Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.11.24. 08:00 Fabius

Komódfiók forradalom

Címkék: fidesz kdnp forradalom semjén zsolt harrach péter

A katolikus egyház lándzsájának hegye (by Semjén Zsolt) kicsorbulni látszik. A KDNP a kormánykoalíción belül a kegyelemkenyéren tengődő szegény rokon szerepét játssza, valahol eldugva a Nemzeti Együttműködés komódjának legalsó fiókjában.

Méltatlan szerep ez a fénykorában is 6-7%-os pártnak. Többre hivatottnak érzik magukat a tagok, lehetnének például a mérleg nyelve, ha nem törnék le ebbéli szándékaikat holmi Pokorni Zozók újra és újra. Függeni, vagy nem függeni? -ez a kérdés rágja őket belülről kifelé, mint kannibál gyerek magát kedves édesanyjából. Márpedig ha valaki, akkor a kereszténydemokraták tudnak egymás közt akkora perpatvart csapni holmi tisztségeken, hogy a fal adja a másikat.

Ez valami keresztény betegség lehet. Legutóbb, még önálló pártként elért legnagyobb sikerük (94, OGY, 7,03%) után estek egymásnak annyira, hogy hat évig kizárólag pofozkodtak keresztényi szeretetből. Az Európai Kereszténydemokrata Unióból is úgy vágták ki őket, hogy csak sisteregtek, akár a hétszentséges Istennyila. 96-02 között bedarálták egymást és a pártot, szétszakadtak három felé, és akkor az ide-oda (MDF-Fidesz) beülőket még nem is számoltuk. A helyezkedni tudással már akkor sem volt gondjuk, választott pártbérletükben melegítették a széket.

A kizárások és kilépések után megszűnt kereszténydemokratákat a Legfelsőbb bíróság 2002-es ítélete támasztotta fel. Az akkor már Fideszes Semjén, Surján, Latorcai, Nógrádi és néhány társuk meghallották Isten sugallatát, miszerint ők valójában nem fiatal, hanem keresztény demokraták. Isten igéjének botorság ellenszegülni, a mindenféle listákról szerzett potya mandátum sem forgott veszélyben, így újjá alakult párt a pártban. Innen csak egy lépés volt a 06-os nagy összeborulás a Harrach féle szakadárokkal, és megköttetett a vérszerződés a Fidesszel is, ami a gyakorlatban már négy éve működött.
Ilyen előzmények után érthető, hogy a párt, ahol több funkcionárius van, mint szavazó, elégedetlen a kenyércsücsökkel, amíg a nagytesó a tetszés szerinti pozícióhalmozás és személyre szabott törvényhozás mazsolás kuglófját majszolja. Ők tényleg elhitték, hogy a kétharmados felhatalmazás, a NER, a NENYI szerves részei. De az önkormányzati választás alkalmával beköszöntött az ébredés kora, a késői csipavakaróknak csak a Krisztus melletti varga szerepe jutott. Mert leüzent az Úr, Kósa Lali fiával: saját neveteket szátokra ne vegyétek, plakátra ne tegyétek, szövetségünk közös nevét hirdessétek. Minden más eretnek (független) ami ezen kívül való. Az okosabbak értették az Úr szavát, így lett Fideszes jelölt majd képviselő ifj. Harrach Péterből is Zuglóban.

De Giczy György függetlenséget követelő, és a kettős tagságot elítélő békétlen szelleme bizony ott kísért megint közöttük. Ezen pedig nem segít Semjén Zsolt dacos szájjal előadott kijelentése, miszerint a kettős tagság kérdése lezárt ügy, és punktum! Forradalom készül a decemberi tisztújításra, igazi komódfiók forradalom. Az elégedetlenek egyre hangosabban rugdossák a szennyest egyik fióksarokból a másikba, egyre marconább képpel követelnek függetlenséget, ha már cukros kalács habos kakaóval nem jutott.

Talán, ha igyekeznének néha önálló entitásként fellépni, állást foglalni, akkor nem volna ez az egész ennyire röhejes. De amíg Semjén előszobatitkár úr Orbán Viktor elsőszámú visszhangja, addig meddő próbálkozás ez is. Utoljára Harrach Péternek volt egy"előfordulhat, hogy nem szavazzuk meg" kísérlete az izomból alkotmányozó Lázár javaslat kapcsán, de aztán persze nem fordulhatott elő ez sem. Mikor a kérdés elhangzott igazi narobot módra szavaztak, mint a kisangyal. Pedig megnézném, ahogy a tisztújítás után leigázzák Semjént, és elfoglalják Középföldét. Ja, azt a Középföldét, ami a Fidesz és LMP frakció közé van beékelődve a parlamentben. Volna mindjárt nagy szaladozás és rémült fejvakarás, ha a kétharmados szentséget egyeztetni kéne érdemben egy maroknyi egyházlándzsájával. Mert mondá az Úr:

"...ne hadakozzatok többet, mint ami jól esik, és megteremté az' haszonlesést az ő igen nagy kegyelméből..."

