Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/03/28/trocsanyi-laszlo-alkotmanybiroi-felkeres-karoli-gaspar-reformatus-egyetem... (2024.03.28. 12:52) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.10.31. 11:00 úriparaszt

Keleten a helyzet változatlan

Címkék: költségvetés 2011 forrdalmi

Roskadófélben van a ház,
Hámlik le a vakolat,
S a szél egy darab födéllel
Már tudj’ isten hol szalad;
Javítsuk ki, mert maholnap
Pallásról néz be az ég...
Közbevágott Pató Pál úr:
„Ej, ráérünk arra még!”

Nos, Geréb Ágnes épp előzetesben, bizonyára ennek köszönhető a költségvetés megszületésének nehézsége, hisz ez is egyfajta otthonszülés. Jelentem a gyerek feje kint van, azt már tudjuk, hogy nem egy Che Guevara. Alaposabban szemlélve - ha nem is ijesztő de nem is tetszetős - amolyan 'volt már ilyenünk' feeling lengi körül a vajúdó nemzetgazdasági miniszter környezetét.

Innen kezdve lehet tanulmányozni, akinek ideje, gusztusa, akármije van hozzá..

Aki forradalmat keres benne, ne vesztegesse idejét, egyszerűen kifelejtették. Bizonyára a most zajló alkotmányos mizéria zökkenthette ki szakértőinket a ritmusból. Persze lehet, hogy a bűnbaknak kinevezett és frissen elbocsájtott Bathó Ferenc keze van a dologban, hisz ez a költségvetés akár az idei is lehetne, sőt tovább megyek, akár a 2002-es Medgyessy féle osztogatós is, némi fosztogatós upgrade-el.

Nincs benne semmi olyan igazi változás, ami előrevinne vagy akár csak előremutatna mondjuk pár évvel.

A nagy ellátórendszerek változatlanok, azaz bocs, dehogy, a lélegeztetőgépen vegetáló Frankenstein szülöttek bal kezének legkisebb ujján levágták a körmöt. Jövőre 25-30000-el kevesebben dolgoznak a közszférában, persze 2/3-uk nyugdíjba menekül, azaz dolgozni már nem fognak, a költségvetésben azonban továbbra is a kiadás rovatba kerülnek.

Persze ne legyek má' igazságtalan, a MÁV-al is foglalkoznak, jövőre többet kap. Illetve ne legyek má' gonosz csúsztatós se, a tömegközlekedés, mint olyan gazdagodik kb. 50mrd forinttal.

Amit eddig is tudtunk:
Kicsit osztogat a kormány, hisz kurva jól állunk, adócsökkentés (SZJA, társasági), inflációnál magasabb nyugdíjemelés (eddig se volt miből).
No meg kicsit fosztogat a kormány, becsszóra csak három évig (válságadó, bankadó).

Ja, persze, a forradalmi időkben megszokott einstand: Várhatóan behúzzák a közösbe a magánnyugdíj vagyont.

Hát, így állunk.

"Láttyátuk feleim szümtükkel mik vogymuk. Isa pur es birku vogymuk. 
[..]
Kik ozuk? Miü vogymuk." 

 

88 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr942411363

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A talpraállás költségvetésének meséje 2010.10.31. 18:48:41

