Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.11.13. 08:00 Fabius

A magyar hejje sírás szabályai

Címkék: alkotmány égés nyelvtan schmitt pál

Van felemelőbb pillanat annál, ha az állam feje, az alkotmányosság őre egyszerre gyakorolja két, alapvető alkotmányos jogát? Ugye, hogy nincs. Könnyünk fakad a pillanat nagyszerűsége folytán, igazi könnyünk. Bár a szemnedv kiváltója nem a meghatottság, hanem a hasfalszaggató röhögés, mégis van benne valami megfoghatatlan fennköltség: együtt kacag a nemzet ezekben a nehéz időkben.

„A Magyar Köztársaság feltétel nélkül biztosítja minden polgárának azt a jogot, hogy mindig, minden körülmények között szabadon használhassa nyelvét.”

Ezen kívül a Magyar Köztársaság minden állampolgárának biztosítja a szabad hülyeség jogát is.

Az első passzust Schmitt Pál még fiatalkorából ismerheti, amikor rendszerüldözött szállodaigazgatóként napi csapásszámnöveléssel igyekezett elején venni az akut nyelvmozgatóizom-láznak. Ahogy a mondás tartja, a rutin meg az évek, no meg a kitartás meghozták az eredményt: ma ö maga igyekszik besegíteni az alkotmány szövegezésébe, és tanácsot adni a nyelvművelésből a halandóknak.

Az iromány ami kezei közül kikerült első olvasatra az isztambuli bazár árusainak "nem beszéni kicsi madzsar" nyelvtörőit idézi. Amíg a kormány oktatáspolitikusai egymást ekézve jaszkariznak a sajtóban, addig szegény Pál és a KEH nélkülözni kénytelen A magyar helyesírás szabályai című könyvet. Nem is értem: nincs egy könyvtár a Sándor palotában az ilyen alapműveknek? Vagy legalább egy állástalan ráérő magyartanár, aki néha-néha ránézne Pali és környezete irományaira?

Miközben az index , a hírszerző , a blikk rommá fikázza az irományt teljes joggal, ViccPali és a Köztársasági Elnöki Hivatal nekifutásból túldobja a túldobhatatlant is. Ha a nyájas olvasó most keresi az irományt eredeti helyén akkor ez a kép fogadja:Igen, szerintem egy egyszerű hibaüzenet mellé igazán mellékelhettek volna egy portrét is az elnök úrról. Szerintem, ha már nem a logikusnak tűnő csöndes kicserélést választották a kurvára égő eltüntetés helyett, akkor legyen kint a képes fele a nyelvújítónak. Ám szerencsénk a szerencsétlenségben, hogy ami az internetre egyszer kikerül, az ott is marad mindörökre. Így az eredeti iromány is elérhető a hírszerző oldalán.

Ezzel a teljesítménnyel SkiccPali eléri, hogy ő legyen az első jogosan díjazott Schmitt érmes. Én megszavazok neki egy Schmitt Pál Köztársasági Elnök Érdemérme Poroltóval És Nyelvtankönyvvel érmet. Csatlakozni kommentben lehet, a tervezett szimpátiatüntetés a szimpátia távolléte miatt elmarad.

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr102445636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem ellenőrizted a forrást: megnyitáskor a bal alsó sarokban az jelenik meg, hogy "Leállítva"

