Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.
       Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

1/10

Hazugság nélkül

Úgy gondolod nincs olyan vállalható párt és politikus, ami/aki megfelel az értékrendednek, akit/amit támogathatnál, hogy a jövőképed ne csak ábránd legyen? Akkor te politikai árva vagy, itt a helyed.

Friss topikok

Blogajánló

2011.01.01. 16:55 Fabius

A diadalmenet első napja

Címkék: fidesz orbán viktor 2011 schmitt pál eu elnökség

Magyarország Érzelemrokonító Forrasztékának üdvöző szavaival belépett az Úr 2011. évébe. Pici szépséghiba, hogy a Nemzet Tolla folyni látszik mindjárt év elején, és kínos papírtörlőzést kellett végrehajtani a Nemzeti Köszöntőre hullott és pacát hagyott tintafolt miatt. De egyúttal megnyugtatólag is hatott az elnöki gesztus: semmi reformista változás nem lesz, csak a régi, kényelmesre kitérdelt dilettantizmus folytatódik. Hurrá.

Ennél magyarosabban nem is kezdődhetett volna A Nap, Mikor Kedves Vezetőnk a Csúcsra Ért. Gondolom SkiccPál megkapja kiérdemelt fejmosását, amiért így belerondított a dicsőséges pátoszba, ahogy megkapják fejmosásukat a hülye nemzetközi hírügynökségek is, akinek szintén van pofája mindenféle kritikus hangot megütni a Szent Napon. Tessenek már végre tudomásul venni: Magyarország felkészült az Unió vezetésére!
Ennek bizonyítéka a képen látható, január elsejével megalakult Különleges Beavatkozó Egység. Nekik elég a megszokott jelet fellőni az égre, és máris elillan minden felmerült gond és probléma. Egész Európába ingyen szállítják a módszertant, a miszerint BatVezér kimondja: Á, és a másik kettő megmagyarázza, miért hülye az, aki ezt nem érti. Nagy Anna példát is adott erre mai megszólalásában, mikor ezzel a gyönyörű mondattal indokolta, miért jó, hogy az Uniós elnökség miatt elözönlik az országot a külföldi újságírók:

„Ez azért nagyon jó, mert végre le lehet velük ülni, és meg lehet velük beszélni, hogy az, amiről azt gondolják, hogy a médiatörvény tartalma, az vajon tényleg az-e"

Nicsak, mit beszél, mi? Még a végén kiderül, hogy a médiatörvényként elfogadott és publikált irományban nem is annak tartalma van, és innen a félreértés.

Érdemes egy pillantást vetni Orbán Viktor első idei szavaira is. Szerinte: "A világban elképesztő sebességű és mélységű átalakulás zajlik, és Európának az eddigieknél sokkal erősebb világversenyben kell helytállnia." Az elképesztő sebességről és világversenyről nekem az autóversenyzésnek az a része ugrik be, mikor az új, önbizalomhiányban nem szenvedő pilótát összeültetik a régi motoros navigátorral.
Ilyenkor két eset van: a pilóta kétségtelen tehetsége mellett azért az itinert diktáló versenyzőtársára hagyatkozik, és ketten együtt alkotnak valami emlékezeteset, vagy az önfejű felülbírálja a rutint faszpofázol módon, és úgy esnek be a fák közé, hogy letarolják a fél erdőt.

Ezért aztán a friss kormányosnak figyelmébe ajánlom írnokának szavait: ne fogadkozzunk, dolgozzunk!

Ezúttal, ha lehet, jól.

167 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

http://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr302552493

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmitt Pál fennhatósága 2011.01.01. 22:41:50

Schmitt Pál újévi köszöntőjáben nemcsak a röhejes "üldözöm a kamerát" stílus és a helyesírás volt egyedi, hanem a mondanivalóban is sikerült nagyot alkotni Orbán emberének az emberek emberének. A köszöntőben nemcsak a helyesírással volt gond...

Trackback: Túlpörgetve 2011.01.01. 23:21:25

Kutatók meglepetten tapasztalták, hogy 2010-ben a Föld egy parányival gyorsabban forgott a megjósoltnál, így az újév első napjára virradóra nem kellett beiktatni a tervezett plusz egy másodpercet. Szerintem nincs ebben semmi meglepő. Nyilvánvalóan Orbá...

Trackback: Scmitt Pál jön... 2011.01.02. 06:39:55

...és hülyeséget beszél.Leszarom, hogy a posztom megfelel-e, a 2010. évi CLXXXV. törvény A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról minden paragrafusának.A mozgókép anyagért köszönet a Vastagbőrnek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

@Fabius:
"Ezért aztán a friss kormányosnak figyelmébe ajánlom írnokának szavait: ne fogadkozzunk, dolgozzunk!"

szkeptikus vagyok...

egyébként meg BÚÉK!
Did you miss the speech of the Hungarian president? Now you can watch it with English subtitles! www.youtube.com/watch?v=FoZxuW1L0MY
Meghallgattam az első nap "felügyelt" híradóit.
Az M1-en természetesen csak hurrá hírek voltak: 16% adó, 10%-os cég adó, nyugdíjak 4%-os emelése és a 3 évre emelt GYES.
Egy pártatlan adószakértővel kiszámolták milyen jól jár a 300ezres bruttó után adózó. A 100 ezresre nem került sor.
De lehet optimistán is felfogni a híreket. Pl. hogy nem a nyugdíjemeléssel kezdődött, majd folytatódott avval, hogy egy megélhetési gyermekgyártó kisiparos mennyire örül a gyes "visszaadásával", amit a mocskos komcsik azért vettek el, mert szivatni akarták a magyar családokat. Azt viszont elhallgatták volna, hogy több EU országban, mint pl. Hollandiában csökkentették a gyes idejét 16 (!!!) hónapra. Persze érthető, hisz Hollandia sehol sincs Orbán Magyarországától.

És itt üzenném a kormányunknak, hogy a versenyszektorban a munkavállalók nagy része évek óta nem kapott béremelést, annál inkább több munkát. De ez tisztán látszik a folyamatosan csökkenő szem.jöv.adóból származó bevételekből, miközben az ország nyugdíjakra többet fizet ki arányaiban a költségvetésből, mint 2008-ban!!! Hogy ez hová vezet az csak matek kérdése.

Valószínűleg ez volt az utolsó "nemzeti" TV-s híradó, amit megnéztem. Csak tudni akartam, mi a helyzet, de nem tévedtem.

A jövő elkezdődött!
Ez a csúcs, amikor már a kedvenc médiámból is Agyarország folyik:
news.slashdot.org/article.pl?sid=11/01/01/191249
Azt a nagyképü dumát amit elöadott!! Majd ő!
Még a saját "országában" is csak rombolni tud,de majd most ő megmutatja,.....
Rajtunk,rajta röhög fél Európa. Ha el is hiszi amit mond,akkor a gond nagyobb mint amilyennek látszik és amikor rádöbben-mert rádöbbentik-,hogy senki még csak le se szarja,végleg meg fog bolondulni,pedig már most sem százas.
A mipalinknak meg meg kéne mondani,hogy sok külföldön élö magyar,még a kontinensröl is elmenekülne,ha ő és a gazdája akár egy percig is hatalmat,uralmat tudna szerezni felettük(én is)
Olvasom még, hogy Rákay Philipet kinevezték az M1 intendásává.
Hogy ezt miért kell cifrázni?

Régen ezt úgy hívták, hogy az "üzemi párttitkár". Aki felügyeli, hogy a gyárban az ideológiai nevelés helyes mederben folyik-e.

Igazán szólva már aggódtam is, hogy most amikor már mindenki megkapta méltó jutalmát, akkor hol marad filip érdemeinek az elismerése.

Az acélos férfiú érdemeiből nem von le semmit, hogy igazi vállalkozó szellem. Fiatal korában részt vett manökent tanfolyamon, továbbá jó szerepelt a zene TV-k fingó vetélkedőjén, és igazán lelkesen képviselte a fidesz gyűléseket. Ő volt az, aki gyermeki tévedésében azt feltételezte, hogy a Kossuth-téren egy négyzetméteren 10 ember tartózkodik.

A Kedves Vezető által kiválasztott MTV vezető várja:
"...az m1 új intendánsától, hogy irányításával a nemzeti főadó újra Magyarország mértékadó és kiegyensúlyozott információs csatornájává váljon..."

Hogy kiegyensúlyozottan seggnyaló lesz az biztos, hogy mértéktartó is azt nem hiszem, mert mindig lesznek Szijjártó Petikék, akik mindenen túltesznek.
@bgp:

De remélem elmondod mindenkinek, hogy a komcsik küldözgetik a hazugságokat az egész világban!

És a rohadt külföldi komcsibérenc médiumok kiteszik.
Rákay Philip, a lehető legjobb ember, hogy az M1-ből független, közszolgálati, magyar BBC-t faragjon. Függetlenségét, objektivitását gondolom esetében is a 9 éves megbízás és az ebből következő pártpolitikától való fokozatos és magától értetődő elszakadás fogja biztosítani.
Orbán olyan sebességgel amortizálja le magát hogy az hihetetlen. Hál istennek! Ámokfutása nem fog 4 évig tartani. Nagyon megszívjuk, de megszabadulunk a Nemzet Fekélyétől.
Mellesleg mekkora szarevő féreg az ilyen, aki szégyelli a nevét, ami Rákay Kálmán?
@HK417: tényleg azt hiszed, hogy Európában annyira nem történik semmi, hogy a fele Schmitten és Magyarországon nevet?
Még a médiatörvényt is leszarják, ne mondja már senki, hogy ez az egész hercehurca hírérték nyugaton. Egykét liberális elemző ír róla negatív kritikát komolyabb lapokban, de téged pl. mennyire érdekelne, hogy változtat Zalaegerszeg önkormányzata a városi újságra vonatkozó szabályokban, és az élére egy őslakos zalait tenne? Kb ennyire érdekli egy londonit a hazai helyzet :D
Ezt a "végre le lehet velük ülni, és meg lehet velük beszélni" témát hogy gondolják?

Úgymint fehér asztal mellett a Pártbizottságon szürke VOR-öltönyben, őszinte, elvtársi légkörben eligazítani az olasz, francia, amerikai, eneszkás és angol újságíró elvtársak ideológiai képzetlenségéből fakadó tévedéseit?

Ez a banda tényleg ennyire mucsai, ennyire nincs fogalmuk arról, miből él, mit csinál egy nyugati újságíró?
@bandos:

Ideje szembenézni vele, hogy Európában éppen Orbán Viktor és médiatörvénye történik.
Legalábbis erősen erre utal, hogy lassan minden általánosan mértékadónak számító újságban ő van. Az egyre kritikusabb hangnem, a karikatúrák, a Putyinozás és kíméletlenezés nem a hízelgés jele.
Zorbán csak csuklógyakorlatozik. kipróbálja, mire képes. itthon a demokráciát már kiforgatta a sarkaiból, most nekimegy a fél Európának. Maga is kíváncsi, mikor lesz a nagy bumm...
Remek írás!!!! Én inkább a 2-dik ( úgy esnek be a fák közé, hogy letarolják a fél erdőt ) érzem mostanában , nem tudom Ti hogy vagytok ezzel?
@lottyedtpocsok:
te beteg vagy ha képes voltál ennyit dolgozni ezen a "fordításon". Agyadra ment a politika, keress fel egy pszichológust.
Orbán jó taktikus, Ti meg csak hézengtek. Minden csoda 3 napig tart, külföldön is lecsitul a dolog 1-2 hét alatt. Itthon meg a média nem fog csinálni semmit csak behódol. Marad pár blogger, lassan aztán azokat is valahogy megszorítják - Ön hogy is adózik?)
Év végére totális lesz az ellenőrzés és mi magyarok ezt is lenyeljük szépen.
Kedves posztíró!
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Kritizálod Palibá (vagy stábja) helyesírását - egyébként jogosan -, ugyanakkor képes vagy nagy U-val leírni, hogy "Uniós". Melléknevet naggyal...
@Ellensúly: Sztem ebbe azért nem érdemes belemenni, mert ilyen alapon a te hozzászólásodban is van hiba - nem is egy. Gondolom, az enyémben is... sak azt nem látom, ennek a felemlegetése mire jó.

Mert azért remélem, nem vitatkozunk abban, hogy a magyar nyelv ápolását szent céljául kitűző közteln részéről elég nagy beégés az ilyen piti hibák többedszeri előfordulása. Vele szemben, e poszt írója, ha jól látom, sehol sem állította, hogy ő lenne a két lábon járó helyesírási szabályzat...

bio
Rákay Kálmán tiszteletére mostantól finghatnak is majd a greenboxban Nikáék
@bandos: a Times pl konzervatív lap, okoska.
@bandos: Fogadjunk nem tudsz mondani egy olyan külföldi mértékadó lapot, amely ne írt volna róla.

