Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/03/28/trocsanyi-laszlo-alkotmanybiroi-felkeres-karoli-gaspar-reformatus-egyetem... (2024.03.28. 12:52) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.01.01. 16:55 Fabius

A diadalmenet első napja

Címkék: fidesz orbán viktor 2011 schmitt pál eu elnökség

Magyarország Érzelemrokonító Forrasztékának üdvöző szavaival belépett az Úr 2011. évébe. Pici szépséghiba, hogy a Nemzet Tolla folyni látszik mindjárt év elején, és kínos papírtörlőzést kellett végrehajtani a Nemzeti Köszöntőre hullott és pacát hagyott tintafolt miatt. De egyúttal megnyugtatólag is hatott az elnöki gesztus: semmi reformista változás nem lesz, csak a régi, kényelmesre kitérdelt dilettantizmus folytatódik. Hurrá.

Ennél magyarosabban nem is kezdődhetett volna A Nap, Mikor Kedves Vezetőnk a Csúcsra Ért. Gondolom SkiccPál megkapja kiérdemelt fejmosását, amiért így belerondított a dicsőséges pátoszba, ahogy megkapják fejmosásukat a hülye nemzetközi hírügynökségek is, akinek szintén van pofája mindenféle kritikus hangot megütni a Szent Napon. Tessenek már végre tudomásul venni: Magyarország felkészült az Unió vezetésére!
Ennek bizonyítéka a képen látható, január elsejével megalakult Különleges Beavatkozó Egység. Nekik elég a megszokott jelet fellőni az égre, és máris elillan minden felmerült gond és probléma. Egész Európába ingyen szállítják a módszertant, a miszerint BatVezér kimondja: Á, és a másik kettő megmagyarázza, miért hülye az, aki ezt nem érti. Nagy Anna példát is adott erre mai megszólalásában, mikor ezzel a gyönyörű mondattal indokolta, miért jó, hogy az Uniós elnökség miatt elözönlik az országot a külföldi újságírók:

„Ez azért nagyon jó, mert végre le lehet velük ülni, és meg lehet velük beszélni, hogy az, amiről azt gondolják, hogy a médiatörvény tartalma, az vajon tényleg az-e"

Nicsak, mit beszél, mi? Még a végén kiderül, hogy a médiatörvényként elfogadott és publikált irományban nem is annak tartalma van, és innen a félreértés.

Érdemes egy pillantást vetni Orbán Viktor első idei szavaira is. Szerinte: "A világban elképesztő sebességű és mélységű átalakulás zajlik, és Európának az eddigieknél sokkal erősebb világversenyben kell helytállnia." Az elképesztő sebességről és világversenyről nekem az autóversenyzésnek az a része ugrik be, mikor az új, önbizalomhiányban nem szenvedő pilótát összeültetik a régi motoros navigátorral.
Ilyenkor két eset van: a pilóta kétségtelen tehetsége mellett azért az itinert diktáló versenyzőtársára hagyatkozik, és ketten együtt alkotnak valami emlékezeteset, vagy az önfejű felülbírálja a rutint faszpofázol módon, és úgy esnek be a fák közé, hogy letarolják a fél erdőt.

Ezért aztán a friss kormányosnak figyelmébe ajánlom írnokának szavait: ne fogadkozzunk, dolgozzunk!

Ezúttal, ha lehet, jól.

167 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr432552493

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Scmitt Pál jön... 2011.01.02. 06:39:55

...és hülyeséget beszél.Leszarom, hogy a posztom megfelel-e, a 2010. évi CLXXXV. törvény A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról minden paragrafusának.A mozgókép anyagért köszönet a Vastagbőrnek.

Trackback: Túlpörgetve 2011.01.01. 23:21:25

Kutatók meglepetten tapasztalták, hogy 2010-ben a Föld egy parányival gyorsabban forgott a megjósoltnál, így az újév első napjára virradóra nem kellett beiktatni a tervezett plusz egy másodpercet. Szerintem nincs ebben semmi meglepő. Nyilvánvalóan Orbá...

Trackback: Schmitt Pál fennhatósága 2011.01.01. 22:41:50

Schmitt Pál újévi köszöntőjáben nemcsak a röhejes "üldözöm a kamerát" stílus és a helyesírás volt egyedi, hanem a mondanivalóban is sikerült nagyot alkotni Orbán emberének az emberek emberének. A köszöntőben nemcsak a helyesírással volt gond...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikerem a subaru neveben :)
@Táskás Tóni: ez sem igaz, mert Magyarországon (az elmúlt 20 évenek köszönhetően) nem lehet megmondani, hogy kinek van jelentős vagyona, pont ahogy azt sem, hogy kinek van nagy jövedelme. Ezért nem lehet rászorulsági alapon adni juttatást, és ezért nem lehet jövedelemtől vagy vagyontól függő progresszív rendszert alkalmazni. Amíg morálisan ilyen szinten van a nép, addig csak mindenkire ugyanolyan adókat van értelme kivetni, és alanyi jogon juttatni.
A felső 10ezer nem fizetett volna vagyonadót sem, mert például társasházzá alakították volna a villájukat, az egyik lakás az övé, a másik a feleségé, a harmadik a gyereké, a negyedik a nagymamáé.
@the_lonewolf:
Én is kerültem ilyen szituban. Interjúra mentem egy céghez és mondták, hogy a bejelentett fizetésem ennyi lesz, a borítékban viszont még kapok annyit.

