Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.11.10. 08:00 Fabius

Ne az oligarchákkal fizettessék meg!

Címkék: gazdaság fidesz járulék költségvetés oligarcha

Jól állunk. Szárnyra kapott a gazdaság, készül a friss ropogós költségvetés, a forint olyan erős hogy félek megfogni a tárcámat mert nyomban szkanderozni akarnak a benne lévő bankjegyek. Lassan jöhet az Ájemef is kölcsönt és gazdasági tanácsot kérni, legfeljebb adunk nekik is mindkettőt.

Igaz, néhányan sóhajtoznak még elveszett magánnyugdíjak és megemelt járulék fölött, de piha, ti picsogó népség! Elég a vernyogásból, az elégedetlenkedésből, a mer'a bankadót mán' terhelik is ránkfele hajtogatásából! Elégedjetek meg szépen az azonnali és nagyarányú, 0,8%-os adócsökkentéssel, és ne foglalkozzatok végre azzal sem, hogy ti fogjátok megfizetni a válságadók termékarány/kopp részét is minden vásárlás és számlafizetés alkalmával. Szóval kuss van és boldogság! Hálás tekinteteteket néma áhítattal vessétek a kormányra, amiért nekilátott a jutalmazásnak is.

25-40 milliárd forintról mond le a költségvetés önként, ennyit hagy a hatalmasok zsebében a járulékplafon bevezetésével. Ne! Ne-ne-ne(!) kezdjétek a mantrát, hogy SzűzMariska fossa őket homlokon narancsmagos tölténnyel, mosolyogva - van pofájuk lyukat csinálni a költségvetésen az einstandolt nyugdíjak terhére! Azzal se gyertek, hogy na, most aztán faszául megbüntetik Gyurcsányt meg a Kókát, bitófa helyett milliókat hagynak a zsebükben! Mert nem Gyurcsány az egyetlen milliárdos ebben az országban, és a többiekre is gondolni kell.
Csányi, Demján, Járai, Fellegi mind a mi fiunk, akiknek jár valami a hűségért és kitartásért. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében új időszámítás kezdődött, és újbeszédül a régi szlogen így hangzik: ne az oligarchákkal fizettessük meg! Milyen pénzherdálás? Vegytiszta gondoskodás ez csak! Kapnak egy plafont a fejük fölé, alatta nem áznak fáznak, és a 25-27-35(?)  milliós kereset fölött már nem kell járulékot fizetni egyetlen milliócska után sem. Mivan? Hogy veletek mi lesz itt az ígérethalmaz súlya alatt? Mi lenne? Semmi. Ti még a sor befelé fizető végén álltok, ők meg már kifelé jönnek a lefelezett szja, a jelentősen csökkentett társasági adó, és a járulékplafon okozta nyereséggel. Úgyhogy arcotokon fakadjon a mosoly, ahogy a narancsfa virága pattan ki rügyéből minden tavasszal a megújulás ígéretét hozva a szüretelőknek. Emlékezzetek a nagyszerű pillanatra jó szívvel, mikor a választás éjszakáján Orbán Viktor azt mondta:

"Olyan rendszer lesz ez, amelyben egymást fogjuk segíteni, és egymást fogjuk biztatni, hogy merjünk nagy célokat kitűzni és azokért közösen dolgozni. Ebben az új rendszerben az oligarchák régi szabályai érvényüket vesztik."

-Segítik és biztatják egymást? -Igen!
-Az oligarchák régi szabályai helyett itt az új? -Igen!

Na, most mondja valaki, hogy nem teljesítik az ígéreteiket! (muhaha)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr662437555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyan má', ki elégedetlenkedne ilyen határozottság láttán? Ezt akartuk. Vagy mégsem? ;-)
Én nagyon örülök, hogy lett ez a plafon. Igaz, hogy jelenleg nettó 14 195 Ft álláskeresési támogatásban részesülök, de biztos vagyok benne, hogy (P)ártunk éd kormányunk áldásos tevékenységének köszönhetően hamarosan meglódul a gazdaság, lesz 1-2 millió munkahely, és akkor majd nekem is lesz olyan jövedelmező munkám, hogy örülni fogok, és hálás szívvel fogom emlegetni a kormány eme intézkedését.
Apropó: tudja valaki, hogy hogyan lesz a bruttó 28.500,-Ft-ból nettó 14 195?????????
egymillió gyereket is bevállaltak, idősebbek előbb is abbahagyhatják?
a konzervativok majd azzal mentegetik, hogy ebbol a "trickle down"-bol lesznek majd a munkahelyek

a tapasztalat viszont az, hogy minel gazdagabbaknal marad tobb penz, azok annal ertelmetlenebb dolgokra koltik (amik raadasul nem a magyar nemzetgazdasagot szaporitjak: mauritiusi nyaralas, ferrari, horvat yacht stb.)

adtunk a szarnak egy pofont, a szegenyek majd befizetik a megemelkedo elelmiszerarakban ezt a KOROSHEGYI VOLGYHIDNYI penzt a gazdagok meg majd leutazzak-elkurvazzak

munkahely nem lesz belole

de talan nehany zabigyerek igen

mar az is valami
Komolyan volt aki elhitte, hogy a 8 éve hűségesen éhező klientúra nem lesz keményre tömve pénzzel azonnal ahogy lehetőség lesz rá? Érdekelne hány harcos jobber harsogja most: ez az, fasza, csak így tovább! Szívesen lapátoljuk a pénzt a kincstárba a milliárdosok helyett. Orbán annyiszor csinált segget a szájából fél év alatt, hogy a következő választáson egy Gyurcsány beszéd kijön csak ezekből.
Nem hiszem, hogy Csányi örül ennek az aprópénznek, amikor nem elég, hogy a magyar focit neki kell pénzelnie, de még Orbán Viktor egész kormányzását 4 évig.
süti beállítások módosítása