Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.01.11. 08:00 Fabius

A kormány bóhóca

Címkék: fidesz médiatörvény németh zsolt eu elnökség

Németh Zsolt külügyi államtitkár lett a vezéráldozata a médiatörvénynek. Sajnálni maximum azért tudom, mert elképzeltem ahogy ukázba kapta: na, kapd elő szépen kedves Zsolt, és veregesd vele a lassan mindenhol burjánzó médiacsalánt! Szép nyugodtan, kaszáló mozdulatokkal haladj akkor is, ha már csíp és dagad, majd együtt sajnálunk érte jól. Németh Zsolt pedig megtette amit megkívánt tőle a haza. Meg a párt.

Az uniós elnökség honlapján reflektált a kormányt ért támadásokra, igazi haladó webkettes módon, kommentelhető blogposzt formájában. Ez igazán dicséretes, tényleg. Azon túl, hogy önként jelentkezik a pofonért azt a látszatot is kelti, hogy a kormány ha furcsán is, de szóba elegyedne a véleményezőkkel, akár hivatalos honlapon. Ez a kezdeményezés ötös akkor is, ha szerintem leginkább az európai kritikusoknak szóló mutatványszám: ni, nálunk aztán minden fasza, minden szabad, de leginkább a vélemény. A kommentelők elmondhatják amit akarnak, leszedhetik a keresztvizet - amit mellesleg meg is tesznek - és nem megy értük Acsarkapitány milliós csekkeket lobogtatva.

"Mindenekelőtt szögezzük le: mind idehaza, mind külföldön mindenkinek jogában áll kritizálni egy magyar törvényt." - mondja Németh Zsolt felütésként, én pedig egyetértek vele. Jogomban áll kritizálni a médiatörvényt, meg is tettem elégszer. Az, hogy ez teszik-e vagy sem, lófaszt sem érdekel. Ez viszont nem jelenti, hogy magyar EU elnökség sikerének ellendrukkere lennék. Sőt, másokkal egyetemben kértem, hogy a magyar kormány ne tegye ki magát ennek a vesszőfutásnak, és dobassa vissza Skiccpalival legalább a parlamentnek megfontolásra a médiatörvényt. De szelektív a látás és a hallás, csak a kritika hangja jut el a kormányig, az adott helyzetben ésszerű javaslat nem. Úgyhogy nem kell ez az álszenteskedő huszonhárommillió romános duma, kedves Németh Zsolt.

Ha kemény tökű faszagyerekek akartatok lenni, akkor legyetek azok. De viseljétek méltósággal, mert kizárólag magatoknak köszönhetitek, hogy úgy lángoltok a szégyentől, akár az ágyban szundikáló Géza bácsi a nejlonpizsamára hullott Kossuth dekktől. Felesleges legyártani a Világméretű Baloldali Összeesküvés Elméletet, mert nem ők járatnak le titeket, hanem ti magatokat. Több, mint elégszer.

Nem mellesleg azt is gondolom, hogy egy diplomata/államtitkár/felelős vezető nem röhögteti ki magát feltételezésekkel. Pláne akkor nem, ha a magyar kormány hivatalos álláspontja szerint a médiatörvényt érő kritikák is azon a feltételezésen alapulnak, hogy a kormány élni fog a maga által magának megteremtett jogi környezettel és szankciókkal, pedig dehogy. Erre riposztozni azzal, hogy a külügyi államtitkárunk milyen feltételezésektől nem tud szabadulni kötelesség szerűen több, mint röhejes. Látni vélem, hogy a gödöllői kastély bejáratánál összehúzott szemöldökkel méricskéli az érkezőket, hogy ki tagja a magyar kormány elleni összeesküvésnek és ki nem, ki olvasta a médiaörvény szűkített, oppardon, bővített kiadását, és ki nem.A megoldás kulcsa a kezetekben van. Vonjátok vissza a médiatörvényt ami több sebből vérzik, mint a szétkent szúnyog a nappali falán. Valódi bátorság nem a hülyeségünk melletti bármi áron kitartáshoz kell, hanem a tévedésünk beismeréséhet. Ha igazán tökösnek akartok látszani, akkor simán meg lehet lépni ezt is. Felesleges Martonyival naponta elmondatni, hogy változtatunk majd mindjárt, amint valaki konkrétan megmondja mi a baj. Ugyanis megtették ezt már elegen, elégszer, pontokba szedve, szájbarágva. Aki még ezekből sem érti, az hülye. De ti állítólag szakértők vagytok, ugye? Ebben az esetben még az is előfordulhatna, hogy egyik kormánytagnak sem kéne magyarázkondia a jövőben, hogy mit is kúrtatok el egészen pontosan.


