Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • gazoló: @habakuk000: www.youtube.com/watch?v=We1r-YhIT9I ezt találtam ezzel kapcsolatban: www.focitipp... (2017.10.17. 23:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • kekex: @eszti....: Egyrészt csak aláírták a választási törvény elleni közös fellépést - másrészt pl a Ró... (2017.10.15. 08:55) Te leváltanád Orbánt?
  • gazoló: @taga20: www.youtube.com/watch?v=DFpKqD5EP1Y jó éjt) (2017.10.04. 22:23) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok
  • Rodeo36 11: @Gábris szomszéd: www.youtube.com/watch?v=85fe_KliGwU az emberi naccság és a senkiháziak mai lev... (2017.09.04. 03:07) Menj a picsába, Soros!

2010.11.17. 08:00 Fabius

A koponya királysága

Címkék: fidesz orbán viktor alkotmány kádár jános szelleme

Hatalmasat döndült mögöttük a becsukódó ajtó. Legalábbis a házban honoló csendhez képest szólt nagyot, és visszhangzott a tágas szobában. Mintha kihalt volna minden, mintha megszűnt volna létezni a külvilág. Mintha a parketta is elégedetlenül percegne most a lábuk alatt, és a csönd megfoghatatlan hideg keze nyúlna be a ruhájuk alá kíméletlenül markolva mellkasukat. Talán a lelküket keresi, a lelkiismeretüket, hiába. Ők most vetkőzték le magukról a morális gátlás viseltes göncével együtt, és rúgták be az ülésterem padsora alá, akár a taknyos zsebkendőt.

Aztán csak ültek egymás mellett a nyomasztó csendben ők ketten.

Teltek a percek, negyed és félórák, de egyiküknek sem akaródzott megszólalni. Fejükben cikáztak a gondolatok, felidézték ennek a nehéz napnak a pillanatait. Lassan kényelmetlenné vált a máskor puhán ölelő kanapé, szorítani kezdett a kitaposott cipő, fullasztotta őket a nyakkendő. Majd egyikük nem bírta tovább, és megtörte a csendet:

- Jól tettük, János? Ugye, ugye jól tettük?

Elfúló volt a hangja, rekedtségéből kicsengett a megerősítésre váró gyerek reménykedése, mikor ugyan maga sem hisz saját ártatlanságában, de készséggel elhiszi, ha más mondja ki. A megszólított késett a válaszadással. Agyában vadul cikáztak a gondolatok, fejét könyökére támasztva igyekezett mérlegelni, mit mondhat ki a közismerten hiú és szeszélyes társának.

Honnan kezdjen neki? Mondja, hogy ők bizony nem demokraták többé? Hogy a meghozott látszatintézkedés valódivá teszi a vélt igazságot Gyurcsány Ferenc kezében, mikor a jogállam védelméről beszél?

Fejtse ki, hogy az MSZP, a baloldali sajtó Debreczeni Józsefestől, de még az utolsó kiüldözni kívánt hajléktalan mától okkal tetszeleghet velük szemben a demokrácia őreként? Elemezze a látványt amit az LMP okozott a transzparensével az ülésteremben, aminek hatására porig égett a maradék becsületük utolsó lapja is? Emlegesse, hogy Jobbikék, ezek a nácziak is demokratábbak náluk, és köszönik tovább nem adják már ők sem a nevüket az alkotmányozós bábszínházhoz?

Magyarázza el századszor, hogy a jobboldali mérsékelten konzervatív értelmiségiek egy része is a jogállam temetését, és az alkotmányos rend felrúgását látja ebben a döntésben? Felvilágosítsa, hogy a sokat emlegetett zemberek jobban szeretik a jogbiztonságot, mint a Fideszt, és az alkotmányos rend sírásóit látják bennük éppen?
Nehéz helyzetben volt. Nemzeti Mózes nem szereti az okvetetlenkedést, cserébe megerősítést vár az egyre hosszabbra nyúló terhes csöndben. De hogy lehet védeni a védhetetlent, magyarázni a számára - és ez nagy szó - is felfoghatatlant?

Valami mozgolódás zaja törte meg a csöndet, kintről emberek lármázása szűrődött be a szobába. János rosszat sejtett, de mielőtt megakadályozhatta volna Nemzeti Mózes az ablakhoz lépett és letekintett a térre. Édes-bús nosztalgia szállta meg a tömeget látva. Dicsőséges kordonbontása mámoros emlékének rózsaszín köde telepedett szemei elé, ezen keresztül nézte a régvolt nagygyűléseinek retinájára égett emlékképeit. Lám, mégsem volt hiábavaló! - igazolta magában nyomban a döntést - hiszen a nép szereti, most is mennyien eljöttek megünnepelni az új idők új szabályait! Lárifári! - idézett Gyurcsánytól gondolatban - francba ezzel a sok tamáskodóval, mégis neki lett igaza! Ám ebben a mosolyfakasztó pillanatban meghallotta az elsőt:

- Orbán, takarodj!

Először azt hitte rosszul hall, és az egész délután a bensőjét marcangoló félelem hatására hallucinál. De aztán jött megint:

-ORBÁN TAKARODJ!

Összerándult, mint akit arcul csaptak, kezét lángoló képes felére tapasztotta mert úgy érezte, talán a vére is kicsordult. Szíve vadul kalimpálni kezdett, és egy szamovár sípolását megszégyenítően igyekezett levegőhöz jutni.