Ekkor megkérdeztem, hogy a cég olyan nehéz gazdasági helyzetben van, hogy a dolgozók járulékait nem tudná kifizetni ha rendesen bejelentenék? Majd rákérdeztem, hogy egy ilyen cég akarja nekem biztosítani a hosszútávú munkát.

Hebegtek habogtak, majd elkezdtek alkudozni. Felálltam és kerestem egy tisztességes céget.
@vi-hu: a fideszes szimpatizánsok agresszióval, vérgőzös gyűlölettel, fizikai erőszakkal vívták ki maguknak az elégtételt, míg most a nem fideszes emberek iróniával, ésszel.

Az átlag fideszes azt hiszi mindent tud, mindenhez jobban ért. Pedig már a régmúlt bölcsei is megmondták, akik azt gondolják magukról, hogy mindenhez értenek, ők a legbutább emberek.
Mert még annyit sem tudnak mondani soha, mert egyszerűen nem is érik fel ésszel, ha valamit elkúrnak. Ismerünk mindannyian olyan embert, akinek legalább volt önkritikája.
@fakopács: tényleg? Gondolod hogy hihetünk ebben? Óriási erőt adna, ha hihetnék ebben...

(Ha igazad lenne, akkor ne felejts el nyilatkozni a MANYUP megtakarításodról...!!! Oka: kb 99,9%, hogy a következő kormány visszaállítja a 3 pillért, DE kizárt, hogy vissza tudná adni a pénzed... lévén, hogy kb. a felét azonnal megsemmisítik.)
Szabadság, elvtársak, szabadság!

Éljen a párt!

Éljen szeretett vezérünk!

Előre a kommunizmus győzedelmes útján!

Szabadság, elvtársak, szabadság!
www.youtube.com/comment_servlet?all_comments=1&v=25WxWE5Le5w

Gratulálunk Filip elvtárs kinevezéséhez!

Szabadság, elvtársak, szabadság!

Éljen a párt!
@Táskás Tóni: lehet hogy máshol másképp van, de a magyar mnyp-k összes hozama adóbevételekre vezethető vissza. Ergo a hozam, amivel a pénztárak dicsekednek, mind azért jött létre (ha létrejött), mert magas adókat fizettünk, csak mellé magasabb volt a működési költségük is. Másrészt 0 kockázatot vállaltak a befektetéseikben, az összes kockázatot az ügyfeleikre háríttták. Moral hazard: en.wikipedia.org/wiki/Moral_hazard
Hadd ne magyarázam el jobban, már nagyon unom ezt az mnyp vitát.
@igényes: Teljesen jogosan járhatott volna a Köztársasági Elnök Érdemérme. Főleg, hogy amit Kiss László tesz - tett, (nekem legalábbis) pártsemlegesnek tűnik, ebből kifolyólag kimeríti a közösség szolgálatáért megfogalmazott kitételt. Ugyanakkor sajnos az, hogy Kiss László sem méltó erre a kitüntetésre nekem azt indikálja, hogy ennek az éremnek a léte inkább csak pártpolitikai semmint tartalmi.
@kigyurt álat: És ha már a felső tízezer ki tud bújni a vagyonadó alól, akkor az örökösödési illetéket pedig könnyítésképpen el is törölte a kormány, hogy még a trükközéssel se kelljen bajlódnia.
@bioLarzen:
A poszt írója - mint újságíró - elemi helyesírási hibát vétett. Ennyit ért a foglalkozásához. Összeszedett, sikeres élete lehet, ahogy görcsös Orbán-Schmitt fikázása mutatja...
@kigyurt álat: Ezek szerint , ha egy épület 5. emeletén csőtörés van, akkor le kell bontani az épületet?A fidesz ezt csinálta. Azon a 3000 milliárd ft-on te is nagyon könnyen át tudsz lépni.Milyen uncsi...Valóban ne is győzködjük egymást , semmi értelme.
@Táskás Tóni: érts már meg, hogy nem a felső 10 ezer miatt törölték el, mert azok sem így-sem úgy nem fizetnek se adót, se illetéket, se semmit.
Hanem mindenki más érdekében, akinek nincs lehetősége kibújni a fizetés alól, hogy azok se járjanak rosszabbul mint a csalók.
@Kijelölt Felelős:
Esetleg rajtad röhöghet Ice T, a világrengető művész és szabadságharcos. Mosolyogj te is.
@Nemzeti Gonosz Törpe:
Te szerencsétlen... minden blogon ordítasz, mint fába szorult féreg. Valaki fizet ezért, vagy önkéntes idegbeteg vagy?
@Várúr: A KE elnök elemi helyesírási hibát vétett, mint deklarált nyelvművelő. Apropó a KE mihez ért?
@M_Runcájsz: CONGRATS!!!!!!!!!!!!!!
Tényleg csak ennyi lett volna? Ezek tényleg csak pártíz darabos kis pamfletek...

Köszi szépen az összefoglalót! :D
@drmc:
Tehetsz másvalamit. Keress többet.
@Várúr: De , talán nem is tette fel az életét a Magyar nyelv védelmére......
@Várúr:
Mennyei boldogság!
Megszólított a nagy Várúr!

