Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.11. 08:00 Fabius

Pá, kis mártírom, pá!

Címkék: média megasztár szíj melinda

A közönség elejtette szent tehenét tegnap este. Szíj Melinda a Megasztár 5 életében nagyjából először hagyta el az sms szavazás első helyét, és máris a kijárat felé vezető folyosón találta magát a ténytől. Még hallotta a búcsúdal utolsó taktusait, mikor elsírta magát. Szerintem örömében.

Szíj Melinda és a műsorfolyam alatt felépülő rapid karrier érdekes és sajátos színfoltja lett a magyar médiának. A tévékettő láthatóan tudatosan keresett olyan karaktert, akit szembe lehet indítani az X Faktor arcaival. Nem feltétlenül az énektudással ( bár hanggal nem áll hadilábon Melinda) hanem magával a jelenséggel: hátrányos külsejű, bizonytalan családi hátterű nő, aki a hétköznapi ember gondjaival és önmagával is küzd. Aki elég esendő a szánalomra, és akire fel lehet építeni egy jól bevált PólPocc-Szújzn Bójl bizniszt. Akivel tudnak azonosulni a nézők, aki őket magukat képviseli a képernyőn.

A bibi ott kezdődött, hogy túl jól sikerült mindez. Melinda elindult a celeblét felé a legkülönfélébb bárgyú ostobaságokkal címlapon napról napra, a tévékettőnek meg semmi nem volt drága. Az sem, amikor bebuktak az egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal a családi háttérről, az sem, amikor kiválasztottjukról kiderült, nem új arc ő sem a sóbizniszbe vágyakozók egén, hisz kétszer is próbálkozott sikertelenül a Megasztár válogatón is.

De a közönség megszerette a különcöt, és vállára véve vitte előre hétről hétre az idő haladtával egyre fáradtabb kedvencét. Lehetett bármilyen ütemtelen vagy néha hamis, esetlen és együttműködésre képtelen, az első helyről letaszíthatatlan maradt. Aztán ahogy teltek a hetek, rostálódtak a versenyzők, egyre többen kezdték hozzám hasonlóan azt érezni: valóra lett már váltva az az álom. Yvette és Georgio kiesése után ott találtuk magunkat Szíj Melindával együtt abban a helyzetben, hogy ő lett a társadalmat leginkább megosztó közszereplő.

Ha a nyájas olvasó most hitetlenül csóválja a fejét, akkor lapozza fel a múltheti posztot, és nézzen bele a kommentekbe. Szíj Melinda olyan indulatokat generált pro és kontra, hogy Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc elsírta magát az irigységtől. Engem is meglepett a dolog. Először fordult elő, hogy szembesültem vele: amit akár Orbán Viktorral megtehet a blogger, azt nem teheti Szíj Melindával. Pedig neki kétharmados felhatalmazása sincs, höhö. A poszt formája ( elferdített önvallomás) nem volt újdonság ezen a blogon, a legviccesebb mégis az volt, hogy az a kommentelő aki leglelkesebben hozsannázott az Orbán poszt alatt, az anyázott leghangosabban egy Megasztár versenyző kifigurázása miatt.

Talán ez a megosztottság, talán a jól felfogott üzleti érdek vezette a tévékettőt, de tény, a héten elkezdték másképpen tekerni a Melinda verklit. A blikkújságban megjelent "belső informátortól" származó, nem éppen hízelgő dolgok már nem a sorsa mártírja szerepében mutatta be Melindát. Elindultak a találgatások, hogy ha nyer, nem lesz képes megfelelni a szerződésben foglaltaknak, a reprezentációknak, és a Kapcsolat koncert kívánalmainak. Dönteni kellett teljesítménytől függetlenül, és a "nézők" döntöttek: Kökény Attila a műsor második felében megfordította a szavazás állását, és egyenes ágon jutott a döntőbe. Melinda és Renáta párbaja a zsűri előtt pedig lefutott dolog volt. Hozzáteszem: szerintem is így jártunk jobban mindannyian, Szíj Melindát is ideértve. A Kökény-Tolvai döntő  jobb lesz, mintha Melindával kéne meccselnie bármelyiknek, a Nemzet Megasztárja meg végre hátradőlhet egy kicsit.

Csak ezt a szavazás dolgot nem hiszem el.

A hardcore rajongók vehemenciáját látva szerintem kizárt, hogy bárki meg tudta verni a rajongótábora erejével Szíj Melindát beküldött sms számban. Ami ügye nem nyilvános, nem kell elszámolnia vele a tévékettőnek. Azt sem tartom valószínűnek, hogy a Szíj csapat kör mms-ben üzent volna a szavazatgyártóknak kikacsintós grimaszolós képpel, hogy ácsi(!) eddig és ne tovább. Szóval nem biztos, hogy lennék most szavazatszámláló a megasztár bizniszben...

236 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr562508195

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzeti rock az új Petőfiben? 2010.12.11. 16:07:51

Az MR1 - Kossuth Rádió, Történet hangszerelve című műsorának vendége volt ma Koltay Gergely, az MR2 Petfői Rádió új elnöke. Koltay a szélsőjobboldali körökben is kedvelt Kormorán zenekar alapítója, dalszövegírója és zenésze.   A Kormorán vezetője,...

