Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.01.28. 08:00 Fabius

Gáncsoljuk el az utolsó rohamot

Címkék: otp csányi sándor matolcsy györgy magánnyugdíj

Beindult az utolsó nagy nyilatkozatleadási roham a nyugdíjbiztosító ügyfélszolgálati irodáin. Sokan kivártak/kivártunk az utolsó pillanatig, egyrészt mert az olyan magyaros, másrészt meg hátha történik valami. Mondjuk az Alkotmánybíróság állást foglal végre ábrándozás helyett, vagy esetleg a tizenéve választott pénztárunk közöl valami egyenleg félét, - netán reálhozamot - vagy egyáltalán szóba áll velünk, ügyfelekkel. De a Csányi cégnek eszében sincs hasonló. Amíg a többi pénztár lázas szorgalommal kampányol egyrészt a maradók kegyeiért, másrészt igyekszik kiszolgálni a távozókat is a döntés meghozatalában, addig az OTP máig annyit sem mondott, Csányisanyi azt üzente: kapjátok be.

Kedves drága libling és páholytárs, micsoda dolog ez? Sehol egy szerelmetes levél az egyenlegről, sehol egy működő, üzemképes telefonos ügyfélszolgálat? Most vajon mit tegyünk mi, mellőzött pénztártagok? Kerekedjünk föl személyesen, és keressünk fel az elefántcsont toronyban a kormányzati sablont ordítva: hol a pénzünk szemetek, eltőzsdéztétek bazmeg, ne ugassál, Selmeczi is megaszonta?! Egy dolog biztos, hogy ezzel a leszarunk téged kedves ügyfelünk mentalitással sikerült elérni, hogy ne akarjak az OTP ügyfele lenni. Se nyugdíjpénztárban, se lakossági, se céges ügyfélként. Keresek olyan pénzintézetet, ahol a górénak legalább a zsinórja kilátszik abból a bizonyos nemesebbik testrészből.

Remélem legalább a Matolcsy család időben értesült pénztárától az egyenlegéről, és Matolcsyné meg tudta hozni ebben a nehéz helyzetben a megfelelő döntést. Őszintén aggódom, hogy miközben Gyurka már a pénz szagától betépve új világot hallucinál magának, b.neje kénytelen nem racionális, zsigerből fakadó döntést hozni, mint bárki más. Kedves férje legfeljebb majd rá is rácsodálkozik, mint rátok egyszeri munkavállalókra: számára is meglepően kevesen nyilatkoztatok a maradásról. Ő a maga részéről nem érti, hogy a fejetekhez szorított időskori létbizonytalansággal miért nem maradtok többen pénztártagok? Le is szögezte nyomban:

"mindenki számára egyértelmű az üzenet: volt döntési lehetőség, hiszen több 10 ezren maradnak a magánnyugdíj-pénztári rendszerben, de a döntő többség hosszú távú, racionális, érzelmektől mentes döntést hozott, azzal, hogy visszatér a nemzeti szolidaritást is jelentő állami nyugdíjrendszerbe."

Kemény vagy apukám, mint a fagyott műbőrkabát, és pont úgy recseg ez az érvelés is. Volt választási lehetőség? Te a zsarolás és a kirablás közti dilemmát ennek hívod? Mert a feltételek alapján a visszatérés előbbi, a maradás utóbbi kategóriába tartozik. Ugyanis, ha a jogalap megszerzésének lehetősége nélkül elvesztek a fizetésemből egy petákot is, az bizony közönséges utcai rablás. Amire a markecolók tárgyalásán sem érv, hogy de mi felszólítottuk, pénzt vagy (időskori)életet!De legalább amit elvesztek, azt el is költitek nyomban. Te mondtad: "2013-ra a költségvetést a programnak legalább 600-650 milliárd forinttal kell konszolidálnia" - vagyis addigra a manyup pénznek helló, mi meg gondolkodhatunk, hogy vajon mit néztek ki legközelebbre? Tudom, jön a Növekedési és Stabilitási Program, és a megvágott gyógyszerkassza, nyugdíjjárulékok, munkanélküli járulék terhére felvirágzik az ország.

Egy dologban értünk egyet. Szerinted nagy dobás előtt állunk. Nos, szerintem is: csak mi ezt a nagyot 2014-ben fogjuk dobni, és nem fogtok neki túlságosan örülni.
 

113 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr862619711

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gáncsoljuk el az utolsó rohamot 2011.01.28. 16:25:54

Beindult az utolsó nagy nyilatkozatleadási roham a nyugdíjbiztosító ügyfélszolgálati irodáin. Sokan kivártak/kivártunk az utolsó pillanatig, egyrészt mert az olyan magyaros, másrészt meg hátha történik valami.

Trackback: Alekosz, az űrhajós és a magánnyugdíj-pénztár 2011.01.28. 13:08:44

Vajon nyilatkozna-e VV Alekosz a magánynyugdíj-pénztári tagsága fenntartásáról, ha tudna róla, hogy megteheti? És ha igen, miként?Amikor a Big Brother első magyar szériája indult, sok jogász a személyiségi jogok védelmében tiltakozott a műsor ellen. Sz...

Trackback: A söralátét léptékű élet 2011.01.28. 12:44:20

Az utópiák természete, hogy nem valósulnak meg, vannak olyanok amikért nem is kár!