Rajtam inkább sajnálkozhat, de ha mégis röhögni támad kedve, az nem az én érdemem!
@Táskás Tóni:
Tóni. Fárasztó vagy. A gépíró kislány vétett hibát. Nyilván nem Schmitt írta gépbe a szöveget. Hogy mihez ért? Például kétszeres olimpiai bajnok, egyetemi doktor, öt nyelven beszél, két országban volt nagykövet, NOB alelnök, EU néppárti alelnök, stb. No de ezt te is tudod. Ezek után inkább nem firtatom, te mihez értesz. Szerencsétlen irigy fikázásban professzor vagy.
@kigyurt álat: Utolsó kérdésem: Orbán mikor világosodott meg, mert 2010 tavaszán még a mnyp 30 évre szóló megtartásáról nyilatkozott , a rendszer jó és fenntartható, mondta egy pár hónapja.
@Várúr: Tárogatózni is tanul, miért nem mutatta be éjfél után?
@Várúr:
"Ice T, a világrengető művész és szabadságharcos"

Kedves Fabius újságíró! (Várúr csak tudja!)
Legközelebb, ha felmerül benned Ice-T szerepeltetése blogodon, akkor Kossuthnak maszkírozva tedd!

Kérlek, azért az a bögyös nagymellű szabadságharcos néni maradjon ott a fotón!
Ha esetleg Sz. Annamária arcát pakolod rá, akkor többet nem jövök feléd sem!
@kíváncsivagyok:
Schmitt gépíró kislánya nem tette fel életét a magyar nyelv védelmére. Ezen a görcsös fikázáson már röhögni sincs kedvem. Ha ennyi a mondanivaló, az erre a blogra illik. Ahol épp annak írója követ el brutális nyelvi hibát. Akit elvileg a nyelvhelyességért (is) fizetnek. Téged nem fizetnek, tehát annyi baromságot írhatsz, amennyi jólesik.
@kigyurt álat: azért azt persze észrevetted, hogy CTRL+C, CTRL+V volt, némi szerkesztéssel?

Ez tipikusan a "ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna" esete. :)
@Várúr:
"Tóni. Fárasztó vagy. A gépíró kislány vétett hibát. Nyilván nem Schmitt írta gépbe a szöveget. Hogy mihez ért? Például kétszeres olimpiai bajnok, egyetemi doktor, öt nyelven beszél, két országban volt nagykövet, NOB alelnök, EU néppárti alelnök, stb."

Megjelent Várúr, mindenkinek kiosztott két pofot, oszt hazazavart bennünket!

Kedves Várúr!
Olyan megmosolyogtató, ahogy felsorolod.S. Pál "érdemeit"
Csak az a mocskos bagázs ne lenne, aki folyamatosan rajta röhög!
Ja! És a gépíró kislány!
Meg ne sértenélek, de most erre kin is kell röhögni?
Ez a gépíró kislány annyira tetszik!
Hányat küldjek, aki érti is a dolgát?
@kigyurt álat: a haveromnak (aki nagyon jól keres) azt hiszem, javasolni fogom, hogy a következő 3 évben csináljon 3 gyereket.

Milyen jó ötlet, hogy a nagykeresetűek még nagyobb része vonja ki az adóját! Tök jó. És akkor Orbán már nem a MANYUP pénzedet nyúlja le, hanem a megtakarításaidat.

JA!!!!!!!!!! Hogy neked nincs olyanod, így nincs is mit lenyúlnia! Értem. Jó.

Egyes. Leülhetsz.

Ó, vagy te a minimálbéres, képzetlen rétegre gondolsz, akik amúgy is zömmel segélyből élnek. Bizony, jó az, ha az a réteg minél nagyobb lesz, mert akkor... miért is jó, ha ők még többen vannak?

(Ugye tudjuk, hogy a cigányoknak nem 1-2 gyerekük szokott lenni és ők VALÓBAN produktív részei a népességnek.)
@Várúr: Mindig rá lehet valakire kenni a szart, igen a fidesz és a delejes ember ehhez mindig is értett.
@kigyurt álat: mindig kifekszem az ilyen álszent szövegeken: kisfiam, hidd el nekem, ha mondom, hogy ha lehetőséged lenne rá (adócsaló, EVA-s vállalkozó lennél), nem, ismétlem, N E M fizetnél többet, mint amit feltétlenül muszáj.
@Várúr: A gépíró kislány vétett hibát ???? Már megint ?? A kis kurvát még nem rúgták ki ??? Neeeem , barátom, ilyen magas poszton már nem foghatunk mindent ..mindig a gépíró kislányra !!! Az általad felsorolt" erények " sok mindenre alkalmassá tehetik, Lehet Pártelnök-helyettes , Diplomata , Sportminiszter , MOB elnök , stb. , de azért egy Köztársasági Elnök státuszra nem ! Ugyanis a K E - nek nem az a feladata , hogy egy párt utasításait kövesse, hanem ellenkezőleg , kontrollja legyen !!
@Várúr: Engem sajnos nem fizetnek,......Téged jól fizetnek ezekért demagóg seggnyalásokért..?
@Táskás Tóni: Lassan mindenki hülye lesz már Hosszú Toll mellett....csak Ő nem...
@kigyurt álat: Tényleg nem ahhoz, hanem azok kapják meg a 10 ezret, hanem azok a - szintén teljes bejelentettek, akik mondjuk nettó 250-et és afelett keresnek. És igazad van, azok valóban rászorulók.
@kíváncsivagyok: "Kis kurvát"?