Trackback: Pá, kis mártírom, pá! 2010.12.11. 15:53:59

A közönség elejtette szent tehenét tegnap este. Szíj Melinda a Megasztár 5 életében nagyjából először hagyta el az sms szavazás első helyét, és máris a kijárat felé vezető folyosón találta magát a ténytől. Még hallotta a búcsúdal utolsó taktusait, mikor e…

Trackback: Szabályos csalás 2010.12.11. 12:45:29

Régóta beszélnek a népek csalásról a kiszavazós műsorok kapcsán. Persze mindenütt van közjegyző, de az teljesen homályos, hogy ezek a nem feltétlenül informatika tudós emberek mit ellenőriznek egyáltalán. De fogadjuk

Trackback: Vissza a traktorokhoz? 2010.12.11. 10:34:02

Sok mindenki megkönnyebbült tegnap este. "Ezt nem hiszem el, bazdmeg!" - mondta pl. Kökény Attila, amikor kiderült, hogy (a Megasztár 5 történetében valószínűleg először) nem Szíj Melinda kapta a legtöbb szavazatot, hanem ő (Szájról jól olva...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@kíváncsivagyok: na látod, ezt a sztereotípiát kellene levetkőzni! Ne azért legyen sikeres, mert "megcsinálják", mert lefogy. Amiatt legyen sikeres, ahogyan énekel. Jó néhány olyan (persze nem magyar) kedvencem van, akit szinte nem is látok, annyira elvarázsol a hangjával, hogy csak arra koncentrálok.
@viragimado: Na az általad említett operacsillagok hangját azért ne hasonlítsd ezekéhez....nekik lehet csúnyának ,kövérnek lenni....
Ki a töcs az a Szíj Melinda?
@viragimado: De könyörgöm.... Ő szinpadra készül - igencsak közepes éneklési képességgel , hanggal....
@malacz69 rettegéselemző: akkor te sem nézted meg a fenti videókat Reni korábbi szerepléseiről, ahol azért kijönnek ezek, amiket hiányolsz...
@malacz69 rettegéselemző: ehhez tedd hozzá, hogy dalokat "adnak" nekik. Lola már megteheti, hogy csak azt énekli el, ami a hangjának megfelelő, ami igazán fekszik neki.
Minden hang más. Én nem tudok magasat kiénekelni, de altban igen jó vagyok, az átlag alt alatt is tudok énekelni. Nyilván nem énekelnék el olyan dalt, amit nem bírok kiénekelni.
Kökénynek is gyakran nagyon magas a hangszerelés. Sikeres dalokat akarnak választani, de nem fogják fel, hogy azokat is egy bizonyos hangtípusra szerezték.
@malacz69 rettegéselemző: akkor te sem nézted meg azokat a videókat, amiket kitettem fentebb. Ott megtalálod, amiket kifogásoltál...
@kíváncsivagyok: most nem a hangot, hanem a megjelenést hasonlítottam össze. Miért lehet az egyiknek, miért nem a másiknak?
Ne a külső legyen a legfontosabb!!
Ókori görög bölcs mondta, hogy a pusztuló társadalomra jellemző a szépség előtérbe helyezése! Nagyon igaza volt!
@malacz69 rettegéselemző: nem mérném kilóban. Legyen ápolt, legyen neki való öltözékben, és énekeljen nagyon jól. Nálam ez elég.
Amit itt a "stylistek" produkálnak, az szánalmas, siralmas, sokszor egyszerűen felháborító. Úgy kivágnám őket, mint macskát sz@rni.
@agentT: Jellemzően ezek a zenék sem az "enyémek", de ettől még nem leszel számomra rosszember :)
Viszont az elmúlt kádári rendszert azt hiszem csak messziről "ugatod" és nem éltél benne vagy ha igen arról kevés emléked maradt.
Nem akarok most poltopikot nyitni, de szeretném finoman jelezni, hogy abban a korban és annak a kornak is megvoltak a maga szépségei ami persze nem politikai értelemben szép.
Lehetett abban a rendszerben is élni, meg is élni, ahol nem HR menagerek 20-25 évesen szopatják a 35 feletti munkakeresőket, és álindokokkal megalázva zavarják el őket. Meg ahol nem a multik befolyása alatt nyögött az ország, és az érdek ugyan más "multi"-hoz kötött dolgokat de mégsem volt olyan szörnyű pár dolog mint most.
Pl gyártottunk buszokat, szines tv-ket, rádiókat ( az egyik világkiállításon aranyérmet is nyert bezony) ruhákat és cipőket. Volt világhírű mezőgazdaságunk, nyugatról ide jöttek az okosok tanulni, mert nálunk génkezelés nélkül is 3-4x annyi termett egy hektáron, mint náluk. Sőt ugyanabban a veteméynben két egymástól eltérő termés is megtermett így növelve a hozamot. Mi maradt meg ebből?
Itt az indexen volt egy cikk pár hete az első csuklósbuszról... még sehol a világon nem volt, mikor itthoni szakik összehegesztették az elsőt. És had ne soroljam
Minden évben el tudtak menni nyaralni a családok.
szóval nem kell lenézni annyira azt az időszakot.
Politikai értelemben biztos hogy nem volt leányálom párezer embernek de én azt látom, hogy akik akkor vígan elvoltak, ma is ott integetnének a dísztribünön ha megmaradt volna a május elsejei felvonulás...
@frontember876: Nagyjából egyetértek , de Kökény A. egy bárban kiváló énekes...színpadon nem : pl. a szeme semmi érzelmet nem árul el éneklés közben, csak kimered és a hangok eltalálására koncentrál .A stílusa pedig : "cigánygzsessz" ...csak kifejezetten neki írt dalokkal értékelhető .
@viragimado: És ez a társadalom pusztul.....az ősember óta ...mert már az is festette magát...
@agentT: ja és mégegy