- Hogy fordulhat ez elő János?! Velem! Velünk! Hiszen a tanácsaidat követtem végig! VÉGIG! -ordította magából kikelve.
János igyekezett elsápadni amennyire tőle tellett, közben félelemmel nézte az őrjöngő ember a szájzugában összegyűlő nyálhabbal. Majd más választása nem lévén alig hallhatóan megszólalt:

-De...én nem ezt mondtam neked Viktor!

Nemzeti Mózes egy hiúz fürgeségével ugrott oda hozzá, megmarkolta, felkapta, és tiszta erejéből rázni kezdte.

-Mit nem mondtál, te fattyú?! Te mondtad, sugdostad állandóan, hogy erős kezű vezető kell ezeknek! Te mondtad, hogy ha szeretnek minden szart elhisznek, ha utálnak akkor félni fognak annyira, hogy befogják! Te mondtad, hogy államosítani jó, hogy a nyugdíj nem szent, és hogy kurvára megvoltak ezek évtizedekig alkotmány nélkül! Most meg takaroggyoznak! Belegondoltál, hogy alig néhány héttel később kezdték el, mint Gyurcsánynál?? Ennek mind te vagy az oka! Ezért ástalak elő? Ezért őrizgettelek, ezért gondoztalak, ezért, te utolsó szarházi, te...te...te Kádár bazmeg!

Ezzel teljes erőből falhoz vágta a koponyát! Az pattogott néhányat a szőnyegen, majd a sarokba gurulva megállt, és üres szemgödreivel onnan meredt kifelé. Kiszáradt álkapcsában mintha vigyorra torzultak volna a megmaradt fogak.

Nemzeti Mózes sarkon fordul és kiviharzott a szobából. Szaporázta lefelé a lépcsőházban, a parkolóba érve már majdnem szaladt. Beugrott a kocsiba, magára rántotta az ajtót és a sofőrre mordult: induljon már! A kocsi kihajtott a parkolóból, ő pedig orrát az üvegre tapasztva leskelődött, hogy a monnyonle-takarodj kísértete üldözi-e hazáig.
 

*a szerző kijelenti, hogy az első szótól az utolsóig minden a fantáziája szüleménye. A valósággal bármilyen hasonlóság színtiszta paranoia.

209 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

http://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr322454019

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Nép ellenségei 2010.11.19. 10:07:19

Levél a Nép nevében  Polgártársak!   Azon ellenforradalmi erők, amelyek Az Emberek Kormányának XXII. századi szellemű, koncepciózus és megfontolt társadalmi-politikai terében zavaró tényezők, méltán számíthatnak arra, hogy a Nép am...

Trackback: Nincs kockázat 2010.11.18. 23:03:25

Hogy mikortól válik jelentőssé az ellenforradalmi nyomás a forradalmi kormányra, nem tudni. A Centrális Erőtér Izzó Magva – mellékállásban Fényherceg – szerint egy évük van. Nyilván a választói népszerűség és a nemzetközi szervezetek türelm...

Trackback: Nincs kockázat 2010.11.18. 22:58:03

Hogy mikortól válik jelentőssé az ellenforradalmi nyomás a forradalmi kormányra, nem tudni. A Centrális Erőtér Izzó Magva – mellékállásban Fényherceg – szerint egy évük van. Nyilván a választói népszerűség és a nemzetközi szervezetek türelm...

Trackback: Fényes szellők fújnak 2010.11.17. 11:56:52

 Óriási kettősség uralkodik bennem mostanában, kedves Árpád. Van egy kormányunk, amelyet, talán nem mondok újdonságot, nem szeretek. Azonban mostanában olyan intézkedéseket és olyan lépéseket tesznek, amelyekhez igazából egy Bástya elvtársnak taps...

Trackback: Az egyenlőbbek! 2010.11.17. 11:53:16

Gazdaságpolitikai meseAtyafiak, ismeritek ugye azt a kis történetecskét, amelyben az erdő egyik legkisebb és leggyengébbnek beállított állatkája, a nyúl, aki legalább dörzsőlt, egy listával a kezében császkál. Mikor az állatok megkérdezik, mi az a...

Trackback: Robog az úthenger! A kormányzati! 2010.11.17. 11:52:43

szomorú meseAtyafiak, hát megtörtént! A kormányzat autobothoz méltó olajozott, szinte csikorgás mentes transzformációval teljesítette a legújabbkori féléves tervet! Íme mai napjaink modern, politikai csúcsteljesítménnyel felvértezett taroló gépezete!A ...

Trackback: Lex Tűzfal 2010.11.17. 09:06:05

 Aki akar sem tud elbújni az újabbnál újabb kormányzati ámokfutás hírei elől. Péntek délutánonként kicsit reménykedünk, talán vége a hétnek, és nem zúdul ránk friss baromsága nagy jó urainknak! De biza, gyakran tévedünk, ezek szorgalmasan szórako...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

@newtehen: igazad van. Ezennel ünnepélyesen leszálltam a témáról.

Vaze, pedig az örökölhetőséget még be se dobtam! :))))
@Ringlósztár: Ezt a csaló Budait bezzeg nem dobja ki maguk közül a fidesz , pedig sok ember földtulajdonát csalta el egy ft ellenérték nélkül.Amugy minek is dobnák ki , hizsen a Papcsák is offshore-zott,Kósa kenőpénzt vett át , amit az ügyészség nem is vizsgált , Rogán a druszám lett az V.kerületben, Simicska többmilliárdos céget értékesített , Kocsis több tízmilliárdot lopott az MVM-től , a delejes ember stadionja állami ingatlanok többszöri érték alatti adás-vételéből épült.... Ezek a tiszta igazmondó politikusok. A fidesz viszont egyben különbözik a szociktól, ők mindent nagyabn csináltak és csinálnak , a lopást is, nem aprózzák el .
@Humperdickk: Te írtad, hogy Neked a mnyp-d 26 azaz HUSZONHAT százalék!!!! hozamot adott a 2009-es azaz a KÉTEZERKILENCES évre.