Remélem a médiatörvényt minnél előbb elkezdik alkalmazni és az ilyen értékítéletű blogokat jól szétbüntetik, majd bezárják.
@Kismac: Inkább kapjanak a minimálbéresek még több kedvezményt, hogy még többen jelentsék át az alkalmazottjukat minimálbérre?

Mindez mögött az áll, hogy elinduljon egy folyamat, hogy minnél jobban jutalmazzák a rendes bérre bejelentett embereket.

Sajnos nem a törvényekkel van baj, hanem azokkal akik visszaélnek.
Gratulálok, 8 posztot sikerült kigyűjteni a Schmitt ellen. Engem és még többmillió embert viszont ezzel a módszerrel sem lehet a Schmitt ellen hangolni:-)
@Kijelölt Felelős: Nagy-nagy szégyen,hogy rövid időn belül már másodszor kell egy titokzatos "gépíró-kislányra" rákenni a szart , ahelyett hogy elismerné.....hülye vagyok bakker.....
@Toporodottordog: majdnem biztos vagyok benne, hogy vagy Budapesten, vagy környékén élsz.

Fórumozó társunk éppen azt fejtegette, hogy az éhezés-segély és eközött választhatott körülbelül. Ha nem tudod, miről beszélek, költözz el egy kb. 1000 fős kis faluba, ahol is ennyi a lehetőséged.

Aztán ítélkezhetsz.
@Mikrobi: Na mi van? Összegründoltak neked egy készlet duracellt? Kit érdekel hogy a fideszrobotok hisznek a Nemzet Golyóstollában? Annál jobb!
@Kismac:

Van tapasztalatom vidéken is.. ismerem azokat az embereket is, akik meghatalmazást íratnak a rokonynak, hogy a segélyt fel tudja venni, mert ők pont akkor spanyolországban nyaralnak.

Vidéken is elterjedt gondolkodásmód a munkáltatók oldaláról, hogy ne jelentsük be teljes bérre a munkavállalót, mert úgy több pénz marad a tulajok zsebében. Lehet villogni az adócsaláson spórolt szlovák rendszámú terepjáróban.

Sajnos a megoldás sokkal nehezebb, mert abban igazad van, hogy a munkát féltő embereknek sok szava nem lesz.

De ha a közvélemény tudatosan fellép az ilyen magatartás ellen, és bátorítja a munkavállalókat az érdekképviseletre, akkor lépésenként lehet előrébb haladni. Ennyit tehetünk munkavállalói oldalról. Bejelentést is lehet tenni és kérhetjük, hogy nevünk maradjon titokban. Ha jó munkaerő vagyunk, akkor nem fogják kirakni a szűrünket.

Állami részről pedig az ellenőrzést kell erősíteni. Nem értem, hogy az adóhivatal miért nem ellenőrzi a cégeket. Persze, ha az állam szigorít az ellenőrzésben akkor rögtön jönnek a fikablogok és diktatúrát kiáltanak. A fejlődés útjába állnak.
@Toporodottordog: mire gondolsz ezzel? Ja, hogy a nettó 100 ezer nem rendes bér? Tényleg nem, egyetértek, magasabbnak kellene lenni a béreknek, de biztosíthatlak, hogy azok, akik ennyit és mondjuk ennél többet, kb 200 nettóig keresnek, is rendesen le vannak jelentve.

Nem tartom fair-nek, hogy aki TÉNYLEGESEN minimálbérből kell hogy éljen, attól mondjuk havi 5 ezret is elvegyenek! Mert kétszer minimálbérnél az havi mínusz 10 ezer és ezt már megérzik.

Értem, hogy nagyon sok közöttük a vállalkozó, akik így vannak lejelentve, de azt gondolom, azért a java részük rendesen is ennyit keres.

SZERINTED jogos, hogy egy ilyen kiskeresetűtől elvegyék?

Ugyanis aki vállalkozó, annak piece of cake a dolog, befizeti a minimálbér után és kész, de aki ebből kénytelen élni?? Szerinted?

Ne legyünk már ennyire szemellenzősek, az országnak vannak olyan részei, ahol a havi nettó 100 ezer nagyon nagy fizetésnek számít! Szálljunk le egy picit a magas lóról, nézzük már azokat is, akiket most nagyon nehéz helyzetbe hoztak!

Néha kicsit váltsunk szemléletet, tanuljunk empátiát, képzeljük a másik helyzetébe magunkat! Ha kisvállalkozó vagy, kitermelni se nagyon tudod még a minimálbér közterheit sem, mert annyira magasak. Kicsit nézzük meg a dolgokat, hogy állnak a másik szemszögéből.

(Persze vannak ügyeskedők, természetesen. Ha magyar vállalkozóhoz mész dolgozni valszeg minimálbéren leszel lejelentve és arra kapsz még pénzt, akármilyen is legyen a profit.)
@Mikrobi: Tartsál is ki mellette , megérdemli .... hiteles és következetes kommancs.....
@Toporodottordog: összekacsintás és lefizetés. Ez a válasz az általad velvetett témára.

Sajnos, teszem hozzá.