Egyetlen egy Megasztárt sem láttam eddig nem ebből az összesből sem. Azt sem tudom ki az a Szíj Melinda. Csak a Te írásodra reagáltam.
@frontember876: Na te aztán jól megadtad nekem most. :)))
Ha az arcos dumádból kihámozom a lényeget, akkor annyi marad ha jól értem, hogy az a menő, aki magának írja a számokat, mert akinek mások írják, az egy szar kareokés.
Hmmm, mekkora mák, hogy erről nem szóltak Elvis Presleynek, továbbá Desmond Child egyetlen zenekarának se, a Bon Jovitól az Aerosmithig, de nem szóltak erről a korszakos felfedezésről Madonnának se, meg Tina Turnernek, meg még ezer nevet fel lehetne sorolni.
Úgy általában véve ha végigmegyünk a pop-rock zene történetén, Bill Haleytől Lady Gagáig, nagyjából ötven-ötven százalék a saját maguknak zenét szerző, és a mások dalait éneklő sztárok aránya. Gondoltam szólok.
Egyébként ha már kioktatsz, akkor hadd válaszoljak abban a formában, hogy felhívom a figyelmed a szövegértelmezés fontosságára.
Ha elolvasod amit írtam, és fel is fogod, akkor világossá kell hogy váljon ugyanis, hogy sehol nem írtam, Tolvai Reni úgy le, mint korszakos sztár vagy hipergalaktikus tehetség.
Szíj Melindával összehasonlítva bátorkodtam fényezni egy kicsit, mivel ennek a posztnak ez a tárgya. Te buta, te.
@viragimado: @kíváncsivagyok: Az volt a legmegrázóbb, amikor csípőig felvágott ruhát adtak Renátára.....Fikusz ki is borult...
Jut eszembe
Szó volt a szavazatok manipulálásáról
Hát egyrészt nem nehéz másrészt folyamatos.
Médiakörökben jártas rokonom mesélte (bár ő a reteknél) hogy pl a szavazatok bőven nem annyiak mint ahogy kinéz, sokkal kevesebb sms érkezik - a kapacitása sincs meg a rendszernek, mikor pl egy VV alatt 2 perc elteltével kb az 1000x lett a szavazatszám. Tök egyszerűen a meglévő szavazatokat megszorozzák mindet ugyanannyival Így az arány marad de egy tetszetősebb nagy számok lesznek
És a VV-nél volt az is, hogy ugye a kép alatt ott a zsavzatszám de hogy ki van az árnykép mögött? Akit a rendező akar. Egy katt az egérrel és az jelenik meg akit akarnak.
ennyi
Becsületes média? röhög a vakbelem...
@kíváncsivagyok: ezt most nem mínősítem! NEM azért festette magát, amiért most mindenki szilikon mellet csináltat!
És hidd le, a társadalmunk nincs jó helyzetben. Nézd meg mi jelent ma "értéket! Ez hosszú távon nem jelent jót.
A "pusztulás" nem kipusztulást jelent! Ez időről időre megtörtént már, és meg is fog még párszor, gondolom! Hacsak erősebben el nem szúrjuk.
@lionking: Akkor voltam katona, mikor fordult a kerék.
sok mindenben lájkolom az írásod.
@kíváncsivagyok: igen! Az nagyon gáz volt. És ilyenkor ők is rosszul érzik magukat a nem rájuk való cuccokban, ami nyilván kihat a teljesítményükre, mert nem profik.
@agentT: Ez a hozzászólás annyira magas labda, hogy ha jól lecsapják, akkor moderálásig tartó trollkodást idéz elő.:)
@lionking: nagyon tetszik a Kádár-korszakos hozzászólás.

Amúgy ki a töcs az a Szíj Melinda?

Most komolyan az az index címlapos blogbejegyzés, hogy valaki kiesett egy prosztó esti műsorból?

WTF???