Csodálatos mű egy csodálatos elmétől. A kereszténységről szóló rész hallatlan eleganciával ötvözi egy alapszintű töri-érettségi színvonalát - beleértve a nebuló által elkövetett helyesírási és mondattani hibákat - egy Wikipédia szócikkel.
A többi rész pedig zseniális nyelvújítási leleménnyel kombinált választási program (semmit nem mond, de azt jó hosszan) és több, az interneten pp-ben terjedő, mélabús romantikus zenével aláfestett "bölcsességek"-hez hasonlító közhelygyűjtemény.
A kedvencem: „Anyanyelvünk érzelemrokonító forrasztékot létesít magyar és magyar között, éljenek bármely pontján a világnak.”
"Szerintem, ha már nem a logikusnak tűnő csöndes kicserélést választották a kurvára égő eltüntetés helyett,..."
Most lektorálják, csak az hosszú idő, annyi benne a hiba. A bizottság honlapján is az van, hogy "pontosításra vár" Azt még se írhatják, hogy javításra vár...
Vissza fogják rakni, kijavítva.
Ez nagyon-nagyon...megható: "Csodálatos mű egy csodálatos elmétől." Fabius! Állatok vagytok! Semmit nem tudtok értékelni! Semmi tisztelet és komolyság! Bár ahhoz valami olyan tekintély és tevékenység kéne ami okot ad a tiszteletre és komolyságra. Nyalipali eddigi összes megnyilatkozása közröhejt, vagy visszatetszést váltott kis és értékelhetetlen tevékenysége, tettei teljes összhangban vannak meg választásával, eddig életével. Nem lehetne, hogy maradjon a kis süti karikáinál?
Én nem tudok ezen az ügyön és Smittyn nem röhögni. Ennyire beégetni magát csak egy vérbeli balfasznak sikerül, hosszú és keserves munka árán. És ezek fognak alkotmányozni, te szent szar...
@néma bárány: Alkotmányozó Pál apostolnak ehhez nem kell/ett hosszú és keserves munka. Tehát nem is vérbeli balfasz...
@Boli:

Tévedés, kérem, tévedés! A bolondok tisztelete ősi dakota szokás, én pedig ehhez tartom magam :-)
@kisa:

Pont ez a hiba. Én vagy azonnal kijavítva kicseréltem volna leszedegetés helyett, vagy összetépve nem adtam volna okot további röhögésre. Ez most olyan, mint aki kerozinnal locsolja a röhögésparazsat. :-)
@Fabius: Nos, szerintem egyszerűen nem volt más lehetőségük. Alkotmányozó Pál apostol elküldte levelét a bizottságnak, ahol senki nem olvasta el, viszont fellökték a netre. (Nem tudok rá ésszerű magyarázatot, hogy miért). Aztán amikor a netes sajtó rácuppant, és elkezdte kivesézni, akkor már muszáj volt levenniük, remélve, hogy így akad pár tízezer ember, akihez nem jut el a hír. Azt viszont nem értem, hogy miért nem állítottak rá egy stábot, amelyik tíz perc alatt kijavítja, lektorálja, legépeli és kész. A fedőlap rendben van, tehát aláíratai nem kell.
És akkor csak fél órára kell levenni, kiírni, hogy szerverhiba, és lehet, senkinek fel se tűnt volna.
Egyébként én egyedül megcsináltam volna éjszaka, jó pízé'.
Gondolom, jól megbaccák a hivatalvezetőt, aki engedélyezte, hogy kitegyék. Eh, mit nem gondolok, azt fogják kibacni, aki beszkennelte.
@kisa:

Más lehetőség mindig van :-) Nálam pl ha jön valaki, hogy a sej-pít elipszilon bazmeg!!!! akkor nem leveszem a posztot, hanem kijavítom gyorsan és dobok egy javítva, kösszépet megsértődés helyett :-)

Tegnap este Pali és irománya már a híradókban is benne volt. Mire számítottak melyik pár tízezer ember nem hallott róla? :-)
@Fabius: Naridroid (2bites) már csak az eszmei sík alapján sem akar. Egyrészt mert sík...., másrészt mert úgysem érti - "mija gond evvvveell, wazze?" Szóval szánalmasnyalipali és bohóctársai végül is egy szinten vannak, ott meg kánagy az összetartozás fíling!
Nem ők vették le, ez már a szervernek volt sok.
Jó, hát ez most nem jött össze a bohócbácsinak, neki sem sikerülhet minden elsőre.

Vagy Google Fordító bácsitól tanult magyarul.

De mindjárt jön Várúr, és elmagyarázza, hogy a Nemzet Felemelkedése szempontjából elengedhetetlen, hogy innentől kezdve diszgráfiás majmok írják az alkotmányt.