Egyébként egyetértek veled.
@Mikrobi: Én vigyáznék a több millióval... Aki szerint nem kínos hogy Schmitt Pál a köztársasági elnök az elvakult Fideszes, nem számít a véleménye mert nem a sajátja. Hasonlítsd már össze Sólyom Lászlóval, egyszerűen nem egy kategória a két ember. Egy köztársasági elnöknek nem a bólogatás, hanem a példamutatás a feladata, PÁRTATLANUL.
Ez ugyanígy van a médiatörvénnyel is.
Mikor az MSZP kormány idejében még mindíg voltak olyanok akik azt mondták hogy minden jól megy, biztos te is hihetetlennek tartottad hogy vannak ennyire elvakult emberek. Sőt van aki még most is állítja, elég gáz nem? Akkor nézz tükörbe, te is ugyanilyen vagy csak a másik oldalon.
@Táskás Tóni: engem meglepett, hogy mennyi szegény ember szavazott a Fideszre a lózungjai miatt, mármint hogy jaj, ők segítenek.

A Fidesz MINDIG a felső tízezer és a felső középosztály pártja volt - anyagilag mindig őket segítette. (Emlékeztek 98-02 között ARRA a bizonyos ingatlanhitel-kedvezményre? :D)
@Kismac: Csak nézz küröl személyes ismerettségi körödben. Nekem egy olyan ismerősöm sincs aki a minimálbéren kívül ne kapna borítékot. 2 millió ember van minimálbérre bejelentve.

De azzal én is egyet értek, hogy a valóban kiskeresetűek ne legyenek még nehezebb helyzetbe hozni.

Ezért kéne engedni a felügyeletet erősíteni és nem rögtön blogokban rikácsolni, hogy csorbul a demokrácia stb.
Kattints! www.fidesz.hu/

Kegyelemteljes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kíván a Fidesz!

1. (Szalay) Anna: héber eredetű jelentése: kegyelem, Isten kegyelme, kellem, kecsesség, báj.
2. Kegyelem = megtorlás elengedése
3. Bűnbocsátó isteni szeretet (keresztény dogmatikában)
4. Munka és fáradtság nélkül (gúnyosan)

Van a kegyelemnek ilyen jelentése is: valakit erkölcsileg végleg tönkretevő, illetve haladó ügyet végleg lejárató csapás, fordulat.
@Toporodottordog: ettől még csorbult a demokrácia, igenis csorbul a szólásszabadság is az új törvény miatt stb.

Blogokban és mindenütt azért kell erről rikácsolni, hogy mindenki megtudja, de legalábbis a lehető legtöbb embert érje el, mi folyik itt.

Még valamit: attól, hogy megvonjuk a szabadságjogokat, senki nem fog több adót fizetni, nem lesz nagyobb a hajlandóság.

Lejelentés:
Úgy látszik, szerencsés vagyok. Alkalmazott ismerőseim mindegyike (mármint akinek tudom a bérét) le van jelentve rendesen, teljes bérre. Van, akinek nem tudom, hogy keres - őróluk nincs ilyen infóm.

Ismerőseid pedig szerintem szintén jól járnak a borítékkal. Valószínűsítem, hogy nem panaszkodnak amiatt, hogy ennyi az adóterhük mondjuk nettó 150 ezer forint után. Aminek a minimálbéres része után adóznak és majdnem 100 ezer van még a borítékban. Nem hinném, hogy szívesen vennének körülbelül havi nettó 50 ezer forint bércsökkenést... kérdezd körbe őket, de szerintem... (kb. 200k körül van így a "bruttójuk")

(Azt meg ne mondd, hogy keressen nettóban mondjuk ennyit. Kicsit gondolkodj. Ahhoz bruttó 300 ezerre kellene lejelenteni az illetőt, sacc 400-450 össz bérköltséggel. PICIT kapj a fejedhez. A barátaid bére már attól is csökkenne, ha mondjuk 100 ezerre jelentenék le. És nem 1000 forinttal.)
@kigyurt álat: "Kivételek sajnos bizonyára vannak."
Láttál már statisztikát arról, hogy az SZJA-t fizetők közül hányan esnek a "kivételek" közé? Emlékeim szerint kb. a 80%-uk. Érdekes.

@Várúr: "Tehetsz másvalamit. Keress többet."
Köszönöm. Egyéb építő jellegű?
@Kijelölt Felelős:
Én sem akarlak megsérteni, de kérdésedre válaszolva asszem rajtad kell röhögni. Mármint álnaív kérdéseden.
@kíváncsivagyok:
Göncz Árpi bácsi nyolc éven át nyíltan az szdsz utasításait követte (annak tagja, sőt ügyvivője volt). Nem kifogásoltam, részéről ez volt természetes. Schmitt a fidesz embere. Szili Katalin az mszp embere (lett volna), hisz annak tagja, sőt elnökségi tagja volt. Sólyom kizárólag az szdsz-durca miatt lett elnök. Ballibek négy évig egyfolytában ekézték. Innen kezdve felesleges a rinya. A derék kommentársak úgy tesznek, mintha nem ismernék a közelmúltat.
@drmc:
Eléggé építő jellegű javaslatom, hogy keress többet. Saját magamnak is ezt ajánlom. Vagyis felebarátomnak azt kívánom, amit magamnak. Ennél többet nem tehetek.
@Várúr:

Mióta vagyok én újságíró? :-D Hová szoktam írni és kinek? Na, és főleg mennyiért?