Tudom, én vagyok a hülye.
Téged átbaccaríntottak, nem kicsit.
És köszi, de én megvagyok az eurós értékpapírjaimmal, valamint a Himalája, és a ProfitMax eszközalapjaimmal.

Te tanítsál!

lÉCCI!
@dedalon74: "Azt, hogy infláció felett ennyivel magasabb profitot termelt Neked a mnyp-d.
Sima állampapírba forgatva jobban jártál volna.
Az, hogy az mnyp 26%-kal lett gazdagabb, téged ne vigasztaljon, a pénzed nem lett több, csak éppenhogy. "

A margón megjegyezném mielőtt nagyon belejössz, hogy 70% feletti arányban a mnyp portfóliók magyar államkötvénybe fektettek.

Sok szerencsét a továbbiakban a "felvilágosításhoz"
zseniális!

János tegnap végre megpihenhetett a sírjában. ha a feje is ott lett volna, talán még mosolygott volna is egy picit...
@dedalon74: "Te írtad, hogy Neked a mnyp-d 26 azaz HUSZONHAT százalék!!!! hozamot adott a 2009-es azaz a KÉTEZERKILENCES évre."

Sose írtam ilyet. Azt zuglauer írta félkettőtájt. Erre úgy jöttem rá, hogy a ctr-f után beírtam, hogy 26%, és odaugrott a kereső. Valószínűleg zseni vagyok. Egyébként én mnyp-t is most váltottam (nem voltam megelégedve az előzővel kevés REÁLhozamot adott), úgyhogy most nem tudom, mennyit buktam azzal, hogy nem adom oda az egészet az orbánnak, ingyé.
@Squid: Tényleg zárjuk le, az állampapír mennyivel többet hozott volna, mint az infláció?
2009-es infla:4,2%
2009-es állampapír: 7,2-7,5%

3%>0,73%

Azóta vannak 10% körüli állapapír jegyzések is.
Ez per pillanat már a múlt. Inkább arra vagyok kíváncsi, mit szóltok az egyházak tervezett "megrostálásához"? A Hírtv már megelőlegezte a készülődő szabályozást a tegnapi "kisegyházi körképével". A vallásszabadságnak is annyi lesz? Csak hogy a Gyüli vagyonát is államosítani lehessen?
@dedalon74: Te a nettó pénzedből takarítottál meg , feltéve ,hogy tényleg adózás utáni pénzt fektettél be. Miért kell ezt összekeverni a mnyp-i megtakarításokkal , amelyek leghamarabb nyugdíjbamenetel esetén használhatók fel. Van olyan is aki nem tud félretenni , mert a NETTÓJA éppen csak elég a megélhetésre. A te érvelésed semmivel sem különb szíjgyártó selmeci orbán matolcsi lázár navracsics... érvelésénél.
@Humperdickk: Igazad van, benéztem a hsz-t.
Bocsánat!
@dedalon74: Azzal tisztában vagy , hogy azért 10%-os az állampapírjegyzés , mert Orbánt és Matolcsit és a kormányt kibaszta az IMF és az EU , ezért sokkal többe kerül a piaci ktgvetési hiány finanszírozás. Ennek most örülni kell?
@stratez: Halkan megjegyzem, tudnának mit tenni, sőt a KADESZ ezt is megígérte; csökkentetni az állami kiadásokat, mondjuk a felére, és még az is sok. Nem nem! Nemzeti Mózesünknek esze ágában sincs, hiszen akkor nem tudná kifizetni a kádereit.
Ehelyett lopják a pénzünket (nyugdíjunkat), és nem csökkentik a vállalkozások terheit, és mindezt egy olyan populista elkobzásra (98% adó az elkobzásnak minősül) hivatkozva amivel még egyet is értenék, de a sok vaksas szemét ezzel szúrják ki.
@Squid:
hu.wikipedia.org/wiki/Nyugd%C3%ADjp%C3%A9nzt%C3%A1r

Istenem. És ilyeneknek szavazati joguk van.
A nyugdíjpénztárban a TAGOK a TULAJDONOSOK, Te szerencsétlen.
Komcsi vezír mondta volt vala, hogy jelenleg hivatalosan megválasztott kormány élén áll. Tetszettek volna elmenni szavazni és nem lett volna meg a 2/3, akkor lapítottatok, most kussoljatok pár évig. Mert bármilyen kormány lesz ebben akib... országban mind szar lesz, és minden szakértő a zsindexszen rinyál anyáz.

A baj a fejünkben van drága nemzet, mi magunkban, fajtánkban. Magyarország, én így szeretlek.
@KG2000: Ez a megfigyelési cucc már volt 1998-ban, akkor sem jött be.
@Humperdickk: Jó lesz ez, csak a mértékegységet tedd vissza helyére.
0.73% az éves növekedés, ami nem 73 fillér (egy forintra vetítve) hanem 0.0073 forint avagy 0.73 fillér.
@néma bárány: Ezek után Orbán idézeteket citálni bárhová elég mulatságos. A szavai és a kijelentései nulla jelentőséggel bírnak, és erről kizárólag ő tehet.

Csak nem érted a lényeget. A Bibliára szokták mondani, hogy mindenre és mindennek az ellenkezőjére is talalható benne idézet. Orbán szavai már a Bibliához hasonlatosak.

@dedalon74: De jó látni az itt fröccsögőket, csak jó úton halad ez a kis ország!