Atyafiak, ezt a csodálatos történetet nem én írtam, de próbálok felnőni a feladathoz. Megszületett a Megváltó, no nem kell megijedni, nem lesz idén hamarabb a Karácsony-lesz egyáltalán?-, szóval a Megváltó Költségvetés.Dédelgették, táplálgatták az elmú...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak egy apró megjegyzés:
- amikor olvastam, hogy "vasárnapig kell benyújtani...", valahogy nem hallottam a KdNp képviselőinek szokásos tiltakozását a vasárnapi munkavégzés (benyújtás - átvétel - közzététel) ellen...
Csak nem megint kettős mérce van a maguk felé hajló kezükben?
Tetszik az olyan demokráciát,- és alkotmányt leépítő, semmibe vevő, levegőnek néző (szabadon választott, pardon a fasisztát kihagytam) diktatúra ahol egy ilyen kedves kedves blog életben maradhat.
Félek , hogy a magánnyugdíjpénztárak 1800 ( vagy ha igaza van Orbánnak - és miért ne lenne- 3000 ) milliárdjával pont kihúzzák a következő választásokig ... utána majd' csak lesz megint valami dúsgazdag szerv , tömörülés akármi , akitől a következő 4 évre lenyúlják a vagyonát...
( Pár perce érdekes szókapcsolatot hallottam az Echo TV - n ,- ahová véletlenül kapcsoltam , mert ráültem a távirányítóra - : " modern demokrácia " - és ezt a Fidesszel kapcsolatban mondták.... Baszki - gondoltam - nekem jó vót a régi, ósdi is ! )
Nagy az Én örömöm polgártársak : az imént olvastam a miskolci helyi szennylapban , hogy már itt is lecserélték az elmúlt rendszer kártékony korrupt helyi kiskirályait , önkormányzati cégek vezetőit ! Ez már székesfővárosunkban kicsit gyorsabban megtörtént és nincsen kétségem, hogy országosan is hamarosan elkövetkezik ! Hogy miért a nagy öröm ? Mert új demokráciánkban ezennel és ünnepélyesen megszűnt a korrupció , nyugodtan ki lehet törölni az értelmező szótárból is !
( Avagy ismeritek a zsidó viccet ? : Az öreg zsidó nem bocsájtja el a lopós alkalmazottját , erre kérdik tőle hogy miért nem ?! - válasz : Buta dolog lenne , hiszen Ő már összelopta magát , már nem nagyon fog lopni , - de ha új eladót veszek fel , az most kezd el lopni és sokat fog ! )
Hogy miért jutott ez most eszembe....?!
@atila68:
Egyszer majd te is felébredsz...

Más.
Aszongya:
"Szűkítené az érdekképviseleti szervek jogosítványait a Fidesz...
Az indoklásban az áll, hogy a tapasztalatok azt mutatják: "a társadalmi szervezetek fellépése nem minden esetben az eredeti jogalkotói szándékot szolgálta"..."

Azaztehát: a zistenadta nép felhatalmazása alapján szét lehet kúrni mindent, mer a "zemberek igazságérzete" az tuti, az felülír törvényeket, alkotmányt, mindent.
Kivéve, persze ha az az igaszágérzet nem felel meg a "jogalkotói szándéknak"...

De az se rossz, hogy feltalálták a visszamenőleges adóemelést. Mert ugye ha a magánnyugdíjpénztárakból lerabolandó vagyon 80 százaléka még csak nem is az aktuális nyugdíjakra, hanem akárhová megy, az pont olyan, mint ha a (saját számlára) befizetett járulékok adóként lettek volna befizetve a költségvetésbe. Ennyi erővel a fijjug azt is kitalálhatnák, hogy minden bankszámláról lenyúlnak x összeget, mert az nekik "kell".

Lehet, hogy lassan csomagolni kéne?
@atila68: A globalizávió egyik (kellemes) mellékhatása, hogy egy blogot majdnem lehetetlen betiltani, max. költözésre kényszeríteni. Ennek semmi köze a demokráciához.
Mellesleg a posztban a 2011-es költségvetésről van szó, kérdés hol szerepel benne az általad felsoroltak féltése.
@gitáros: "Lehet, hogy lassan csomagolni kéne?"

Dehogy, négy év múlva elvileg lesz választás. Reméljük lesz hozzá valami választható párt is ;-)
@úriparaszt: elvileg lesz választás... és gyakorlatilag? Királyságban választást?

Ami a költségvetésben különösen megragadott: elindult az egészségügyi reform, az ágazat jövőre reálértéken kevesebb pénzt kap, mint idén.
Ezzel szemben a rendőrség reálértéken 8%-kal több pénzhez jut, mint 2010-ben. Lehet, hogy készülnek az igazi forradalomra???
@kovacsguszti68: Hát a belügyben még a takarítókat is lecserélték....meg egy kicsit meg is erősítik őket,...lehet hogy számítanak némi ellenállásra ... ?! ( Meg kéne tudni , hogy mire kapják a plusz pénzt . vízágyúra - gumilövedékre - könnygázra , vagy a rendőrök fizetését ( végre ) rendezni ?!)
@atila68: Nincs diktatúra, és hülye, aki azt mondja, hogy az van (ja, akkor mondhatná vajon?).