Csinibaba megvan?

"Nem értünk semmihez.
Hülyék vagyunk mindenhez."

Akkor írjunk alkotmányt bazmeg!

Bocs, hogy ennyi baromságot irkálok be, de nem bírom, készen vagyok, jaj az oldalam!
Hát, én bizony - életemben először - megkövetem a Bűvölőt, sőt, hamut szórok a fejemre...Az elmúlt félév hüledezései és hitetlenkedései után meg kell süvegeljem a varázslót, aki bámulatos személyzeti politikájával legalább a röhögnivalót biztosítja folyamatosan a forradalmi tömegeknek..

Már féltem az őszirózsás forradalma katarzisa után, mi a jóistenen lehet majd itt még egyáltalán röhögni, túl a Hoffmann Rózsi vagy a megtért Pálffy nyártájékon lezajlott előadásain, de nem, kiviláglott ismételten a zseni...

Ki a fene gondolta volna, hogy a délceg bajnok pajzsra emelésével nem egy-két hétig, de minden napra el leszünk látva ínycsiklandó falatkákkal..(Elismerem, a konkrétan szájba helyezhető betevő azért jobb lenne)...

Minél több Pali-féle gyöngyszemet a publikumnak, akár a teljes hivatalát is töltsék fel humoristákkal, Fábryt, Sassjóskát, Fásyt a stábba, hirdessenek versenyt ifjú tehetségeknek, hadd nőjön száz virág, többe az sem kerülne, mint a mostani, oszt' legalább hozzáértő csapat írkálná a Felkent megnyilvánulásait, mi meg a napi röhögnivalót megkaphatnánk alkotmányosan.

Ha meg a nevetés hízlal, le se fogyunk, az élelmiszerfogyasztás visszaesése miatt pedig mindjárt kivethetik a röhögési adót is, visszamenőleg 98-ig, amikor Torgyán Józsival volt oly kedves mulattatni bennünket a Vezér.
@gyilkos fűegér: Nekem inkább Üvegtigris 2, Pali mesét mond: mégeccer! -Nincs az az Isten! - Hozok egy sört! - Akkor van...
@sületlenke: Jáááj, a Sasjóska az komenyista te! :-D Legyen inkább a ...őőő...izé... há segíjj má, kinek is van humora a jobboldalon? :-)
@néma bárány: na és, én úgy tudtam, a fő baj Sassal, hogy nincs bumázskája felső fokon, vagy mi, sebaj, vagyunk egynéhányan, akinek van, a cél érdekében átadhatunk egyet-kettőt, az ordenárét meg biztosíthatja ő maga.

De tőlem a Torgyánt is rehabilitálhatják, tartozik is neki a Vitya, amiért olyan sikeresen kiénekelte ifjú rókaként anno a sajtocskát az öreg szájából.
Rá lehet szorulva a lóvécskára, tévékben haknizik, réges-régi önmagára a félórás körmondatok meg az enyhén más árnyalatú hajfesték emlékezteti még, de jó pénzecskéért beszállna szerintem a KE humorstábba, oszt' meghallgathatjuk újra, hogy is volt, amikor 98-ban a két forduló között a Független Kisgazdapárt visszaléptette jelöltjeit a Fidesz javára kilencven-franctudja-hány körzetben, és a chilei cseresznyeügylet sem úgy volt, aljas balliberális médiamanipuláció-kéremszépen...Na, tudnánk röhögni még rajta, és oldalkompatibilis is...
@néma bárány: Hááát, azért a sasjózsi humora...
A jobboldalnak genetikailag nincs humora, szerintem. Vicces dolgokat tudnak csinálni meg mondani, de az a vérgáz, hogy ők azt komolyan gondolják.
Amúgy tán a fábry, évszázadokkal ezelőtt...
@sületlenke: @kisa:

Szerintem bárány arra gondolt, hogy sasjózsit az adócsalás miatt divat ma egy kalap alá venni a Hagyóistákkal.