Ja, a Nyugat felé vezető úton haladunk! Csak egyenként, bár növekvő számban.
János, aki orbánabb akar lenni az orbánnál...

Ma hallottam a bótban: az "orbánkurvanyádat".
@úriparaszt: igaz, bocs. Megszaladt a ceruza. A lényeg, hogy 100 forintra minden évben kapott a paraszt majdnem 1-et pluszba. Veszteni tehát nem vesztett, 2008-at kivéve, de az utolsó év (2009) ahhoz elég kiugróan magasan hozott, hogy ez ne legyen gond.
@bierkamp: Mi csak a felszínt látjuk.

1. 10 milliárd a testőrségre
2. Pálinka népnek ezzel nyeri az önkormányzati választásokat. Ez minusz 100 000milliárd a jövedéki adó kiesése miatt.
3. 10 milliárd stadionra, mert a Kósa nyerte a fogadást.
4. Közben elfeledkeztek a költségvetésról.
5 50 000 embert legalább lehetetlenné tettek, újakat vittek be. A köztársasági elnök csak a 98%-át rúgta ki az előző stábnak, helyettük analfabétákat alkalmaz.
Most ugye ez a felszín a tőzdei nyereségük a szártó, kósa miatt szntén 100 milliárdos kár nekünk, nekik meg nyereség.
@belekotty: majd meglátjuk, mi is jön be, a jogállamban a bizonytási eljárások hosszadalmasak, nem beszélve a bírósági eljárásokról. Itt létező dokumentumokról van szó. Az is biztos azonban, hogy az UD Rt nektek nem jött be, másképpen pedig, akkorát buktatok, mint az ólajtó.
@néma bárány: Karinthy munkái közül inkább a "Találkozás egy fiatalemberrel" illene Orbán jellembeli átalakulásához.
Érdekes volna látni, hogy húsz évvel ezelőtti Viktorként miként köp egy mélyről krákogott turhát a mai Orbán arcába...
@newtehen: "hu.wikipedia.org/wiki/Nyugd%C3%ADjp%C3%A9nzt%C3%A1r

Istenem. És ilyeneknek szavazati joguk van.
A nyugdíjpénztárban a TAGOK a TULAJDONOSOK, Te szerencsétlen. "

Szép öngól, de ha gondolod égesd magad még..

Ajánlom számodra az apró de igen fontos részletet, miszerint mi magánnyudgdíjpénztárról beszélünk.

Az erre vonatkozó wikit itt találod mielőtt mégkínosabb helyzetbe kerülsz:

hu.wikipedia.org/wiki/Mag%C3%A1nnyugd%C3%ADjp%C3%A9nzt%C3%A1r

Némi gondolkodnivaló, onnan idézve. csak most csak neked:

"A tag az összegyűlt pénzösszeget a nyugdíjkorhatár elérése után egy összegben felveheti, vagy a statisztikai átlagéletkorig hátralévő hónapok számával elosztva, havi nyugdíjként kérheti."

Tudod egészen úgy mintha teszem azt a magántulajdonom lenne...
@Squid: Igazából nem értelek most Téged. Az hagyján, hogy be linked Nekem ugyanazt az oldalt, amit én Neked, de még le is írod, miért van igazam. :-D

Aztán rájöttem, hogy dedalon74 hozzászólására reagáltam, csak azt Te bemásoltad magadhoz, azért kerültél Te megszólításra.
@Squid: vagy ha felfordul rútul, örököltetheti. Orbántól mit örökölsz?
@newtehen: Te a nyugdíjpénztár wikit linkelted be amikor a magánnyugdíjpénztárakról vitatkozunk.
"Orbán, takarodj!"

Ez "Viktor takarodj!" volt ...
Érdekes élete van ennek a Budainak, lényeg Buda leszármazottja lehet.

Nagy valószínűséggel honvédségi ösztöndija lehettet, valamiért eltanácsolhatták.

Dr. Budai Gyula

„45 évesen, két gyönyörű kislány apukájaként sokszor eszembe jut, hogy politikusként és érdekképviseleti vezetőként milyen nagy fába vágtam a fejszémet, amikor elhatároztam, hogy az emberek érdekében fogok dolgozni és tevékenykedni.”

1963. április 2-án születtem Békéscsabán, tanulmányaimat azonban Nyíregyházán fejeztem be a Vasvári Pál Gimnáziumban. 1982-ben felvételt nyertem az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára. Az egyetem elvégzését követően az első munkahelyem a Budapesti Katonai Ügyészség volt, ahol ügyészként dolgoztam, majd 1994. szeptemberétől a mai napig ügyvédként végzem a munkámat az általam vezetett ügyvédi irodában.

A politika iránti érdeklődésem régről adódik, de igazán 1998-tól kezdtem el politizálni, amely során kezdetben jogi szakértői feldatokat láttam el a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség mellett. 2002 és 2006. között a FIDESZ frakció melletti szakértőként több országgyűlési vizsgáló bizottság munkájában vettem részt. 2004-től a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének jogi képviseletét ellátva bekapcsolódtam az érdekképviseleti szerv munkájába. A 2005-ös budapesti gazdademonstráció egyik szervezőjeként részt vettem a demonstrációs bizottság munkájában, és jogi szakértőként a kormánnyal folytatott tárgyalásokban.

2006. május 28-án Kisteleken, a MAGOSZ Országos Küldöttgyűlése szövetségi igazgatónak választott meg, amely pozíciót a mai napig betöltöm, azzal az elhivatottsággal, hogy „a gazdákkal a gazdákért”.