Továbbá Zalaegerszegen kb 10 éve az a történet megy, ami most országosan. Média terén meg pláne. Zalai Hírlapban nem egyszer ment fidesztől telefon főszerkesztőnek az elmúlt 8 évben, hogy haver te ezt a szoci cikket nem fogod leadni. És nem is adták le.
Ennyit a kibebaszott fideszedről.
Ja és Zalaegerszeg már csak azért is jó példa, mert Szalai Annamária onnan jött, előző fidesz ciklusban ő volt Zala megye helytartója. Minden Széchenyi Terves pályázat átment a szűrőjén pártlista alapján. Aki fekete volt, meszelve, aki bizonyított a pártnak, annak egyenes út.
Nem véletlen Orbán csak az ilyen tetükben bízik már csak meg.
De mondom tovább. A Zalai Hírlap a Pannon Lapok Társaságának tulajdona, mely 4 megye megyei újságját készíti 600.000 olvasónak.

Ennek a központi főszerkesztője Györffy István. www.plt.hu/hu/company/management/
Ő felel minden hírért, magyarán a főcenzor.

Na és ki a Kodolányi János Főiskola kommunikációs tanszékének vezetője: Györffy István

www.kodolanyi.hu/intezetek/kommunikacio_tanszek

És ki tanít még ott azon a tanszéken már jó 10 éve?

Hát a kedvencünk Szalai Annamária.

Így fonódnak össze a dolgok, cenzúrázódnak a hírek a médiában.
Ez már nyílt háború: az index és a fidesz (helyesebben Orbán Viktor) között. Valamelyiknek buknia kell!
@bandos:

"tényleg azt hiszed, hogy Európában annyira nem történik semmi, hogy a fele Schmitten és Magyarországon nevet?
Még a médiatörvényt is leszarják, ne mondja már senki, hogy ez az egész hercehurca hírérték nyugaton."

Ennyire érdekli a nyugatot és ennyi szar kis újság írt róla:

I N T E R N A T I O N A L P R E S S C O V E R A G E

Last update: 2010/12/26 17:18

ENGLISH
---------------------------------

THE NEW YORK TIMES (2010/12/25)
Hungary Waves Off Criticism Over Media Law
www.nytimes.com/2010/12/26/world/europe/26hungary.html?_r=1%EF%BB%BF

THE WALL STREET JOURNAL (2010/12/24)
Hungarian Media Law Draws Fire
online.wsj.com/article/SB10001424052748703548604576037672342633358.html

FINANCIAL TIMES (2010/12/24)
EU presses Hungary on media law
search.ft.com/search?queryText=EU+presses+Hungary+on+media+law&ftsearchType=type_news

THE AUSTRALIAN (2010/12/24)
Hungary censured over gag law
www.theaustralian.com.au/news/world/hungary-censured-over-gag-law/story-e6frg6so-1225975601221

WORLD SOCIALIST WEB SITE (2010/12/24)
The demolition of press freedom in Hungary
www.wsws.org/articles/2010/dec2010/hung-d24.shtml

MACLEANS
Germany welcomes EU investigation on new Hungarian media law, urges respect of media freedom
www.macleans.ca/article.jsp?content=w5482865

EFJ Media release (2010/12/23)
Journalists Question Hungary’s Leadership of Europe as Media Law Provokes Outrage
europe.ifj.org/en/articles/journalists-question-hungarys-leadership-of-europe-as-media-law-provokes-outrage

AMNESTY INTERNATIONAL (2010/12/23)
Sweeping new media law threatens freedom of expression in Hungary
www.amnesty.org/en/news-and-updates/sweeping-new-media-law-threatens-freedom-expression-hungary-2010-12-23

UK REPRESENTATION TO THE EU (2010/12/23)
Hungary and media freedom
ukeu.fco.gov.uk/en/news/?view=News&id=509962682

COUNCIL OF EUROPE (2010/12/23)
Markku Laukkanen calls for limits on new media authority in Hungary
assembly.coe.int/ASP/NewsManager/EMB_NewsManagerView.asp?ID=6211&L=2

THE ECONOMIST (2010/12/23)
All eyes on Orbán
www.economist.com/blogs/easternapproaches/2010/12/hungarys_media_law

EURACTIVE (2010/12/23)
EU speechless over Hungary's contentious media law
www.euractiv.com/en/future-eu/eu-speechless-over-hungarys-contentious-media-law-news-500877

DAILY MAIL (2010/12/23)
Hungary gags media and throws its EU presidency into doubt with Communist-style measure
www.dailymail.co.uk/news/article-1341165/Hungary-gags-media-throws-EU-presidency-doubt.html

THE TIMES (2010/12/23)
Press Ganged
www.thetimes.co.uk/tto/public/sitesearch.do?querystring=Press+ganged+Hungary+Orban&p=tto

RAIDIÓ TEILIFÍS ÉIREANN (2010/12/23) Ireland
Hungary criticised over new media control laws
www.rte.ie/news/2010/1223/hungary.html

OSCE (2010/12/22)
Hungarian media law further endangers media freedom, says OSCE media freedom representative
www.osce.org/item/48262.html

EUROPEAN COMMISSION (2010/12/22)
Midday press briefing - Hungary media law
ec.europa.eu/avservices/player/streaming.cfm?type=ebsvod&sid=172030

EUROPEAN ECONOMIC AND SOCIAL COMMITTEE BLOG (2010/12/22)
Hungary’s media law raises eyebrows and concerns
www.eesc.europa.eu/?i=portal.en.vice-president-communication-amd-blog.13823

NASDAQ (2010/12/22)
German Government Closely Watching Hungarian Media Law Changes
www.nasdaq.com/aspx/stock-market-news-story.aspx?storyid=201012221015dowjonesdjonline000355&title=german-government-closely-watching-hungarian-media-law-changes

BLOOMBERG BUSINESSWEEK (2010/12/22)
Hungary Approves ‘Chilling’ Media Law Over Protests
www.businessweek.com/news/2010-12-22/hungary-approves-chilling-media-law-over-protests.html

THE EUROPEAN LIBERAL YOUTH (2010/12/22)
LYMEC alarmed by Hungary’s media gagging
lymec.org/index.php?name=News&file=article&sid=804

CNBC (2010/12/21)
Hungary passes contentious new media law
www.cnbc.com/id/40768558

BBC NEWS (2010/12/21)
Hungary to create new media watchdog
www.bbc.co.uk/news/world-europe-12051665

DEUTCHE WELLE (2010/12/21)
Hungarian parliament passes controversial law to oversee media
www.dw-world.de/dw/article/0,,6362238,00.html

REUTERS (2010/12/21)
Hungary passes law boosting government control of media
www.reuters.com/article/idUSTRE6BK6KF20101221

NATIONAL POST (2010/12/21) Canada
Hungary’s media law is a direct assault on press freedoms
fullcomment.nationalpost.com/2010/12/21/george-jonas-hungarys-media-law-is-a-direct-assault-on-press-freedoms/

THE WALL STREET JOURNAL (2010/12/21)
Hungary Approves Controversial Media Law
blogs.wsj.com/new-europe/2010/12/21/hungary-passes-controversial-media-law/

EUOBSERVER (2010/12/21)
Hungary leads EU attacks on press freedom, watchdog says
euobserver.com/9/31562

NEWS DAILY (2010/12/21)
Hungary passes law boosting government control of media
www.newsdaily.com/stories/tre6bk6kf-us-hungary-media/

BLOGGINGPORTAL (2010/12/21)
European Blog Action against Censorship in Hungary
www.bloggingportal.eu/blog/european-blog-action-against-censorship-in-hungary/

THE NEW AGE (2010/12/21) South Africa
Hungary''s parliament approves a controversial media bill
www.thenewage.co.za/6369-1020-53-Hungary%27s_parliament_approves_a_controversial_media_bill

EURONEWS (2010/12/20)
Hungary’s new media law branded “heavy-handed”
www.euronews.net/2010/12/20/hungary-s-new-media-law-branded-heavy-handed/

FINANCIAL TIMES (2010/12/19)
Hungary protesters fight media regulations
search.ft.com/search?queryText=Hungary+protesters+fight+media+regulations&ftsearchType=type_news

FREEDOM HOUSE (2010/12/13)
Proposed Hungarian Media Law Would Threaten Freedom
www.freedomhouse.org/template.cfm?page=70&release=1292

GUARDIAN (2010/06/25)
Protests at new media law in Hungary
www.guardian.co.uk/media/greenslade/2010/jun/25/press-freedom-hungary

DEUTCHE WELLE (2010/06/23)
Critics say proposed Hungarian media reform stifles press freedom
www.dw-world.de/dw/article/0,,5723651,00.html

HÜRRIET (2010/06/20) Turkey
Hungarian journalists oppose new media law
www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=hungarian-journalists-oppose-new-media-law-2010-06-25

GERMAN
---------------------------------

ZEIT (2010/12/24)
Mediengesetz Orbán unbeeindruckt von europäischer Kritik
www.zeit.de/politik/ausland/2010-12/ungarn-orban-mediengesetz

CICERO (d.n)
Pressezensur in Ungarn. Europas kleiner Lukaschenko.
www.cicero.de/97.php?ress_id=1&item=5731

NACHRICHTEN.DE (2010/12/24) (+41 identische Meldungen von anderen Quellen)
György Konrad vergleicht Ungarn mit Frühphase des NS-Regimes
www.nachrichten.de/politik/Gyoergy-Konrad-Ungarn-Schriftsteller-Berliner-Zeitung-Pressefreiheit-cid_4841418/meldungen/

YAHOO! NACHRICHTEN (2010/12/24)
Konrad beklagt Demokratieverlust in Ungarn durch neues Mediengesetz
de.news.yahoo.com/17/20101224/ten-konrad-beklagt-demokratieverlust-in-e3d3a04.html

AD HOC NEWS (2010/12/24)
Konrad beklagt Demokratieverlust in Ungarn durch neues Mediengesetz
www.ad-hoc-news.de/konrad-beklagt-demokratieverlust-in-ungarn-durch-neues--/de/News/21801302

BERLINER MORGENPOST (2010/12/24)
György Konrad vergleicht Ungarn mit NS-Regime
www.morgenpost.de/politik/article1491408/Gyoergy-Konrad-vergleicht-Ungarn-mit-NS-Regime.html

WELT ONLINE (2010/12/24)
György Konrad vergleicht Ungarn mit NS-Regime
http://www.welt.de/politik/ausland/article11812423/Gyoergy-Konrad-vergleicht-Ungarn-mit-NS-Regime.html

ORF (2010/12/24)
„Ein europäisches Gesetz“
http://orf.at/stories/2032748/2032746/

SPIEGEL ONLINE (2010/12/24)
Orbán poltert gegen Merkel & Co.
www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,736506,00.html

DEUTSCHER JOURNALISTEN-VERBAND (2010/12/23)
Ein Aufschrei geht durch Europa
www.djv.de/Diskussion.2995+M563bd8f237a.0.html

WELT ONLINE (2010/12/23)
Der Führerstaat Ungarn gefährdet die EU
www.welt.de/politik/ausland/article11785996/Der-Fuehrerstaat-Ungarn-gefaehrdet-die-EU.html

SPIEGEL ONLINE (2010/12/23)
Ungarns Knebelgesetz spaltet Europa
www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,736422,00.html

AUSWARTIGES AMT (2010/12/23)
Staatsminister Werner Hoyer im SWR-Tagesgespräch zur ungarischen Mediengesetzgebung (video)
www.auswaertiges-amt.de/sid_EF8BE2FED1EDE0A4AF4E4FBA94638DB6/DE/Mediathek/mediathek_podcasts_node.html

AUSWARTIGES AMT (2010/12/23)
Ungarische Mediengesetzgebung wirft kein gutes Licht auf die kommende EU-Ratspräsidentschaft
www.auswaertiges-amt.de/DE/Infoservice/Presse/Meldungen/2010/101223-Hoyer_Ungarn.html

TAGESSCHAU (2010/12/23)
Zunehmende Kritik an ungarischem Mediengesetz (video)
www.tageschau.de/multimedia/video/ondemand100_id-video830600.html

DER STANDARD (2010/12/22)
Schönes neues Orbán-Land
derstandard.at/1292462490689/Schoenes-neues-Orban-Land

TAZ.DE (2010/12/22)
Auf dem Weg zur Diktatur
www.taz.de/1/debatte/kommentar/artikel/1/auf-dem-weg-zur-diktatur/