Ez már a legalja? Mert ha van tovább én kezdek félni...
@kukatr: Mármint melyik?
Merhogy nemigen szoktam óvatoskodni.
@tejcsokoládé: Voltak páran...keresgélj a Francia zenetörtélemben mégis "sztárokká" váltak.
Hol volt megírva, hogy csak szólóénekes és mai zenével nyerheti meg ezt a hamis versenyt? Pedig borítékolva volt/van. Nyerhetne itt valaki mondjuk operával? Soha.
Kökényt miért nem cseszegeti a zsűri, hogy nem mozdul sose csak áll mint a faszent közben három ujjával fogja a mikrofont. Komolyan a tegnapi előadását bárki bele tudta volna képzelni annak a filmnek az odaillő jelenetébe?? Nekem inkább egy vidéki lagzi jutott róla eszembe ahogy néni.bácsik mosolyogva tipegnek egymással miközben Béla bácsi szintizik kökény mögött
majd ha ezt megűberelik www.youtube.com/watch?v=t-H47c3xnZo vagy ezt www.youtube.com/watch?v=a388xTAClQA skkor beszélhetünk méltó folytatásáról a megasztár sorozatnak
@kíváncsivagyok: A selejt bosszúja, azaz a szerkesztők azt hitték, hogy úgyis kiesik, de a fagylalt visszanyalt. Valamit kellett csinálni, és nekik ez jutott eszükbe.
Szégyen ! A mega-1 ben senki sem ugráltatta Tóth Verát, hagyták énekeljen úgy ahogy tud, és ez bejött.
@Rotfuchs: van lejjebb, félj nyugodtan :))) Való Világ és társai, meg a mexikói, stb. sorozatok!
Végezetül : Ez a műsor, egy, a nézők szavazataira épülő tehetségkutató , szórakoztató műsor(nak kellett volna lennie) ! Elvonatkoztatva a szereplők tehetségétől , ezt a szabályt a TV2 durván megszegte , ezzel mindegy hogy kit juttatva előbbre-kit hátrább ENGEM , A NÉZŐT CSAPTAK BE ! És ezt kikérem magamnak !
@kíváncsivagyok:
Semmi nemtörténik véletlenűl!Minden tv-s verseny,shov műsor előre megvan írva,koreográlva.Melindáról szerintem többet fogunk hallani mint a Kökény fiúról.Azmeg nyomonkövethető, hogy a verseny előtti héten milyen negatív hireket nyomtak róla.
@lionking: Fizikai lehetetlenség , hogy egy , a verseny 95 % - áig toronymagasan vezető versenyző....a végén lemaradjon ! Ezt még a zongora-kisgyerek duó sem érhette el !
@Peppone Botazzi:
Azért nemmindegy hogy valaki a 100m-es futásban jó de a maratónin futtatják!
@szanalmas: Hopp, ez a hozzászólás eddig elkerülte a figyelmem.
Szerintem tévedésben élsz. Szerintem azt gondolod, hogy valami hűdenyugatiasodott egyetemista fasz vagyok, aki elmondja a tutit a kádár-korról, oszt közbe' meg szart se tud róla.
Ehhez képest hadd mondjam már el barátom, hogy 1987-ben elvittek az iskolából (mondom az iskolából) a rendőrök Pestre az ORFK-ra, mert az öltözőszekrények friss festésébe belekarcoltuk egy haverommal hogy ruszkik haza. Megúsztuk írásbeli figyelmeztetéssel + kibasztak a kiszből amit persze mélyen fájlaltam.
Ez nem mártírkodás és nem is hősködés, csak jelzem, hogy nem kell elmesélned, milyen volt. Kösz a megértést.
@kíváncsivagyok: főleg azért nem, mert az normális nézőből negatív hatást váltott ki! Fridi jól mondta, jött a kisgyerek, várhatjuk, hogy befut egy kiskutya is! :)))
@kíváncsivagyok: hát én is azt mondom, hogy kedvükre manipulálják a szavazatokat...
Amúgy mégegyszer mondom egyet sem láttam a megasztárból , mind az 5-ből sem.
Várjatok, majd ha előkerül Szíj MElinda és Kiszel Tünde leszbipornója, na majd az üt ám!
Nem tudom, ki hogy van vele, de az a rekedtes kappanhang, amit Kökény produkált a kisember-dalban, számomra nagyon kellemetlen és fülsértő volt.
@agentT: Amelyikre válaszoltam.
@viragimado: Akkor "normális néző" lennék ? - Ugyanis, ha ez nem versenyen történik, akkor nyálas , giccses műmájerkedésnek tartottam volna....de itt felháborító , átlátszó "belenyúlásnak" láttam, a nézők egy részének manipulálásának ! És nem tudom elhinni , hogy annyi megvezethető néző lenne.......
Szíj Melinda még mindíg jobb lett volna első helyezettként, mint Kökény Attila!

Már csak azért is mert a TV2 annyi sok cigány énekest kiemelt, hogy az már szégyen a magyarságra.
Ezek az emberek csak kornyikálnak, vibrálják a hangjukat.
Sajnos a TV2-nek és a zsűri java részének ez tetszik.
(attól tartok, a vezetés utasítására. Legalább is Friderikusz arca és hirtelen véleményváltozása ezt sejteti...)

Szíj Melinda eddigi versenyben tartása csak eszköz volt! Eszköz ahhoz, hogy minél többen szavazzanak és dőljön a pénz!
Lejáratták Melindát már azzal, hogy leopárd ruhát adtak rá, és ugráltatták.
Nem beszélve a -ha jól tudom a címét- Fék, virágok, fény című Zalatnay szám Melindának való kiosztásáról. Ezek mind egy koncepciós buktatás jelei.