Számomra a legfontosabb, amivel kezdtem a „magamról” szóló ismertetést, gyerekeim és az emberek boldogulásának elősegítése, bízván abba, hogy az ő életük könnyebb és gondtalanabb lesz, és valóban egy olyan demokráciában fognak élni, ahol az emberi értékek a legfontosabbak.
Korai,nagyon korai még a takarodjozást várni. A zemberek többsége nem ilyen.Egy pszichológust vagy pszichiátert hallottam erről beszélni.Ha a zemberek ilyen korán bevallanák önmaguknak, hogy hibás döntést hoztak, az létrehozná az ún. kognitív disszonanciát a gondolkodásukban. Ennek elkerülésére az utolsó percig ragaszkodnak a döntésük helyességéhez, icipici fogódzkodókat keresnek, mintegy kizárják a racionalitást a gondolkodásukból. Azonban ha valamilyen történéssel indokolhatják a pálfordulásukat rögtön meg is teszik és utánna számukra teljesen világos, hogy mindíg is igy gondolkodtak. Az írás jó, csak akinek értenie kellene belőle még csak kísérletet sem tesz rá. Amiről a szerző ír, az ő "beszűkített" tudatállapotában nem is létezik.
"Házi feladat kiszámolni: ha egy 1 forint egy év alatt 0,73 forinttal nő, és minden évben az előző évi növekmény lesz a kamatszámítás alapja (kamatos kamat!!! aszta!!!), mennyi lesz a növekmény 12 év után?"

Látom már más is megírta, de matek fail...
Ahhoz hogy Orbán/FIDESZ takarodjon kellene valaki aki jobban csinálná. Ugyan kicsoda? A töketlen szdsz pótlék, az LMP? A maga se tudja kicsoda Jobbik? A teljesen hitelét vesztett maszop? Ki? Előbb kellene egy hiteles ellenzék aztán majd lehet kiabálni.
@Chicano: Nyugi lesz aki elo fog allni azzal amit a nep kivan tole.
@stratez: Ezerszer, millioszor el lett mondva: burokracia leepitese, felesleges, pazarlo es piactorzito allami kiadasok megnyirbalasa, korrupcio csokkentese... tulajdonkeppen a Kadar-rendszer felszamolasa.
Azok az alproblemak amikkel most foglalkoztat minket a politika nem erdekesek, 20, 30, 50 ev mulva a gyerekeink, unokaink fogjak rajtunk szamonkerni azokat a lehetosegeket amiket most nem hasznaltunk ki, azokat a lepeseket amiket most nem tettunk meg.
Mi lesz akkorra a demografiankkal, a munkanelkuliseggel, az oktatassal, a kornyezetvedelemmel, lesz-e versenykepes gazdasagunk vagy azt hiszitek talan hogy a mindent elherdalo es a rovidtavu politikai erdekeknek alarendelt allam (gyakorlatilag ez is a Kadar-remdszer hagyateka) minden penzt felel 2-3 generaciora elore???
@Devil: Hm kicsit elfogalmaztam magam: tehat a kiut a gazdasag erositese, az allam cserepenek csokkentese es a penzforrasok atcsoportositasa olyan celokra amik a jovot, a gazdasag es a tudomany fellodeset szolgaljak. Ahelyett hogy a napi pazarlo kiadasokat fedezzuk hitelbol.
Igenm le az alanyi jogon jaro mindenfele tamogatasokkal, ne legyen 1 kulcsos ado, a korrupciot ne noveljek (haveroknak hozott torvenyek) hanem csokkentsek... igy 10-20 ev mulva Kina megvesz minket kilora mint Gorogorszagot.
@belekotty: Tipikus rendparti baromsag ez is. Most is siman rongalas es ennek megfeleloen buntetheto is. A nagy szigort meg en nagyon alszentnek tartom egy olyan parttol akinek az egyetlen torveny a sajat politikai erdeke.
@Devil: Az ország 2/3-al szavazta meg a fideszt, azóta csak népszerűbbek lettek. Amíg nem jön valaki aki hitelesen kommunikálja hogy jobban tudná csinálni addig ez így is marad. Márpedig biztosan lehetne jobban is csinálni, sajnos sokat töketlenkednek. Viszont nyomokban sem látok senkit az ellenzékben, se pártot se személyt akiről el tudnám hinni hogy akár csak annyira is tudnának mint a FIDESZ.
@belekotty: Ne éld bele megad, a fideszes graffitisek maradnak.
@Chicano: Na várjál amikor megkapják a fizetési borítékot februárban! Eléggé pontos adatokat tudok. 300 ezer embernek lesz több pénze, kb 500 ezernek ugyanannyi, a többi szívni fog.
A Fidesz eddig támogató jobboldali értelmiség már keményen háborog. Az EU-ban már szó van arról hogy minden fontos döntést a magyar elnökség utánra, júniuson túlra időzítsenek.
Tudjátok hogy már az egyetemi docenseket is már a minisztérium fogja kinevezni? Az egész felsőoktatást maguk ellen fordítják.
OVI ámokfutása nem fog olyan sokáig tartani, ez már most látható.
@reccs: Ja ha azt írom sprével hogy "Éljen Viktor!" akkor azt szabad? :-)) Lehet benne valami.
@dedalon74: "2009-es infla:4,2%
2009-es állampapír: 7,2-7,5%

3%>0,73%

Azóta vannak 10% körüli állapapír jegyzések is."

Ez olyan, mint az egyszeri őrmester: "ma a világ egyhatodán van kommunizmus, de eljön az idő, amikor a világ 1/12, sőt 1/24-ed részén lesz".