Trackback: Fölkel Róbert nem tudja mi ellen tüntet 2011.01.28. 12:31:19

 Fölkel Róbert a független civil szerepelt január 17-én a napkelte műsorában és szembesült azzal, hogy voltaképp nem is igazán tudja, hogy miért tüntet.Vicces, ahogy pontról-pontra megdőlnek a szokásos érvekMiután szembesült vele, hogy a legnagyob...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Könnyen beszélek, mert már nyugdíjas vagyok. Egy-két dologra azért felhívnám azok figyelmét, akiknek még több évtized hátra van a nyugdíjukig:
1/ hol lesznek már ezek 20 év múlva,
2/ addigra biztos lesz olyan kormány, amely ezt az alkotmánysértő zsarolást felülírja.
@z750: Klikkelni Zalából (akárhonnan) lehet. A lényeg, hogy CSATLAKOZOL.
Különben is ki az, aki normális dolgot várt Matolcsytól? Hiszen még az elmúlt rendszerben is csak független kisztitkárnak volt jó a PM-ben. Mindenki rajta röhögött, ahogy egy lexikonnal a hóna alatt rohangált az emeletek között, minta nagyon sok dolga lenne!
Miért is feb. végére lesz teljes(?) kimutatás a mnyp hozamokról? Mert kiderülhet, hogy azok nem kósa, matolcsy, orbán féle kóklerek kezére voltak bízva, hanem olyanokéra, akik tényleg értenek hozzá?! Ja, a fentiek is értenek hozzá. Mármint felesleges pánikkeltéssel olyan irányba vinni részvényeket, hogy a haverok bagóért vegyék meg! hát, gratulálok az ország "2/3"ának!
A mocskos Csányi egy utolsó, büdös, tolvaj maffiózó, akit majd a büdös felcsúti kancigányból lett "Bölcs Vezér" pótolni fog a nemzeti vagyonból.
Csányi érinthetetlen, azért egyes források szerint pár gyilkosság az ő számlájára írható, de soha, egyetlen egy kormány se mert ellene fordulni.
A bűnöző felesége is sérthetetlen, hiába van bizonyíték a törvénytelenségeiről. Ez nem Európa, hanem a lukasenkói Fehéroroszország és putyini Oroszország keveréke.
A magyar alsóbbrendűségét jól mutatja a magántulajdonhoz, a szólásszabadsághoz való hozzáállása. Csőcselék alkotja a "nemzet" többségét.
Nincs más kiút, mint kivándorolni ebből a bűzhödt, beteg, aljas szemétnemzetből a kulturált Nyugatra.
Az 1780-as években még volt esélyünk arra, hogy a torz keleti csürhe germanizálódjon, nem történt meg, odasüllyedtünk, ahova ez a büdös, mocskos, pitiáner, kisstílű magyar faj többsége tartozik....
@Murderface: Csanyi mostanaban nagyon joban van Orbannal, meg Orban kinai barataival is.
"Amíg a többi pénztár lázas szorgalommal kampányol egyrészt a maradók kegyeiért, másrészt igyekszik kiszolgálni a távozókat is a döntés meghozatalában, addig az OTP máig annyit sem mondott, Csányisanyi azt üzente: kapjátok be."

Nem kell összeszarnod magad, meg csányizni, én az Allianznál vagyok és eddig egy kurva fecnit nem kaptam az egyenlegemről.
Szerintem Csányi zsarolható, és amíg nem tud biztonságos helyre menekülni, addig bedől Felcsut díszének.
@Pikk: Csányi kommunista bankvezérből lett a nemzeti vagyon "jogszerű" elrablásával százmilliárdos vállalkozó. Hihetetlen rendszerváltás!:)
A felcsúti kancigány és tolvajai még több kárt okoznak, mint a szoclib tolvajok és nemzeti vagyon fosztogatók.
Eddig éves átlagban 550-650 milliárdra becsülték az "állami korrupció" miatti kárt.
Most semmilyen kontroll nincs már, rendőrség, ügyészség, bíróságok, Állami Számvevőszék a felcsúti kancigányból lett "Bölcs Vezér" kézi irányítása alá tartozik. Nem csodálnám, ha az eddigi évi 550-650 milliárdos kár megduplázódna. Valahogy pótolni kell a kiesést, most ellopnak 3000-3200 milliárd forintnyi MANYUP magánvagyont, ha ez elfogy, akkor meg jön a bankszámlák államosítása a "bolsevik közjó" érdekében.
Remélem, eljön az idő, amikor a büdös felcsúti cigányból lett "Bölcs Vezért" a "fajgyalázó nőjével" és a purdéival egyetemben nyilvánosan akasztják fel!
@butus: Nana, volt neki komolyabb feladata is, a 3/akárhányasoknál:)
@ökörpöröly: nem kell magasra akasztani őket, csak annyira, hogy a talpuk alatt el lehessen húzni egy darab zsírpapírt.
@bruntentur: Én kizárólag közgazdasági szakmunkáról beszéltem.
Aki az otp-nél tartja a pénzét, azt nem tudom sajnálni.
Remélem éhendöglik időskorában az a néhány tízezer ember aki kiírta magát a nemzeti szolidaritásból!

Ilyen szép ideológiát mint a Nemzeti Együttműködés ilyen csúnyán akadályozni, egyszerűen hallatlan!

Nekünk van a legjobbszívű miniszterelnökünk és a legbölcsebb köztársasági elnökünk. Nemcsak Európában, de az egész Világon, sőt az egész Univerzumban is!!!
@ökörpöröly:

Fúj, de gusztustalan dolgokat írsz...

Rendben, Csányi kommunista volt, de megtért!!!
Most már Fideszes! Orbán cigány származású, és??? Nála jobb népvezér nincs a Földön!
@ökörpöröly: ne csak Csányiról beszélj, mert ugyanilyen jogtalanul az ország vagyonát elharácsolva lett milliárdos Demján, Széles, és Leisztinger is. Ezeket kellene elszámoltatni, esetleg uram bocsá' a vagyonukat elkobozni, és máris szebb lenne az ország gazdasági helyzete.
@Narancspióca: :D ezen besírtam, bazdmeg:D
Demján például jelképes 1 forintos összegekért kapta meg a felszámolt gyártelepeket, amelyeket azután milliárdokért értékesített! Így könnyű egy este 50 milliót elbukni pókeren! Futja a pénzünkből!
@butus: Lehet, hogy a könyvvel rohangászás volt az álca a megfigyeléseihez, úgyse látja senki, hogy pontosan hova is néz:)
Orbán strasbourgi fellépése is viccesnek tünt, miközben a kommunizmus megdöntését emlegette, ott a kamera néha ráment 2 kisérőjére, a bajuszra és kancsira. Kicsit ellentétes volt a komcsik ostorozásával, hogy mindakettő besúgó volt az előző rendszerben és mindkettő mszmp funkcionárius:-))
"Magyarországon átlag harminc évente szokták kifosztani az embereket. Lassan hozzászokunk ehhez" Moldova Gy.
@bruntentur: látom nem vagy tisztában azzal, hogy a mi kommunistánk az jó kommunista, a ti kommunistátok az rossz kommunista!
Ahogy ennek az egész marháskodásnak vége, mindenünket ki az OTP-ből. Családunk levonta a kellő tanulságot.
Nem tudom miért hegyezitek ki a dolgot az OTP-re. Az én manyupom nem az OTP volt, de az égvilágon semmit nem kaptam tőle azon kívül, hogy tavaly decemberben közölték velem a novemberi egyenlegemet. Semmi bontás, hogy mennyi a befizetés, mennyi a nominál hozam, a reálhozamról nem is beszélve. Azóta se kaptam semmit tőlük. Hetekkel korábban jeleztem nekik, hogy szívesen venném a felájánlott lehetőséget és szeretnék beszélni egy tanácsadójukkal. Erre e hét szerdán hívnak, hogy egyeztessünk időpontot. Baszki, már rég utánanéztem mindennek és döntöttem. És tudod mit akarnak, más befektetési lehetőséget eladni!
Úgyhogy ne higgyétek csak az OTP ilyen, az összes ilyen!
@valasz a KE-nek: igen, igen, de tudod, én inkább mász gazdagítok, és nem a Csányit. Aki már a fél országot összeharácsolta. A szegedi Pick-től a borgazdaságig.
@CSENDES:
REÁLhozamot NEM ÍR egyik pénztár tájékoztatója sem, nehogy azzal áltasd magad, h az azon lévő "hozam" az, amit megkaphatnak!!!