Fábry nem volt rossz arc a múltban, amíg nem ment agyára a politika. Torgyán féle gegmen van a jobboldalon elég, a baj annyi, hogy rajtuk röhögünk és nem velük. Igazi humoristát, aki képes one man showt-t nyomni, nem tudok mondani.
@Fabius: persze, nagyjából egyetértek veled, ha klasszikusan nézem, akivel együtt lehetett röhögni, ahogy aposztrofálod, az szerintem utoljára a Kádárék alatt engedélyezett-eltűrt-megtűrt, "inkább ő, mint más"-kategória Hofi volt.

Ami utána jött humor címén, az az ilyen Sas, meg Fábry-féle elváromelőreatapsot- bunkó trágárságaimhoz, vagy a Verebes előadta "intellektuális" polihisztoros hörgés.

Úgyhogy akivel együtt röhöghetnénk, olyan szerintem régen nincs, maradnak hát azok, a k i k e n lehet, ahogy fogalmaztál, önmagukban, a személyüknél fogva. Abban meg az öreg ügyvéd személy szerint mai napig verhetetlen, ugyanis láthatólag úgy is gondolja, hogy ő valaki.

És ennyivel kell beérni, a kínban való röhögéshez maradnak a nem hivatásos mulattatók, a seggfejpalik a sátán birodalmával meg a torgyánjózsik a világhírű operettprimadonna nejről, az őt Mátészalkán mai napig kedélyesen hátbalapogató "földijeimről" szóló anekdotázgatással.
Itt még a röhögéshez való hozzáférés is kontraszelektált meg viszonylagos.

(Te viszont folyamatosan kiérdemled BM - buzgó mócsingi - dícséretemet, nem véletlenül járok "rád" én sem, hogy legalább valami vidítót találjak ebben a szép-szép magyar valóságban, bocs.)
@sületlenke:

Hofit zsenialitásban képtelenség utolérni :-)

A többiekkel az a baj, hogy én pl emlékszem még arra a Fábryra is, aki nem "hipersztár" volt, hanem egy dramaturg. Nyomult a dizájncenterrel, Wahorn Andrással még rádióban is, és jó volt! Ehhez képest ma...ugyan már.

Ma két embert tudok mondani akikkel röhögni tudok: Hadházi Laci és Kovács András Péter. Szerencsére egyik sem politizál.

Torgyán egy sajátos színfoltja volt a közéletnek. Az ő korában néha tényleg megérte parlamenti közvetítést nézni, pusztán a felszólalásaiért. Aztán meg Szabadi Bála úr a "nem'én'vóttam tekintetes bíróság showja vitte a pálmát.

De Répa Robi dühtől vértolulásos feje, megfeszülő orrlyukai is adtak röhögésre elég okot I. Ovi idején. :-) Most Szanyi kapitány lazáskodó és trendiskedő lazázása mulattat :-)

Én meg olyan vagyok, amilyen. A cinizmusomat nem adom :-))
@Fabius: Saját magam is teljesen egyetértek előző hozzászólásoddal. Hofi az... félisten! A kedvencem Hadházi és hát András is. Ő már állandó vendégünk egy rendezvényünkön, évről évre. Felesége az egyik sárkányhajócsapatunk (Házisárkányok) tagja és immár "rendszeres" részvevője. Nagyon "szeressük": voluta.hu/sark20102/index.html
Sajnos mindent elmondtál és leírtál, úgyhogy csak ismételni tudnálak! AVE! :)
@Boli:

Kíváncsivá tettél a sárkányhajózásnak. Valaha (értsd: 1900 előtt) én is markolásztam egy ideig kenu evezőt. Viszont ez a képgaléria hangulata felkeltette az érdeklődésem: mit lehet tudni a sárkányhajózásról azon kívül, amit a neten találni? Olyanok érdekelnek, abszolút kezdő társaságok indulhatnak-e, mennyibe kerülhet egy hajó, nevezési díj, versenytáv, stb. Az idei helyszínek egy részét ismerem és kedvelem, szórakozásnak kiváló lehet :-)
@Fabius:

Na, az első mondattal sikerült viccpali-i magasságokba emelkedni :-D
@Fabius: dusinak@freemail.hu Aztán megbeszéljük... :)
@Fabius: jó az első mondat:)

Szegén Pali bácsi, ha használta volna helyesírási javítót, akkor is bajban lenne, mert egy rosszul írt szavára min.3 féle verziót ad a net. Sajnos ezek a komoly fogalmak, amiket használt, előfeltételeznek bizonyos alapműveltséget.
Schmitt Pál Zeuszt említené az Alkotmányban

Több helyről törölték a köztársasági elnök, valódi gondolatainak vélt, és a nevében fogalmazott, a parlament alkotmány-előkészítő bizottságának elküldött javaslatcsomagját, amely szerint jövő tavasszal a bibliai SátánIstent és az ízlésterror diktátor kereszténységet be kellene venni az alkotmányba. Az ok egyszerű és érthető. Banális adminisztratív eljárási hiba és félreértés történt.

vilagnezet.blog.hu/2010/11/14/schmitt_pal_zeuszt_emlitene_az_alkotmanyban
DR. SCHMITT PÁL, a Magyar Köztársaság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Alelnök Urak! Miniszterelnök-helyettes Úr! Elnökök! Hölgyeim és Uraim, Barátaim az erdőkben! Fantasztikus érzés volt …ide belépni; erre nem számítottam. Katonáktól jövök, a tábornok úr bemutatta nekem az ő zenekaraikat fönt a Várban, még játszottak is, és gyönyörködtem, milyen szép egyenruhájuk van, és milyen büszkék arra, hogy hozzá tudnak járulni az “egészhez”, a kultúrához, szórakoztatáshoz, a ranghoz, a hadsereg elismertségéhez. S most ide belépve láttam, hogy ugyancsak szép egyenruhák vannak itt Magyarországon, ami talán nem is előírás, hanem önként vállalt szép viselet, amely bizonyára olyan közel van az önök szívéhez, mint ahogy azt a katonák viselik kötelességszerűen. Fantasztikus látvány, azt kell mondjam, ezért mertem azt mondani, még ha bibliai idézetnek is tűnt, hogy “barátaim az erdőben”.

www.parlament.hu/biz/mb/2010/1008_nyilt_nap.htm#_Toc277074855

A Semjén beszédet is érdemes elolvasni. Olyan érzése van az embernek ilyenkor, mintha a Tanút, vagy valami más hasonló filmet nézne.
@bryan: köszi, hogy felraktad, el is mentem valahova, mielőtt eltüntetik ezt is, mint az alkotmányhoz gondosan kimunkált javaslatát. Azt sajnos nem mentettem el sehova, és már mindenhonnan eltűnt, még a Hírszerzőn sincs már meg, pedig sokan szeretnének ámuldozva szórakozni egy kicsit.

Ez a két beszéd a népfrontos idők tervteljesítésnek örvendező funkci-gyűléseinek hangulatát idézi.(Más az előjel, meg a kenet, de a lényeg ugyanaz.) Fantasztikus...Tudja valaki esetleg, hogy lehet bekerülni e magasztos helyekre szövegírónak? Jó pénzért visszaszállok szívesen én is vagy 30 évet az időben...
@sületlenke:
Az ilyesmi természetesen nem vész el:
docs.google.com/viewer?url=http://hirszerzo.hu/doc/kozt_elnok.pdf&embedded=true&chrome=true
Ha gondolod mentsd le, ki tudja, mikor próbálkoznak erősebben.
@bryan: köszi, zseni vagy :-). Eldugtam, jó helyre, hátha mégis, jön a kápó...De azért remélem, sziporkáznak még majd a Nyali, a Pozsi, Szíjjártó, meg mind , hogy legalább néhanapján röhöghessünk.
süti beállítások módosítása