Ez a Szíj Melinda bukás időzítve volt, mi több megvolt koreografálva!
Szégyellje magát A TV2, de főleg a beképzelt Mester Tamás, és a producer is!!
@lionking: Én is ínézném a "Bolygónk a Föld" - sorozatot NG - on , de azt általában éjjel 2- 3 körül szokták adni..
függetlenül attól, hogy mit írsz le ide, ugye te sem gondolod, hogy nem lett megbuherálva a "szavazás"?
Mindenkinek jobb így, akár buherálva lett, akár nem.
Árasszuk el FRIDERIKUSZ SÁNDORT e-maillel, és kérjük meg (vonjuk kérdőre): Mondja el mi történt, milyen utasítás volt és hogyan manipuláltak???
ezt orbanek szerveztek le, mert amig a sok idiota azon nyuglodik, hogy a kek kardiganos opni szokeveny-t kib**sztak egy gagyishowbol, addig sem azon gondolkodnak, hogy mar 350 a benzin, hogy ellopjak a nyugdijalapot es jovore ha atlagfizetesed van, akkor kevesebb nettot fogsz hazavinni.
sztár nincs , csak sztárolás
Arra gondoltam, hogy küldök pár esemest a fosógalambra, és beírom pár fórumra, faszbuk csoport, ilyenek, hátha sikerül megszopatni a tévékettőt, maradjon ott a nyakukon ez a förmedvény. Aztán elfelejtettem, lehet, hogy azért, mert ennyire érdekel ez az egész.
@Ishiseven: nem tűnt fel senkinek, és ahogy elnézem most sem tűnik fel senkinek ez az elejtett, de sokat mondó mondatocska.
@Gee Halen: nem ez készítette ki, hanem hogy nem tudta összeegyeztetni magában, hogy ő nyeri a szavazásokat, miközben mindenki más pocskondiázza
@smartdrive: jééé , tényleg , megtaláltam...
@SzaGyu: Renáta azt mondta, ha bejut a döntőbe , Ő lesz az év legjobb női hangja....honnan tudta hogy nem Melinda lesz a párja ?
@Zuzimama: Na ez nekem sem tűnt fel, lehet, hogy azért, mert nem is hallottam, mert csak másnap szoktam meghallgatni a dalokat jutyubon, rizsa és reklám nélkül.
@sintervagy: most is megríkattak, mint akkor. Magasan a legjobb MSZ széria volt egyébként, igényesen kiválasztott zenékkel (köszönhetően Nováknak) és remek előadókkal, ott volt még pl. Szabó Eszter is, a félelmetes hangjával és előaadásmódjával.
Föl kell jelenteni a TV2-t csalás miatt. 1000%, hogy nem ez lett a szavazás végeredménye, tehát szabályosan átverték, becsapták, meglopták azokat, akik Szíj Melindára szavaztak.
Ezt úgy hívják, hogy szélhámosság. Olyan, mint amikor egy idős nénitől pénzt csalnak ki. Ahogy ő is önszántából adja a pénzét, szavazni sem kötelező. Persze nincs sok butább dolog a világon, mint sms-t küldeni egy kereskedelmi csatornának, de a csalás attól még csalás.

És ez tök független attól, hogy a Szíj Melinda jogosan esett ki, vagy sem.
A TV2 EGY ROHADT MEGASZTÁR MANIPULÁTOR!!

EDDIG AZT HITTEM, HOGY KORMÁNYVÁLTÁS UTÁN A PÉNZT CSAK ORBÁNÉK LOPJÁK, DE NEM.

A TV2 ellopta a szavazók pénzét.
Vajon Polt Péter majd vizsgálatot indít?
@Zozi79: Végre!
Én is úgy vagyok ezzel,hogy ha a konyhában nem tudom eldönteni, ki énekel a szobában, akkor már nem érdekel különösebben az illető.Koncz Zsuzsa,Kovács Kati,Máté Péter,Ruzsa Magdi,és még sok énekes hangját egy kilométerről tévedhetetlenül felismerem.Ebben a versenyben kizárólag Szíj Melindával voltam így./na, még a Fivérekkel/
Tegnap már nem túl nagy kedvvel kezdtem nézni a műsort, és ott is hagytam a csattanó előtt.
Eddig azt hittem, hogy a kormányváltás óta csak a kormány lopja el az emberek pénzét, de tévedtem.

A TV2 is ellopta a szavazatok bevételét, mert meghamisította a szavazatokat!!
@Gee Halen: Szerintem, amiről most írtál, az a média, ill. sok ember látásmódjának (és annak hangot is adó) eredménye. Én úgy érzem, Melinda pont azt, és annyit ért el, amennyit szeretett volna. És ebben igaza is van. Volt rá egy fórum, elindult, a többit mi nézők reagáltuk le, sokszor túl. Melinda, Melinda, Te, Te vagy, én, én vagyok. Szándékaink lehetnek mások, attól függetlenül mit mutatunk, vagy (és talán itt a lényeg) mit akarnak, hogy mutassunk... :)
@kíváncsivagyok:

Nem azt mondta. Azt mondta, hogy "ha Kökénnyel kerülne a döntőbe", akkor az azt jelentené, hogy ő az év női hangja.

tv2.hu/megasztar5/video/ki-kivel-szeretne-finalezni-megjelent-az-elso-mega5-lemez
ha a zenei tehetséget és a muzikalitást nézzük, akkor a 13 döntős közül is kökény attila a győztes.
ha nemzetiséget, külső megjelenést, burlváreladhatósági faktort, egyebeket nézünk, akkor ki-ki választhat magának kedvencet és hadakozhat érte meg a többiek ellen.

akár csalás volt a tegnapi eredmény akár nem, onnan nézve, hogy szakmai szempontból ki volt jobb, jó eredmény született.

a többi a bulvár meg a begőzölt kommentelők asztala :)
@agentT:

Wáháhá! Szóval beléptél a Kommunista Ifjúsági Szövetségbe, aztán most meg szidod a régi elvtársakat! Hátbazmeg!
@orter: És ugye Te nem tartozol a "begőzölt kommentelők" közé...?!
"Melinda's run".
Az utolsó Proud Mary-s fellépésén szerintem még heteket röhöghetünk.
@orter:

"akár csalás volt a tegnapi eredmény akár nem,"