Az állampapír lényegében az állam kölcsönfelvételének eszköze.
Minél kevésbé vagy hitelképes, annál nagyobb kamatot kérnek tőled.
Az állam mostanában kénytelen magasabb kamatot fizetni az állampapír-eladás útján kölcsönvett pénzre.
Ergo: az állam hitelképessége az általad idézett adatsor tükrében egyértelműen csökken.
@csi szi: Mondták, persze hogy mondták. De remélték, hogy nem így lesz.
Hátha nem tudnak vele mit kezdeni.
De szép is ez a sokféle vélemény... Mindenesetre ahogy erodálta önbecsülésünket ország-világ előtt az Böszme-őszödi, továbbá gazdaságilag-pénzügyileg a hozzátartozók hold-udvara lenyúlta a félnél is több országot, igenis, tegye Azor-bán amiért megkapta a népfelségtől a "kétharmadot". Ha Alkotmánymódosítás vagy más is az ára, TEGYE! (A biztosíték még ép, marad is egy darabig.) Nyolc év negatív hozamainak eltakarításához idő is kell.
Éljenek az azonosítók nélküli, szemkilövő demokratikus rendőrök!!
@hal1fan: De nem teszi... nem csokken az adossag henam no, nem csokken az allami pazarlas hanem no, nem csokken a korrupcio hanem no... dragabbak a hiteleink, visszafogja a gazdasagot, megeroszakolja a jogallamisagot - a valsag csak urugy, a lenyulas is csak az, valojaban a kiadascsokkentestol fazik, es senkinek semmi fogalma sincs arrol mit is tervez, mert amit mond arrol masnap mar mast mond, szavahihetetlen.
Inkabb ne csinalja amit csinal.
@Chicano: Igen, a fidesz masok lejaratasaban a legjobb. Gyurcsany eselyt sem kapott arra hogy az elkuras utan barmit jovategyen, a fidesz kepes volt az eu reformot is megtorpedozni napi politikai erdekbol - hogyan lenne kepes egy ilyen part barmilyen fajdalmas atalakitast megtenni? Sehogy.
@Devil: Itt az a kérdés más tudna e bármilyen átalakítást "megtenni". A véleményem az hogy nem. Ferit meg ne keverjük ide mert ha valaki megmutatta hogy kell valamit elkúrni az ő volt. Ő mást se kapott csak esélyt, de nem tudott vele élni.
@belekotty: Várok, várok, várok. Immár 8 éven keresztül olvasom ezeken a blogokon hogy Orbánnak vége, diliházban van, most már teljesen lejáratta magát, politikai csődtömeg, etc. Aztán valahogy csak ő most a miniszterelnök. Meg lesz is legalább 2014-ig, ezt garantálom neked. Meg kellene már értenetek amit harmadszor írok le: amíg nincs jobb addig nincs kire leválltani. Ferinek volt alternatívája, ment is a kukába. Neki meg nincs. Ezt onnan lehet tudni hogy ha lenne már ott lihegne a nyakába. Mint jobboldali szavazó örülnék ha a Jobbik alternatívát jelentene. De nem jelent. Az ellenzék még nagyobb csődtömeg mint a kormány.
"A szabadság a szükségszerűség belátása" - mondta Hegel, de lehet, hogy csak felületesen gondolkodott...
hűűűűűűűűűűű
ez tetszik, de biztos,csak kitaláció?
szokásos szánalmas poszt.
@thinker_: Csak szánalmasakat ír, ezért érdekes, hogy mégis minden címlap idején megjelensz, hogy ezt közöld. Mi van, mégsem gondolkodsz?
@thinker_: Szokásos szánalmas troll.
@Chicano: Milyen esélyt? Koalíció kényszere volt a leggennyesebbé vált liberális társasággal, Kókával az élen, amit elkezdett az lenépszavazták a demokráciára hivatkozva, az akkor még szentnek tartott AB jóváhagyásával. Érdekes akkor még az AB költségvetési kérdésekbe beleszólhatott.
@Chicano: óó, sztem sokkal tovább is hatalmon akar lenni, hoznak egy törvényt (mert ennyi és kész) és már 8 éves a parlamenti ciklus, vagy 10.
@belekotty: Nem kellett volna hagyni hogy a fidesz 2/3-ra nyerjen és akkor most is beleszólhatna. A fidesz meg azért nyert ekkorát mert Ferenc nem volt hajlandó lemondani 2006 szeptemberében. Pedig úgy jobb lett volna mindenkinek. Még az mszp-nek is. Vagy főképpen nekik. Ez bődületes ostobaság volt.
@Chicano: a "mi lett volna, ha" kérdés értelmetlen a történelemre nézve.
@kiraaaaa: Lehet. Akkor csak szimplán maradjunk abban hogy azért nyert 2/3-ot a fidesz mert ekkora lúzer az mszp.
A narancsból úgy néz ki vérnarancs lett. Lehet megenni. Csak mert ahogy kinéz, minimum 20 évig ez lesz a menü :((
@kisa: A Hobo idézet nagyon illik ide. :)
@Chicano: Keressünk már egy jó miniszterelnöknek való embert :) Úgy szeretnék már valakire szavazni és nem valaki ellen, hogy a másik talán kisebb rossz az országnak ....
@PiBá: még...