Annak csak egy TÖREDÉKÉRŐL van szó, ami az infláció fölött volt (ha volt... még ez sem biztos garantáltan, és nem lehet általánosítani, mert nem csak pénztártól, de a tag által választott portfoliótól és a befizetések dátumaitól is függ)
Pont ezt irtam reggel a Tota W blogon:

A kedves OTP Magannyugdijpenztarnak sikerult a 2011. januar 15.-en keltezett eszamlaegyenlegemet januar 28-an megkuldeni e-mailben, segitve a dontesemet. (Mikozben mar kedden megkaptam papiron is.)
A levelnek az egyenlegen tuli resze gyakorlatilag csak azzal foglalkozik, hogy takarodjak vissza az allami csecsre es hogy hogyan vehetem fel a Judas penzt. Asszem futballooligarcha ur elvesztett egy jovedelmezo ugyfelet :D
és Matolcsy milyen képmutató még ráadásul..amikor azt mondja, hogy meglepődött mennyien választják az állami nyugdíjrendszert... nálam többszörösen anyagilag jobban állók visszaléptek, de én lehet hogy kalandvágyból 34 éves munkaviszonnyal, 53 évesen nem léptem vissza.. hogy mekkora hülye vagyok, mert én még hiszek a demokráciában... ja hogy akkor nem itt kellene élnem ??? talán vannak még csodák... az alkotmánybíráknak is lehet hogy inkább gerincsebészre lenne szükségük, mert ők biztos visszalépnek... valaki tényleg mondja már meg, csak úgy lelkiismereti okokból fel lehet állni egy alkormánybírónak??? mert akkor ezek még lelkiismeretlenek is...
A drága OTP tényleg nem küldte még az elszámolást, Az mondjuk már komolyabb vicc, hogy lehetetlen az üfsz-t elérni telefonon, legalábbis 2 hét alatt ügyintézőhöz jutni nem sikerült. Próbáltam regisztrálni elektronikus szolgáltatásra, onnan 1 hét után azt a választ kaptam, hogy a lakcímem(!) nem egyezik az általuk nyilvántartottal, így nem tudják elfogadni a regisztrációmat. Minden létező adatom stimmel, csak a lakcímem nem - ezért nem tudnak nekem e-mailt küldeni. Ezek vagy tényleg totál idióták, vagy ennyire hülyének nézik a saját ügyfeleiket. Viszont ma megtettem a bejelentést a PSZAF-nél, remélem valamennyire megb.sszák őket, ha 20 Ft-ra, akkor is boldog leszek. Reggelenként meg rendszeresen leköpöm a székház ajtaját, úgyis ott járok el előtte. (hál'istennek "csak" az MNYP-m van ennél a maffiánál.) Azért az mondjuk bájos, hogy mindenki habzó szájjal szidja a rohadt nyugati bankokat, de hogy a Nemzet Bankja a legnagyobb gané a piacon, az senkinek nem szúrja a szemét...
nem akarok ünneprontó lenni, de nekem a hét elején az otp kiküldte a tavalyi elszámolást. nem egy bőségszaru, de hozott pár százalék hasznot,a rizikós portfolioban.
@butus: Dehogynem:)
De attól, hogy ha holnaptól a macskámat szárnyashalnak, hivom attól az még ugyanúgy macska marad. A szomszéd meg csak azért nem mondja nyiltan, hogy az macska, mert udvarias.
@XXXXXXX: "nem akarok ünneprontó lenni, de nekem a hét elején az otp kiküldte a tavalyi elszámolást. nem egy bőségszaru, de hozott pár százalék hasznot,a rizikós portfolioban. "

No látod, a bölcs és Fideszes Csányi már a portfóliódban megkezdte a nyugdíjad megvédését.

Éljen Selmeczi és Matolcsy, akik tovább viszik a nyugdíjak megmentésének magasztos célját!
Az Allianz már decemberben küldte az egyenleget a reálhozamról, és egy kísérőlevélben próbált érvelni a maradás mellett.

Ezzel szemben az AXA nem küldött levelet, az e-mailre is egy hetes késéssel azt válaszolta, hogy ő e-mailben nem adhat tájékoztatást. Megyei jogú városban nincs működőképes helyi irodája. Gratulálok.

Vajon melyikük törődik az ügyféllel?
@valasz a KE-nek: "Nem tudom miért hegyezitek ki a dolgot az OTP-re"

Végy elő egy jegyzetlapot és egy tollat. Írd fel az összes olyan bankvezért, akiről tudod:
1.: eltőzsdézte a pénzed Nemzetünk Nagy Vezére szerint
2.: annak ellenére hogy ellopta (újbeszélül ez: eltőzsdézte) a nyugdíj megtakarításodat ott feszít barátilag Népünk Nagy Vezére mellett

Szóval, hogy pc legyen, nem az OTP-re. :)
@Grigorij Pantyelejevics: nemhogy az OTP-ből, de a kormány fennhatósága alól is célszerű kivinni, legalábbis a megtakaritást. Valószinűleg kancsal gazdasági lángelménk és a napóleon komplexusos főnöke már azt tervezi, hogy el-nemzetiegyüttműködi azt a pénzt is, ha az mnyp lenyúlásból megszerzett elfogy. Argentinában is ezt játszották, ők meg argentín forgatőkönyv szerint dolgoznak...
"az OTP máig annyit sem mondott, Csányisanyi azt üzente: kapjátok be."