Tényleg mindegy? A cél szentesíti az eszközt?
@Az igazi Svarc Enegger: Pénzért és a szerződést teljesíteni akarja.. Észrevehető volt, hogy kezd nagyon kényelmetlen lenni az a szék számára, amikor a 12 éves kiscsajt nem volt hajlandó kommentálni, csak intett, hogy most nem szólal meg. Több-több adáson keresztül előfordult nem egyszer, hogy ő nem mondott semmit egyes produkciók után. Most leszögezhetjük, hogy ez volt számára az utolsó ilyen szereplés sztem, mert porig alázza magát...
@szanalmas: Ugye egyébként minden rendben van?
Mármint ott fönt, a nyaktájéktól fentebb...
"A hardcore rajongók vehemenciáját látva szerintem kizárt, hogy bárki meg tudta verni a rajongótábora erejével Szíj Melindát beküldött sms számban"

ezt értelmesítsétek már egy kicsit lécci, mert ez így nógúd
Én már ott elkezdtem gyanakodni a szavazások tisztaságára, amikor múlt hétvégén a tévékettőn egy szerelmespár(?) párbajozott, az RTL Klubon másnap pedig egy testvérpár (az X-Factort nem nézem, de látom a szalagcímeket). Micsoda véletlen egybeesések vannak...
ki nem szarja le a megaszart és a politikát?
Szerintem a lényeg szempontjából teljesen érdektelen, hogy ki milyen énekes, vagy mire alkalmas. Ha a TV2 olyan játékszabályt talál ki, hogy a nézők szavazata dönt, akkor ez a szabály, és ettől kezdve a TV2-re is vonatkozik. Ugyanis a nézők az SMS-ÉRT FIZETNEK ! TISZTELT TV2-S URAK ! ÖNÖK MEG EBBŐL ÉLNEK, NEM IS ROSSZUL. HA EZEK UTÁN HÜLYÉRE VESZNEK MINKET NÉZŐKET, AKKOR HÚZZANAK EL A BÜDÖS FRANCBA. HOZZÁK NYILVÁNOSSÁGRA A KÖZJEGYZŐVEL HITELESÍTETT SZAVAZÁSI EREDMÉNYEKET, MELLÉKELVE A MOBIL TÁRSASÁG NYILATKOZATÁVAL, HOGY AZ ADATOK IGAZAK. BÁR... A MÉDIA RENDŐRSÉG MEG TEKINTHETI FELJELENTÉSNEK EZT A HOZZÁSZÓLÁST, ÉS MÁR KEZDHETI IS A VIZSGÁLÓDÁST CSALÁS ALAPOS GYANÚJÁVAL
Engem nem érdekelnek a szavazás csalásai, mert vannak. Engem nem érdekel, hogy mennyire kreált a műsor. Engem az érdekel, hogy aki színpadon áll, az többek között magát a színpadi létet hogyan viseli el. És ami nem megy, azt semmilyen módon ne erőltessék, semmilyen indok alapján, - bár a szerkesztés és a csalás mindent kibír. De én nem.
Annak ellenére, hogy én is doppingszagot érzek, örülök, hogy SzM kiesett. Én amúgy Yvette-nek szurkoltam, a tegnapi háromból egyértelműen Kökény Attilának.

Egyébként a múltkori Megasztár döntő után (Fekete Dávid vs. Király Viktor) beleolvastam a Velvet kommentekbe. És körülbelül arról ment a vita, hogy melyik mennyire nagyképű [*], hülye amerikai gazdag-e és hasonlók... Ki nem szarja le? Itt most "rendes", nehéz sorsú embereket keresünk (akkor nézzünk körül a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai között), vagy baromi jó énekest? Én még azt sem szeretem, amikor a színpadi jelenlétet "értékelik" (Király L. Norbi miatt szoktam le az X-Factorról). Üljön le egy székre, és énekeljen úgy, mint egy operaénekes. Pont. (Én a "nem jött át" dolgokon sem szoktam fennakadni. Általában még a magyar számok szövegére sem szoktam figyelni. Bár lehet, hogy ez már túlzás...)

[*] Amúgy az emberek 75%-a öntelt. A maradék 25% pedig depressziós. A kérdés az, hogy ki mennyire jó színész (és itt a nyelvi korlátok is számítanak).
Kis emlékeztető, hogy mennyire tévúton jár már a megasztár:

www.youtube.com/watch?v=II2Cf3PSCQw
@Mezei ZsúrLó: Igen, ebben a Megasztárban nem volt sem Rúzsa Magdi, sem Tóth Vera... A mezőny fele elég korrektül elénekelt mindent, de valahogy egyiknek a hangjától sem voltam elájulva, itt már tényleg a hangszín, zenei stílus és egyebek döntöttek nálam (némileg ellentmondva az előző kommentemnek, de nem baj) ;-)
Nekem egyik sem jött be amúgy, sem a román csak sem pedig ez az Attila a gyerekes cuki fellépésével. Nagyon gáz. Szerencsére csak indexről tájékozódom...
A cikkíró érdekes dolgot feszeget, de a végkövetkeztetése teljesen téves, ugyanis a tegnapi szavazás a valódi szavazatmennyiséget mutatta.

A csalás - nevezzük nevén - eddig tartott. Az teljesen biztos, hogy ennyien nem rajongtak ezért a hamisan nyivákoló depressziós nőnek.

