Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/29/napelemgyar-csorna-fizetes-dolgozok-leallas "2021 nyarán, amikor felp... (2024.03.29. 14:20) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.01.24. 08:00 Fabius

Marx, Szanyi, AlterGlob

Címkék: mszp alterglob szanyi tibor alföldi andrea

Alföldi Andrea benyitott tegnap az MSZP székházba, toppantott egy mérgeset és elkiáltotta magát:

"A liberálisok és a konzervatívok takarodjanak az MSZP soraiból! Vegyék tudomásul, hogy több millió baloldali polgár nem temetőőr, a politikai halottaknak a kriptákban a helyük, nem a szocialista pártban!"

Szerintem a párt őskövületei itt kezdtek szétcsúszni a röhögéstől. Azt ugye senki nem vette komolyan, hogy a harcos feminista kirohanására most valaki lázas takarodásba kezd, azt meg pláne nem, hogy a legfrissebb csoportosulást is támogató Szanyi Kapitány legott kinyargal a határba megfelelő nagyságú és mélységű sírt ásni a "politikai halottak" számára.Szerintem annyi történt, hogy Alföldi Andrea otthon felkapaszkodott a hintalóra, és megszédült a magasságtól.Abban tökéletesen egyetértünk, hogy a baloldalon éppen ideje volna egy kiadós megújulásnak. Mert amit a szocik ebben az ügyben végrehajtottak a választások óta az minden, csak nem új. A régi arcok ugyanott ülnek ahol eddig, és itt nem csak a parlamentre, hanem az országos szervezet vezetésére, megyei szervezetekre, közgyűlési helyekre, képviselő testületi tagságokra is gondolok. Innen eddig is csak az ment bárhová, akinek muszáj volt. A többiek foggal körömmel ragaszkodtak a maradékhoz, elgáncsolva ezzel bármiféle változás lehetőségét.

De a mai világban Marxizmust emlegetni megújulás gyanánt?

Ekkora hülyeség übereléséhez minimum Szanyi Kapitánynak kell lenni. Tibor pedig ki is osztotta az észt nyomban az Alterglobot támogató blogposztjában:

"Mégis, van alternatíva! Elfogadni a piacgazdaságot és elutasítani a piaci társadalomképet! "

Marx bácsi meg hánykolódik a sírjában, mi? Mikor világosan leírta, a piac pfúúújj rossz, mert az oda termelőt nem az áru használati, hanem cserértéke motiválja. Azért érdekes lenne, ha kifejtenéd bővebben: az elfogadott piacgazdaság és a Marxizmus szerelemgyerekéből milyen gazdasági modell is születne?

Szóval az ilyen 50 fős csoportocskák begyűjtése, és a baloldaliság hangoztatása mellett ideje lenne értelmes dolgokkal is foglalkozni. Mert az egyenlőségbe és haladásba vetett hit, és a változtatás iránti készség mintha hiányozna az utóbbi időben. Csak amíg Marxizmus nélkül van, ezek nélkül nincs baloldaliság, kedves Tibor.

45 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr182608881

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "dojcspánikgomb" 2011.01.24. 08:37:14

  Jó írások születtek, hiszen a téma is hálás volt. A Naptárfiú és a fészbúk kapcsolatáról. A Fidesz szellemi műhelye lőtt. Töltés nélkül. Ha már a fészbúkon nyertük meg a pártelnök szerint a választást, akkor próbáljuk meg birtokunk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Új ideológus?
Nekem ez a piacozás kicsit nehezen érthető.

Az biztos: ha kérhetem, soha ne támogasson Szanyi kapitány.

A tegnapi, AlterGlobról szóló Stop tudósítás alatti hozzászólásokban már be is linkelték Alföldi Andrea minősítését. Csak úgy. Véletlenül.
stop.hu/articles/article.php?id=811562
"De a mai világban Marxizmust emlegetni megújulás gyanánt?"