Azt, hogy téged miért fizetnek azt tudjuk. Láttamoztam az ittléted, a mai napod igazolva van. Cserébe a véleményed irreveláns ezen a blogon. Még mindig. :-)
@Várúr:
már megbocsáss, de ez a gyökér Smith (ex kommunista) ügynök csak bólogató pártkutyus módjára "dolgozott" idáig. Göncz, Sólyom attól függetlenül hogy kik ültették oda, legalább kifejezte a véleményét nem egy törvénnyel kapcsolatban, hogy aggályai vannak. Ha jól rémlik a böszme beszéde után sem a kormánypártokat támogatta egyértelműen...
Nem az ő hibájuk ha ennek ellenére átverték a kormánypártok a saját akaratukat az elnök ellenében, de legalább volt valami bennük ami miatt lehetett rájuk köztársasági elnökként tekinteni. De ezek után erre a szégyenletes gyökérre soha nem fogok a magyar köztársaság elnökeként tekinteni...
@Fabius:
Felebarátom, számomra a te véleményed irreleváns. Ha ingyen írsz, az nagyban menti elfogult ostobaságod. Engem főiskolai tanárként fizetnek (bár közöd nincs hozzá). Már csak azt kéne tudni, kinek a számára láttamoztál. Bár nekem édesmindegy az is.
@drmc: tudod-e, hogy az APEH szja statisztikája az egyik legnagyobb hazugság? Mert az nem a valós jövedelmekre vonatkozik, hanem a bevallottra. Például az APEH szerint az én jövedelmem a felső pár %-ban van, valójában örülök, ha a felső 40-50%-ban benne vagyok. Ezt gondold át, mielőtt ostoba statisztikákra hivatkozol!
Egy dolog tuti, 2011 -ben rommá fogjuk röhögni magunkat.
Nincs az a a kabaré. amelyik 24 órán keresztül ilyen teljesítményt tud nyújtani.
Elvégre a "cirkuszt a népnek " okos mondás.
@Várúr:
"Göncz Árpi bácsi nyolc éven át nyíltan az szdsz utasításait követte (annak tagja, sőt ügyvivője volt). Nem kifogásoltam, részéről ez volt természetes. Schmitt a fidesz embere. Szili Katalin az mszp embere (lett volna), hisz annak tagja, sőt elnökségi tagja volt. Sólyom kizárólag az szdsz-durca miatt lett elnök. "

És eljutottunk a gondok gyökeréig. Ha tényleg főiskolai tanár vagy és nem testnevelést tanitasz akkor talán magad is belátod hogy mekkora tragédia is ez számunkra. Mert amig az aktuális hatalmon lévő párt egy bólogató jánost tehet a legmagasabb közjogi posztra addig itt igazi demokrácia nem lesz, hanem csak a diktatúrák különböző formái.
És teheti mindezt azért mert a választópolgár még vigyorog is ahoz hogy megszopatják.
Sólyom azért volt egy kivétel a szégyenteljes elnökök sorában mert megpróbált független maradni. Ezért is repült az első adandó alkalommal.

Ezért az én szememben egy göncz, mádl vagy schmidt egy senki egy szarjankó aki a legősibb mesterséget űzi. Igaz ott is vannak fokozatok mig göncz és mádl az luxuskurvát játszotta addig schmidt már a útszéli -ezresért akcióban a kutyát is - kategória. De sajnos jól illik a többi hatalmon lévő kommunistához.
@Várúr: Nem ez az érdekes, hanem a minimális színvonal megléte. SP egyszerűen egy vicc.
Biztos aranyos ember, lehet vele beszélgetni is a flekken sütés rejtelmeiről, meg jó nagypapi is lehet.
De most komolyan, Elnök Úr? Na ne..
Egy köztársasági elnök akkor nevezhető Elnök Úrnak, ha a népesség igen nagy százaléka, beleértve az alkotó értelmiséget is, figyel a szavára, és a tekintélye nem kérdéses.
HA ez nem jön létre, és az emberek furcsán néznek az Elnökre, akkor a dolognak semmi értelme. Ferenc József császárunkat lehet hogy sokan nem szerették, de az kizárt hogy valaki nem tekintette császárnak és királynak.
A miniszter elnökök jöhetnek mehetnek, de azért kellene valaki akiben bízhat a nép egyszerű gyermeke. Ez a hagyomány.
Lehet persze egy diktátor is aki szétrúgja minden balfácán seggét, de könyörgöm akkor legyen végre egy diktátor, ne egy paprikajancsi. Julius Caesart azért nem mosolyogták meg, mert nem mondott baromságokat minden héten.
@manager2008: Azt hittem, hogy akkor Elnök Úr a köztársasági elnök, ha a parlament az alkotmánynak megfelelően megválasztja?!
Vagy az csak akkor lenne, ha valami szoci vagy libsi lenne? Bocs, azt a részt nem olvastam. :)
Relax, mert szerintem is elég erős, hogy ő van azon a poszton. De így írták meg az alkotmányt.
@Fabius: ne bántsd Várúrt!
A.....-n engem is tanárúraztak! (rejtőből nem ismerős?) Igaz, engem a kioktató modorom és nem végzettségem miatt!
figyú!
Ahogy mostanában elnézem, én is lehetnék újságíró!
1 újjal tudok gépelni, tudok felháborodást kelteni, ha muszáj, de csak ha nagyon, akkor ici-picit gondolkodni is.
Nem ajánlasz be valahová?