A TV2 csak azért fordított tegnap, mert már ők is érezték, hogy ez a szuzanbojl effektus ezzel a némberrel nem fog menni! (mert látták, hogy nem volt neki elég szavazata :))) éppen ez az igazolása a fenti állításnak)
@Nelson Muntz: na ebből is politikát csinálni, ahhoz is kell idiótaság, és egyszerűség, az biztos! :))
@orter: látszik, hogy a zenéhez nem értesz! Kökénynek csak egy bizonyos hangja van, de nincs tehetsége. Csak cigány siratós, mulatós stílusban tud énekelni.
Ebben a szériában nem volt olyan tehetség egy sem, mint az előzőben.
Kitömött búvárruhatestű Lótolvai Renátának küldeném a következő nótát:

www.youtube.com/watch?v=PUITI5zEkJM
@kíváncsivagyok: Ez a te problémád. Edith Piaf, Aretha Franklin - egyiket sem a szépségéért szeretjük.
Gusztustalan manipuláció.
Friderikusz beképzelt, nagyképű és nem is hsizem el, hogy ki tud analizálni egy nótát.
Hogy kerülhetett be ebbe a viszonylag szakemberekből álló társultaba?
Azért viszonylag, mert a színésznő Eszenyi Enikő, nem profi énekes szakember, ért hozzá de nem 100 as itész. Többet foglakozott a szinpadi mejelenéssel (amatőröktől) meg a kinézettel, mint magával az énekléssel.
Mester Tamás pedig gyűlölte ezt a nőt. Hangot is adott neki. ( az legalább őszinte volt)A legtárgyilagosabb "pici bácsi" volt, aki nem győzte helyre tenni Friderikusz baromságait.
Melinda nem győzhetett, elsősorban saját maga végett, másodsorban gazdasági megfontolásokból. Ez az ami nagyon undorítóra sikeredett.
@antiszociális exlúzer: Nem az Én problémám, ugyanis Én szerintem nem (Így) kellett volna kiesnie, egyetértek Eszenyi Enikővel, aki Edit Piaf--hoz hasonlította....
Egy kis összefoglaló? :)
Olyan következő generációs fiataloktól kaptam, akik már jobban a helyén kezelik a politikát (nem emelik annyira piedesztálra) mint még mi.

www.youtube.com/watch?v=q_MBahJFXI0&feature=related
Rusnya Magdi reszelt hangja a legszarabb, pláne hogy üvölt is még...ott a Vajdasági seggnyalás ment akkor...
Elárulok valamit...a TV2- ön volt a Megaszar elődje műsor 1998-2000 ben.

Abban a műsorban én is zsűriztem, s tudom hogy mi hogy megy.....SEMMIT NEM SZÁMÍTANAK A SZAVAZÓK!!!!!!!!!-előre meg volt ki mit nyer.

sőt..az is előre megvolt ki nyeri a közönség díjat és az megy Hollandiába az Eu- " kifutó" c. nemzetközi versenyre. Közben még nem volt meg a döntő itthon-de már kinn volt és Magyarországot képviselte az aki " majd" a közönségdíjat nyeri-nyerte két héttel később.......
:)))hehehe JÓ MI??????????????????
uTÁNA LEHET NÉZNI!
Azokkal értek egyet, akik azt mondják hogy Melindának nem "így" kellett volna kiesnie.
És tényleg bűzlik, hogy máskor tízpercenként mutatták a szavazás állását, most meg hirtelen egy idő után lapítás volt róla.
Mester Tamás ellenkampánya Melindával szemben finoman szólva is ízléstelen. És mondom ezt függetlenül attól, hogy kedvelem-e vagy sem, Szíj Melindát. Annál is inkább visszatetsző az uszítása, mert hogy annak idején a Fridi után ő volt a másik fő bíztatója a nőnek, hogy eszébe se jusson azon gondolkodni, hogy felhagy az énekléssel és a színpadi jelenléttel, mert igenis van itt megérdemelt létjogosultsága és van helye ezen a pályán. És még azt is hozzátette, amikor Melindát eben a közegben akarta tartani, hogy ha csakugyan jobb életet akar teremteni a gyerekeinek, akkor ez lesz számára a kitörési lehetőség és még azt is megvillantotta, hogy megérdemelten esélyesnek tartja a nyerésre.
@kíváncsivagyok: @SzaGyu:
Az egyik kommentelő írta:
Ishiseven 2010.12.11. 12:49:56
Az feltűnt valakinek, hogy Tolvai Renáta azt találta mondani, hogy ha bejut a döntőbe akkor ő lesz az ország legjobb női hangja? Biztos megsejtette, hogy nem Szíj Melindával döntőznek...
Tolvai Renátát tehetségesnek tartom, de amit időnként művelt, legutóbb például a Crazy című számban, az zavaróan hamis volt helyenként. Tény, hogy nagyon ki tudja ereszteni a hangját de sokszor hamiskásan. Az is igaz, hogy olyan klassz színpadi megjelenése van, hogy nemzetközi viszonylatban is megállná a helyét.
De én már két hónapja hazaküldtem volna, amikor Lady Gaga-tól a pokerface-t énekelte. Egyetlen eltalált hang nem volt és irtózatosan bántotta a fülemet. Csak hát pont azon a héten nem volt benne az utolsó kettőben a szavazatok szerint.
@millesei: nekem meg azért nem tűnt fel, mert nem nézem sehogy sem. :D
Viszont érdekel az emberek reakciója, véleménye az ilyen műsorokról, ezért a postokat, kommenteket elolvasom.