Nézd, elég sokan vannak ilyenek TGM-től Slavoj Zizekig, mindig is volt proletárdiktatúrától megtisztított marxizmus. Az már más kérdés, hogy utópisták-e vagy sem.

Na de hogy ezeknek a Lenin-lányoknak bármi köze lenne a marxi közgazdaságtanhoz, azt erősen kétlem. Előjöttek ezek a böfögők a kredencből, megirigyelve D.T. ELÉG VOLT! üvöltözését, és most ők is nyomtak egy rigmust: takarodjatok. Taps nektek, faszok!

Egyébként is, ki a tököm ez az Alföldi Andrea?
És ez lenne a szalaiannamarik, szíjgyártók ellenzéke? Komolyan, ahogy telnek a napok, hetek, egyre siralmasabbnak látom a helyzetet. Ennek a zorbánnak most már trükközni sem kell választási törvénnyel, határontúli szavazókkal, így is biztosítva van a kormányzása évtizedekig. A magyar demokrácia érdeklődés hiányában addig szünetel.
Bármerre is megy az MSZP, az jó.Szakadék jobbra és balra. Előre, s hátra is.

Ugrás!
Hmmm a Fideszből miért nem akarjuk kirugdosni az őskövületeket??? tele vannak vele, már több mint 20 éve politizálnak.

Itt csak akkor lesz sajnos megújjulás ha a fidesz népszerűsége elkezd csökkenni erre pedig még várni kell. El fog jönni az csak idővel.
Egy új ellenzéki párt kellene inkább a vállalhatatlan mszp és az egyre inkább vállalhatatlanná váló fidesz közé pozicionálva.
@Humperdickk: "És ez lenne a szalaiannamarik, szíjgyártók ellenzéke? "

Mér'? Pont egy kaliber... Pusztán a politikai szerencsekerék hülye fordulta mián került egyik-másik káder most épp szopóágra vagy hatalomba. 'Amúgy' szinte tetszőlegesen felcserélhetőek.
@agyvihar:
Az LMP képes lehet még betölteni ezt a szerepet?
nagyon remelem az a Mszp-t minel hamarabb el lehet temetni az Szdsz melle.
az mszp vedlett kommunistainak fogalma sincs hogyan lehet hatekonyan vezetni egy orszagot, vagy akar egy partot.
azt sajnalom, hogy az LMP-nek meg mindig nem sikerult felnonie a feladathoz, hogy jelentosen novelnie kene a torzsszavazoinak es aktiv parttagjainak a szamat.
Na de őszintén... Kinek kellenek ezek és az ilyen cocik (vagy a politikusok is úgy általában, oldaltól is függetlenül)? Hisz ezek ahhoz is tök hülyék, hogy egy normális programot összerakjanak, kiálljanak a mindennapokban azon ellen, amelyek mindenkinek, még a fideszre szavazóknak is sértik az arányérzéküket... Bár nem is hiányoznak abban az értelemben, hogy a tehetségtelenség ilyen mintapéldányai csak rombolnak, de építeni nem tudnak. Semmiben sem mások a fidesz droidjainál, csak a harc... Építeni és kormányozni kéne tudni, az ország javára. De bebizonyították, hogy mindegyik alkalmatlan erre. Szanyi és a többi naplopó politikus is szégyen a demokráciára és az országra nézve.
@agyvihar: többen nekifutottak ennek 2010-ben. egyik sem volt jó. mire vársz még? szőke hercegre fehér lovon?
Bátrokodnék jelezni, hogy a magyar helyesírás szabályai szerint a közneveket még mindig kis kezdőbetűvel írjuk. Így a marxizmus, a névadó Marx iránti tisztelet kétségbevonása nélkül, kis m-mel írandó.
Nekik örökre nagy betűvel szabad csak leírni.
A szocialista pártnak a történelem szemétdombján a helye, a kiemelten veszélyes hulladékok közt. A külvilágtól elzártan, kétmilliárd évig lemplombálva tartandó.