ZDF (2010/12/22)
Pressefreiheit auf ungarisch
blog.zdf.de/zdfdasblog/2010/12/pressefreiheit-auf-ungarisch.html

DIE WELT (2010/12/22)
Berlin warnt Ungarn vor Missachtung der EU-Werte
www.welt.de/politik/ausland/article11783655/Berlin-warnt-Ungarn-vor-Missachtung-der-EU-Werte.html

WELT ONLINE (2010/12/22)
Führerstaat Ungarn
www.welt.de/print/die_welt/politik/article11776564/Fuehrerstaat-Ungarn.html

WELT ONLINE (2010/12/22)
EU-Parlamentarier geißeln Ungarns Medienzensur
www.welt.de/politik/ausland/article11777489/EU-Parlamentarier-geisseln-Ungarns-Medienzensur.html

WELT ONLINE (2010/12/22)
Ungarn – Eine Schande für die Europäische Union
www.welt.de/debatte/article11783509/Ungarn-Eine-Schande-fuer-die-Europaeische-Union.html

WELT ONLINE (2010/12/22)
"Autoritäre Fäulnis" in Ungarns Mediengesetz
www.welt.de/politik/ausland/article11788707/Autoritaere-Faeulnis-in-Ungarns-Mediengesetz.html

SPIEGEL ONLINE (2010/12/22)
Ungarns Medien-Maulkorb alarmiert die EU
www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,736064,00.html

TAGESSCHAU (2010/12/22)
Merkel warnt Ungarns Regierung
www.tagesschau.de/ausland/ungarn210.html

KLEINE ZEITUNG (2010/12/22)
Mediengesetz in Ungarn stößt in Europa auf Kritik
www.kleinezeitung.at/nachrichten/politik/2607335/mediengesetz-ungarn-stoesst-europa-kritik.story

FOCUS (2010/12/22)
EU-Abgeordnete kritisieren neues Mediengesetz
www.focus.de/politik/ausland/ungarn-eu-abgeordnete-kritisieren-neues-mediengesetz_aid_584006.html

METRONAUT (2010/12/22)
Zensur in Ungarn: China mitten in Europa
www.metronaut.de/media/zensur-ungarn-china/

DEUTSCHE WELLE (2010/12/22)
Vernichtende Kritik an Ungarns Pressezensur
www.dw-world.de/dw/article/0,,6363386,00.html

DEUTSCHE WELLE (2010/12/22)
Merkel warns Hungary to maintain EU values on press freedom
www.dw-world.de/dw/article/0,,14730956,00.html

STERN (2010/12/22)
Merkel prangert Ungarns Medienmaulkorb an
www.stern.de/news2/aktuell/pressefreiheit-merkel-prangert-ungarns-medienmaulkorb-an-1636781.html

ZEIT ONLINE (2010/21/22)
Die Nachrichten werden gleichgeschaltet
www.zeit.de/politik/ausland/2010-12/ungarn-interview-inotai

JUNGE WELT (2010/12/22)
Medien unter Kontrolle
www.jungewelt.de/2010/12-22/062.php

ONLINE FOCUS (2010/12/22)
Ungarn: Neues Mediengesetz stößt in Europa auf Kritik
www.focus.de/politik/ausland/innenpolitik-ungarn-neues-mediengesetz-stoesst-in-europa-auf-kritik_aid_583987.html

DER TAGESSPIEGEL (2010/12/22)
Brüssel kritisiert Ungarns Mediengesetz
www.tagesspiegel.de/politik/bruessel-kritisiert-ungarns-mediengesetz/3677708.html

KURIER (2010/12/22)
Der Führerstaat des Viktor Orban
kurier.at/kultur/2059782.php

NETZPOLITIK (2010/12/21)
Hintergründe zum ungarischen Mediengesetz
www.netzpolitik.org/2010/hintergrunde-zum-ungarischen-mediengesetz/

ZEIT ONLINE (2010/12/21)
Ungarn führt die Zensur ein
www.zeit.de/politik/ausland/2010-12/ungarn-mediengesetz-orban

ARTE (2010/12/21)
Ungarn: Pressefreiheit adieu? (video)
videos.arte.tv/de/videos/ungarn_pressefreiheit_adieu_-3606308.html

FRANKFURTER ALLGEMEINE (2010/12/21)
Scharfe Kritik an Ungarns Regierung
www.faz.net/s/RubDDBDABB9457A437BAA85A49C26FB23A0/Doc~E6EACF75B6CDA46939C53CBD9DBD299B3~ATpl~Ecommon~Scontent.html

FRANKFURTER ALLGEMEINE (2010/12/21)
Ungarn führt Sanktionen für Medien ein
www.faz.net/s/RubDDBDABB9457A437BAA85A49C26FB23A0/Doc~EF8A8DF73BE394AB6A54A619537EC8E3E~ATpl~Ecommon~Scontent.html

SPIEGEL ONLINE (2010/12/21)
Rechtskurs in Budapest: Ungarns Medien-Maulkorb alarmiert die EU
www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,736064,00.html

SPIEGEL ONLINE (2010/12/21)
Ungarischer Presse droht Maulkorb
www.spiegel.de/kultur/gesellschaft/0,1518,735895,00.html

TAGESSCHAU (2010/12/21)
Pressefreiheit im EU-Land Ungarn in Gefahr
www.tagesschau.de/ausland/ungarn200.html

DER STANDARD (2010/12/21)
Orban bringt Medien auf Kurs
derstandard.at/1292462312146/Orban-bringt-Medien-auf-Kurs

DER STANDARD (2010/12/21)
Ungarn: Grünes Licht für umstrittenes Mediengesetz
derstandard.at/1292462315332/Ungarn-Gruenes-Licht-fuer-umstrittenes-Mediengesetz

HANDELSBLATT (2010/12/21)
Ungarn setzt die Pressefreiheit außer Kraft
www.handelsblatt.com/politik/international/mediengesetz-ungarn-setzt-die-pressefreiheit-ausser-kraft;2717114

EVANGELISCH.DE (2010/12/21)
Heftige Proteste gegen die Mediengleichschaltung in Ungarn
www.evangelisch.de/themen/medien/heftige-proteste-gegen-die-mediengleichschaltung-in-ungarn29831

SUEDOSTSCHWEITZ.CH (2010/12/21) Switzerland
Ungarn schränkt mit Gesetz Pressefreiheit ein
www.suedostschweiz.ch/politik/ungarn-schr%C3%A4nkt-mit-gesetz-pressefreiheit-ein

KURIER (2010/12/21) Austria
Ungarn: Orbáns Mediengesetz beschlossen
kurier.at/kultur/2059570.php

WELT ONLINE (2010/12/21)
In Ungarn entsteht ein skrupelloser Führerstaat
www.welt.de/debatte/article11769545/In-Ungarn-entsteht-ein-skrupelloser-Fuehrerstaat.html

FRANKFURTER RUNDSCHAU (2010/12/21)
Ungarn führt Zensur ein
www.fr-online.de/politik/ungarn-fuehrt-zensur-ein/-/1472596/5032820/-/index.html

DER BUND (2010/12/21)
Katastrophe für Europa
www.derbund.ch/meinungen/dossier/kolumnen--kommentare/Katastrophe-fuer-Europa/story/20689689

ZDF (2010/12/21)
Scharfe Kritik an Ungarns Mediengesetz (video)
www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/1221584/Scharfe-Kritik-an-Ungarns-Mediengesetz

N-TV (2010/12/21)
Ungarn schränkt die Presse ein
www.n-tv.de/politik/Ungarn-schraenkt-Pressesfreiheit-ein-article2204086.html

TAGES ANZEIGER (2010/12/20)
Ungarns Regierung schafft die Demokratie ab
www.tagesanzeiger.ch/ausland/europa/Ungarns-Regierung-schafft-die-Demokratie-ab/story/15440241

RUSSIAN
---------------------------------

RADIO SVOBODA (2010/12/25)
Венгрия атаковала свободу слова
http://www.svobodanews.ru/content/article/2258725.html

OPEN2000 (2010/12/24)
Венгрия ввела цензуру: ее обвиняют в фашизме и обещают «серьезные проблемы»
www.open2000.com/news/146/1939664430.html

BALTINFO (2010/12/22)
Оппозиция Венгрии призывает президента не принимать закон о СМИ
www.baltinfo.ru/2010/12/22/Oppozitciya-Vengrii-prizyvaet-prezidenta-ne-prinimat-zakon-o-SMI-179125

RFI (2010/12/14) France
Венгрия голосует за строгий Закон о прессе
www.russian.rfi.fr/evropa/20101214-vengriya-golosuet-za-strogii-zakon-o-presse

POLISH
---------------------------------

GAZETA WYBORCZA (2010/12/21)
Do przyjaciół Węgrów
wyborcza.pl/1,76842,8848799,Do_przyjaciol_Wegrow.html

POLSKIE RADIO DLA ZAGRANICY (2010/12/21)
Polish editor criticises Hungary’s new media law
www.thenews.pl/international/artykul145926_polish-editor-criticises-hungarys-new-media-law.html

VPOLITYCE (2010/12/21)
Wiktor, trudne chwile przed tobą...
www.wpolityce.pl/view/5213/Wiktor__trudne_chwile_przed_toba__Sam_Adam_Michnik_porownuje_dzisiejsze_Wegry_do_IV_RP__Uwazaj_zwlaszcza_na_przemysl_pogardy.html

SPANISH
---------------------------------

EL DIA (2010/12/24)
El Gobierno húngaro asegura que la polémica ley de medios no se modificará
www.eldia.es/2010-12-24/INTERNACIONAL/13-Gobierno-hungaro-asegura-polemica-ley-medios-modificara.htm

LOS TIEMPOS -- Bolivia (2010/12/22)
Aprueban ley que mata a la libertad de prensa húngara
www.lostiempos.com/diario/actualidad/internacional/20101222/aprueban-ley-que-mata-a-la-libertad-de-prensa_105091_205152.html

EL PAIS (2010/12/21)
Criticas internacionales al control total de los medios de prensa en Hungría
www.elpais.com/articulo/internacional/Criticas/internacionales/control/total/medios/prensa/Hungria/elpepuint/20101221elpepuint_6/Tes

EL MUNDO (2010/12/21)
Hungría refuerza el control del Gobierno sobre todos los medios de comunicación
www.elmundo.es/elmundo/2010/12/21/internacional/1292926050.html

EL MUNDO (2010/12/21)
Hungría aprueba una ley que refuerza el control del Gobierno sobre los medios
www.elmundo.es/elmundo/2010/12/21/comunicacion/1292924946.html

DIARIO DE CUBA (2010/12/20)
Hungría aprueba una 'ley mordaza' en el propio corazón de la UE
www.diariodecuba.com/internacional/2295-hungria-aprueba-una-ley-mordaza-en-el-propio-corazon-de-la-ue

FRENCH
---------------------------------

FRANCE2.FR (2010/12/24)
Hongrie: vers un régime autoritaire?
info.france2.fr/europe/ou-va-la-hongrie--66534255.html

COULISSES DE BRUXELLES (2010/12/23)
Bienvenue à la République soviétique de Hongrie!
http://bruxelles.blogs.liberation.fr/coulisses/2010/12/bienvenue-%C3%A0-la-r%C3%A9publique-sovi%C3%A9tique-de-hongrie-.html

LE FIGARO (2010/12/21)
En Hongrie, Orban resserre le contrôle des médias
www.lefigaro.fr/international/2010/12/21/01003-20101221ARTFIG00556-en-hongrie-orban-resserre-le-controle-des-medias.php

PRESSEUROPE (2010/12/21)
Le gouvernement met la presse en coupe réglée
www.presseurop.eu/fr/content/news-brief-cover/437111-le-gouvernement-met-la-presse-en-coupe-reglee

NOUVELOBS (2010/12/21)
La Hongrie vote une loi renforçant le contrôle des médias
tempsreel.nouvelobs.com/actualite/monde/20101221.REU7493/la-hongrie-vote-une-loi-renforcant-le-controle-des-medias.html

ARTE JOURNAL (2010/12/20)
Hongrie : quelle présidence pour l'Union ?
www.arte.tv/fr/Comprendre-le-monde/arte-journal/NAV/3606796.html

ITALIAN
---------------------------------

LE FIGARO (2010/12/21)
En Hongrie, Orban resserre le contrôle des médias
www.lefigaro.fr/international/2010/12/21/01003-20101221ARTFIG00556-en-hongrie-orban-resserre-le-controle-des-medias.php

CORRIERE DELLA SERA (2010/12/21)
Ungheria: libertà di stampa a rischio Media sotto controllo del governo
www.corriere.it/esteri/10_dicembre_21/ungheria-liberta-stampa_21be5852-0cdc-11e0-a1b6-00144f02aabc.shtml

