Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: www.atv.hu/belfold/20171120-anyazas-a-parlamentben-vizsgaljak-mi-tortent/hirkereso Ti büszke magy... (2017.11.20. 23:39) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • gazoló: @taga20: www.youtube.com/watch?v=DFpKqD5EP1Y jó éjt) (2017.10.04. 22:23) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok
  • Rodeo36 11: @Gábris szomszéd: www.youtube.com/watch?v=85fe_KliGwU az emberi naccság és a senkiháziak mai lev... (2017.09.04. 03:07) Menj a picsába, Soros!

2010.12.31. 12:00 Fabius

Évadzáró

Címkék: politika eu buék 2010 médiatörvény

Itt ácsorgunk az év utolsó napján, vegyük számba mit látunk, ha körbe nézünk: mögöttünk két választás, egy új kormány, új szemlélettel. Napjainkat azzal töltjük, hogy ácsorgunk a nyugdíjintézetek ügyfélablakai előtt sorszámmal a kezünkben, és kapkodjuk a fejünket a médiatörvény miatt kitört fikacumani elől. A jövő évi költségvetés az eddigi megtakarításainkra épül, szerkezeti reformot nem hajtottunk végre egyet sem. Cserébe van gúzsba kötött Alkotmánybíróságunk, és gyakorlatilag nincs kontrollt jelentő Költségvetési Tanácsunk.

Pali Bohócot felfokozták íródeákká, megalakult a Központi Hírgyár, és ha minden igaz, ma lesz közzé tett médiatörvényünk, ami garantáltan megvédi a sajtószabadságot. Azt a sajtószabadságot, amit külföldi megfigyelők előtt is biztonsági őrökkel vigyáztattak legutóbb. Kormányunk a soros EU elnökség utolsó felkészülési napjait kínosabbnál kínosabb magyarázkodással tölti.

Holnap úgy vesszük át az elnökséget, hogy a német külügyminisztérium államminiszterének, Werner Hoyernek médiatörvényre utaló üzenetét tartjuk a hónunk alatt: „jó lenne, ha az ez a téma gyorsan eltűnne a világból". Volt elegáns lehetőség a kormányunk kezében: visszadobathatták volna megfontolásra a törvényt, és most volna lehetőség az Unió normáinak megfelelően csiszolni rajta. De a kormányunk az eleganciát nem ismeri, elmentek egész a falig, ahol önként álltak be, és állítottak be minket is Damoklész kardja alá: Hannes Swoboda, az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata frakciójának helyettes vezetője kijelentette: ha Magyarország a törvényt teljes szigorával alkalmazza, akkor az EP a szavazati jog megvonásának eszközével is élni fog. Kussolás lesz a kussoltatásért.

Szép kilátások a jövőre. Ha felnézünk éjfélkor az égre, akkor az a fénylő valami nem a hold lesz felettünk, hanem a béka seggének halványan derengő sziluettje. Reménykedjünk, hogy az EU elnökség nem fog csúfos kudarcba fulladni a sajtó fölötti bármi áron történő uralkodás szándéka miatt, és napok-hetek-hónapok múlva nem ez a kép fogja röhögésre késztetni a kontinenst:
Eredményesebb, tartalmasabb új évet nekünk! Jövőre veletek ugyanitt!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr232549750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

fikacumani - fikacunami??
Cumi azért van, na de erre az évre már elég...
"De 8 évig..." Petyából tépjétek ki a szalagot, elakadt benne... Viktor és komancs csapata reméljük valami normálisat is képes alkotni, hogy valami hasznunk is legyen, ha már pár milliómban fájnak.

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!
Jövőre veletek ugyanitt!
Visszamenőleges hatályú törvénykezés is érdekes volt. Az elszámoltatás "gyors" haladása is egy "kelleresedést" vetít előre. Még a Bajnai kormány időszakában fidesz egyhangúlag támogatta a titoktörvényt, valamint együttes erővel (fidesz + mszp) a mágnesszalag bizottság ellehetetlenítése volt számomra emlékezetes. Már persze a nenyin vagy mi a bánaton túl, amit ki kell akasztani légypiszok fogónak.

Komoly kérdésem is van, kedves Fabius. Jövőre a blogodon a kommentelőd véleménye miatt a blogodnak, vagy Neked keletkezhet-e annamarival nézeteltérésed? Bocsi, de fogyasztóként 175 oldalt nincs kedvem átrágni.

Boldogabb új évet kívánok a szerzőknek, az olvasóknak.
Váljék egészségünkre minden csepp óévzáró nedü! - akkor holnap? BÚÉK! :)
Boldog Új Évet Mindenkinek !!

Ezt talán még lehet kívánni, millás büntik nélkül :-))
Bár, ki tudja, ha nem éppen Viktátornak szánom..de tőlem nincs mit elvenni...már:-(