Brrrrrrrrrr, de utálom őket. Még a kutyám szarát is jobban szeretem.
Off, de vicces:

A BDK Kft. szerelői folyamatosan ellenőrzik az utcák világítását, a kandeláberek épségét, de a gyorsabb javítás érdekében a lakossági bejelentésekre is szükségük van. Különösen fontos a közvilágítási hibák bejelentése most, amikor Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét, hogy az elnökség ideje alatt a kft. munkatársai a lehető leggyorsabban el tudják végezni a hibák javítását.

A közvilágítási hibák bejelentése a 238-3838-as vagy kizárólag munkaidőben a 289-4070-es telefonszámon, illetve a bdk@bdk.hu e-mail címen lehetséges.
Azt tudnám adni tanácsnak, amit Szántó Öcsi bácsi adott anno Balzsaynak az egyik fontos meccs szünetében a ringben: "Karcsikám, ütni kell. Ha nem ütsz, megbaszhatjuk mindenki kurva anyját!"
A régi szép időkben az ilyen hangoskodó renegátokat jól meggumibotozták volna :)
@is:
"@agyvihar: többen nekifutottak ennek 2010-ben. egyik sem volt jó. mire vársz még? szőke hercegre fehér lovon?"

az LMP-ben is lehet remény, vagy jöhet más párt. egy párt léte az ún. nép felől érkező-létező igény kérdése is.
rohadtul kellene már Mo-nak egy-két olyan társulat, akik NEM vettek részt a rendszerváltásban, NEM privatizálták degeszre magukat, és NEM loptak és kádereket ültettek mindenfelé rendületlenül, amikor csak a hatalom közelébe jutottak. mert az MSZP, Fidesz, az egykori SZDSZ, MDF mind ezek miatt vált hiteltelenné. legalábbis a gondolkodó emberek körében... nagy kár, hogy a választásokon a békaagyúak szavaznak tömegekben.
@Boli:
"a tehetségtelenség ilyen mintapéldányai csak rombolnak, de építeni nem tudnak. Semmiben sem mások a fidesz droidjainál, csak a harc... Építeni és kormányozni kéne tudni, az ország javára. "

én mindig azon gondolkodom, hogy ha ilyen kreténnek látjuk sokan a fő pártok csürhetagjait, akkor mi a p*csért nem lettek kiszavazva a parlamentből. miért nem kapott pl. az LMP többet? persze aki tudja a választ és tud segíteni, jelentkezzen az LMP pártirodán :)))
@is: Szőke herceg fehér lovon nem kell. De osztom agyvihar véleményét, én is szívesen látnék végre egy olyan ellenzéki pártot ami kompetens, előre mutató gazdaságpolitikával, a mindenek feletti alkotmányosság és kiszámítható jogállamiság hihető ígéretével keresné a szimpátiámat. Tavasszal úgy láttam az LMP ilyen lehet, ezért még ősszel is kaptak cetlit és szavazatot. Mára viszont látnom kéne a koncepciót bennük, viszont az nincs.

A poszthoz: az MSZP vajon mit akar ezekkel a radikálisnak mondott emberekkel és a marxizmussal? Emlékeim szerint a marxizmus út a tökéletes, marxi megfogalmazás szerint a kommunizmus felé. Aminek félútja a szocializmus. Köszi, azt meg már próbáltuk elég sokáig és nem jött be. Röhejes, hogy a mai baloldal még mindig le van ragadva annál a tévhitnél, hogy csak marxista alapon nyugvó lehet egy baloldali párt. Pedig lófaszt. A francia forradalom óta a baloldal az ész és tudomány felsőbbrendűségét hirdeti a hit és hagyomány fölött. Ennek pedig kurvára semmi köze a marxizmushoz.
Ja az egész baloldalnak a kriptába lenne a helyük!
"több millió baloldali polgár nem temetőőr, a politikai halottaknak a kriptákban a helyük"

- nahát, ezzel a gondolattal akár egyet is értenék, csak akkor nem értem miért akar a kisasszony egy nagy és büdös hullával smárolni. Ja, persze, az aranyfogak...pestis ellen meg majd gyárt vakcinát valami csókos, muhaha. Nyilván a libsik és a konzervek tették tönkre a möszöpöt, nem a csókos tőkefelhalmozók, ugyanmár királylány!