De azt továbbra is tartom, hogy Ice-T bögyös macája arcára ne tedd be Sz. A-t, mert itt hagylak! :)
nepszava.com
elérhetetlen.
szerver hiba?
letiltás?
Ha tudtok valamit, tájékoztassatok bennünket!
@bandos: Volt egy római császár aki a lovát is magas tisztségre jelölte. Természetesen az én lovam is alkalmas lenne Elnök Úrnak, mert legalább okosan tud hallgatni, és rendkívül konzervatív. Ennyiben tehát igazad van.
Egy vödör zabért bármit aláír.
@Dracon:
Nem tesit tanítok. A te véleményed is egy vélemény. Csakhogy annak idején épp az szdsz követelte és vitte végig, hogy a köztársasági elnököt a parlament válassza, vagyis ne közvetlenül a nép. Mellesleg meggyőződésem: ha a nép választaná, akkor is az épp aktuális erős párt befolyása döntene...
@manager2008: Az a római császár országos népszavazáson került a parlamentbe, pártjával együtt, majd, hasonlóan az addigiakhoz, a parlamenti fölényével tette a lovat a pozícióba? Akkor jó a hasonlat.
Éppenséggel nálunk is lehetne ló a köztársasági elnök, csak gondolom az alkotmányt kikötni, hogy nem lehet az. Furcsa, hogy pont balosok és libsik siratják annyira a régi alkotmányt, azt amely lehetővé tette, hogy simán Elnök legyen Schmitt-ből.
No mindegy. Legalább gyorsan átmennek a törvények, a felesleges visszakülés, majd a parlament is visszaküldi dolog nem lassít :)
@Várúr:
"Csakhogy annak idején épp az szdsz követelte és vitte végig, hogy a köztársasági elnököt a parlament válassza, vagyis ne közvetlenül a nép."

Hivatkoztam én valahol is a szadeszre?
Miért van az hogy akinek nem tetszik a mostani rendszer az biztos egy balliberális zsidócigány szadesz alapitó?
Az nem lehet életképes forgatókönyv hogy hiányzik egy tényleg jobboldali értékek mentén szerveződő vállalható pért ami nincs tele levitézlett reformkommunistákkal volt kisz titkárokkal és nem ölti magára a szentkorona tant??
@bandos: Szerintem az alkotmányban nincs ilyen kitétel hogy ló nem lehet Elnök Úr, és az sincs hogy csak ember lehet. Ilyen eszébe sem jutott senkinek.
Az Elnök Úr egy funkció, amihez valós feladatokat kellene rendelni. A formális aláírogatásnak nincs értelme. Akkor nem is kell Elnök Úr, mert drága. Ingyen is elvállalom, este beugrok és aláírom az össze papírt félóra alatt.
Sokkal szebb lenne mondjuk egy király, mert az rendezhetne nagy parádékat és az növeli az idegenforgalmat is, lásd az ángliusoknál.
Egy két csinos Diana hercegnő meg plusz pont lehetne, pláne ha csalfa a drága.
A mostani bohóckodásnak semmi értelme ezt Te is tudod meg mindenki más is..
@Dracon:
Bocs, én hivatkoztam a szadeszre, mint az ősbűn elkövetőjére.... Tényleges jobboldali párt Szent Korona tan nélkül... Tán szervezni kéne egyet. A parlamentben jelenleg kettő is van. Irányításuk vegyes. Mint a világon minden pártban, legyen bal vagy jobboldali.
@Várúr:
Én jelenleg nem látok jobboldali pártot a Parlamentben.
Attól még nem lesz semmilyen párt sem jobboldali hogy azt mondja magáról.

Lássuk:
MSZP: baloldali liberális közel a centrumhoz
LMP: baloldali ultraliberális zöld kissé balosabb mint az MSZP
JOBBIK: szélsőbaloldali nemzeti szocialista
FIDESZ: no volt ez már minden de jelenleg legközelebb a JOBBIK-hoz van, ez is egy baloldali antikapitalista autokrata szocialista párt.

