Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.11.27. 08:00 Fabius

Méltóságos uramék

Címkék: fidesz karinthy közjogi méltóságok

Lenyűgöző teljesítményt nyújtanak hazánk közjogi méltóságai. Miközben a forint és részvényárak fénysebességgel zuhannak a béka segge alá, ők a legtökéletesebb szimbiózisban vannak egymással. A két kisebb lator mindent megtesz, hogy lehetőleg bármilyen pozícióból elérhető legyen nyelvük számára a harmadik képes fele. Ezen nem változtat, hogy a pénztári tagok 77%-a elutasítva az államosítást hőzöng, sem holmi adósságunkat finanszírozó hitelminősítők lamentálása. Sehol egy ómájgád, egy szemforgató a zemberek erre felhatalmazást adtak szajkózás. Utóbbi mondjuk furcsa is volna ekkora felzúdulás és elutasítottság mellett.

De az élet nem áll meg. Ha a Kedves Vezetőt úgy gyötri a szomorúság, mint Puskás akadémiás diákot a szapora fosás, akkor vidámítani kell az ő picinyke érzékeny lelkét. Tettel, szóval, bármi áron.

Házelnök úr kitett magáért. Kötél...akarom mondani Kövér László kijelentette: a Fidesz vezette  kormánytöbbség új, demokratikus modellt épít. Mielőtt felhorkan a nyájas olvasó, és üvöltve közli, hogy nem terepasztal ez, bazmeg, amin mi vagyunk az ólomkatonák! - fékezze magát egyetlen pillanatig. Ugyanis a legszebb rész még hátravan: házelnök úr kifejti, hogy a kialakult helyzetért a világ, az Ájemef és az EU felelős, természetesen a máshol több ízben a Kedves Vezető saját szájával világbajnokozott Bajnai kormánnyal együtt. Frappáns indoklást talált a magánnyugdíjpénztárak körüli hercehurcára is: szerinte már az is alkotmányellenes volt, hogy egyszer valaki a megalapításukra gondolt. Így ők tulajdonképpen az alkotmányosság őrei, és a lebontott, ellehetetlenített Alkotmánybíróság volt az akadály, amin keresztül kellett gázolni a Szent Cél érdekében. De legyen mindenki egészen nyugodt, a módszerrel ő maga sem ért egyet, kivéve, ha a Kedves Vezető úgy látja jónak.

Ekkora önzetlen hősiesség és jóindulat láttán az embernek kedve támad hálaimát rebegni a legközelebbi nenyi alatt, opálos tekintettel. Szerencse, hogy csak az egyik Méltóságos urunk félkegyelmű, a másik csak Kövér.

A Nemzeti Képzavarok Ősapja félbehagyta a Magyar helyesírás szabályainak böngészését. Kár, mert a friss diplomás osztályvezető kislánnyal éppen a tej hatalom és a tejhatalom közötti különbséget elemezték éppen. Ám, ha szólít a kötelesség a Legkedvesebb Ember hangján, akkor le kell írni, amit le kell írni. A KEH minden munkatársa egy emberként, visszafojtott lélegzettel szurkolt neki, amíg lekörmölte a mondatot:

"az Országgyűlés Dr. Polt Péter legfőbb ügyészségi főosztályvezető ügyészt válassza meg a Magyar Köztársaság legfőbb ügyészének".

Diadalittasan nézett föl, mert bár a gondolat nem önálló, de az írás ezúttal, höhő, az saját! Ebbe kössetek bele Csibéim! -gondolta, mert pontosan tudta: akárki legyen is ez a Polt, az biztos, hogy nem egy érzelemrokonító forraszték.

Így mulatnak ők hárman, rajtunk. "Itt a talpnyalók, a hétrétgörbedők, a hízelgők, a protekciósok, a megvesztegetők, nem érvényesülnek többé."

Ugye, Csaholcsek uramék?

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr802476081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az a bakker, hogy én már apránként semmin nem csodálkozom... Ezektől egyébként holnap simán kitelik, hogy tényleg lesz ilyen tekintetes, méltóságos és egyéb megszólítási rendszer - is. Vannak olyan elmebetegek!!! Simán! Aki emlékszik még, "ezek" előzőleg is bevezették a magázódást a Kedves Vezető felé (kormányüléseken, vagy pl. aki 20 éve ismerte és tegezte, egyik nap kapott egy felszólítást, hogy mától magáznia kell), a minisztériumokban is megtörtént az addigi tegeződések hirtelen magázódásra váltottak - erre max., bár elég alpári, de a "Józsikám, Viktorkám, Lacikám, Zolikám a te k..va anyukád" a méltó válasz. Mármint egy normális országban... De hát...nálunk a szervilizmus és seggnyalás most fénykorát éli - IGAZ, ELVTÁRSAK? Amúgy jó komcsi módjára, akartok ti még méltóságos uramék lenni...
tetszettünk volna ellenfülkeforradalmat csinálni,sokan voltunk, de nem voltunk e-legen.
"az Országgyűlés Dr. Polt Péter legfőbb ügyészségi főosztályvezető ügyészt válassza meg a Magyar Köztársaság legfőbb ügyészének".