Emellett halkan megkérdezném, hogy vajon a valódi liberálisok (akik nem a gátlástalanság és a szabadrablás hívei, csak épp nem szeretik ha meg akarják nekik mondani mit gondoljanak) és a nem bonapartista-népfrontos jobboldaliak vajon temetőőrök-e?
Temetőőrről jut eszembe mi van kádár koponyájábal?
Egy csepp józanságot, ha szabad:
Sok mindent megszolgált az MSZP ebből a kíméletlen ekézésből.
De abban biztos vagyok, hogy a Szanyi Tibort gyalázók öt sornál többet nem olvastak tőle és egyikük sem beszélt vele életében egy szót sem.
Tibor korrekt módon, mélyen és őszintén gondolkodik a baloldalról és tudása a politikáról és az ideológiákról lenyűgöző. Meg ugye azt a választást is de rossz, ugye hogy megnyerte...
Éppen ezért célszerű lekaraktergyilkolni - csaknem annyira, mint Gyurcsány Ferencet. Igen, jól látjátok: van miért félni tőle.
@rockjano_: "Hmmm a Fideszből miért nem akarjuk kirugdosni az őskövületeket??? tele vannak vele, már több mint 20 éve politizálnak."

van ott, aki volt mszmp-s, jóval régebben, mint 20éve.
@Speculater:

Ti is ezt a béna nemisolvastátok fidesz mantrát nyomjátok? Tévedsz te is, ahogy ők is. Én például szoktam olvasni Szanyi dolgait akár a nolblogban, akár máshol, láttam beszélni rendezvényen, láttam ellopni a sót például Dániel Pétertől a gödör mellett.

Éppen ezért van róla véleményem. Akkor is, ha éppen nem tetszik.
@Tita nick: mélységesen együttérzek veled :)
@Speculater:
"Éppen ezért célszerű lekaraktergyilkolni - csaknem annyira, mint Gyurcsány Ferencet."

jesszusom! ha valakit aztán nem karaktergyilkolni kellett, mert toronyépületes kretén és megszállott módjára vizionált a saját maga nagyszerűségéről és tévedhetetlenségéről, az Fletó volt. egy normális országnak nincs szüksége a kormányban modoros, önmajmoló váteszekre - nota bene, Orbánnál is az önértékelés szállt el a sztratoszférába, jól láthatóan. öntelt hólyagok, zárt kertbe velük.

az már önmagában is rosszat sejtet, ha valakit (mint Szanyit) Fletóhoz hasonlítják.
@Fabius:
Ez esetben megkövetlek, Fabius!
A Fidesszel való összehasonlítás azért nem esett jól...
Látván az Európai Parlament szocialista és liberális hozzászólásainak szinvonalát, azt mondom, hogy Szanyival vagy nélküle, igazából tök mindegy, mert a magyar baloldal számára nincs remény.
Ha holnaptól eltakarodik az összes őskövület az MSZP-ből, akkor a legjobb esetben is csak az EU szocialistáinak szintjére tudnák felhúzni magukat.
Márpedig egyértelművé vált, hogy európai modern baloldaliság, mint olyan, nem létezik. Magánérdek-vezérelt, szervezett bűnözői csoportok vannak, amik virtuális problémákon hergelik magukat, miközben csak az megy sz@rrá, aminek a megvédésére felesküdtek: a választóik élete. (Elég csak Her Schröder pályafutására gondolni: hogyan lett kancellárból Gasprom ügynök.)
@bolek:
toronyépületes kretén megszállott vizionál modoros, önmajmoló vátesz öntelt hólyag zárt kertbe velük