Mér, hát még mondani is kell?!
azért volt nromális pénztár is, és ez itt nem a reklám helye.. az én pénztáram, már decemberben kiküldte a papírokat, január 10-én pedig egyenleget is... azt is leírták, hogy mennyit fizetnek vissza ha az államit választom...bár érdekes, hogy a kifizetések csak junius 1-től indulnak valójában november végét írnak, de én azt gondolom mivel efektív nem kp az ami a pénztáraknál van, ez akár évekig is elhúzodhat... főleg ha az állampapírokból akarják majd kifizetni.. tényleg nem reklám, de megérdemlik, mert valóban korrekten tájékoztattak és tegnap is két e-mail-emre is válaszoltak.. 3 betű és hollandok... ennyit a névtelenségről és akkor még sem annyira direkt a reklám :):)
Szerdán (26)megjött az OTP "egyenlegértesítése" a fiamnak - szombaton látom legközelebb... talán hétfőn lenne alkalma felkeresni azt a bizonyos intézményt... arra a bizonyos "választásra". Ezek mind kiröhögnek bennünket és semmibe veszik az állampolgárt. Az OTP különösen - hányok tőlük! Ja! Nekem nincs időm 2014-ig...
@Grigorij Pantyelejevics:
Ja, értem már, ide azok járnak, akik az otp-t szeretik fikázni, ha rászolgált, ha nem. Ez amolyan Apple-Microsoft, Intel-AMD hívők társasága. Bocs, akkor nem rontom el az örömötöket azzal, hogy rámutatok más manyup se jobb egy pinaszőrszálnyival sem.
@XXXXXXX:

Szerencsés ügyfél vagy. Nekünk a mai postával sem jött semmi.
Az OTP Magánnyugdíjpénztár szenvedte el a legnagyobb buktát 2008/2009-ben. Azaz, aki akkor már tag volt, inkább semmilyen hozamot fog elérni (reált pláne nem). A visszalépésekkel az állam fogja konszolidálni.
Aki 2009.végén vagy 2010-ben lépett be hozzájuk, annak lesz hozam (mert már nem tudtak annyit bukni), de a tőkéje kevés.
@Fabius: hát, az, h szerencsés, az OTP ügyfeleként asszem erős túlzás, csak azt akartam mondani h azért ők is elkezdtek küldözgetni, még ha nincs is gyakorlati jelentősége mert késő is, meg valszleg kevesen is kapták meg eddig.
Aki azt írja, hogy kapott értesítőt a reálhozamról az tutira hazudik. Napi árfolyamokkal számolnak a pénztárak, így a reálhozamot csak az állami rendszerbe történő visszalépéskor, az MNYP számlaegyenleg visszautalásakor lehet majd meghatározni.
@THK:
Olvasgass még kicsit.

Reálhozamnak éppen az infláció felett elért hozamot nevezzük (még mindig kicsit pongyolán, de neked ennyit is elég lenne tudnod ahhoz, hogy ne írj botorságot)
@XXXXXXX:

Szerintem minimális elvárás, hogy minden pénztártag még az átlépési határidő előtt értesülhessen az egyenlegéről. Hónapok óta tudják a pénztárak is, hogy ez mikor van, fel lehetett volna készülni rá időben. Ha akartak volna. Ha én lennék a páholybarát, bizony ügyeltem volna, hogy ne lógjon ki a lóláb, és mintapénztár módjára kezeltem volna az átlépés ügyet.
@Narancspióca: Vazze, te teljesen kész vagy...:D

Szijjártó Petike tanulhatna tőled.

A baj az, hogy ő ezeket halálos komolysággal adná elő.
sulyos ez az egesz, aki marad, nem jogosult allami nyugdijra, pedig a munkaltatoja fizet 25%-ot, sot egy jo par honapig meg o maga is a mnyp-be meno reszt. aki atmegy az allamiba, annak se lesz nyugdija, mert a feloszto-kirova rendszer igy nem fog mukodni. a sok hulye szavazot mind gondnoksag ala kene helyezni, orbanekat meg felkotni
@Kravver:
mást én sem tudok mondani: olvasgass még kicsit, különösen tekintettel arra, h mire válaszoltam...

(abból rögtön kiderülne, h az egyik első posztoló azt véli az OTP által kiküldött számlaértesítő "hozam" soráról, h azt fogják megkapni a gyerekei - holott ANNAK csak az infláció fölötti részéről lesz szó, amit egyelőre nem tudhat, h mennyi is)
Az ING+Uniqa duó sem különb, csak szólok. További jó tőzsdézést a maradni vágyóknak.
@Fabius: Csányitól elvárás, hogy ne adjon a látszatra. Pontosabban arra a látszatra adjon, ami a kormány feltétel nélküli támogatását jelenti. Mosolyogva, megértéssel fizetett bankadó, minden eszközzel hátráltatott átlépés, ésatöbbi. Csányi azon is mosolyog, amin mindenki más őrjöngve szentségel.
Egykori mentorom mondta, a házasságról, illetve a házassággal járó kötelmekről:

Meghághatsz ma valakit, lehet hogy jó is lesz, de ezzel a későbbi minden esti kellemes szexet veheted el magadtól. Arra is gondolj mindig, holnap kit hágsz!
@Fabius: nyilván, csak praktikus okokból januárban zárnak évet a cégek, kiértesíteni meg fontossági sorrendben szoktak, a kormány meg okosan mexivatott mindenkit ezzel a nagyjából tarthatatlan határidővel...
attól még persze az OTP a hülyék választása, ezt beismerem.
Mindenki tudja, ez az évszázad nagy csalása, Orbán a segéd! Én, Strasznov Ignác, a szélhámost segiti. Vajon ki ez a Modern Monte Ignác?
Felelőtlen Diktátorok Eszement Szörnyűségei =
FIDESZ.
@Fabius: Nem akarok én senkit védeni, mert úgy általában kapjákbe a nyugdíjcécó miatt, de nekem múlt pénteken sikerült felhívni a otp-t és be is mondta a gépkisasszony az aktuális egyenlegemet. Najó, harmadszorra ment, de csak mert tulok voltam. Az egyenlegértesítő (papíron, betűkkel, egymás után) is megjött három napja.
Igen, igen, ha én megszüntetéssel fenyegetett mnyp lennék, kicsit többet nyalnék az ügyfeleknek a maradásért. És igen, mnyp-ügyben ótépés vagyok, mea culpa. És sajnos nem, nem vagyok a bérlistájukon. Bár ha ezt itt most visszahallják és örülnek, jóváírhatnának egy 5-6 számjegyű összeget...
nagyon csúnya vége lesz ennek a nyugdíjasdi történetnek...
AEGON-tól sem tudtam meg semmit.
Igaz nekem azzal magyarázták, hogy átlépő vagyok...
További kellemes cigányozást és kommunistázást kívánok!
Ui: Nincs szebb annál, amikor a liberálisok rasszisták lesznek!
@XXXXXXX:

Cserébe a hülyéknek (nekünk) is van választása: másik megmaradó manyup, másik lakossági számlavezető bank.