@kommenter: csak eléri az ingerküszöböt ez asok szarság, mindkét oldalon.
@hal1fan: Takarítson, de ne az alkotmányt és az alkotmánybíróságot és a saját pénzemet, ami nyugdíjszámlán van.
@PiBá: Ahhoz előbb a Dunába kell lőni mindazokat akik eddig a Parlamentben megfordultak. Én szívesen összefűzöm a hevedert, sőt minden golyót meg is fúrok és teszek bele higanyt.
@dwr:
respect

Az írás, mint glossza, nagyon tetszik!
Fabius, még ilyet!
@PiBá: Az nem a tied, te kis naív.
Sose volt. Elképesztő, hogy ilyen béna dumát, úgy esztek páran, mint kacsa a nokedlit.
Ez egy kötelezően fizetendő járulék, amivel sokáig az állam gazdálkodott.
A szocik alapítottak egy csomó magáncéget és köteleztek mindenkit, hogy oda fizessen.
EZ AZ ELVÉTEL. Privatizálták.
Innentől nincs garancia.
A háború után milliók veszítették el a pénzüket ilyen csődba ment pénztárban.
Pont emiatt találták ki az elosztó-kirovó rendszert.
Biztonságosabb.
Lassan írtam, hogy mindenki értse.
@Chicano:
mondjuk két bukott választás után miniszterelnöknek lenni nem nagyon ... hmmm ... elegáns
alapítsunk egy pártot, az lenne a neve, hogy OTP
azaz Orbán Takarodj Párt

nem tudom, Csányi vállalná-e az elnökséget
@Kalmár:
az elosztó-kirovóról meg mostanra kiderült, hogy rossz megoldás, drága, ráadásul SEMMILYEN garancia nincs beleépítve. Sőt: a befizetés pillanatában felélődik.

De nem is ez a baj, hanem az, hogy szar működésre kötelezték a mnyp-ket, mire tágították a mozgásterüket, addigra meg ellehetetlenítik.

Egyelőre annyi látszik, hogy Mo-n az állam nem jó gazda.
Boldog lennék, ha cáfolni tudnád.
@Kalmár: Tök igazad van :)
A szocik visszautaztatták valamelyik haverjukat a 170 évvel ezelőtti Hollandiába, hogy alapítsa meg az ING-t, mert majd milyen jó lesz, csinálunk majd bevételt neki :)
Jól mondom? :)

Melyik háború után találták ki a kirovó-felosztó rendszert?
Akkor jó volt, mert mondjuk 6 millió dolgozó tartott el 1 millió nyugdíjast. De ameddigre mi megyünk nyugdíjba a 4-5 millió nyugdíjast 2-3 millió dolgozó fogja eltartani. Amit akkor fogunk kapni nyugdíj címén az éhenhaláshoz sok lesz ...
A kirovó-felosztó rendszer ilyen feltételek mellett nem életképes. Puszta matek, nem politika!
Olyan aranyos, hogy remegő szájszéllel, kitörő örömmel lelkesednek egy-egy novemberi szélbe kiáltott "Viktor, takarodj"-ért azok, akik ugyanezeket a tüntetőket még hugyosforradalmárként említették nemrég, és azon búsongtak, hogy miért is nem verték őket szét rendesen a rohamrendőrök.
@órarugógerincű felpattanó: A békés tüntetőkre gondolsz, akik kukákat, rendőrautót, TV székházat gyújtottak fel? :)
Szenzációs!!!
Bár a valóságban sajnos még nem tart itt a történet szereplője, de ami késik, nem múlik.
@Archenemy: ha vetted volna a fáradságot, látnád buta fejeddel, hogy helyesbítettem. (Úgy akartam egyébként érteni, hogy 10 forintra 73 fillér, csak nem sikerült.) De mindegy, ne fáraszd magad, hülyén belepofázni olcsóbb úgyis.
@Humperdickk: és megint elgépeltem: 100 forintra 73 fillér. Nem megy ez nekem, belátom.
akármerre mék' MINDENKI nyavajog...
kérdem tőlük, kire is szavaztak?

ŐK, NEM! erre!

akkor KI szavazott ERRE?

kurvajókérdés.

???

én legalább tudtam, hogy mire számíthatok. így is cselekedtem.
ti meg szopjatok, nyugodtan bőszájjal, mint Dundika.
a faszomat sem érdekli, hogy a sok agymosott tengeri szivacs -lsd aki 3 hónapra sememléxik- hogyan éli meg a MESTER-
szopivankenobi ökörségeit....
@órarugógerincű felpattanó: Nem kitörő öröm, hanem káröröm.Orbán mondta , hogy egy a tábor egy a zászló,most pedig nem tudja őket egy táborban tartani ,akármennyi törvénysértő intézkedést is hoz a szélsőjobb "kedvéért"
@Frank99: Ba.-meg Te kire szavaztál ,nekem a kitörésedből ez nem derül ki.
@Kalmár: Te sötétebb vagy ,mint az éjszaka , amit leírtál annak semmi köze a valósághoz , gondolom neked az a picsa selmeci magyarázta el a mnyp lényegét , vagy szíjgyártó? Az egyik hazugabb, mint a másik.
@BŐS: Mivel csányi és a delejes ember a fociban együtt buziznak , ne is próbáld meg Csányit felkérni.A párt jó és mivel még sohasem voltam párttag ide jelentkeznék.
@Chicano: Orbán , vagyis a delejes ember gondoskodott arról, hogy a magyarok csődtömegnek lássák az előző 8 év kormányait. Akkor viszont miért akarja a külföld előtt levetetni a kalapot a Bajnai kormány előtt?
@Kalmár: A szocik alapítottak egy csomó magáncéget ...
De jól megy a szociknak, asztakurva!
www.axa-winterthur.ch/De/ueber-uns/portraet/axa-winterthur/Seiten/geschichte.aspx
1875
Gründung der Winterthur Versicherungen als «Schweizerische Unfallversicherungs-Aktiengesellschaft» in Winterthur. Bereits im ersten Geschäftsjahr werden auch im Ausland Policen verkauft und dazu ein Vertriebsnetz aufgebaut.

www.erstenyugdijpenztar.hu/hu/cegtortenet.html
nemzetközi Erste Bank Csoport tagja, amelynek anyaintézete a száznyolcvan éves hagyományokkal rendelkező osztrák Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG.

www.mkb.hu/mkb_csoport/mkb_nyugdijpenztar/index
Az MKB Bank Zrt. a hazai bankrendszer egyik legbiztonságosabb tagja. A bank többségi tulajdonosa a Bayerische Landesbank, az egyik legelismertebb német bank.