lenyűgöz az érveid választékossága
@Boli: remélem ezt az uralkodó tábor patkányaira is értetted?
@Speculater: Ha már összehasonlítás: érdeklődve néztem ma vissza ehhez a poszthoz, kíváncsi voltam az utóéletére. Címlap ellenére nincs negyven komment, és összesen egy tracback akadt? Tegnap DT és a lájkolás 300/9 arányban áll ehhez képest. Szóval nagyon el kéne gondolkodnotok, hogy mennyire (nem)érdeklitek az embereket. Se pro, se kontra.
@Speculater: "célszerű lekaraktergyilkolni - csaknem annyira, mint Gyurcsány Ferencet"

A karaktergyilkos törekvések hasznát kár lenne túlmisztifikálni, a hívek körében nem ezért ment el ennyire a hajó. 2006-ban, őszödi beszédes kampányfinis után már látszott a baj, de még messze nem volt ekkora. Akkor még 40%körül álltak a 2010es 17hez képest. Ha 2008 körül észbe kap, és kioszt egy-egy páros sallert a verók-hunvald-hagyó-molnár-joavblum-apáthyendre/vargagusztáv-kbj-etc ámokfutó rablóbandának, akkor esetleg maradt volna hitele a "takarékos" programnak. De nevezzük bártan inkább karakter-öngyilkosságnak ami rörtént, hirdetni az egyenes úton járást és a nadrágszíj-programot, közben mindennek az ellenkezőjét elnézni az amúgy egyre pofátlanabb rokonoknak - sőt, aszisztálni hozzá - na ott már tótágast állhatnak a marketingesek tucatjával, a karakter előbb kómába esik, aztán vége.

Jó pénzért profin hazudni szakma, nem megy mindenkinek, de nem is mindenható.

Szanyi kapitánnyal is, meg az egész kádárista múmiakiállítással az a nagy baj, hogy ugyanolyan feudalisták mint a vityi és holdudvara, csak a felszínen van hozzá egy kis szemfényvesztés, hogy haladó meg demokratikus. A nagy túrót, gőgüs földesúr az is mindegyik, csak még gerinctelen is, ronda földbeállás után lapít és szerencsétlen kölyköket tol a kamerák elé koncnak, persze a zsíros székeken úgy ül, mint "tarkaszoknyás asszonyok" a lomtalanítás szemétkupacain.

Nem tudom milyen a "modern baloldaliság", illetve hogy létezik-e olyan egyáltalán, de asszem ha mostanában valaki ilyennel traktál, pillanatnyi hangulatomtól függően röhögöm ki hangosan, vagy küldöm el a vérbe.
@guszti:
"pillanatnyi hangulatomtól függően röhögöm ki hangosan, vagy küldöm el a vérbe".

Értem. Egy érvet esetleg?
Lám! Mit tesz, ha nincs címlap.

Még olyat is olvastam, hogy megkövetlek!
@néma bárány: Nem érdeklitek az embereket.

A mandineren már kitombolták magukat, akik akarták ebben a témában.
@néma bárány:
Szerintem a jelenlegi sasok közül valaki úgy gondolta, most érett meg az idő. A beszólásra.

A színvonal tanúskodik az ötletgazdáról!

Nem nyert!
Sem hangszórót, sem mást!

Mi meg nézünk ki a fejünkből, hogy akkor mostmivan?
@Speculater: kétféle ember beszél ma ilyesmiről, az egyik a csegevarás-romantikus tini, abból kinőttem. A másik fajta az a gyurcsányista, amelyik nem értette még meg hogy vizet prédikálni és bort inni nem szép dolog. Legalábbis előbb-utóbb az lesz a következménye, amit idéztél tőlem.