De igenis érdemes qrva nagy zajt csapni már most, mert az abszolút többség könnyen elcsábíthatja a birtokosát (ezt még a legelvakultabb párt-fanok is elismerik).

A Fidesszel szimpatizálóknak is hozzá kell szokniuk, hogy a pártjuk lépései igen sok zajt fognak kelteni. Akkor kell majd komolyan megijedni, ha ez hirtelen megszűnik...
Ugyan mit rettegtek megint itt kórusban.

Ez nem kérdés, 2014-ben persze hogy lesznek választások.
Ahogy 1945 óta mindig is voltak...
@gitáros: "Szűkítené az érdekképviseleti szervek jogosítványait a Fidesz..."

Én meg szűkíteném a Fidesz 2/3-os többségét...
- úgy 49%-ra.
@kovacsguszti68: Választás biztosan lesz, efelől nincs kétségem. Én nem félek a diktatúrától, vagy egypártrendszertől, mivel ezek megvalósítása igen nehézkes, ráadásul kontraproduktív.

Az egészségügy átalakítása pedig óriási és igen fontos feladat. Egész pontosan elkezdeni kellen már nagyon, mivel a fejekben is szükséges némi átprogramozás, az pedig csak emberöltőben mérhető. Csak gondold végig a hálapénz rendszerét. Annak megszüntetési kizárólag valamiféle fizetős rendszerben lehetséges, hiszen ha az alapellátásban hagyod az orvosi ellátást, akkor teljesen mindegy mennyit keres egy orvos, a normális, avagy soronkívüli ellátás megszerzéséhez úgyis tejelni fog a kliens vagy családja. Ha annak tudatában fizetsz egy ellátásért, hogy az orvos a munkájához, felelősségéhez mért fizetést kap, akkor pedig áthúzod az orvost az asztalon amennyiben elégedetlen vagy. Most inkább szebébe rakod a borítékot.
@atila68: Ugyan miért kapkodnának - a sas se kapkod legyek után - hisz van még 9 éve Annamáriának...
@úriparaszt: "Reméljük lesz hozzá valami választható párt is ;-)"

Az csak az első lépés...
Kellene továbbá hozzá elég választó is,
akinek nem csak elege van, de elegen is van(nak:).
@úriparaszt: na igen, abban én is biztos vagyok, hogy lesz választás... sőt, abban is biztos vagyok, hogy nem lesz többet 2/3 (akarom mondani 53%)

Ami az egészségügyet illeti: úgy gondolom, hogy valóban ez az az ágazat, amelyre a leginkább ráfér az átalakítás. El kell kezdeni a bérek rendezését, külön választani az állami és a magánpraxist (szerintem nem szabad engedni, hogy aki magánpraxist visz, az az állami rendszerben is dolgozhasson, másként nem lehet kiszűrni, hogy a magánpraxisban fizető beteget az állam által fenntartott intézményben kezeli a doktor "úr"), rendbe kell hozni a rendelőket, kórházakat, be kell fejezni pl. a sportkórházat, több pénz kell a mentősöknek is, elismert szakmává kell tenni az ápolói szakmát és lehetne folytatni. Ezeket a reformokat a fityesz már ellenzékben is kidolgozhatta volna, de láthatóan lövése nincs, hogy mit akar. A lenyúlt magánnyugdíjpénztári pénzek egy részét ide kellett volna irányítani, nem a rendőrséghez (bár kétségtelen, hogy mind létszámban, mind eszközök terén szarul áll a rendőrség is)