@osgood:

A saját döntésem (kiszerződök a rendszerből) meghoztam már régen. De sokan az egyenlegközlőre vártak, hogy egyáltalán egy szar kalkulátort tudjanak használni a döntés előtt. Na, ők azok akik nem tudják elérni a telefonos ügyfélszolgálatot a napokban. Én is próbáltam tegnap többször, és ma is kétszer.
@loading: Marhaság, a 2008-as bukás (ami a 2009-es egyenlegértesítőben jelent meg) 2010-re minden pénztárnál eltűnt. Konkrétan az OTP bukta a nagyok közül a legnagyobbat ugyan 2008-ban, de 2009-ben az övék volt a nagyok közül a legmagasabb, 30 % körüli hozam. Egyszóval visszalendült az inga. Ellenpélda az AXA: 2008-at minimális pozitív hozammal zárta, ezzel akkor ők voltak a legjobbak mind közül. Viszont a következő évben nem sokkal magasabb hozamot ért el, kiegyenlített teljesítménnyel, ez akkor a sor végén kullogásra volt elég.

Az ideálisan okos befektető tehát akkor nyerte volna a legjobbat, ha 2008-2009 fordulóján a 2008-as legjobb pénztárból a 2008-as legrosszabba lép át. Ekkor minimális pozitív hozammal zárja a "fekete évet", viszont beszáll a következő évben "az inga visszalendülésébe". Ilyen nyugdíjpénztári tag egy sem volt.

Az egész csak a tőzsdei tantételt bizonyítja, hogy a kisbefektető mindig rosszul dönt. (Mert nem tud jól dönteni.)
@Dr. No: U.i. Ha pedig a kisbefektető mindig rosszul dönt, akkor értelmes lépés-e az intézményi nagybefektetők egy részét rendeleti úton megszüntetni, ezt mindenkinek a saját logikájára bízom...
Csak mire dobnánk nehogy egypárt rendszer legyen megint!
@loading: "Az OTP Magánnyugdíjpénztár szenvedte el a legnagyobb buktát 2008/2009-ben. Azaz, aki akkor már tag volt, inkább semmilyen hozamot fog elérni (reált pláne nem). A visszalépésekkel az állam fogja konszolidálni.
Aki 2009.végén vagy 2010-ben lépett be hozzájuk, annak lesz hozam (mert már nem tudtak annyit bukni), de a tőkéje kevés"

Jjja az állam fogja konszolidálni az OTP teljes veszteségét (a MNYP piac 30%-a) a többiek nyereségéből.. Tetves egy ország ez..
@ökörpöröly:
Még ha a mondanivalódban nagyon mélyen elrejtett tartalommal egyet is értek, nem érzem úgy hogy ez a stílus bármilyen médiában megállja az európaiság mércéjének próbáját.

Ha valamit kellene szabályozni a mindenkori Média törvényben, hogy ilyen durván, embereket, népcsoportokat becsmérlő szavakkal büntetlenül sem jobb, sem baloldali érzelmű ember ne írhasson többé. Szeretném ha nyugodtan végig lehetne olvasni és (most figyelj) elgondolkozni egy-egy hozzászóláson és azok szerint formálni saját véleményemet.
@Fabius: Őszintén szólva a döntésemet én is meghoztam a maradásról már akkor, amikor a mélyentisztelt odaállt a mikrofon elé tavaly és elkezdett mellébeszélni. Függetlenül az egyenlegértesítőmtől. Csupán a kíváncsiság hajtott, meg az, hogy tudjak számokat mondani, ha esetleg érvelni kell, ne csak a kuruckodós csakazértis maradjon...

Kipróbáltam, komolyan mondom, hogy működik. 1/3666-777, gép kérdez, helyes válasz 1-ES GOMB! (nem az ötös, ahogy a honlapjukon található), kell a mnyp kártya száma és a taj utolsó három jegye (ha ezt közben nem változtattad meg).
@osgood: "Őszintén szólva a döntésemet én is meghoztam a maradásról már akkor"

Te dolgod, Brezsnyev, majd jól éhenhalsz!

Viszont jó lenne ha átfogalmaznád a mondandódat, helyesen így hangzik:
"Őszintén szólva a *szabad* döntésemet én is meghoztam a maradásról már akkor"
monnyuk nekem az a privát véleményem h a mostani szituban nincs jó választás, van rossz és még rosszabb, és ez egyénenként változó.
@MarbleC: A felcsúti cigánnyal nem kell udvariaskodni, ahogy a történelemben soha nem szabadott volna finomkodni a bolsevikokkal.
Az ilyeneket családilag kell felkötni, minél nagyobb nyilvánosság előtt, hogy elvegye más féregtől a kedvet!:)
@Narancspióca: Terrrmészetesen szabad döntésem volt! Eeeenézést, annyira egyértelműnek érzem a szabad és kényszermentes mivoltát, hogy eszembe sem jutott kihangsúlyozni. De pótolom! Szabad döntés volt! Szabad döntés volt! Detélleg!
Az AXA sem tájékoztatott korrekten: a levélben hozam alatt nem az elmúlt 10 év reálhozama van, hanem az elmúlt 2 év abszolút hozama, de ezt persze nem magyarázzák meg a levélben. Úgy kell kisilabizálni, hogy vajon mi lehet.
Köszönjük Bába Juliannának a csúsztatást.
a zótéppé mai napig nem küldte ki a zegyenlegértesítőmet a mnyp-számlámról.
-úgyhogy talán már a jövő héten befáradok hozzájuk,hogy át teccenék lépni pl. az Allianzhoz.
-jaés a kevéske pénzem nagy részét is kiveszem,-hagyok annyit,amennyi a rezsik átutalására kell.
csányi meg költse orvosra
nekem 2 hete 2 perc várakozás után 1 perc alatt megmondta az (élő) üfsz-os hölgy az egyenlegemet. Nem vártam értesítőre (nem is jött még meg, bár ígérték). Szóval nem köll ennyire demagógnak lenni azért, ha valaki nyitott szemmel/füllel jár a világban és tudatosan akar dönteni, az ne várja meg az utolsó 3 napot erre. Ha meg megvárta, akkor így járt, ne sírjon a szája.
Ettől függetlenül üzletpolitikailag lehet, hogy rossz húzás ez az OTP részéről, de több oka is lehet:
1. Későn derült ki a határidő, nem tudtak átállni az egyenlegek korábbi kipostázására. (Azért ez elég sovány érv.)
2. Tényleg nem ismerjük a lehetséges háttéralkukat.
3. Mindenhol azt szajkózzák, hogy a jelenlegi kilátások alapján senkinek sem éri meg mnyp-tagnak maradni. Egy felelősen viselkedő pénztár minek hitegessen mással?
4. Azt is mondogatják, hogy többnyire az átlagnál pénzügyileg tudatosabb ügyfelek maradnak mnyp-tagok. Hogy ez méginkább így legyen, az OTP nem ad mankót a választáshoz. Aki enélkül is tud dönteni, csak arra van szükség.