Hej, Fabius, hol a mondat eleje? Mert nem mindegy ám, hogy "válassza" vagy "választja"...
:-)
bassza meg, el vagy mentve bukmarkba es az elso kep lattan lekoptem a monitort tejeskaveval
@gramercy:
Fabius képeivel néha szoktunk hasonlóan járni...:)
Muterom mondta tegnap: "Az ONYF-nek alig van irodája az országban, a személyes nyilatkozat megejtése minimum egésznapos sorbanállásokat jelent, a januári fagyban."

Utánanéztem a honlapon, szerintem bukó az egész, sokan otthagyják majd és önként mennek az államiba.

ONYF ügyfélszolgálatok:
www.onyf.hu/index.php?module=institutes&action=mainmenu&imname=ugyfelszolgalatok

Budaoesten, 1, azaz egyetlen egy darab van:
www.onyf.hu/index.php?module=institutes&action=institute&iid=81

Már el is képzeltem, ahogy félnapos sorbanállást követően kijön egy ügyintéző és közli, hogy a számítógépes rendszer bedöglött, jöjjenek vissza holnap, vagy a sorszámot adó automata nem jó, most várjanak, kifogyott a papír, véletlenül fél napokra elmegy az áram az épületben, stb.

Bukónak tűnik az egész. Azthiszem ezt beszoptuk, nem kicsit, nagyon.
@Valahol Máshol: Igen, elképzelem, ahogy özönlik a tömeg Borsodban a salgótarjáni irodába...
A vidékieknek totál bukó, a budapestieknek nagyon.
@kisa:

Esetünkben mindkét kifejezés ugyanazt a végeredményt jelenti :-)

Ömm, borsodiként meg kell jegyeznem, a salgótarjáni iroda Nógrádban van :-) Cserébe Miskolcon szép nagy borsodi iroda van, sokan elférnek az ügyféltérben ;-)
@Valahol Máshol:

Az Aegon felmérése szerit a pénztári tagok 77%-a elutasítja a visszalépést. Ez 2.310.000. embert jelent, ekkora a tömeg amivel ujjat kell húzni. Ennyi szavazatot lehet elbukni holmi áramkimaradással és egyéb szabotálással.
Vidéki vagyok, de ott fogok sorakozni az onyf előtt akármeddig, rohadjanak meg. Azért a kétmillióért nekem megéri! :)
Legfeljebb majd a két gyönyörű gyerekeim fotóit nézegetem közben, és könnyes szemmel gondolok rá, hogy "egyszer ez mind a tietek lesz!" :)))
@Fabius: Csak arra céloztam, hogy elképzelhető, hogy paca még ebben az egy mondatban is hibázott. :-)
Közben korrigáltam magam. :-)
@Humperdickk: @Valahol Máshol:

Minden törvény mellett van egy kiskapu-országban naná, hogy a erre is van megoldás:

"A nyilatkozatot - hogy a tag marad a magánnyugdíjpénztárban - a beteg, vagy fogyatékossága miatt korlátozott a tartózkodási helyén is megteheti. A helyszíni nyilatkozattétel lehetőségét a magán-nyugdíjpénztári tag 2011. január 21-ig írásban kérheti a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervtől. "

Ergo: a 3 millió nyilatkozni szándékozó fölkeresi háziorvosát mert hirtelen és váratlanul megbetegedett, majd kérvényezi a helyszíni nyilatkozattétel lehetőségét. Innentől pedig állambácsi kötelessége és feladata összegyűjteni a nyilatkozatokat.

Jaaah, hogy nincs erre elég ember? Bocs, mi időben szóltunk, így jártatok.
@gramercy: én meg nem hittem a szememnek, de majdnem hasonlóan jártam:)))
Azon merengek, hogy mi lesz a következő lépés, majd ha három év múlva elfogy a pénz? Vajon, az állami egészségügyi ellátásból is kiírom magam? Természetesen a TB adót továbbra is fizetnem kell! .-)
Ez a kép...hülye állat :-D Amúgy szerintem leszünk néhányan renegátak, akik a rendszerből kizárás után beintünk az államnak. Én magam után fizetem a járulékot, de ha csak a pénzem kell, és nyugdíjat szerintük nem kapok, akkor lófaszt fogok fizetni egy fillért is. Életbe léptetem a valódi öngondoskodást, és egy külföldi számlára fogom befizetni havonta amit Orbánnak kéne.
Ez a kép...hülye állat :-D Amúgy szerintem leszünk néhányan renegátak, akik a rendszerből kizárás után beintünk az államnak. Én magam után fizetem a járulékot, de ha csak a pénzem kell, és nyugdíjat szerintük nem kapok, akkor lófaszt fogok fizetni egy fillért is. Életbe léptetem a valódi öngondoskodást, és egy külföldi számlára fogom befizetni havonta amit Orbánnak kéne.
süti beállítások módosítása