Ami ugyancsak nem tetszik: nem lehet látni, hogy a tömegközlekedésnek adott kétszáz-akárhány milliárdnak mi lesz a sorsa (ennek a pénznek a feléből már óriási lépést lehetne tenni az egészségügy fejlesztésében). Nem látszik még mindig, hogy miként kívánja a fityesz megoldani a feneketlen pénznyelő MÁV és BKV átalakítását, működésének racionalizálását. És még lehetne sorolni...
@atila68: Igazad van, vérbíróságot, inkvizíciót ide nyomban! Mifaszt képzel a sok bólogatni képtelen köcsög? Mondd, Viktornak nem kényelmetlen, hogy a farpofái közé szorultál, mint a betyárkörte?
@1.szolo - 2014;): Ez lesz a nehéz. Pillanatnyilag el sem tudom képzelni, honnan kerülhetne elő egy választható, hiteles párt, amelyik még a választókat is magamellé tudná állítani
A legégetőbb problémák ismét a szőnyeg alá vannak söpörve... az előző 4 év regnálásuk alatt se változott semmi , csak a korrupcionáltak nevei : Ezüsthajó - BKV - Országfotózási tender . És így megy tovább...tovább...
"Medgyessy féle osztogatós is, némi fosztogatós upgrade-el"
A fosztogatás nem upgrade. Maga Medgyessy mondta, hogy az SZDSZ televan korrupciós ügyekkel. Ezért takarították el nagyon sürgősen.
Fasza kis költségvetés ez. Mindent finanszírozunk tovább, szerkezeti reformoknak nyomát se látni. Az egészségügy megint nem támad föl, a közszolgálat csak a nyuggerek számával csökken, és amit megspórolunk esetleg az adócsökkentésen, az kifizetjük drágább energiára, távközlésre, és bújtatott áremelésre a multiknál. Számlavezető bankotok egyenlegközlőjét nézegetitek részletesen? Megsúgom, érdemes. Én megtaláltam az át nem hárítható bankadót böngészés közben. Minden banki szolgáltatás ára szépen kúszott föl 10-20%-ot.
@Fufo: Ebben óriási gond az 5%-os küszöb is, mert kiszámoltam, hogy most az LMP listán bejutott képviselőire fejenkét 24.000 választó esik - (tehát elvileg ennyit "vitt ki magával" a kiülő Ivády) - Molnár Oszit meg már 8142 választó is beküldhette - és akkor 250.000 szavazattal MÉG NEM kaphat egy párt egy árva helyet sem...
Hiába is lenne 4-5 "normális" pártunk összesen 1M szavazóval! (miért kell őket "egyesülés"-re kényszeríteni?!)
Nesze neked "demokrácia"...
@kíváncsivagyok:
"Avagy ismeritek a zsidó viccet ? : Az öreg zsidó nem bocsájtja el a lopós alkalmazottját , erre kérdik tőle hogy miért nem ?! - válasz : Buta dolog lenne , hiszen Ő már összelopta magát , már nem nagyon fog lopni , - de ha új eladót veszek fel , az most kezd el lopni és sokat fog !"
A pszichológia nem igazolja az öreg zsidót (sajnos). Mérő László "Az élő pénz" (vagy a "Mindenki másképp egyforma?") című könyvében leírja, hogy kutatások azt mutatják, a gazdag emberek nem állnak le. Ennek az az oka, hogy ezeknek az embereknek a számára nem a pénz által nyújtott komfort a cél, hanem maga a pénz. Maga a pénz halmozása az önmegvalósításuk, ahogy Michael Schumacher számára sem a már bezsebelt világbajnoki címek, hanem maga a verseny.
@1.szolo - 2014;): visszamenőleg szűkíteni kell a fidesz 2/3-át.Ez Orbán szerint is alkotmányos.
@néma bárány: Valahogy nem sikerült magukon megspórolni azt a 120 milliárdot,amit még az első akciótervben vállaltak. Minek is kellene ,hiszen lehet dorbézolni a 12 év alatt összegyült mnyp tagok pénzéből.
@néma bárány: Nem véletlen a mostani kétségbeesett harács. Az előírt mutatók tartásához pénz kell. Ha racionalizálnak, az sokakat kellemetlenül érint (még ha átmenetileg is) olyan pedig ugye nem lehet, hisz a zemberek...
Így egy darabig van mozgástér, nincs változtatási kényszer. Épp csak kimaradt egy pótolhatatlan, ciklus eleji helyzet, amikor a feketelevest letolhatták volna a NYENYI árnyékában. Ez kicsit aggasztó.
Ja, még mindig mi költjük a legtöbbet jóléti kiadásokra, méghozzá toronymagasan a saját csoportunkban.
@úriparaszt: nem kellé feketeleves, struktúraváltás kell. A mostani sürgős intézkedések csak átmenetiek, tűzoltásra valók. Hosszútávon struktúraváltás kell. Persze az is feketeleves lesz - valakiknek.
@Lepényhal: A jóléti kiadásokat 10-15%-al kellene mérsékelni. Azt hiszem ezt nevezhetjük fekete levesnek :-)
@úriparaszt: Bocs nem jóléti, hanem újraelosztási arány lesz az. A kapkodás átka :)
Most olvasom még a költségvetés részleteit: Gyurka azt gondolja, hogy az export 9%-kal, az import 9,3%-kal nőhet. Én mindkét esetben egy kicsit pesszimistább vagyok. Az export jelentős mértékben függ a német gazdaság helyzetétől, és EU-s elemzők is azt mondják, hogy jövőre még nem várható nagy dübörgés ott sem (a látható javulás ellenére). Az import kapcsán jelentős veszélyforrás a háztartásoknál hagyott 500 milliárd Ft szja. Ismerve a magyar mentalitást, a zemberek nagy része örülni fog ennek a pénznek, mint majom a farkának és egyből elkezdi felélni. Az a jobbik eset, ha pl. a hitelek törlesztésére fordítja az szja megtakarítást, de megítélésem szerint ez csak egy kis csoport esetében lesz így. Ha ennek az 500 milliárdnak a nagy része fogyasztásra megy el, akkor az jelentősen meg fogja dobni az importot.