Tudod, az a helyzet, hogy engem Orbán Viktor nem vert át. Sosem hittem neki, legalábbis amióta megpálfordult. Az őszödi beszéd után elégedetten csettintettem, végre valaki őszintén tolja. Azt gondoltam, miután nyilvánosságra került, nem lehet majd kifarolni az elmondottak mögül, sok "baloldali" úgy tapsolt meg dobogott a lábával mint egy elsőéves. Aztán semmi, korrupció marad, csak sokkal arrogánsabbak lettek a szereplők, értem én, aki lemarad, kimarad. Szóval a fidesz kétharmados ámokfutásáért az én szememben jórészt a szocik felelnek, meg a kihűlt lótetem, ami mellettük fekszik. Elárulták a baloldali eszmét (amazok meg a liberálist), talán ezért mozognak az érzelmi alapú reakciók a fentebb vázolt térben.

Most pl. azért kockulok itt, ahelyett hogy valami értelmeset csinálnék, mert szeptember óta nem képes kifizetni egy szoci közeli fővállalkozó. A beruházást átadták, engedélyek - a hiányosságok ellenére - rendben, vagyis úgy tűnik, az "alkotmányos költségek" kifizetésével nem volt probléma.

Nekik ez jár. Aha. Lenne még ötletem, mi járjon nekik. A szájukon kívül...
@masenyka: Sajnos mindegyik ugyan olyan kretén társaság. Teljesen mindegy, adott pillanatban mit mutatnak, a következő tettük úgyis a kreténség csúcsa lesz - számtalanszor bizonyította, mindegyik. A cocik is, amíg le nem dobják a régi koloncokat, soha nem léphetnek tovább. Tévedés ne essék, nem is hiányoznak, de az, ahogy a jelenleg jobboldalnak nevezett komcsi bagázs osztja az észt és a zsét, végképp röhejessé és hiteltelenné teszi ezeket a szerencsétleneket is. Majd az lesz itt is a szép, amikor az elsők meghasonulnak és felborítják a bilit. Bár aki Öszödhöz hasonlót vár, az naív. Itt sokkal profibb kommunikációs és hitbéli különbségek vannak. Egy réteg ki lett nevelve, akiknek ha holnap a szöges ellentétjét mondják a 2 nappal azelőttinek, az sem probléma, beveszik és körömszakadtáig védik is. A nagyrésze sima kommunista ideológiára és az 50-es évekből megmaradt ecceri magyar néplélekre épül. A cocik ahhoz is hülyék voltak, hogy ezeket a reakciókat kezelni és kiaknázni tudták volna. Nekik vastagon ideje volt arra, hogy elhúzzanak. De sok fideszes barátom sem gondolta, hogy ennyire tehetségtelen és pofátlan komcsi stílus váltja őket!
@Boli: Hát igen. Az a pár pofátlan, gerinctelen féreg ott az élen,na és a hozzályuk csatlakozó,ill.begyüjtött seggnyaló
pártkatonák,már igen profin meg tudták vezetni
a sok bunkó analfabétát,akiket könnyen fel tudtak bérelni a rendzavarásra,és még élvezték
is a barmok, mert ezek a patkányok még arra is
gyávák voltak, hogy (ők)áljanak az élre.(mellékesen),Nem vagyok szenvedélyes komcsi,
soha nem is voltam,sőt az előző rendszerbe a
munkahelyi párt titkár még el is akart vitetni
mint reakciós közellenséget,de mindettől függetlenül már sok fideszre szavazó ismerősöm
kezdi belátni,hogy jobb lett volna BIN LADENre
szavazni mint ezekre a senkiházi csavargókra.
@guszti:
Köszönöm, Guszti! Sajnos ezek pontos és súlyos érvek, nem lehet ellenvetés. A "kétféle ember"-t azért nem értem, szerintem sokkal többféle van.
süti beállítások módosítása