Mutass nekem egy jobboldalit is....
@manager2008: De amúgy azt mondják, hogy helyes, jóképű, a középkorú nőknek nagyon is tetszik. Amúgy meg olimpikon, és sportdiplomácia terén egész elismert. Meg nyelveket is tud. A köztársasági elnöki funkció mindigis annyi volt, hogy jópofizni kell itt-ott, fogadások, úri mulatság. Ő legalább nem dadog, és van egy kiállása. Amúgy szerintem sincs és nem is volt sok értelme, természetesen, mint politikus, többre tartom Sólyom Lászlót, de sokat értünk vele.
@bandos: utolsó mondat újra :D
Szóval, természetesen, mint politikust, többre tartottam Sólyom Lászlót. De nem sokat értünk vele.
@Dracon:
Kényes ízlésű vagy édes úr... Na még egyszer válaszolok: tisztán jobb- és baloldali pártok ma már nem léteznek. Politikai kihívások vannak.
Azok is változóak és elég vegyesek. Mint mindent, a politikát is a siker minősíti, semmi más. Pártokon tiszta elveket számonkérni a XXI. szd.-ban meddő és naív. Én legalábbis így
gondolom.
@Várúr:
Még annyit: ez a blog pl. abszolút nem tükrözi, hogy Orbán utcahosszal az ország legnépszerűbb politikusa, Schmitt a második. Hogy a többi pártember hozzájuk képest a fasorban sincs. Dehát ez a szép a demokráciában és az interneten is... hogy mindenkinek saját véleménye van, kisebbségben és többségben egyaránt.
@Várúr: Aha. Szóval egy jobboldali főiskolai tanár értékrendje szerint nem kibaszott kínos, ha az állam egyik jelképének honlapján nem tudnak helyesen idézni a Himnuszból. De a Jóistenkeszentkorona legyen a preambulumban, mindegy hogy van leírva.
@Várúr: Talán mert egy blog a szerzők véleményét tükrözi. Az meg olyan amilyen. De tényleg! Hol vannak azok a blogok, amik azt tükrözik amit leírtál? A jobberek miért nem blogolnak? Akik meg igen, (pl mandiner) azoknak a véleménye miért cseng sokszor egybe a szemmel láthatóan nem jobber bloggerekével?
@néma bárány:
Szerintem is kibaszott kínos. A Szent Korona preambulumban szerepeltetése más ügy. Ha nem így gondolod, ne olvasgasd a preambulumot.
@néma bárány:
Talán azért, mert egyben s másban egyetértenek a balosokkal. Nem mellesleg épp elég jobbos blog van... na meg csomó embör, aki nem kommentel és nem blogol... sok embörnek semmi kedve eltökélt balosokkal reménytelenül vitatkozni... és így tovább.
@Várúr: Kivételesen tényleg nem genyózni akarok, de idéznél ide pár általad olvasott jobbos blogot? Mert én tényleg nem ismerek más vérjobbert a mandineren és jobbklikken kívül.
@néma bárány:
Pl. a Konzervatórium, vagy Balavány György blogja, hirtelen nem jut eszembe a címe, s még jópár más. De bocs, nem olvasgatok éjjel-nappal blogot. Az indexet is csak azért, mert érdekel az ellentábor álláspontja és főképp annak szellemi-erkölcsi színvonala....
@Várúr:
Pl. Tóta W. és az arcon élvezett Szalai Annamária, stb. TWA pár száz hívének az is nagyon tetszett , akinek nem, megmagyarázta, hogy is értendő, stb. stb.
@Fabius:
Unalomig ismert kérés: küldj sok monitortisztítót!

Még csak a képeket néztem meg, de mit kapsz te K. Lajos megcsúfolásáért!
@Várúr: Éjjel nappal én sem. De érdekel a tőlem eltérően gondolkodók véleménye. Kösz a tippeket. Mellesleg az arcon élvezett Szalai szerintem sem vicces. Sokan keverik a humort a tahósággal. Tóta is hülye volt, pont elég lett volna kiírni mire akar utalni, szemléltetni nem volt muszáj akkor sem, ha nem ő csinálta a képet.
@néma bárány:
az ráadásul aljas gyávaság is volt... és rá jellemző primitív provokáció. Dehát fogalma sincs a hülyéjének, hogy épp ezzel teszi hiteltelenné, illetve nagyon is tettenérhetővő a saját érveit és gondolkodását....
...egyben alázza a saját táborát is. Mert stílusa, érvei alapján csak egy.... hm... sajátos embercsoport tud közösséget vállalni vele.
@Várúr: Tóta ezt elbaszta. Mert a szöveg tartalmával én pl egyetértettem, de az illusztráció hazavágta az egészet. Gyermeki dilettantizmussal tudok röhögni a karikatúrákon, legyen rajzolt vagy fotóbóltos, amíg az karikíroz, nevetségessé tesz, és nem megaláz.
@Várúr: Tudod, ha abból, hogy a cikk írója szakmai hibát vétett, nem következtetnél egy mondaton belül arra hogy mennyire sikeres lehet az illető élete, még egész komolyan is venném, amit írsz, sőt, egyet is rétenék azzal a résszel. De ezzel sajna eléggé lerontottad... Köbö, mintha abból, hogy neked Várúr a nicked, rögtön arra következtetnék, hogy feudális beállítottságú vagy, vagyis a családod biztos halálra dolgoztatod, az asszonyt állatként kezeled, nem mosakodsz, büdösen fekszel-kelsz, olvasni nem tudsz. Vagy te abból, hogy nekem nem magyar nyelvű a nickem, hogy imperialista kém, meg hazaáruló, magyargyűlölő vagyok.

bio
@bioLarzen:
Tisztelt úr. A cikkíró cikkíróként követett el helyesírási hibát. Schmitt köztársasági elnök nem cikkíró. Továbbá nem gépírónő. Cikkíró néhány helyesírási hibán rugózott, az újévi köszöntő tartalma szóba sem került. Ezerrel fikázzák egyesek a kétszeres olimpiai bajnok, egyetemi doktor, öt nyelven beszélő volt NOB alelnök, stb. Schmittet. Erre reagáltam ezek után: a blogoló bizonyára fenemód sikeres lehet, ha neki mindez kevés. Bizonyára ő maga többet ért el. Kisstílű, egyben hihetetlen nagyarcú írásából másra nem tudok következtetni.
@bioLarzen:
Mellesleg várurakra a család halálra dolgoztatása, asszony állatként kezelése, stb. nem (volt) jellemző. Feudális beállítottság igen, mivel akkoriban feudalizmus uralkodott.
@Várúr: Attól, hogy te csak arra tudsz következtetni, még nem lesz feltétlen igaz...

bio
süti beállítások módosítása