A másik érdekes kérdés, hogy Gyurka több mint 160 milliárd Ft-tal több áfa befizetésre számít jövőre. Ez alátámasztja a fenti gondolatmenetemet (miszerint a lakosság költekezése, fogyasztása várhatóan nőni fog) ugyanakkor a 160 milliárd nagyságrendekkel nagyobb tétel, mint amit a családoknál maradó 500 milliárdos szja generálhat. Kíváncsi leszek, hogy fog teljesülni ez a néhány tétel... (is)
@úriparaszt: a lényeg, hogy - bár sok elemével nem értek egyet a FIDESZ intézkedéseinek - ideje volt a költségvetés terheit kiterjeszteni azokra is, akik eddig eltüntették a nyereséget. Az ilyen bevételre kirótt adóalap viszont hosszútávon nem működhet, hiszen ha komolyan vennénk, hogy a Tesco nyeresége valóban annyi, amennyit kimutat, akkor hamar bedőlne attól, hogy több adót fizet, mint a nyeresége. Azért én lefogadom, hogy se bedőlni, se elmenni nem fog.
a gonosz törpe és bandája egyszerűen nem ért a kormányzáshoz, nem szabadna, hogy hatalmon legyenek, semmibe veszik az érdekképviseleteket, a jogállamot, minden saját szabályaik szerint értelmeznek.