Meg egyéb agymenések.
Az egész nyugdíj mizéria valószínűleg az 1 millió munkahely teremtés előszele... csak egyelőre a megszünő pénztárakkal, mert jócskán lesz ilyen, a többiben meg leépítés, csak a munkanélküliek számát fogják növelni.. Gratulálok ! Más ha az egyik kezével elvesz, a másikkal megpróbál adni, de ezek csak mindkét kezükkel elvesznek... pénz, lehetőséget, munkahelyeket... a lényeg hogy ők viszont valószínűleg nyugodtan alszanak, mert az ő bankszámlájuk tudatával nem a nyugdíjas évek fognak gondot okozni és a lelkiismeretük sem...
@Cpt. Flint: Aki orbán barátja,-mint csányi,-az nekem nem.
Annak a hozzászólónak van igaza,aki azt feltételezi,hogy csányi direkte becsődöltetteti a mnyp-jüket,-szerintem is így lesz.
-a nagy dobásuk meg az,hogy lenyúlják az eü-pénztárakat is,talán még a bankszámlákat is bizonyos összeg felett.
ezek komplett elmeroggyantak és amit meg tudnak tenni meg is teszik.-seIsten se ember nem számít,csakis orbán akarata.
-én így gondolom és ha mégsem így lesz,csak jobban járunk mint amire számítottam.
@James Pond: lesz itt munkahely,mivel csak azok kapnak majd szoc.segélyt,ellátást akik önkéntes munkát vállalnak.
Úgy is mondhatnám,hogy a minimálbér 28-33 ezer Ft lesz,ami a segélyek összege nagyjából.
-keleti szél-kínai bérek
-és ezt a várható munkanélküliséget, hogy folytassam a gondolatmenetet, nem azok fogják megszívni akik vezető beosztásban vannak ezeken a helyeken, /mármint a nyugdíjpénztárakban/ mert azok majd szép végkielégítéssel Balin töltik az idei nyarat is, hanem megint a hangyák szívják meg, akik ténylegesen dolgoznak...a vezetők meg szépen tovább állnak a következő pénzintézethez, ahol már megvan az ismerettség.
@sutyerák: én már évek óta mondom, hogy minden képviselő - lakjon az én lakásomban, és az én béremből fizesse a rezsit, tartson fenn autót, próbáljon gyerekeket nevelni, /ezen már túl vagyok/, próbáljon elmenni nyaralni, és még takarékoskodjon is... Ha ebből egy évet lenyom, akkor vagy lekéreckedik a tizedikről, vagy megjön a józan esze és el kezd gondolkodni, hogyan él az átlag ember úgy általában a panelben és most nem sírok... csak tárgyilagos vagyok...
@valasz a KE-nek:

Kerdezz ING ugyfeleket. MInd hetek ota megkapta az elszamolast. En az OTP-t 3 napja. Egy het telefonalgatas utan, a legnagyobb penztartol. Koszi.
@James Pond: Az egyik kézzel a saját zsebüket tömik, míg a másik kézzel kapkodnak ide-oda.

Tulajdonképpen az általában félhomályban dolgozó útonállók bajban vannak mert ez a műfaj reflektorfényben a kockázatok és mellékhatások miatt nem hatékony.
@Cpt. Flint: Az információ visszatartásával, a döntés nehezítésével csak felelősen viselkedik a pénztár, ami a tagok pénzén működik? WTF? Jaaaa, és ezzel a tagok tudatos döntését is elősegítik, és önállóságra nevelik a népet a saját pénzén. Fasza.
én Allianz-os vok. Előtte nem az vtam. Ennek a következménye pedig, hogy a mai napon (jan 28-án), képtelenek vtak megmondani a reálhozamom összegét arra hivatkozva, h még folynak az egyeztetések az előző pénztárral! Tájékoztató levelükben pedig (ami amúgy semmiről nem szólt, illetve többet szólt arról, h miért jó nekem, ha átmegyek az államiba!!!) az szerepelt, h legkésőbb jan. végéig megkapom a tájékoztatást a reálhozamomról! Felhívtam a telefonos ügyfélszolgot (amit csak 10 perc után tudtam elérni), és közölték velem, h így jártam!!!
Itt tényleg bármit meglehet csinálni!!!
@Dr. No: A 2008.01.01-én bevezetett egységáras elszámolás alapján (múlt pénteken) 1,02 körül mozog az értéke a növekedési portfoliónak. Azaz 2%-kal ér többet, mint 2008.01.01-én. Ennyi.
A pénztárak ellentmondásos viselkedése nem csak az egyetértésen inkább a reménytelenség érzetén alapult. Elhitték a fidesz-nek, hogy ez nálunk megcsinálható. (egyenlőre ez látszik igazolódni)
:((
Még lehet az a következő lépés, hogy egy újabb csavarral, a maradókat teljesen ellehetetlenítik, mert szerintem nem adják fel ezen a szinten. Bár valószínűleg nem lesz számottevő a maradók "pénze", de csak azért is erőt fognak mutatni. A renitenseknek nincs helye ebben az országban...
@James Pond: Európán kívül biztosan megpróbálnák, de így van egy kis remény.
@James Pond: Szerintem meg baszakodó politikusoknak nincs helye az országban. Nyilatkoztam, kiszerződtem, innentől kuss hallgass ne ugass a nevük.
Szegyen:

Kedves Pénztártagunk!