ANSA (2010/12/20)
Ungheria: approvata 'legge bavaglio'
www.ansa.it/web/notizie/rubriche/mondo/2010/12/20/visualizza_new.html_1647811795.html

CZECH
---------------------------------

LIDOVKY (2010/12/23)
Schwarzenberg: Zákon o médiích v Maďarsku odporuje demokracii
www.lidovky.cz/schwarzenberg-madarsky-zakon-o-mediich-odporuje-demokracii-pq1-/ln-media.asp?c=A101223_210937_ln_zahranici_lya

CESKÉ NOVINY (2010/12/23)
Schwarzenberg kritizoval maďarský mediální zákon
www.ceskenoviny.cz/svet/zpravy/schwarzenberg-kritizoval-madarsky-medialni-zakon/573851?utm_source=rss&utm_medium=feed

REGIONY IMPULS
Maďarsko podle Orbána nechce měnit sporný mediální zákon
regiony.impuls.cz/zpravy/madarsko-podle-orbana-nechce-menit-sporny-medialni-zakon/573910

ZPRAVY ROZHLAS (2010/12/21)
Maďarská vláda má kontrolu nad obsahem zpravodajství
www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/madarska-vlada-ma-kontrolu-nad-obsahem-zpravodajstvi--826795

SLOVAK
---------------------------------

PRAVDA (2010/12/24)
Ani nápad, Orbán o zmene mediálneho zákona neuvažuje
spravy.pravda.sk/ani-napad-orban-o-zmene-medialneho-zakona-neuvazuje-fxe-/sk_svet.asp?c=A101224_093153_sk_svet_p23

PRAVDA (2010/12/21)
Orbán priškripol médiá
spravy.pravda.sk/orban-priskripol-media-07z-/sk_svet.asp?c=A101221_104444_sk_svet_p29

ROMANIAN
---------------------------------

ADEVARUL (2010/12/22)
Ungaria a pus pumnul în gura jurnaliştilor
m.adevarul.ro/a/financiar/media/Ungaria_a_pus_pumnul_in_gura_jurnalistilor_0_394761083.html

SLOVENIAN
---------------------------------

TIMES.SI (2010/12/21)
Sporni zakon: Si skuša madžarska vladajoča stranka podrediti medije?
www.times.si/read/f07916c3a8/20b841eab5/index.html

TIMES.SI (2010/12/21)
Na Madžarskem sprejeli sporni medijski zakon
www.times.si/read/f07916c3a8/8347adecdb/index.html

BULGARIAN
---------------------------------

DVEVNIK (2010/12/22)
Унгария силно затегна държавния контрол над медиите
www.dnevnik.bg/sviat/2010/12/22/1015510_ungariia_silno_zategna_durjavniia_kontrol_nad_mediite/

VESTI.BG (2010/12/22)
В Унгария протестират срещу новия медиен закон
www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3494271

EUROPE.BG (2010/12/21)
Унгария засили контрола върху медиите
www.europe.bg/htmls/page.php?id=34103&category=5

SERBIAN
---------------------------------

BLIC ONLINE (2010/12/24)
Cenzura na mađarski način
www.blic.rs/Vesti/Svet/225700/Cenzura-na-madjarski-nacin

RADIO-TELEVIZIJA VOJVODINE (2010/12/22)
OEBS: Ugrožena sloboda medija u Mađarskoj
rtv.rs/sr_lat/drustvo/oebs:-ugrozena-sloboda-medija-u-madjarskoj_229995.html

B92 (2010/12/03)
Nezadovoljni mađarski mediji
www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=12&dd=03&nav_id=476721

CROATIAN
---------------------------------

H-ALTER.ORG (2010/12/22)
Državni udar na slobodu medija
www.h-alter.org/vijesti/mediji/drzavni-udar-na-slobodu-medija

VIJESTI (2010/12/21)
Mađarska postrožila nadzor nad medijima
www.tportal.hr/vijesti/svijet/102540/Madarska-postrozila-nadzor-nad-medijima.html

BOSNIA AND HERCEGOVINA
---------------------------------

BUKA ONLINE (2010/12/22)
Mađarski zakon o medijima - na tragu Berlusconija i Lukašenka
www.buka.ba/zakon-o-medijima-madjarska

SWEDEN
---------------------------------

SVT (2010/12/22)
EU-storm mot Ungern efter ny medielag
svt.se/2.22584/1.2278453/eu-storm_mot_ungern_efter_ny_medielag

MAGYAR
---------------------------------

AMERIKAI NÉPSZAVA (2010/12/24)
Orbánnak esze ágában sincs megváltoztatni a médiatörvényt
nepszava.com/2010/12/uncategorized/orbannak-esze-agaban-sincs-megvaltoztatni-a-mediatorvenyt.html

PARAMETER blog (2010/12/24)
Feljegyzések az utolsó padból
www.parameter.sk/rovat/paramagyar/2010/12/24/feljegyzesek-az-utolso-padbol

ÚJ SZÓ (2010/12/13)
Mindenható sajtóbíróság
http://ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2010/12/13/mindenhato-sajtobirosag

CHINESE
---------------------------------

MEDIA CHINESE (2010/12/23)
www.mediachinese.com/node/19069?tid=17

CHINATIMES (2010/12/23)
http://news.chinatimes.com/world/0,5246,11050404x132010122300654,00.html

CANADA VANCOUVER CHINESE NEWSPAPER (2010/12/23)
http://www.mingpaovan.com/htm/News/20101223/ttaf1.htm

UKRAINIAN
---------------------------------

RBC (2010/12/23)
Угорщина загрожує європейським цінностям,- міністр закордонних справ Люксембургу
www.rbc.ua/ukr/newsline/show/vengriya-ugrozhaet-evropeyskim-tsennostyam---ministr-inostrannyh-23122010072600

PROSTIR (?) (2010/12/22)
Суперечливий закон про ЗМІ може поставити під сумнів головування Угорщини в ЄС
eu.prostir.ua/view/244821.html

24TV (2010/12/21)
Угорщина: парламент ухвалив новий закон про ЗМІ
www.24tv.com.ua/news/1/2/65511

JAPANESE
---------------------------------

TOKYO SHINBUN summary (2010/12/25)
EU次期議長国ハンガリー 報道規制強化に内外から猛抗議
www.tokyo-np.co.jp/article/world/news/CK2010122502000029.html

TURKISH
---------------------------------

HABER7.COM (2010/12/23)
Macaristan'ın medya yasasına Avrupa'dan tepki
www.haber7.com/haber/20101223/Macaristanin-medya-yasasina-Avrupadan-tepki.php

NETHABER (2010/12/23)
AB Dönem Başkanlığına hazırlanan Macaristan'da MEDYA YASASI tepki çekti
www.nethaber.com/Dunya/171758/AB-Donem-Baskanligina-hazirlanan-Macaristanda

HÜRRIYET (2010/12/23)
Hungary's EU presidency: What should the Eastern Partnership's future posture be toward the South Caucasus?
www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=hungary8217s-eu-presidency-what-should-the-eastern-partnership8217s-future-posture-be-towards-the-south-caucasus-2010-12-22

FINNISH
---------------------------------

AAMULEHTI (2010/12/23)
Unkari lupasi harkita medialain muuttamista ("Magyarország megígérte, hogy megfontolja a médiatörvény módosítását")
www.aamulehti.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=KAL_newssite%2FAMLayout&cid=1194659880059&p=1194626958999&pagename=KALWrapper

HELSINGIN SANOMAT (2010/12/22)
Etyj järkyttyi Unkarin uudesta medialaista ("Az EBESZ felháborodott Magyarország új médiatörvényén")
www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Etyj+j%C3%A4rkyttyi+Unkarin+uudesta+medialaista/1135262573942

HELSINGIN SANOMAT (2010/12/20)
Unkari mukautuu Fideszin ylivaltaan ("Magyarország a FIDESZ túlerejéhez idomul")
www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Unkari+mukautuu++Fideszin+ylivaltaan/HS20101220SI1MA01frp

INDIA ---------------------------

www.indiainfoline.com/Markets/News/Gold-Unable-To-Hold-On-After-Latest-Bounceback/3457117587
@Fabius: Jössz egy laptop takarítással, mert leköptem az első képtől :-D Bazmeeeeeg :-D
@I_Isti: Igen? Melyiknek kell buknia? Mellesleg nem értem: ha az embernek véleménye van az már hadüzenet?
@M_Runcájsz: Ember! Ok, cáfoljuk meg mindent bagatellizáló blogtársainkat, de ez a gyűjtés...Meddig tartott és ki csinálta, mondd?
@Fabius: Mostmár EU elnökök vagyunk. Betiltcs'uk és megbírságoljuk azokat az EU szennylapokat melyek megsértik a Führe... Izé... a Führelépni Tilos szabályt...
@M_Runcájsz: Ezek is be lesznek nemsokára tiltva... ;)

Sajtó kezeket fel!!!
Most még több hatalom kell...
..én a Nemezi Hazug Törpe temetését várom....!:DDD
Majd meglátjátok...Európa vezetői szarnak a Gonosz Hazug Törpére---ez az ittlét majd formalitás lesz csak----be fognak szólni a Nemzeti Szar Bandának!
"ne fogadkozzunk, dolgozzunk!"

:))) De gagyi, amikor ez ellentábor magyaráz és okoskodik. Az elmúlt 8 hónapban már több történt, mint az előtte lévő 8 évben. Végre a pofázás, ígérgetés és nyugdíjas ölelgetés helyett történik is valami.
@fakopács: téged melyik gödörből szalajtottak? nem baj, hogy sötét vagy, de még dicsekszel is vele?
Kegyelemteljes karácsonyi ünepeket és boldog új esztendőt kíván a Fidesz!

www.fidesz.hu/

Pontosan, hogyan értendő?
Ez a post szól is valamiről? Mert azt tudtuk, hogy akadnak idióták a kormányban - csak azt nem értem, miért - meg hogy az EU elnökség miatt is fogunk kapni a fejünkre, de pl. utóbbit, szerintem sok ország esetében fikáznák. Meg aztán vannak azok a körök, akik csak a negatív dolgokat látják, azokkal sem lehet mit kezdeni.
@tcom:
Kurva jól jár a bruttó 300 ezres is, növekszik egy ezressel a nettója... Feltéve, hogy nincs gyereke. Ha van, akkor nem adózik, tehát lehet eltartani őt is...
@M_Runcájsz: pffffff, ez a lista olyan kimerítő, hogy nyilván nem önszorgalomból állítottad össze, hanem fizettek érte. :)
@esef: tudod, ez egy ilyen ösztönző, aminek az a lényege, hogy akinek nincs, lehetőség szerint annak is legyen gyereke, ne az anyagiakon múljon. Hogy 20-30 év múlva is legyenenek majd olyanok, akik dolgoznak.
@thinker_: IGGEEEEN!!! Több történt! Valóban!
A Kelet-európai dakoták nem fognak olyan ütemben szaporodni, mert a megélhetési GYED 3 évig fog nekik is járni, alanyi jogon! Valóban nem ölelték keblükre a nyugdíjasokat. Csak épp megakadályozták a leszakadásukat. Mert, ugye, a versenyszférában "csillagászati" béremelés volt az elmúlt években. Vagy nem? Vagy a nagy összpárt-rablás után fennmaradó kevéske lét az adózók között dobják szét?
Valóban történések vannak: megemelt párttámogatás. Baszki, velünk, tisztességesen adózókkal fizetteti a Bicepsz a cocik kasszáját is? Megemelve, pártsemlegesice! A durván 3-400 ezres "rokinyugdíjas" vállalkozó ugye továbbra is kapja a rokipénzt, mert nem jut zsebpénz Pistikének a hó végén. Elvégre ami jár, az jár! Nem lehet csak úgy APEH-móccerekkel felülvizsgálni az eü-minősítéseket.
@kigyurt álat: "pffffff, ez a lista olyan kimerítő, hogy nyilván nem önszorgalomból állítottad össze, hanem fizettek érte."
- A tényen ez nem változtat, hogy a világ a komplexusos, erőszakos törpediktátoron köszörüli a bájtjait.