 

9 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr452575754

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kormánysajtót akarunk! 2011.01.11. 12:24:42

"Rendet akarunk", "Nem lesz puccs", "Éljen a kormány", "Taxik haza", "Alkotmányos rendet", "Mi vagyunk a többség" - ezek a kiáltások hallatszottak leggyakrabban a Parlament előtt vasárnap dé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Obszcén a Hofi!"- jut eszembe az első képről. :)
A második viszont annyira találó, hogy kivételesen helytálló jelzőt sem találok rá!
"Nem mellesleg azt is gondolom, hogy egy diplomata/államtitkár/felelős vezető nem röhögteti ki magát feltételezésekkel."
Aha, akkor most nagyon sokat röhöghetsz a médiatörvényt kritizáló külföldi politikusokon. Igaz-e?
"Jogomban áll kritizálni a médiatörvényt, meg is tettem elégszer. Az, hogy ez teszik-e vagy sem, lófaszt sem érdekel."
És egyébként ki a lófaszt érdekel, hogy te mit csinálsz?:)))
@hakos2: "ki a lófaszt érdekel, hogy te mit csinálsz?"
mivel itt vagy, téged érdekel...!:)))
@hakos2: Vita indító hozzászólások. Remek!
Ezek az emberek soha semmilyen hibát, tévedést nem ismernek el. Melóm miatt volt kapcsolatom egy korábbi fideszes államtitkárral (most a háttérben kushadoltatják), akitől megkérdeztem, hogyan lehetséges, hogy egy párt három év alatt egy alapvető nemzeti kérdésben egymásnak tökéletesen ellentmondó álláspontot képviseljen. (A termőföld vásárlásának jogáról volt szó, '94-ben még üzleti alapon teljes liberalizációt szorgalmaztak, aztán gyorsan becsatlakoztak a kisgazdák "földvédő" mozgalmához.) Azt mondta, nincs ellentmondás. Feketén-fehéren ott állt a gazdaságpolitikai program szövege, meg aztán későbbi álláspont és azt bírta mondani, hogy az ugyanaz. A tűz meg a víz. Voltunk olyan viszonyban (még korábbról), hogy azt mondhattam, menj pix@ába, de ő csak mosolygott: nem értesz a politikához. És az ő brigádja után csak keményebb fiúk érkeztek-maradtak.
Ezektől várnál, kedves blogíró, bármiféle önvizsgálatot? (Nem mintha a másik oldal sokkal jobb levegőjű társaság lenne. De azok legalább egymást közt mondogatták, hogy elkúrtuk. És tudták is. A maiak se nem mondják, se nem tudják.)
Ez a Németh, tipikusan a "cigány lova".Nem vak,csak vakmerő.És legyen mindenki nyugodt-ahogy Ő is az-,a "kárpótlásról már intézkedtek a "magasabb" helyen!Viszont-most- igazat mondott,LEHET bírálni a törvényeket!Csupán az a kérdés,megéri-e?Ne legyenek illúzióink,a hatalom-különösen EZ-nem felejt!Bűneink, pontosan strigulázva vannak.Ha valaki azzal áltatná magát"Á,nem lehet ennyi embert megfigyelni,ennyin bosszút állni",nos,Ő fájdalmasan téved.Nem akarok senkit riogatni a terror-ezreddel,elég a kubatov-listákra,ud-re emlékezni!Mert mindannyian függünk az államtól,így vagy úgy!Kössük fel a "gatyát",nem "ez a harc lesz a végső..."
süti beállítások módosítása