És persze a cocik legjobb magánnyugdíjpénztára, amit kizárólag direkt ők alapítottak a szegény zemberek nyúzására:
index.hu/gazdasag/magyar/snyp070102/
@Táskás Tóni:
nem a viktátorra.
aki meg erre szopjon lovat, nyugodtan.
@néma bárány: "mindegy mit mond Orbán Viktor, szavahihetőségben megverekszenek egymással az utolsó helyért Gyurcsány Ferenccel."

Politikus és szavahihetőség? te még hiszel a mesékben? :)
Ezek rosszabbak már mint a szocik!

Marhaságot kezdeményezek, szart keverek, majd ráfogom másra és visszakozok. Országosan is amihez a Fidesz hozzányúl, problémás, jogtipró, ellenkezik a polgárok akaratával, simlis a sajátjaival.
Máris elég a forradalmi handabandából, kezdődnek a sztrájkok, tüntetések az új választásokig!
Hová lopják a közalkalmazottak -költségvetésben szereplő- karácsonyi jutalmukat PÉcsett?
Köszönjük fidesz szép karácsonyt!

Az iszapkárosultak pénzét egy számlán fialtatják a végsőkig, ami aztán szépen kamatozik!
Ugyan ezért jegelik az uniós pénzeket, a kamatok megy a párt vagy a saját zsebbe!
Az a baj Kormány Viktorral, mint az egyszeri királlyal. Már nem is akarja tudni, mi van körülötte.

Éhezik a nép? Támad a burkus? Hopp, előpattan egy "szakértő" és közli, hogy nincs semmi gond!
- Jól van fiam, lovaggá ütlek, te leszel a jobb kezem! RÁD fogok hivatkozni, ha szólok a néphez!
Viszik az egerek a kamrából az élést? Előpattan egy kamarás: nagyuram, hát vegyük el onnan, ahol nincs egér!
- Jól van fiam, téged is lovaggá ütlek, te leszel a bal kezem! RÁD fogok hivatkozni, ha szólok a néphez!

No de, basszus, most időzavar van!

Az alattvalók túl hamar kezdik leszarni a beszédeket. A pórnép nézi a számláit, számolja a garasokat a bugyellárisban.
Átbaszták. Rájön. Azzal, ahogy hatalomra jutottak, túlságosan is jól kioktattak mindenkit, hogy mitől lehet szar egy kormány.

Lassan majd jönnek a nyakazások, a nagyvezír és a kamarás elcsapatása, -és aztán majd az újabb szakértők. Még ezt is lehet folytatni egy darabig.

Az a gond, hogy az ország szempontjából ritkán van jó vége a mesének...
egyet azért fektessünk le:
kis baszomországunk úgy gondolja, hogy lesz még máshogysem.

TEHÁT mint majdnem pü. szagember azt mondom, HOGY MINDENKI MAJD MAGA DÖNTSE EL, HOGY PL. MI LEGYEN A SAJÁT PÉNZÉVEL PL. átlépjen -e vagy sem?
SOHA senki ne vegye vállára előbbutóbbbukottviktor hülyeségét!

ha meg igen, lelke rajta.
@KG2000: Ez már volt 1998-ban is. Ennyire nincs új ötletük?
@Valahol Máshol:
Kötelezővé tenném minden politikusunknak. Megnézni.
@Tűzfal: Eh, szerintem ebből tanultak. A gondolatiságot. Az őszinteséget meg orbántól.
@Tűzfal: @kisa: Nézzetek bele a Balla Karcsiba is, jó fej költőnek+novellistának tartom, azt viszont nem tudtam, hogy polblogot is ír. Érdemes elkalandozni az oldalain...

bdk.blog.hu/2010/11/16/gyurcsany_orban_megasztar_donto#more2452125
@Humperdickk: Láttam, csak röhögök rajta, hogy eddig verted a nyálad az okosmatekkal, aztán meg ekkora faszságokat bírsz leírni :)
poszt: *****

... á m e n
PiBá, Devil, ill. Chicano!

Objektíve ritkán van lehetőségem bejelentkezni.
De talán célba jutnak válaszaim. Tehát:

Chicano!
Végre egy lényeglátó! (tiszteletteljes üdvözletem!)

Amúgy melankónikus hangulatomban idézek igazán figyelemre méltó gondolatokat, amelyekkel MOST azonosulni tudok:

Magasból látom a házakat, Látom, az élet hogy halad, Nem kell félni, Nem bánt senki,
Tovább már nem szakad.

Magasból érkezik a csoki, Bomba, kenyér, vagy
VALAKI, (Azor-bán is lehet)
Nem kell félni, nem bánt senki,
Az ÉGBŐL jön valami.......

Mi csak őrizzük meg egészségünket, önálló gondolkozásunkat (fiatalságunkat,vénségünket), kezünk-lábunk talán
szokásosan fegyelmezett.... (egyenlőre)