15 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr922469473

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A magánnyugdíj körösztapja 2010.11.24. 11:20:13

nyugdíj mese Atyafiak, egyszer csak, épp mostanság, csütörtöki napon, a nemzet gazdaságáért felelős pákosztos, magához rendelé a nép pénzét vigyázó nyugdíjvagyonka gazdálkodóit. Merthogy, most aztán megmondja mi lészen azután, hogy lezajlott az einstan...

Trackback: Semjén csodát tett 2010.11.24. 10:10:47

 Semjén Zsolt nagyon büszke önmagára és eredményeire, ami teljesen érthető is, hiszen ő a KDNP elnöke, általános miniszter-helyettes (jelentsen bármit is ez a poszt), és sikerült elérnie, hogy a katolikus egyház 5,3 milliárd forinttal több pénzt k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Naja, ha lenne vér a pucájukban. De a fűtött parlamenti szék és egyéb juttatások nagyobb vonzerővel bírnak, mint bármi más.
Vicces lenne, ha a szakadáspártiak nyernének.
De nem fognak.
Jó lenne pontos adat, hogy a 37 fős kdnp frakcióban hányan vannak a csak kdnp-tagok. Szerintem nagyrészük fidesz vagy kettős...
Azé' csak csurran-cseppen valami, nem véletlen a nagy igyekezet:
"A kormány szintén zöld jelzést adott Semjén Zsolt (KDNP) azon javaslatának, amely a katolikus egyház támogatását 5,3 milliárd forinttal emeli"
Ezer seb mellé elfér még pár apró bolhacsípés..
Nagyon lyó poszt - again.
A kdnp továbbviszi a forradalom lángját,önálló frakcióként szembemegy a zembereket sarcoló fidesszel és akkor a meleg seggem eléri a hideg falat és felébredek.
meg szoktuk mosolyogni a sok iszlamista partot, pedig eskuszom a torok kormanypart sokkal gerincesebben viselkedik
@gramercy: Gumigerinc nagy tételben ócsón eladó!
Valaki érti ezt??????
index.hu/belfold/2010/11/24/a_kormany_fel_ev_utan_is_elvezi_a_bizalmat/

"Figyelemre méltó, hogy a falvakban élők több mint 60 százalékának pozitív az értékelése. Magas az aránya a kormány teljesítményéhez pozitívan viszonyulóknak a felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkezők körében is."
A kurva anyjukat!!!!!!!!!!
. “De meg kell mondanom egyenesen, ő már nem része a szolidaritáson alapuló állami nyugdíjrendszernek” - mondta. A 24 százaléknyi nyugdíjjárulékot, amit a munkáltató befizet, elveszíti, azaz a nyugdíjának 70 százalékát elveszíti - mondta Matolcsy. “Már nem lesz tagja a közösségnek, az állami nyugdíjrendszer közösségének” - tette hozzá.

"Kérdésre válaszolva Matolcsy azt mondta, azért veszik el maradás mellett döntő tagok 24 százaléknyi járulékát, mert azt nem a jövőre fizeti a munkáltató, hanem a mostani nyugdíjrendszerre. Miután azonban a pénztártag kiírta magát a közösségből, szakított a közösséggel, és egyéni úton jár, az csak a 10 százalékos befizetésével rendelkezhet, mert csak az a jövő."
hirszerzo.hu/profit/20101124_matolcsy_magannyugdijpenztar_atlepesek
A kormány megszünteti a jegybank függetlenségét

Márciusban a monetáris tanács hét tagja közül négy mandátuma lejár, a hatályos törvény szerint helyükre Simor András jegybankelnök és Orbán Viktor kormányfő két-két személyt jelölhetne. A kormány azonban a jegybanktörvény módosítását kezdeményezi, mind a négy főt a parlament gazdasági bizottsága jelölhetné és menthetné fel, és az Országgyűlés hagyhatná jóvá tagságukat. Így a kamatcsökkentést szorgalmazó Fidesz által választott emberek adnák a monetáris politikát meghatározó testület többségét. Ha piac ezt a kamatcsökkentés megelőlegezésének veszi, amire van esély, könnyen gyengülhet a forint.
Fabius, leszarom a KDNP-t, bréking nyúz posztot MOST!!! Tudod, mire gondolok.
@gyilkos fűegér: én csak azért nem szarom le, mert agyament baromságait (lásd abortusztiltás-ahogy ők írják, vagy a főnökük a pápa-kontra óvszer téma), ha nem figyelnek oda okos emberek beteszik az alkotmányba, s aztán nézhetünk magunk körül. Mert ugye annak 2/3-os többség kell a megváltoztatásához. S mikor lesz még egyszer ilyen csillagállás, mert ugye ahhoz választás is kell:)
Igenigen: update!
3 millió emberről van szó, akik közül 100-an tapsolnak, ennek is.
süti beállítások módosítása