadni, a gettósítástól a segélyezés alakítgatásán át a földosztásig, de az az első alkalom hogy hinni kezdek egy szebb jövőben. Ez nem az a szebb jövő amit Vona követőink mormognak magukban, nem hivatalosan. Ez egy élhető termelő, együtt dolgozó országé.
Lassú, és nehéz út, de aki tud jobbat, az szóljon. Örülnék neki.
A népszaporulat szabályozásának kérdésében nagyon tanulságos a National Geographic aktuális száma, ajánlom figyelmetekbe.
@Anti Anyag: Hogyan kompenzálnád mondjuk a hegyi településeket ahol nincs, vagy csak gyenge jel fut? Mert a lakótelepeken olcsó egy falunyi embernek adni kábelt, de nehezebb a tanyavilágban, vagy szétterülő mezőségi városban. Pontosabban drágább és nehezebb. Ki kell fizetni, ahogy a karbantartását is.
Érdekelne milyen kapcsolt szolgáltatást adnál el, ami az embereknek nem kerül pénzébe -hiszen ingyen a net- de más fizetne érte. A reklámot felejtsd el, a lokalizált anyag előállítása és terjesztése gazdaságtalan kis lélekszámnál, az országos anyag pedig nem lenne versenyképes a filmekre, nagy nézettségű műsorokra ráültetett kereskedelmi adók anyagával.
Őket az , engem meg ez foglalkoztat:
''Orbán hatalomvágya kielégíthetetlenné vált''
Miközben Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnökségét, Orbán Viktor kormányát tekintélyelvű elhajlással gyanúsítják - írta a médiatörvény ellen rendezett tüntetés kapcsán készített terjedelmes budapesti riportjában a Le Journal du Dimanche (JDD) című francia lap.
"De létezik-e még valóban demokrácia Magyarországon? A kérdés komolyan felmerül, amióta az 1989-es antikommunista forradalom volt diákhőséből a keményen nacionalista jobboldal vezetőjévé vált Orbán Viktor miniszterelnök és pártja, a Fidesz, megszerezte a képviselői helyek kétharmadát a tavalyi április választásokon. Azóta (Orbán) példa nélküli törvényhozási őrületbe hajszolva a parlamentet, s lekötelezettjeit helyezve az állami kulcspozíciókba, rohamtempóban irányítja magyar forradalmát" - fogalmazott a lap.

Orbán takarodj, mondja a magyar polgár!
Engem konkrétan az a kérdés foglalkoztat, hogy Vona miért csak verbálisan foglalkozik a kérdéssel. Meglenne a lehetősége előrukkolni nagy projektekkel, hogyan lehet megbírkózni a cigánykérdéssel. Ha kivitelezhető ötlete lenne, biztosan vezérünk hozzájárulna anyagilag is..,végülis nemzetünk érdeke. Sokunknak nagy szívességet tenne.
Tehát le a dumával és lássuk a medvét! ( ötletelni én is tudnék, anyukám Ercsiben lakik...)
Fantasztikus, hogy ez a blog kinn volt az index címlapon pár óráig, és be tudtam linkelkelni a beszédet.
Ez hatalom, ez van, sokan nézik, sokan látták.
A bloghoz nem szólnék hozzá.
Nem érdemes.
Nem méltó rá. Nagyzolásnak tűnik.
Nem vitatkoznék egy fanntsztikus beszéd, valóban gyenge ingyen ingyen iternetes részészél.
Nem vitetkoznék a cigányok szaporodásánálőaz blogban böffentet megjegyzésekkel.
Ebbő a beszédből tudtam volna gondolkodás nélkül legalább 10 nagyon érdekes blog bejegyjést készíteni(sose látta volna senki). Ha még 10 percet gondolkozok legalább még 10-et.
Persze ez nem az én blogom.
persze ez kinek a blogja? Persze ami megjelenik a címlapon az kié? Ki dönt erről? Ki a felelős? És ő kinek számol el?
Bárhogy is, kösz a posztot.Őszintén.
@akos1: Bocs a temérdek helyesírási hibáért. Így átolvasva. :(
Érdekes olvasni egyesek leegyszerűsítő véleményét a cigánykérdést illetően. Adott esetben még igaz mintákkal sem magyarázható elfogultsággal.Furcsa dolog emberek (csoportja) felett ítélkezni valami sehonnan vett felsőbbrendűséggel.
@akos1:

Ez két olyan magánember - ha tetszik magyar választópolgár - blogja, mint te. Neked, és mindenki másnak is pont annyi lehetősége van 10 perc alatt 10 érdekes blogposztot írni egy adott témáról, mint nekünk. A blogot létrehozni három kattintás. Címlapra kikerülni is pont annyi lehetősége van mindenkinek, mint nekünk.

Ha úgy érzitek van véleményetek amit megosztanátok másokkal akkor egyet tudok csak javasolni: írjátok le. Tényleg.
Az internet az egyetlen olyan szolgáltatás ami manapság 2011 gyakorlatilag lényegében plusz ráfordítás nélkül hozzáférhető (mobil-net)
A lefedettség lényegében országosan biztosítva.
Adott településen esetleg egy megfizethető antenna+erősítő ráfordítással a hatásfoka is javítható.
Van még valaki ebben a zországban,aki egy pillanatra is komolyan veszi ezt a politikai ribancokból álló kuplerájt?Ezek csak abban voltak radikálisok hogy ilyen tempóban párt, még nem feküdt le a "zellenfeleknek"!Ilyen teljesítmény után megszólalni?!Ha a pofáján bőr Vona,nem tenné!
Azt nem látja a sok itteni nagyon buta és/vagy látens jobbikos kommentelő, hogy ez nem cigánykérdés, hanem szegénykérdés. Az meg, hogy miért van több szegény a cigányok között, egy másik kérdés. Az egyik kérdést nem oldja meg a cigányozás, a másik kérdést meg nem lehet cigányozva megoldani.

Majd ha egyszer ezt megértitek, felnőtt, értelmes emberek lesztek. Addig is lehet pofázni hülyeségeket, csak tudjatok róla, hogy amit gondoltok, az az.
Semmilyen esélyem sincs címlapra kerülni. amit úgy érzek túl nagy elvárás, beképzeltség is lenne részemről.
De még a friss blog posztoknál, időrendben se lennék listázva. Ez már gáz.
Természetesen ez a te véleményed, amit leírsz, megosztasz, ezzel minden rendben.
Ami baj, hogy nulla a poszt. Böffentés. Egy szűkös ebéd után is nagyobbat büfögök.
Jössz az ingyen internettel, egyértelműen hülyeség a beszédben, ez igaz.
Aztán egy kis cigányozás, se füle se farka. Aztán várod a kommenteket, ahol lecsaphatsz, 35 évig éltem Borsodban! Micsoda ravasz terv! Érdekes, alig vannak kommentek. Furcsa is 1-2 éve micsoda vircsaft lett volna itt. Nem olvassák már az emberek. Talán már nem olyan érdekesek ezek a böffentés blogok, talán belefáradtak a liberális úthengerbe.
Tényleg milyen jó is az internet. Én választok, nem ömlik rám a szar, mint a tv-ben.
Egyébkét volt a beszédben egy csomó érdekes dolog, mint pl. a közép európai unió.
Az előző posztomban egy kicsit kikeltem, ezért elnézést kérek, mert nem voltál rá méltó, nem ér meg ennyit a blogod.
@akos1: Szeretem az ilyen megmondóembereket. 10 perc alatt száz különb posztot írsz, mi? De ahhoz is gyáva vagy, hogy legalább egy írással megpróbálkozz. A kommentek száma egy dolgot azért hűen tükröz: Vona ködásítása ennyi embert érdekel. 1-2 éve még tényleg vircsaft lett volna belőle. De ma már a Jobbik szimpatizánsok is azt látják, hogy a közpénzen hizlalt, elkényelmesedett képviselőik beálltak abba a sorba, ahol kellemes még a belterjes akolmeleg.
süti beállítások módosítása