Érdekes, hogy amikor Buci elszólta magát, hogy Szandika bekerül a villába, azt mindenki meghallotta, Tolvai Renáta elszólását meg ezek szerint csak Ishiseven. :D
@Zuzimama: Figyelj, Buci lehet hogy elszólta magát, mert bennfentes.
Nem állítom, hogy itt most nem történt bunda, sőt minden amellett szól hogy igen. De erről a Reni nem tudhatott, legföljebb bizonyos jelekből megsejtette, de nem "TUDTA". A Reni nem bennfentes és az a véleményem, hogy a versenyzőkkel sokmindent nem osztanak meg, ilyesmit meg pláne. Hidd el, hogy ennél magasabb szinten megy a kavarás és a manipuláció. Amibe egy mezei versenyzőnek esélye sincs belelátni.
@Ságota: én nem tudom, hogy milyen szinten megy a bunda és nem is érdekel. Engem csak az emberi reakciók érdekelnek, pl.a tiéd is. Renit nem akarom vádolni, sem védeni, nem ismerem.
@Zuzimama: Én sem akarom őt bántani, inkább a zsűri hozzáállását bírálom és a tv-csatornáét. Nyakamat rá, hogy ez már minimum 2-3 hete el volt döntve, hogy a Melindát most már ki kell véreztetni bármi áron. Mese nincs, be kell áldozni, mert teherré vált a csatorna számára mindaz, amit ez az egyszerű hétköznapi nő képvisel a túlzott kishitűségével.
@Ságota: Gondolhatjátok, hogy szándékos volt a rengeteg szerencsétlen dalválasztás, amiket az utóbbi hetekben ráerőltettek. Direkt olyasmiket énekeltettek vele, most már hetek óta, amik egyértelműen nem álltak neki jól, nem az ő világához közelállókat. Duetteknél is a többi versenyző karakteréhez és hangszínéhez igazították a kiválasztott dalokat, amiknél a Melinda semmiképp nem jöhetett ki jól, bárkivel is rakták párba. A koreográfus sem véletlenül kapta feladatba, hogy minél többet mozgassa, ugráltassa a nőt.
A blog írója maradhatna is ezeknél a témáknál.
@Ságota: Egyetértek veled, csak az a kérdésem, hogy miben látod tehetségesnek Tolvai Renátát? (ASz első számban meg végig hamis volt.)
Mert nekem pl. az nem tetszik, hogy Szíj Melinda nem méltó ellenfél ellen kapott ki, mint ahogy Kállay-Saunders sem. Ha Lakatos Yvett lett volna a másik, akkor azt tudnám mondani, rendben van, fiatal és tehetséges.
Mostanra már abban sem vagyok biztos, hogy a műsor elején Tolvai Renátának az Eszenyi Enikő által erőltetett visszahívása nem a TV2 megbízásából történt. Azt azonban felmérhetnék, hogy ez nem szimpátiát, hanem ellenszenvet vált ki a közönségből, és hajlamosabb lesz mindenki T.R. rossz oldalát látni. Tehát pont az ellenkező hatást váltják ki, mint amit szeretnének.
Ha annyira jó megfigyelők vagytok, akkor miért nem használjátok a logikátokat is? Szerintem Tolvai Reni ezerszer is végiggondolta, hogy neki csak akkor van esélye bekerülni a döntőbe, ha Melinda valamilyen úton-módon nem kerül be elsőként a szavazatokkal. Azt meg szintén tudta, hogy neki nincs esélye legyőzni, max. Attila tudja. Innen az ő mondata. Ha a döntőben van, akkor ott értelemszerűen csak Atilla lehet a párja, Melinda nem. Szóval nem kell az összeesküvés elméleteket gyártani halomba. Reni egyszerűen logikusan végiggondolta a dolgokat, nekünk a rövid konklúziót mondta, ami rendben is van.
@AnnaKarenina: Azért neki sincs rossz hangja. Voltak hamiskás kicsengések, és ahogy írtam is, amikor egyszer a Pokerface-t énekelte elképedtem, hogy milyen szinten falsul nyomja. De másnál is elő szoktak fordulni félrecsúszott hangok. Amúgy Renáta gesztusai, mozdulatai, egész megjelenése profi, színpadra termett. Az éneklése nem mindig telitalálat, de az összbenyomás nagyon sokat kompenzál.
De továbbra is sajnálom a Melindát és meggyőződésem hogy aljas módon lett kigolyózva.
Még mielőtt bárkiben teljesen, ellentmondást nem tűrően beleivódik az összeesküvés elmélet, és egyre beljebb kerül a frusztráció bugyrába, ne feledjük, egyelőre mindez találgatás, feltételezés. Nincs bizonyíték, csak a józan ész. Az meg kevés a rendes vádakhoz. Ellenben nem kevés az akarat érvényesítéséhez. Félreértés ne essék, nem naivitásom hangoztatom, sőt, minden alap megvan arra, hogy a háttérben susmust érezzünk. De mint már oly sokszor, attól tartok, ez sem jut tovább durrogtatásnál. Inkább igényt kellene alkotni arra, vagyis kezdeményezni kellene, hogy minden olyan műsorban, amibe pl. a nézőktől pénz folyik be, megbízható módon lehessen tájékozódni, és/vagy független (akár polgári, de mindenképpen médiatörvénybe is foglalva) közjegyzők jelen legyenek. Ilyesmiknek kell hangot adni, és eme zászló alatt lehet elmondani, hogy miért is kérjük, vagy akár követeljük az intézkedést, mert miket vélünk, tapasztalunk.... Jelenleg nincs igazság, csak feltételezés. Megelégszünk azzal?
süti beállítások módosítása