"tudod, ez egy ilyen ösztönző, aminek az a lényege, hogy akinek nincs, lehetőség szerint annak is legyen gyereke, ne az anyagiakon múljon. "
- Ja, legyen még több munkanélküli. Egy ennyire alacsonyan foglalkoztatott társadalomban tök felesleges a népességnek még a fenntartása is. Na jó a hegedűs tücskök végképp ne szaporodjanak!
@röhögő: "Egy ennyire alacsonyan foglalkoztatott társadalomban tök felesleges a népességnek még a fenntartása is." - Megdöbbentő, hogy vannak akik így gondolkodnak. Örök pesszimista, jobb is ha te nem szaporodsz.
A tücskök meg nem fognak, mert azoknak nem jár adókedvezmény. Az adócsaló vállalkozók és a minimálbérre bejelentettek sem fognak jobban járni, és ez így helyes. Tudod, az is a lényege az szja változásnak, hogy akik rendesen fizetik az adót, azoknak csökkenjen a hátrányuk az adócsalókhoz képest.
@tcom: picit mellenyultal.. Hollandiaban a GYES ideje 16 HÉT (!), es nem 16 honap. 4 a szules tervezett idopontja elott, es 12 utana. Ez egy picit a lo tulso fele, de utana van ra remeny, hogy az anyuci az abc kasszanal ertelmesebb munkat kap.
Lényeg, hogy Dr. Smitt Pál 2010-ben nem talált senkit érdemesnek sk. alapított kitüntetésére, oklevelére. Kritika a FIDESZ felé.

A Köztársaság Elnökének Érdemérme kitüntetés annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki életútjával, szakmai tevékenységével kiemelkedő érdemeket szerzett, különösen a tudományok, az ifjúság nevelése, az elesettek és hátrányos helyzetűek támogatása, a természeti környezet megóvása terén, valamint művészi alkotói és előadói, illetve a köz szolgálatában végzett tevékenységével, áll a határozatban.

A Köztársaság Elnökének Díszoklevele Éremmel kitüntetés a magyar nemzet közösségének szolgálatáért személyeknek, intézményeknek vagy településeknek adományozható. Az érdemérem és a díszoklevél éremmel elismerést a köztársasági elnök adományozza.

Az érdemérem 6 centiméter átmérőjű, aranyozott ezüst anyagú érem. Előoldalán a Magyar Köztársaság címere címertartó angyalpárral, hátoldalán a "DR. SCHMITT PÁL KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ÉRDEMÉRME" felirat látható. Az érdemérmet díszes adományozó levél kíséri, melynek szövegezése mindig egyedileg készül.
@igényes: Szvsz már csak az egyedi szövegezésű levél miatt is rá kellene gyúrnia valakinek. Azon legalább sírhatnánk - röhöghetnénk ( a kívánt aláhúzandó) megint egy pár napig :)))))
@kigyurt álat: *intem te menny vissza a súlyokhoz, ahhoz az is jó hogy a 3féle szinapszisodból egy vegetatív, kettő gátló. :-))
Szeggyé csak több hormont, h összezsugoroggyon a mogyid, nehogy tovább örökícsd a genny.. izé génállományod!
A brazilok továbbra is szaporodni fognak, mert a családtámogatási renccerhő nem newltak hozzá.
Nem a rendesen adózók simogatása kellene ijjen mondvacsinált népességpolitikáhó, hanem a nem adózók és segéjen élők megfingatása.
De te csak emelgesd tovább a többségében Fe56-os izotópot tartalmazó cuccokat, addig sem irsz hüjeségeket!
Most komolyan arra megy el az izzadva elkorrumpált pártfinanszírozási pénz, hogy egy KE-i beszéd elírásait promózzátok? :)

Nem csoda, hogy ennyi ésszel megbuktatok :)
@kigyurt álat: "...hogy akik rendesen fizetik az adót, azoknak csökkenjen a hátrányuk az adócsalókhoz képest"

Megszólítva érzem magam. Havi bruttó 200k a fizetésem, bejelentve, leadózva. Nincs mellékes, nincs zsebbe fizetés, nincs "lejátszva okosban". Durva számolással nekem eddig havi nettó 10k mínuszt hoz az új év. Most elképzelem, hogy mi lenne, ha nem akarnák csökkenteni a hátrányomat.
Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel a csekély összeggel is hozzájárulhatok a felső tízezer további jólétéhez. Más valamit tehetek még?
@drmc: Hogyne! Csinálj gyerekeket, hogy a mostani elit gyerekeinek is legyenek dolgos, adófizető rabszolgái!
@kigyurt álat: A haveri adócsaló vállalkozók között 2000 milliárd ft-ot fog kiosztani a kormány a Széchenyi terv keretei között, pontosan úgy ,mint 1998-2002 között. Válságadók, államosítás és osztogatás. Ezt jól összehozták.
@drmc: Kifelejtettem. Hogy legyen miből fizetni a segélyen élő hivatásos gyerekcsinálók és a rokkernyugdíjasok pénzét a szavazatukért. Mert ahhoz persze nem nyúlnak.
@kigyurt álat: Ja , és úgy tűnik, hogy nem ismered a delejes ember és a kancsi gazd. politikáját. Pontosan az adócsaló kis és középvállalkozásokra épít a gazd. fellendítésében, a legprimitívebb eszközzel 3000 milliárd mnyp-i vagyon államosításával, ami 13 év alatt gyűlt össze és beruházás-gátló különadók kivetésével. Olyan egyszerű, mint a bunkó focista és a kancsi jobbkeze.
@I_Isti:
"Ez már nyílt háború: az index és a fidesz (helyesebben Orbán Viktor) között. Valamelyiknek buknia kell!"

Szerintem túlzás amit írsz, de bukjon, akinek buknia kell!
1 biztos! A Blogger Párt méltóbb ellenzék lehetne!
@drmc: ez sajnálatos, de nem is az a véleményem, hogy tökéletes a rendszer, hanem hogy olyan ösztönzőket tartalmaz, ami a társadalmat gazdaságilag és népességben fenntartható irányba tereli. Kivételek sajnos bizonyára vannak. Még az járulékokat is csökkenteni kellene, mert azok is túl magas elvonások, és azok is jövedelemadók gyakorlatilag, csak másnak nevezik.

Másrészt viszont nem a felső tízezer jólétéhez járulsz hozzá, meg nem is a felső százezerhez, mert azok többsége eddig sem fizetett szja-t.
Azok járnak jobban, akik eddig irreálisan magas adót fizettek, mert esetükben a 60% feletti össz. elvonás csökken 50% körüli szintre.
@néma bárány: @kigyurt álat:

Nem én állítottam össze, hanem kölcsönvettem egy már 50ezres facebook csoportból:

Egymillióan a magyar sajtószabadságért
@Kata78: Szia!

Véleményem szerint Kiss László kaphatott volna egy érmet, ha már ennyit kaptak tanítványai. Mi a véleményed (itt már gondolkodott a Pali, de egyeztetni nem sikerül)?

"2010. december 14. Schmitt Pál köztársasági elnök levele a ma hetven éves Kiss Lászlónak

2010. 12. 14

Tisztelt Szövetségi Kapitány Úr!

Amikor értesültem e jeles ünnepről, és elgondolkodtam, mit is mondhatnék, elképzeltem egy képet magamban. Egy képet Rólad, ahogy egyszer csak valaki sorban a nyakadba akaszt minden egyes olimpiai, világbajnoki, Európa-bajnoki érmet, amit valaha a neveltjeid, tanítványaid nyertek. Ahogy gyűltek az érmek, képzeletemben egyre jobban hasonlítottál egy karácsonyfára, végül egészen eltűntél egy csillogó-villogó kupac alatt.

Bizony, az edzők, szakvezetők sorsa, hogy amikor Himnusz szól, valahol hátul álljanak és csöndben, magányosan gondoljanak az elvégzett munkára, a megtett útra. Én azonban úgy hiszem, hogy a magyar sport-közélet mindig igyekezett a maga módján, a maga eszközeivel oldani ezt a magányt, s méltó módon megköszönni a sikeredzők ténykedését, megmutatván őket a közvéleménynek. Mert a hálára szükség van – akár személyes, akár közösségi.

Hála és a tisztelet hozta ma össze azokat is, akik Téged a TF-en ünnepelnek. Személyesen sajnos nem lehetek most közöttük, de őszinte barátsággal gondolok Rád!

Amikor az ember dolgozik, teszi a dolgát a maga módján, egy szimpla hétköznapon dehogy is gondol országra, nemzetre, közös magyar célokra. Csak én vagyok, meg az eredmény, s még azok, akik az eredményhez hozzásegítenek. Ám a siker visszamenőlegesen újraír mindent: az öröm közösségivé válik, a résztvevők száma hirtelen gyarapodni kezd, és bocsánatos bűnként fogadjuk, hogy az emberek a „mi fiainkról, lányainkról”, a magyarok győzelméről szólnak. A mai nap kiváló alkalom megköszönni Neked, hogy Egerszegi Krisztinával, Kovács Ágival, Güttler Károllyal és a többiekkel annyiszor segítettetek hozzá minket ehhez a különleges többes számhoz, s ajándékoztatok Magyarországnak felejthetetlen élményeket!

Tudom, ahogy mindig, most is úton vagy: még a születésnapodat is a versenynaptárhoz kellett igazítani. Ám ha a legutóbbi eindhoveni rövid pályás sikerekre és a holnapi indulásra gondolunk Dubaiba, nem is szeretnénk sokáig elválasztani a víztől. Csak így tovább!

Sok közös munkából ismerem teherbírásodat, ezért pontosan tudom, hogy ez a kerek évszám is csak egy állomás, forduló a medencefalnál, jöhet a következő hossz!

A szövetségi kapitányi feladatokhoz további sok erőt, jó tempót, egészséget kívánok, ötven éven túlnyúló barátsággal, szeretettel!
Isten éltessen!

Budapest, 2010. december 8."
@Táskás Tóni: örülök, hogy a szokásos fröcsögés mellett a gazdaságpolitikát szóbahoztad, neked is erősen ajánlott az alábbi előadások megtekintése, hogy valamennyire megértsd miről van szó:
video.bme.hu/index.php?act=vid&tkod=BMEGAZDPOL

Az előadó hitelesebb személy, mint bárki, akit eddig hallhattál megszólalni a témában.
A magyar mnyp rendszer visszásságairól is van szó benne, ha már ismét ezzel akarsz "érvelni".
@kigyurt álat: Bizony, bizony a felső tízezer a vagyonadóval,illetékkel és a fidesz által megvétózott egyéb adókkal járhatott volna hozzá az arányos és igazságos közteherviseléshez. De ezeknek, mármint a fidesznek és főleg a vezetőjének mindennél előbbre való a populista intézkedések tömege. Hallottál már olyan jobboldali kormányról, amelyik a csúnya kapitalista cégekkel és a pénzeinket eltőzsdéző bankokkal ijesztget?
@kigyurt álat: Te nagyon egyszerű, én is dolgoztam minimálbérre bejelentve. Nem annyit kerestem, de minimálbérre voltam bejelentve (ja nem vállalkozó voltam). Ha neki álltam volna azon rugózni, hogy tessék a teljes jövedelmemre bejelenteni engem, akkor azonnal közölték volna velem a választási lehetőségeimet. 1. Befogom a pofám, 2. keresek magamnak másik munkahelyet. A második lehetőség nem volt opció, mert nem nagyon lehetett válogatni (nem volt másik munkahely). Te ilyen esetben mit csináltál volna?
GYEREKEK! (mert én má öreg vagyok) mondanék néktek valamit, mikor virágzott-zik a
politikai humor ------- amikor fellendül a diktatúra, jobbra hajlik a fűzfa ága ----- mert nézzük
csak a harmincas évek humorát, ( a nyolcvanas évek nyalihumorát nem nevezném
humornak) nézzük csak milyen volt 98-03 között a humor? milyen volt 2002-től a humor
(volt helyette utcai politizálás ami szintén nem humor kategória) és milyen most ?
akárhová kattintok - tájékozódom - olvasom a kommenteket - halálra röhögöm magam , mert
a rakétákat megyszégyenítő ívben emelkedi a HUMOR CSILLAGA május óta , és azt hiszem
soha nem látott magasságogba ível ! ó ha ezt HOFI megélhette volna ???????
Néhány általatok említett NAGY dolgunkhoz képest pitiáner, amit kopizok, de nem tudom, mikor fogjuk levakarni magunkról a minősítést!
Magyar vagy?
:)))))

Szóval köszönöm, hogy rajtunk már Ice-T is röhöghet!

mti.hu/cikk/2011/01/01/nmhh-_figyelmezteto_jelzest_kernek_ice-t_dala_elott-522912

hvg.hu/vilag/20101231_ice_t_valasz_twitter
@kigyurt álat: Ki volt az előadó, sajnos nem tudom letölteni pillanatnyilag.
A magyar mnyp-i rendszer visszásságait szerinted úgy kell megoldani, hogy államosítok? A csehek most kezdik el a mnyp-i reformot, a szlovákok nem hagyták magukat és Ficonak nem sikerült az államosítás , a horvátok a mnyp-i rendszerük szárnyalásával dicsekednek. Itt pedig a kormány megcsinálja a reformok reformját és olyan hiteles emberekkel intézteti ezt, mint Selmeci Matolcsi..Annyi hazugságot hordott össze a delejes ember és a jobbkeze és a nyugdíjbiztos ,a mnyp-akkal kapcsolatban, hogy az már arcpirító.
kikerem a subaru neveben :)
@Táskás Tóni: ez sem igaz, mert Magyarországon (az elmúlt 20 évenek köszönhetően) nem lehet megmondani, hogy kinek van jelentős vagyona, pont ahogy azt sem, hogy kinek van nagy jövedelme. Ezért nem lehet rászorulsági alapon adni juttatást, és ezért nem lehet jövedelemtől vagy vagyontól függő progresszív rendszert alkalmazni. Amíg morálisan ilyen szinten van a nép, addig csak mindenkire ugyanolyan adókat van értelme kivetni, és alanyi jogon juttatni.
A felső 10ezer nem fizetett volna vagyonadót sem, mert például társasházzá alakították volna a villájukat, az egyik lakás az övé, a másik a feleségé, a harmadik a gyereké, a negyedik a nagymamáé.
@the_lonewolf:
Én is kerültem ilyen szituban. Interjúra mentem egy céghez és mondták, hogy a bejelentett fizetésem ennyi lesz, a borítékban viszont még kapok annyit.