Tájékoztató a magánnyugdíj-pénztárakat érintő legfontosabb változásokról

Az OTP Magánnyugdíjpénztár felelős pénztárként fontosnak tartja, hogy ügyfeleit pontos, objektív és praktikus információkkal lássa el a magánnyugdíj-pénztári változásokkal kapcsolatban. Az alábbiakban összefoglalót talál magánnyugdíj-pénztárakat érintő, 2010. december 22-én a hatályba lépett 2010. évi CLIV. törvényről és a kapcsolódó kormányrendeletekről, továbbá az ezekkel összefüggő legfontosabb változásokról, teendőkről.

Hol és hogyan tudok átlépni, illetve visszalépni az állami nyugdíjrendszerbe?

A 2010. december 13-án elfogadott törvény szerint nem kell tennie semmit. Automatikusan átkerül a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe, ha nem nyilatkozik pénztártagságának fenntartásáról. A magánnyugdíj-pénztári tagság fenntartásáról 2011. január 31-ig személyesen köteles nyilatkozni a tag, a nyilatkozattételre bármely nyugdíjbiztosítási igazgatóságnál, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál és az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál lehetőség van.

Mire jogosult az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő tag?

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszalépés esetén a tag jogosult a hozamgarantált tőke összege feletti összegének és a pénztártagságának ideje alatt befizetett tagdíjkiegészítés összegének felvételére. Ez az összeg nem számít bele a pénztártag jövedelmébe a személyi jövedelemadó kiszámítása során, így mentesül az alól. A tagdíj-kiegészítések után a jogszabályi előírások alapján külön hozam nem számolható el. A tag egyéni számláján keletkezett vagyon további része nem felvehető.

A visszalépő tagi kifizetésekkel kapcsolatban a pénztártagok három lehetőség közül választhatnak:
1. egy összegben felveszik (adó- és járulékmentesen)
2. nyilatkoznak az összeg önkéntes kölcsönös nyugdíjbiztosító pénztárnál vezetett tagi számlára történő jóváírásról (ez esetben az összeg 20%-ának megfelelő, de legfeljebb 300 000 forint adóvisszatérítés igényelhető a 2011. évi adóbevallásban)
3. nyilatkoznak az összeg tb-nyugdíjrendszerben létrejövő egyéni számlára történő jóváírásáról

Nyilatkozat a visszalépő tagi kifizetésekről

A visszalépő tagi kifizetésekről a tagnak nyilatkoznia kell a Pénztár által biztosított, a tag által kitöltött nyilatkozat segítségével. A nyilatkozatok elérhetőek az OTP Pénztárak honlapján, az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyfélszolgálatánál, illetve az OTP Bank fiókjaiban.
A nyilatkozatot a tagoknak a magánnyugdíjpénztárjuk felé kell megtenniük.

A nyilatkozatot a pénztártagnak 2011. február 28-ig meg kell tennie, ha ezt elmulasztaná, a pénztár 2011. március 1. és 31. között felkéri a nyilatkozattételre.

Mennyi a reálhozam, azaz a hozamgarantált tőke feletti összeg, amit kivehetek?

A 2010. december 22-én hatályba lépett jogszabály értelmében a tag által felvehető hozam a hozamgarantált tőke feletti összeg. Ezt az egyéniszámla-egyenleg tagdíjbefizetésén alapuló képlet alapján kell kiszámolni (1997. évi LXXXII Tv. 3. sz. melléklete szerint).

A pénztártagok egyenlegének hozamgarantált tőke feletti összegéről azonban még nem lehet információt adni, hiszen az függ a jövőbeni elszámolás fordulónapjától. A kormányrendelet meghatározza az átlépés és a vagyonátadás szabályait. A magánnyugdíjpénztárnak ütemtervet kell kidolgoznia a visszaléptetésről és az eszközátadásról, és azt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével el kell fogadtatnia. Ennek határideje legkésőbb 2011. március 1-jétől számított 45 nap. A terv elfogadását követően ütemezetten zajlik a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépők átléptetése és a tagi követelés értékének a tag portfoliójában lévő eszközök szerinti vagyonátadása. A társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépő taggal való elszámolás fordulónapja azon hónap utolsó napja, amikor az elszámolás az ütemterv alapján megtörténik, ez pénztártagonként eltérő lehet. A visszalépő pénztártagi befizetések hozamgarantált tőke feletti összegének és tagdíj-kiegészítésének kifizetése ugyanezen ütemterv alapján történik.

Jelenleg pontos információt csak az adott napon aktuálisan meglévő tagi számlaegyenlegről és annak hozamáról tudunk adni. Előzetes kalkulációink alapján, a jelenlegi árfolyamok figyelembevételével a hozamgarantált tőke feletti összeg várható mértéke a teljes hozam 5-25%-a közé eshet. Ez az intervallum egy Pénztári összteljesítmény alapján becsült átlag. Ismételten szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy ez csak előzetes kalkuláció, mely a jelenlegi ismereteink alapján készült, és amely a tényleges kifizetésig módosulhat! A pontos hozamgarantált tőke feletti összeget Pénztárunk csak a pénztártagokkal történő elszámolás fordulónapjának ismeretében tudja megadni.
A hozamgarantált tőke feletti összeg minden pénztártag esetében más és más lesz, mert sok tényező befolyásolja azt. A legfontosabbak:
• a tagsági jogviszony kezdete
• a befizetett tagdíj nagysága
• a tagdíjbefizetés rendszeressége
• az adott portfóliók eddigi teljesítménye, illetve jövőbeni változása
• az eddigi és a fordulónapig várható tőkepiaci környezet
• a fordulónapig várható infláció

Fontos arról is tájékoztatunk, hogy tekintettel a Pénztártól független gazdasági folyamatokra, a hozamgarantált tőke feletti összeg esetében előfordulhatnak jelentős változások is, tehát lehet olyan pénztártag is, akinek a teljes hozama nem tartalmaz hozamgarantált tőke feletti összeget.

Az egyéni számlákon keletkezett vagyonról a 2011. január második felében kiküldésre kerülő egyéni számlaegyenleg értesítőből értesülhetnek a tagok.

Veszélyben vannak az Önkéntes Nyugdíjpénztári befizetéseim?

A magánnyugdíjpénztárakat érintő változások az önkéntes nyugdíjpénztárakra közvetlenül nem vonatkoznak, ugyanakkor közvetetten erősítik és támogatják azok működési feltételeit.
Az önkéntes nyugdíjpénztári rendszer továbbra is szilárd pillére a magyar nyugdíjrendszernek.