Ekkor megkérdeztem, hogy a cég olyan nehéz gazdasági helyzetben van, hogy a dolgozók járulékait nem tudná kifizetni ha rendesen bejelentenék? Majd rákérdeztem, hogy egy ilyen cég akarja nekem biztosítani a hosszútávú munkát.

Hebegtek habogtak, majd elkezdtek alkudozni. Felálltam és kerestem egy tisztességes céget.
@vi-hu: a fideszes szimpatizánsok agresszióval, vérgőzös gyűlölettel, fizikai erőszakkal vívták ki maguknak az elégtételt, míg most a nem fideszes emberek iróniával, ésszel.

Az átlag fideszes azt hiszi mindent tud, mindenhez jobban ért. Pedig már a régmúlt bölcsei is megmondták, akik azt gondolják magukról, hogy mindenhez értenek, ők a legbutább emberek.
Mert még annyit sem tudnak mondani soha, mert egyszerűen nem is érik fel ésszel, ha valamit elkúrnak. Ismerünk mindannyian olyan embert, akinek legalább volt önkritikája.
@fakopács: tényleg? Gondolod hogy hihetünk ebben? Óriási erőt adna, ha hihetnék ebben...

(Ha igazad lenne, akkor ne felejts el nyilatkozni a MANYUP megtakarításodról...!!! Oka: kb 99,9%, hogy a következő kormány visszaállítja a 3 pillért, DE kizárt, hogy vissza tudná adni a pénzed... lévén, hogy kb. a felét azonnal megsemmisítik.)
Szabadság, elvtársak, szabadság!

Éljen a párt!

Éljen szeretett vezérünk!

Előre a kommunizmus győzedelmes útján!

Szabadság, elvtársak, szabadság!
www.youtube.com/comment_servlet?all_comments=1&v=25WxWE5Le5w

Gratulálunk Filip elvtárs kinevezéséhez!

Szabadság, elvtársak, szabadság!

Éljen a párt!
@Táskás Tóni: lehet hogy máshol másképp van, de a magyar mnyp-k összes hozama adóbevételekre vezethető vissza. Ergo a hozam, amivel a pénztárak dicsekednek, mind azért jött létre (ha létrejött), mert magas adókat fizettünk, csak mellé magasabb volt a működési költségük is. Másrészt 0 kockázatot vállaltak a befektetéseikben, az összes kockázatot az ügyfeleikre háríttták. Moral hazard: en.wikipedia.org/wiki/Moral_hazard
Hadd ne magyarázam el jobban, már nagyon unom ezt az mnyp vitát.
@igényes: Teljesen jogosan járhatott volna a Köztársasági Elnök Érdemérme. Főleg, hogy amit Kiss László tesz - tett, (nekem legalábbis) pártsemlegesnek tűnik, ebből kifolyólag kimeríti a közösség szolgálatáért megfogalmazott kitételt. Ugyanakkor sajnos az, hogy Kiss László sem méltó erre a kitüntetésre nekem azt indikálja, hogy ennek az éremnek a léte inkább csak pártpolitikai semmint tartalmi.
@kigyurt álat: És ha már a felső tízezer ki tud bújni a vagyonadó alól, akkor az örökösödési illetéket pedig könnyítésképpen el is törölte a kormány, hogy még a trükközéssel se kelljen bajlódnia.
@bioLarzen:
A poszt írója - mint újságíró - elemi helyesírási hibát vétett. Ennyit ért a foglalkozásához. Összeszedett, sikeres élete lehet, ahogy görcsös Orbán-Schmitt fikázása mutatja...
@kigyurt álat: Ezek szerint , ha egy épület 5. emeletén csőtörés van, akkor le kell bontani az épületet?A fidesz ezt csinálta. Azon a 3000 milliárd ft-on te is nagyon könnyen át tudsz lépni.Milyen uncsi...Valóban ne is győzködjük egymást , semmi értelme.
@Táskás Tóni: érts már meg, hogy nem a felső 10 ezer miatt törölték el, mert azok sem így-sem úgy nem fizetnek se adót, se illetéket, se semmit.
Hanem mindenki más érdekében, akinek nincs lehetősége kibújni a fizetés alól, hogy azok se járjanak rosszabbul mint a csalók.
@Kijelölt Felelős:
Esetleg rajtad röhöghet Ice T, a világrengető művész és szabadságharcos. Mosolyogj te is.
@Nemzeti Gonosz Törpe:
Te szerencsétlen... minden blogon ordítasz, mint fába szorult féreg. Valaki fizet ezért, vagy önkéntes idegbeteg vagy?
@Várúr: A KE elnök elemi helyesírási hibát vétett, mint deklarált nyelvművelő. Apropó a KE mihez ért?
@M_Runcájsz: CONGRATS!!!!!!!!!!!!!!
Tényleg csak ennyi lett volna? Ezek tényleg csak pártíz darabos kis pamfletek...

Köszi szépen az összefoglalót! :D
@drmc:
Tehetsz másvalamit. Keress többet.
@Várúr: De , talán nem is tette fel az életét a Magyar nyelv védelmére......
@Várúr:
Mennyei boldogság!
Megszólított a nagy Várúr!

Rajtam inkább sajnálkozhat, de ha mégis röhögni támad kedve, az nem az én érdemem!
@Táskás Tóni:
Tóni. Fárasztó vagy. A gépíró kislány vétett hibát. Nyilván nem Schmitt írta gépbe a szöveget. Hogy mihez ért? Például kétszeres olimpiai bajnok, egyetemi doktor, öt nyelven beszél, két országban volt nagykövet, NOB alelnök, EU néppárti alelnök, stb. No de ezt te is tudod. Ezek után inkább nem firtatom, te mihez értesz. Szerencsétlen irigy fikázásban professzor vagy.
@kigyurt álat: Utolsó kérdésem: Orbán mikor világosodott meg, mert 2010 tavaszán még a mnyp 30 évre szóló megtartásáról nyilatkozott , a rendszer jó és fenntartható, mondta egy pár hónapja.
@Várúr: Tárogatózni is tanul, miért nem mutatta be éjfél után?
@Várúr:
"Ice T, a világrengető művész és szabadságharcos"

Kedves Fabius újságíró! (Várúr csak tudja!)
Legközelebb, ha felmerül benned Ice-T szerepeltetése blogodon, akkor Kossuthnak maszkírozva tedd!

Kérlek, azért az a bögyös nagymellű szabadságharcos néni maradjon ott a fotón!
Ha esetleg Sz. Annamária arcát pakolod rá, akkor többet nem jövök feléd sem!
@kíváncsivagyok:
Schmitt gépíró kislánya nem tette fel életét a magyar nyelv védelmére. Ezen a görcsös fikázáson már röhögni sincs kedvem. Ha ennyi a mondanivaló, az erre a blogra illik. Ahol épp annak írója követ el brutális nyelvi hibát. Akit elvileg a nyelvhelyességért (is) fizetnek. Téged nem fizetnek, tehát annyi baromságot írhatsz, amennyi jólesik.
@kigyurt álat: azért azt persze észrevetted, hogy CTRL+C, CTRL+V volt, némi szerkesztéssel?

Ez tipikusan a "ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna" esete. :)
@Várúr:
"Tóni. Fárasztó vagy. A gépíró kislány vétett hibát. Nyilván nem Schmitt írta gépbe a szöveget. Hogy mihez ért? Például kétszeres olimpiai bajnok, egyetemi doktor, öt nyelven beszél, két országban volt nagykövet, NOB alelnök, EU néppárti alelnök, stb."

Megjelent Várúr, mindenkinek kiosztott két pofot, oszt hazazavart bennünket!

Kedves Várúr!
Olyan megmosolyogtató, ahogy felsorolod.S. Pál "érdemeit"
Csak az a mocskos bagázs ne lenne, aki folyamatosan rajta röhög!
Ja! És a gépíró kislány!
Meg ne sértenélek, de most erre kin is kell röhögni?
Ez a gépíró kislány annyira tetszik!
Hányat küldjek, aki érti is a dolgát?
@kigyurt álat: a haveromnak (aki nagyon jól keres) azt hiszem, javasolni fogom, hogy a következő 3 évben csináljon 3 gyereket.

Milyen jó ötlet, hogy a nagykeresetűek még nagyobb része vonja ki az adóját! Tök jó. És akkor Orbán már nem a MANYUP pénzedet nyúlja le, hanem a megtakarításaidat.

JA!!!!!!!!!! Hogy neked nincs olyanod, így nincs is mit lenyúlnia! Értem. Jó.

Egyes. Leülhetsz.

Ó, vagy te a minimálbéres, képzetlen rétegre gondolsz, akik amúgy is zömmel segélyből élnek. Bizony, jó az, ha az a réteg minél nagyobb lesz, mert akkor... miért is jó, ha ők még többen vannak?

(Ugye tudjuk, hogy a cigányoknak nem 1-2 gyerekük szokott lenni és ők VALÓBAN produktív részei a népességnek.)
@Várúr: Mindig rá lehet valakire kenni a szart, igen a fidesz és a delejes ember ehhez mindig is értett.
@kigyurt álat: mindig kifekszem az ilyen álszent szövegeken: kisfiam, hidd el nekem, ha mondom, hogy ha lehetőséged lenne rá (adócsaló, EVA-s vállalkozó lennél), nem, ismétlem, N E M fizetnél többet, mint amit feltétlenül muszáj.
@Várúr: A gépíró kislány vétett hibát ???? Már megint ?? A kis kurvát még nem rúgták ki ??? Neeeem , barátom, ilyen magas poszton már nem foghatunk mindent ..mindig a gépíró kislányra !!! Az általad felsorolt" erények " sok mindenre alkalmassá tehetik, Lehet Pártelnök-helyettes , Diplomata , Sportminiszter , MOB elnök , stb. , de azért egy Köztársasági Elnök státuszra nem ! Ugyanis a K E - nek nem az a feladata , hogy egy párt utasításait kövesse, hanem ellenkezőleg , kontrollja legyen !!
@Várúr: Engem sajnos nem fizetnek,......Téged jól fizetnek ezekért demagóg seggnyalásokért..?
@Táskás Tóni: Lassan mindenki hülye lesz már Hosszú Toll mellett....csak Ő nem...
@kigyurt álat: Tényleg nem ahhoz, hanem azok kapják meg a 10 ezret, hanem azok a - szintén teljes bejelentettek, akik mondjuk nettó 250-et és afelett keresnek. És igazad van, azok valóban rászorulók.
@kíváncsivagyok: "Kis kurvát"?

Remélem a médiatörvényt minnél előbb elkezdik alkalmazni és az ilyen értékítéletű blogokat jól szétbüntetik, majd bezárják.
@Kismac: Inkább kapjanak a minimálbéresek még több kedvezményt, hogy még többen jelentsék át az alkalmazottjukat minimálbérre?

Mindez mögött az áll, hogy elinduljon egy folyamat, hogy minnél jobban jutalmazzák a rendes bérre bejelentett embereket.

Sajnos nem a törvényekkel van baj, hanem azokkal akik visszaélnek.
Gratulálok, 8 posztot sikerült kigyűjteni a Schmitt ellen. Engem és még többmillió embert viszont ezzel a módszerrel sem lehet a Schmitt ellen hangolni:-)
@Kijelölt Felelős: Nagy-nagy szégyen,hogy rövid időn belül már másodszor kell egy titokzatos "gépíró-kislányra" rákenni a szart , ahelyett hogy elismerné.....hülye vagyok bakker.....
@Toporodottordog: majdnem biztos vagyok benne, hogy vagy Budapesten, vagy környékén élsz.

Fórumozó társunk éppen azt fejtegette, hogy az éhezés-segély és eközött választhatott körülbelül. Ha nem tudod, miről beszélek, költözz el egy kb. 1000 fős kis faluba, ahol is ennyi a lehetőséged.

Aztán ítélkezhetsz.
@Mikrobi: Na mi van? Összegründoltak neked egy készlet duracellt? Kit érdekel hogy a fideszrobotok hisznek a Nemzet Golyóstollában? Annál jobb!
@Kismac:

Van tapasztalatom vidéken is.. ismerem azokat az embereket is, akik meghatalmazást íratnak a rokonynak, hogy a segélyt fel tudja venni, mert ők pont akkor spanyolországban nyaralnak.

Vidéken is elterjedt gondolkodásmód a munkáltatók oldaláról, hogy ne jelentsük be teljes bérre a munkavállalót, mert úgy több pénz marad a tulajok zsebében. Lehet villogni az adócsaláson spórolt szlovák rendszámú terepjáróban.

Sajnos a megoldás sokkal nehezebb, mert abban igazad van, hogy a munkát féltő embereknek sok szava nem lesz.

De ha a közvélemény tudatosan fellép az ilyen magatartás ellen, és bátorítja a munkavállalókat az érdekképviseletre, akkor lépésenként lehet előrébb haladni. Ennyit tehetünk munkavállalói oldalról. Bejelentést is lehet tenni és kérhetjük, hogy nevünk maradjon titokban. Ha jó munkaerő vagyunk, akkor nem fogják kirakni a szűrünket.

Állami részről pedig az ellenőrzést kell erősíteni. Nem értem, hogy az adóhivatal miért nem ellenőrzi a cégeket. Persze, ha az állam szigorít az ellenőrzésben akkor rögtön jönnek a fikablogok és diktatúrát kiáltanak. A fejlődés útjába állnak.
@Toporodottordog: mire gondolsz ezzel? Ja, hogy a nettó 100 ezer nem rendes bér? Tényleg nem, egyetértek, magasabbnak kellene lenni a béreknek, de biztosíthatlak, hogy azok, akik ennyit és mondjuk ennél többet, kb 200 nettóig keresnek, is rendesen le vannak jelentve.

Nem tartom fair-nek, hogy aki TÉNYLEGESEN minimálbérből kell hogy éljen, attól mondjuk havi 5 ezret is elvegyenek! Mert kétszer minimálbérnél az havi mínusz 10 ezer és ezt már megérzik.

Értem, hogy nagyon sok közöttük a vállalkozó, akik így vannak lejelentve, de azt gondolom, azért a java részük rendesen is ennyit keres.

SZERINTED jogos, hogy egy ilyen kiskeresetűtől elvegyék?

Ugyanis aki vállalkozó, annak piece of cake a dolog, befizeti a minimálbér után és kész, de aki ebből kénytelen élni?? Szerinted?

Ne legyünk már ennyire szemellenzősek, az országnak vannak olyan részei, ahol a havi nettó 100 ezer nagyon nagy fizetésnek számít! Szálljunk le egy picit a magas lóról, nézzük már azokat is, akiket most nagyon nehéz helyzetbe hoztak!

Néha kicsit váltsunk szemléletet, tanuljunk empátiát, képzeljük a másik helyzetébe magunkat! Ha kisvállalkozó vagy, kitermelni se nagyon tudod még a minimálbér közterheit sem, mert annyira magasak. Kicsit nézzük meg a dolgokat, hogy állnak a másik szemszögéből.

(Persze vannak ügyeskedők, természetesen. Ha magyar vállalkozóhoz mész dolgozni valszeg minimálbéren leszel lejelentve és arra kapsz még pénzt, akármilyen is legyen a profit.)
@Mikrobi: Tartsál is ki mellette , megérdemli .... hiteles és következetes kommancs.....
@Toporodottordog: összekacsintás és lefizetés. Ez a válasz az általad velvetett témára.

Sajnos, teszem hozzá.

Egyébként egyetértek veled.
@Mikrobi: Én vigyáznék a több millióval... Aki szerint nem kínos hogy Schmitt Pál a köztársasági elnök az elvakult Fideszes, nem számít a véleménye mert nem a sajátja. Hasonlítsd már össze Sólyom Lászlóval, egyszerűen nem egy kategória a két ember. Egy köztársasági elnöknek nem a bólogatás, hanem a példamutatás a feladata, PÁRTATLANUL.
Ez ugyanígy van a médiatörvénnyel is.
Mikor az MSZP kormány idejében még mindíg voltak olyanok akik azt mondták hogy minden jól megy, biztos te is hihetetlennek tartottad hogy vannak ennyire elvakult emberek. Sőt van aki még most is állítja, elég gáz nem? Akkor nézz tükörbe, te is ugyanilyen vagy csak a másik oldalon.
@Táskás Tóni: engem meglepett, hogy mennyi szegény ember szavazott a Fideszre a lózungjai miatt, mármint hogy jaj, ők segítenek.

A Fidesz MINDIG a felső tízezer és a felső középosztály pártja volt - anyagilag mindig őket segítette. (Emlékeztek 98-02 között ARRA a bizonyos ingatlanhitel-kedvezményre? :D)
@Kismac: Csak nézz küröl személyes ismerettségi körödben. Nekem egy olyan ismerősöm sincs aki a minimálbéren kívül ne kapna borítékot. 2 millió ember van minimálbérre bejelentve.

De azzal én is egyet értek, hogy a valóban kiskeresetűek ne legyenek még nehezebb helyzetbe hozni.

Ezért kéne engedni a felügyeletet erősíteni és nem rögtön blogokban rikácsolni, hogy csorbul a demokrácia stb.
Kattints! www.fidesz.hu/

Kegyelemteljes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kíván a Fidesz!

1. (Szalay) Anna: héber eredetű jelentése: kegyelem, Isten kegyelme, kellem, kecsesség, báj.
2. Kegyelem = megtorlás elengedése
3. Bűnbocsátó isteni szeretet (keresztény dogmatikában)
4. Munka és fáradtság nélkül (gúnyosan)

Van a kegyelemnek ilyen jelentése is: valakit erkölcsileg végleg tönkretevő, illetve haladó ügyet végleg lejárató csapás, fordulat.
@Toporodottordog: ettől még csorbult a demokrácia, igenis csorbul a szólásszabadság is az új törvény miatt stb.

Blogokban és mindenütt azért kell erről rikácsolni, hogy mindenki megtudja, de legalábbis a lehető legtöbb embert érje el, mi folyik itt.

Még valamit: attól, hogy megvonjuk a szabadságjogokat, senki nem fog több adót fizetni, nem lesz nagyobb a hajlandóság.

Lejelentés:
Úgy látszik, szerencsés vagyok. Alkalmazott ismerőseim mindegyike (mármint akinek tudom a bérét) le van jelentve rendesen, teljes bérre. Van, akinek nem tudom, hogy keres - őróluk nincs ilyen infóm.

Ismerőseid pedig szerintem szintén jól járnak a borítékkal. Valószínűsítem, hogy nem panaszkodnak amiatt, hogy ennyi az adóterhük mondjuk nettó 150 ezer forint után. Aminek a minimálbéres része után adóznak és majdnem 100 ezer van még a borítékban. Nem hinném, hogy szívesen vennének körülbelül havi nettó 50 ezer forint bércsökkenést... kérdezd körbe őket, de szerintem... (kb. 200k körül van így a "bruttójuk")

(Azt meg ne mondd, hogy keressen nettóban mondjuk ennyit. Kicsit gondolkodj. Ahhoz bruttó 300 ezerre kellene lejelenteni az illetőt, sacc 400-450 össz bérköltséggel. PICIT kapj a fejedhez. A barátaid bére már attól is csökkenne, ha mondjuk 100 ezerre jelentenék le. És nem 1000 forinttal.)
@kigyurt álat: "Kivételek sajnos bizonyára vannak."
Láttál már statisztikát arról, hogy az SZJA-t fizetők közül hányan esnek a "kivételek" közé? Emlékeim szerint kb. a 80%-uk. Érdekes.

@Várúr: "Tehetsz másvalamit. Keress többet."
Köszönöm. Egyéb építő jellegű?
@Kijelölt Felelős:
Én sem akarlak megsérteni, de kérdésedre válaszolva asszem rajtad kell röhögni. Mármint álnaív kérdéseden.
@kíváncsivagyok:
Göncz Árpi bácsi nyolc éven át nyíltan az szdsz utasításait követte (annak tagja, sőt ügyvivője volt). Nem kifogásoltam, részéről ez volt természetes. Schmitt a fidesz embere. Szili Katalin az mszp embere (lett volna), hisz annak tagja, sőt elnökségi tagja volt. Sólyom kizárólag az szdsz-durca miatt lett elnök. Ballibek négy évig egyfolytában ekézték. Innen kezdve felesleges a rinya. A derék kommentársak úgy tesznek, mintha nem ismernék a közelmúltat.
@drmc:
Eléggé építő jellegű javaslatom, hogy keress többet. Saját magamnak is ezt ajánlom. Vagyis felebarátomnak azt kívánom, amit magamnak. Ennél többet nem tehetek.
@Várúr:

Mióta vagyok én újságíró? :-D Hová szoktam írni és kinek? Na, és főleg mennyiért?

Azt, hogy téged miért fizetnek azt tudjuk. Láttamoztam az ittléted, a mai napod igazolva van. Cserébe a véleményed irreveláns ezen a blogon. Még mindig. :-)
@Várúr:
már megbocsáss, de ez a gyökér Smith (ex kommunista) ügynök csak bólogató pártkutyus módjára "dolgozott" idáig. Göncz, Sólyom attól függetlenül hogy kik ültették oda, legalább kifejezte a véleményét nem egy törvénnyel kapcsolatban, hogy aggályai vannak. Ha jól rémlik a böszme beszéde után sem a kormánypártokat támogatta egyértelműen...
Nem az ő hibájuk ha ennek ellenére átverték a kormánypártok a saját akaratukat az elnök ellenében, de legalább volt valami bennük ami miatt lehetett rájuk köztársasági elnökként tekinteni. De ezek után erre a szégyenletes gyökérre soha nem fogok a magyar köztársaság elnökeként tekinteni...
@Fabius:
Felebarátom, számomra a te véleményed irreleváns. Ha ingyen írsz, az nagyban menti elfogult ostobaságod. Engem főiskolai tanárként fizetnek (bár közöd nincs hozzá). Már csak azt kéne tudni, kinek a számára láttamoztál. Bár nekem édesmindegy az is.
@drmc: tudod-e, hogy az APEH szja statisztikája az egyik legnagyobb hazugság? Mert az nem a valós jövedelmekre vonatkozik, hanem a bevallottra. Például az APEH szerint az én jövedelmem a felső pár %-ban van, valójában örülök, ha a felső 40-50%-ban benne vagyok. Ezt gondold át, mielőtt ostoba statisztikákra hivatkozol!
Egy dolog tuti, 2011 -ben rommá fogjuk röhögni magunkat.
Nincs az a a kabaré. amelyik 24 órán keresztül ilyen teljesítményt tud nyújtani.
Elvégre a "cirkuszt a népnek " okos mondás.
@Várúr:
"Göncz Árpi bácsi nyolc éven át nyíltan az szdsz utasításait követte (annak tagja, sőt ügyvivője volt). Nem kifogásoltam, részéről ez volt természetes. Schmitt a fidesz embere. Szili Katalin az mszp embere (lett volna), hisz annak tagja, sőt elnökségi tagja volt. Sólyom kizárólag az szdsz-durca miatt lett elnök. "

És eljutottunk a gondok gyökeréig. Ha tényleg főiskolai tanár vagy és nem testnevelést tanitasz akkor talán magad is belátod hogy mekkora tragédia is ez számunkra. Mert amig az aktuális hatalmon lévő párt egy bólogató jánost tehet a legmagasabb közjogi posztra addig itt igazi demokrácia nem lesz, hanem csak a diktatúrák különböző formái.
És teheti mindezt azért mert a választópolgár még vigyorog is ahoz hogy megszopatják.
Sólyom azért volt egy kivétel a szégyenteljes elnökök sorában mert megpróbált független maradni. Ezért is repült az első adandó alkalommal.