További információt a már kézhez kapott vagy napokon belül megérkező számla-egyenlegértesítőjében talál.
Addig is, ha bármi kérdése van, látogasson el honlapunkra, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat!

Fontosabb dátumok, határidők

Magánnyugdíjpénztári tagság fenntartásáról szóló nyilatkozat leadásában való akadályoztatottságot igazoló nyilatkozat leadási határideje 2011. január 21.
Magánnyugdíjpénztári tagság fenntartásáról szóló nyilatkozat leadási határideje 2011. január 31.
Akadályoztatás esetén Magánnyugdíjpénztári tagság fenntartásáról szóló nyilatkozat legkésőbbi leadási határideje 2011. február 28.
A hozamgarantált tőke feletti összeg valamint a tagdíjbefizetések összegének felvételéről szóló nyilatkozat leadási határideje 2011. február 28.
Elmulasztott hozamgarantált tőke feletti összeg valamint a tagdíjbefizetések összegének felvételéről szóló nyilatkozat leadási határideje 2011. március 31.

Elérhetőségek

OTP Magánnyugdíjpénztár ügyfélszolgálat
Cím: 1051 Budapest, Mérleg utca 4.
Postacím: 1819 Budapest

Meghosszabbított nyitva tartási idő: hétfőtől péntekig 8-18 óráig, szombaton 8-14 óráig.
Telefon:+ 36 1 429 7400-tól 429 7410-ig - a telefonos ügyfélszolgálat hétfőnként 20 óráig várja a hívásokat.
Telefax: +36 1 429 7418

Amennyiben kérdése van, kérjük, írjon nekünk az alábbi e-mail címre: ugyfelszolgalat@otpnyugdij.hu!
Internet elérés: www.otppenztarak.hu

OTP Nyugdíjvonal
Telefon: +36 1 3 666 777
@Pikk: Csányi, mint tehetetlen reménytelen tétova mnyp-as Inkább sunyi áruló. Sokat kap még ezért a focistától, de egyszer még akár el is lesz számoltatva.@Waldi!: Genyaság korrektségbe öltöztetve.
@Táskás Tóni: Csányi kilóg a sorból ő egy vazallus, tehát bármilyen szemétségben partnere Orbánnak.
@Pikk: Na azért!Így már oké.
@loading: Ez pontosan azt jelenti, hogy a veszteség visszajött, és még rakódott is rá. A 2 %-nyi többlet tartalmaz 30 %-nyi hullámvölgyet, vagyis 100 -30% +32% (egészen pontosan: -33 % +35 %) "liftezést". (PSZÁF honlapon közzétéve.)

Ezt írtad: "Az OTP Magánnyugdíjpénztár szenvedte el a legnagyobb buktát 2008/2009-ben. Azaz, aki akkor már tag volt, inkább semmilyen hozamot fog elérni (reált pláne nem). A visszalépésekkel az állam fogja konszolidálni."

Ha most az árfolyam 1,02-n áll, akkor az azt jelenti, hogy az államnak egyáltalán nem kell konszolidálnia semmit. Akkor kéne konszolidálnia, ha a jelenlegi árfolyam 1 alatt állna.

Az állami nyugdíjrendszerrel összehasonlítva, ahol nincs hozam, viszont ha a 30 %-os buktát évi 30 %-os inflációnak feleltetjük meg - mint az állam által a fizetőeszköz árfolyamában elérhető "negatív hozamot" - akkor képes-e az állam két év alatt a 30 %-os inflációt 32 %-os deflációba átfordítani?

Más kérdés, hogy a nyugdíjpénztári befektetés hozamait az előírások szerint 5 éves átlagban KÖTELEZŐ közzétenni és vizsgálni, de minimum 10 éves távon érdemes értelmezni, tervezni pedig 20-30 éves távon értelmes. Ezt az utóbbi időtávot a rendszer valószínűleg - statisztikai-elemzési szempontból sajnálatos módon - nem fogja elérni, de a 10 éves időtávot vizsgálva egyértelmű, hogy a rendszer résztvevői az infláció feletti reálhozamot értek el már eddig is. Különben mi értelme lenne a reálhozam adóztatásának a felvétel során?

Gondold végig logikusan, amit írsz, különben, mint most is, magadnak mondasz ellent. Ennyi.
@Pikk: A pénztár tagok felé tanúsított magatartása persze másik kérdés, de a hozamokat tekintve az OTP egyáltalán nem rossz. És az biztos, hogy az mnyp-k közül egyiket sem kell az adófizetők pénzéből konszolidálni.
@Dr. No: Csányi szerintem boldogan kivásárolná magát ebből a bűnszövetkezetből, mert tudja, hogy bukta esetén szalonképtelenné válhat.
@Pikk: Na de mi a bukta? Anyagi értelemben ilyen, pl. vagyonvesztés nem lesz egyik pénztárnál sem, hiába is erőlködik Selmeczi.

Egyébként meg ne hidd, hogy Csányi Elnök Úr Őméltósága boldogan kivásárolná magát. Inkább be. Persze attól függ,melyik bűnszövetkezetről van szó, mert most már nem nagyon tudom követni.
@Dr. No: Vagyonvesztés nem volt = rémhírek.
Az OTP mnyp viszont látványosan bebukhat demonstrálva a kormányhazugság igazát.
@Murderface: Ez így lesz, akinek ott még pénze van, az jobb, ha tudja, hogy az a Csányi-vagyon részét fogja képezni. Kézen-közön szépen elvész.
@Pikk: Bebukni nem fog, mert az nagyon nagy presztízsveszteség lenne az OTP csoportnak, de "a kormányzati intézkedések irányát, a kétharmados fülkeforradalmi többség akaratát és az ország lakosságának érdekét megértve kivezetik a piacról", nos, ezen a módon valószínűleg megszüntetik.
@Fabius: Tudod Fabius, a képek (is) állatok! No meg a rajta szereplő is! Azt a bizonyos csomózást arra a bizonyos szerszámra meg, az összes kisköcsögnek ott a kupolás cirkuszban meg kellene csináltatni. Mit akar majd Viki és komancs csapata jövőre elvenni? De tudod mit, költsék nyugodtan gyógyszerre, amit elvesznek tőlem meg tőletek is. Még Viagrát is vehetnek belőle, hogy kemények legyenek Brüsszelben, mint a fagyott kutyaszar. Ha már a teljesítményük is olyan...
süti beállítások módosítása