Ezért az én szememben egy göncz, mádl vagy schmidt egy senki egy szarjankó aki a legősibb mesterséget űzi. Igaz ott is vannak fokozatok mig göncz és mádl az luxuskurvát játszotta addig schmidt már a útszéli -ezresért akcióban a kutyát is - kategória. De sajnos jól illik a többi hatalmon lévő kommunistához.
@Várúr: Nem ez az érdekes, hanem a minimális színvonal megléte. SP egyszerűen egy vicc.
Biztos aranyos ember, lehet vele beszélgetni is a flekken sütés rejtelmeiről, meg jó nagypapi is lehet.
De most komolyan, Elnök Úr? Na ne..
Egy köztársasági elnök akkor nevezhető Elnök Úrnak, ha a népesség igen nagy százaléka, beleértve az alkotó értelmiséget is, figyel a szavára, és a tekintélye nem kérdéses.
HA ez nem jön létre, és az emberek furcsán néznek az Elnökre, akkor a dolognak semmi értelme. Ferenc József császárunkat lehet hogy sokan nem szerették, de az kizárt hogy valaki nem tekintette császárnak és királynak.
A miniszter elnökök jöhetnek mehetnek, de azért kellene valaki akiben bízhat a nép egyszerű gyermeke. Ez a hagyomány.
Lehet persze egy diktátor is aki szétrúgja minden balfácán seggét, de könyörgöm akkor legyen végre egy diktátor, ne egy paprikajancsi. Julius Caesart azért nem mosolyogták meg, mert nem mondott baromságokat minden héten.
@manager2008: Azt hittem, hogy akkor Elnök Úr a köztársasági elnök, ha a parlament az alkotmánynak megfelelően megválasztja?!
Vagy az csak akkor lenne, ha valami szoci vagy libsi lenne? Bocs, azt a részt nem olvastam. :)
Relax, mert szerintem is elég erős, hogy ő van azon a poszton. De így írták meg az alkotmányt.
@Fabius: ne bántsd Várúrt!
A.....-n engem is tanárúraztak! (rejtőből nem ismerős?) Igaz, engem a kioktató modorom és nem végzettségem miatt!
figyú!
Ahogy mostanában elnézem, én is lehetnék újságíró!
1 újjal tudok gépelni, tudok felháborodást kelteni, ha muszáj, de csak ha nagyon, akkor ici-picit gondolkodni is.
Nem ajánlasz be valahová?

De azt továbbra is tartom, hogy Ice-T bögyös macája arcára ne tedd be Sz. A-t, mert itt hagylak! :)
nepszava.com
elérhetetlen.
szerver hiba?
letiltás?
Ha tudtok valamit, tájékoztassatok bennünket!
@bandos: Volt egy római császár aki a lovát is magas tisztségre jelölte. Természetesen az én lovam is alkalmas lenne Elnök Úrnak, mert legalább okosan tud hallgatni, és rendkívül konzervatív. Ennyiben tehát igazad van.
Egy vödör zabért bármit aláír.
@Dracon:
Nem tesit tanítok. A te véleményed is egy vélemény. Csakhogy annak idején épp az szdsz követelte és vitte végig, hogy a köztársasági elnököt a parlament válassza, vagyis ne közvetlenül a nép. Mellesleg meggyőződésem: ha a nép választaná, akkor is az épp aktuális erős párt befolyása döntene...
@manager2008: Az a római császár országos népszavazáson került a parlamentbe, pártjával együtt, majd, hasonlóan az addigiakhoz, a parlamenti fölényével tette a lovat a pozícióba? Akkor jó a hasonlat.
Éppenséggel nálunk is lehetne ló a köztársasági elnök, csak gondolom az alkotmányt kikötni, hogy nem lehet az. Furcsa, hogy pont balosok és libsik siratják annyira a régi alkotmányt, azt amely lehetővé tette, hogy simán Elnök legyen Schmitt-ből.
No mindegy. Legalább gyorsan átmennek a törvények, a felesleges visszakülés, majd a parlament is visszaküldi dolog nem lassít :)
@Várúr:
"Csakhogy annak idején épp az szdsz követelte és vitte végig, hogy a köztársasági elnököt a parlament válassza, vagyis ne közvetlenül a nép."

Hivatkoztam én valahol is a szadeszre?
Miért van az hogy akinek nem tetszik a mostani rendszer az biztos egy balliberális zsidócigány szadesz alapitó?
Az nem lehet életképes forgatókönyv hogy hiányzik egy tényleg jobboldali értékek mentén szerveződő vállalható pért ami nincs tele levitézlett reformkommunistákkal volt kisz titkárokkal és nem ölti magára a szentkorona tant??
@bandos: Szerintem az alkotmányban nincs ilyen kitétel hogy ló nem lehet Elnök Úr, és az sincs hogy csak ember lehet. Ilyen eszébe sem jutott senkinek.
Az Elnök Úr egy funkció, amihez valós feladatokat kellene rendelni. A formális aláírogatásnak nincs értelme. Akkor nem is kell Elnök Úr, mert drága. Ingyen is elvállalom, este beugrok és aláírom az össze papírt félóra alatt.
Sokkal szebb lenne mondjuk egy király, mert az rendezhetne nagy parádékat és az növeli az idegenforgalmat is, lásd az ángliusoknál.
Egy két csinos Diana hercegnő meg plusz pont lehetne, pláne ha csalfa a drága.
A mostani bohóckodásnak semmi értelme ezt Te is tudod meg mindenki más is..
@Dracon:
Bocs, én hivatkoztam a szadeszre, mint az ősbűn elkövetőjére.... Tényleges jobboldali párt Szent Korona tan nélkül... Tán szervezni kéne egyet. A parlamentben jelenleg kettő is van. Irányításuk vegyes. Mint a világon minden pártban, legyen bal vagy jobboldali.
@Várúr:
Én jelenleg nem látok jobboldali pártot a Parlamentben.
Attól még nem lesz semmilyen párt sem jobboldali hogy azt mondja magáról.

Lássuk:
MSZP: baloldali liberális közel a centrumhoz
LMP: baloldali ultraliberális zöld kissé balosabb mint az MSZP
JOBBIK: szélsőbaloldali nemzeti szocialista
FIDESZ: no volt ez már minden de jelenleg legközelebb a JOBBIK-hoz van, ez is egy baloldali antikapitalista autokrata szocialista párt.

Mutass nekem egy jobboldalit is....
@manager2008: De amúgy azt mondják, hogy helyes, jóképű, a középkorú nőknek nagyon is tetszik. Amúgy meg olimpikon, és sportdiplomácia terén egész elismert. Meg nyelveket is tud. A köztársasági elnöki funkció mindigis annyi volt, hogy jópofizni kell itt-ott, fogadások, úri mulatság. Ő legalább nem dadog, és van egy kiállása. Amúgy szerintem sincs és nem is volt sok értelme, természetesen, mint politikus, többre tartom Sólyom Lászlót, de sokat értünk vele.
@bandos: utolsó mondat újra :D
Szóval, természetesen, mint politikust, többre tartottam Sólyom Lászlót. De nem sokat értünk vele.
@Dracon:
Kényes ízlésű vagy édes úr... Na még egyszer válaszolok: tisztán jobb- és baloldali pártok ma már nem léteznek. Politikai kihívások vannak.
Azok is változóak és elég vegyesek. Mint mindent, a politikát is a siker minősíti, semmi más. Pártokon tiszta elveket számonkérni a XXI. szd.-ban meddő és naív. Én legalábbis így
gondolom.
@Várúr:
Még annyit: ez a blog pl. abszolút nem tükrözi, hogy Orbán utcahosszal az ország legnépszerűbb politikusa, Schmitt a második. Hogy a többi pártember hozzájuk képest a fasorban sincs. Dehát ez a szép a demokráciában és az interneten is... hogy mindenkinek saját véleménye van, kisebbségben és többségben egyaránt.
@Várúr: Aha. Szóval egy jobboldali főiskolai tanár értékrendje szerint nem kibaszott kínos, ha az állam egyik jelképének honlapján nem tudnak helyesen idézni a Himnuszból. De a Jóistenkeszentkorona legyen a preambulumban, mindegy hogy van leírva.
@Várúr: Talán mert egy blog a szerzők véleményét tükrözi. Az meg olyan amilyen. De tényleg! Hol vannak azok a blogok, amik azt tükrözik amit leírtál? A jobberek miért nem blogolnak? Akik meg igen, (pl mandiner) azoknak a véleménye miért cseng sokszor egybe a szemmel láthatóan nem jobber bloggerekével?
@néma bárány:
Szerintem is kibaszott kínos. A Szent Korona preambulumban szerepeltetése más ügy. Ha nem így gondolod, ne olvasgasd a preambulumot.
@néma bárány:
Talán azért, mert egyben s másban egyetértenek a balosokkal. Nem mellesleg épp elég jobbos blog van... na meg csomó embör, aki nem kommentel és nem blogol... sok embörnek semmi kedve eltökélt balosokkal reménytelenül vitatkozni... és így tovább.
@Várúr: Kivételesen tényleg nem genyózni akarok, de idéznél ide pár általad olvasott jobbos blogot? Mert én tényleg nem ismerek más vérjobbert a mandineren és jobbklikken kívül.
@néma bárány:
Pl. a Konzervatórium, vagy Balavány György blogja, hirtelen nem jut eszembe a címe, s még jópár más. De bocs, nem olvasgatok éjjel-nappal blogot. Az indexet is csak azért, mert érdekel az ellentábor álláspontja és főképp annak szellemi-erkölcsi színvonala....
@Várúr:
Pl. Tóta W. és az arcon élvezett Szalai Annamária, stb. TWA pár száz hívének az is nagyon tetszett , akinek nem, megmagyarázta, hogy is értendő, stb. stb.
@Fabius:
Unalomig ismert kérés: küldj sok monitortisztítót!

Még csak a képeket néztem meg, de mit kapsz te K. Lajos megcsúfolásáért!
@Várúr: Éjjel nappal én sem. De érdekel a tőlem eltérően gondolkodók véleménye. Kösz a tippeket. Mellesleg az arcon élvezett Szalai szerintem sem vicces. Sokan keverik a humort a tahósággal. Tóta is hülye volt, pont elég lett volna kiírni mire akar utalni, szemléltetni nem volt muszáj akkor sem, ha nem ő csinálta a képet.
@néma bárány:
az ráadásul aljas gyávaság is volt... és rá jellemző primitív provokáció. Dehát fogalma sincs a hülyéjének, hogy épp ezzel teszi hiteltelenné, illetve nagyon is tettenérhetővő a saját érveit és gondolkodását....
...egyben alázza a saját táborát is. Mert stílusa, érvei alapján csak egy.... hm... sajátos embercsoport tud közösséget vállalni vele.
@Várúr: Tóta ezt elbaszta. Mert a szöveg tartalmával én pl egyetértettem, de az illusztráció hazavágta az egészet. Gyermeki dilettantizmussal tudok röhögni a karikatúrákon, legyen rajzolt vagy fotóbóltos, amíg az karikíroz, nevetségessé tesz, és nem megaláz.
@Várúr: Tudod, ha abból, hogy a cikk írója szakmai hibát vétett, nem következtetnél egy mondaton belül arra hogy mennyire sikeres lehet az illető élete, még egész komolyan is venném, amit írsz, sőt, egyet is rétenék azzal a résszel. De ezzel sajna eléggé lerontottad... Köbö, mintha abból, hogy neked Várúr a nicked, rögtön arra következtetnék, hogy feudális beállítottságú vagy, vagyis a családod biztos halálra dolgoztatod, az asszonyt állatként kezeled, nem mosakodsz, büdösen fekszel-kelsz, olvasni nem tudsz. Vagy te abból, hogy nekem nem magyar nyelvű a nickem, hogy imperialista kém, meg hazaáruló, magyargyűlölő vagyok.

bio
@bioLarzen:
Tisztelt úr. A cikkíró cikkíróként követett el helyesírási hibát. Schmitt köztársasági elnök nem cikkíró. Továbbá nem gépírónő. Cikkíró néhány helyesírási hibán rugózott, az újévi köszöntő tartalma szóba sem került. Ezerrel fikázzák egyesek a kétszeres olimpiai bajnok, egyetemi doktor, öt nyelven beszélő volt NOB alelnök, stb. Schmittet. Erre reagáltam ezek után: a blogoló bizonyára fenemód sikeres lehet, ha neki mindez kevés. Bizonyára ő maga többet ért el. Kisstílű, egyben hihetetlen nagyarcú írásából másra nem tudok következtetni.
@bioLarzen:
Mellesleg várurakra a család halálra dolgoztatása, asszony állatként kezelése, stb. nem (volt) jellemző. Feudális beállítottság igen, mivel akkoriban feudalizmus uralkodott.
@Várúr: Attól, hogy te csak arra tudsz következtetni, még nem lesz feltétlen igaz...

bio
@Várúr: Valóban, elnézést.

bio