ez az orbáni diktatúra nem hiszem, hogy sokáig fog tartani, lassan ki fog teljesedni(nenyi, ab jogainak leszűkítése, pártkatonák mindenhol, megváltoztatott választási tv).
De nem baj, itt a szabad pálinkafőzés, lehet inni a diktatúrára, máshogy úgyse lehet elviselni.
@úriparaszt: A MANYUP vagyon nem tart örökké, pláne ha ennek rovására legénykedünk. A jóléti kiadások megfaragása, a közszolgálat teljes átalakítása, a MÁV, a BKV pénznyelőjének racionalizálása nélkül a szarral gurigázunk. A gazdaság egy jottányit sem fog élénkülni, mert az adócsökkentést elköltjük a válságadók által generált plusz kiadásokra.
hehehe :)) a költségvetésben is már nevesítik az új szervezetet: Nemzeti Adó és Vámhivatal, rövidítve: Nemzeti AVH :)))
Idézet a költségvetés általános indoklásából:
"...a vállalkozások megfelelő működéséhez bizalomra és kiszámítható
gazdasági, illetve politikai környezetre van szükség..."
A fityesz szerint kiszámítható a gazdasági és politikai környezet? A kiszámítható különadókkal, a kiszámítható Alkotmánybíróság-támadással, és még lehetne sorolni... Ha erre alapozzuk a 2011-es költségvetést, akkor nagy szarban leszünk.
@néma bárány: Engem nem kell meggyőznöd, egyetértünk ;-)
@Lepényhal: Akkor viszont ez hasznos az Ország számára..... mert egyre több milliomosunk lesz....
@kovacsguszti68: Ma Kínában rátett egy lapáttal . Ezt nyilatkozta bölcs vezérünk : Szeretnénk, ha a Kínai bankok Magyarországra jönnének ! Rohanni fognak... most hogy meglepetésszerűen különadókkal sújtotta a bankszférát...
További érdekesség a költségvetésből:
Államadósság kezelés
2009. évi teljesített: 1 180 247,8
2010. évi előirányzat: 1 215 790,3
2011. évi előirányzat: 1 064 416,7
(adatok millió Ft-ban)
Most akkor mire fordítjuk az mnyp-ból lenyúlt pénzt? Mi van az államadósság törlesztéssel???
Egyáltalán, hol könyveljük le a mnyp-ből lenyúlt pénzeket? Hol jelenik meg ez a költségvetésben???
@kovacsguszti68: Látod, ez a probléma :)
Egy normális, jól működő demokráciában, jól múködő gazdaságban, nem olvasgatnánk ilyet. Ha megkérdeznének nem tudnám ki a picsa a Fidesz frakcióvezetője, ki az alkotmánybíróság elnöke ..ésatöbbi..ésatöbbi...

..erre mi ilyeneket olvasgatunk, ilyenekkel foglalkozunk. EZ pontosan jelzi a probléma súlyát.
@kíváncsivagyok: no comment...
Majd a rohamosan szűkülő ázsiai piacról a dinamikusan fejlődő magyar piac irányába fognak nyitni a kínai bankok...
@úriparaszt: én viszont mára befejezem, mert kellően felbasztam az agyam. Inkább iszom néhány pohár bort...
@kovacsguszti68: ilyenkor már csak a száraz vörös segít, esetleg a jóféle házipálinka ;-)
Szerintem kiváló a költségvetés. Egyszerű, és pont ez benne a lényeg. Még köztársasági elnökünk is megérti 3. olvasatban. Akár írhatta volna Selmeczi Gabriella is.
@kíváncsivagyok: "Szeretnénk, ha a Kínai bankok Magyarországra jönnének"

- mondjátok, hogy nem csak elütés! (b=t ?!)

@kovacsguszti68: "a dinamikusan fejlődő magyar piac irányába fognak (MIT?) nyitni a kínai bankok..."

- na, ettől oszt most már q-ra megnyugodtam:
b=t, (MIT?)=tüzet :(((
(még a végén sz@rrá lövik a LEHEL piacot)
Köszönjük a költségvetést fidesz szavazók!! A gonosz törpe már most fél év alatt több pusztittást csinált az országnak mint a török fél évszázad alatt!! És ez még csak a kezdett!!
Orbán arra próbál nyitni, amerre tud.
Az EU fele nem tud, mert szembe megy velük.
Marad a kelet.
Ott viszont nem szarnak maguk alá az óriási magyar piac miatt, hiszen már régóta másik dimenzióban művelik a gazdaságot.
Mi marad?
Selmeczi meg Matolcsy a bohóctréfáikkal.
Feszítsétek a húrt, de nem lesz ennek jó vége.

Figyeld a tüntetési időpontokat.

Közalkalmazottak, szakszervezet, egyetemi hallgatók, egészségügy kb. így jönnek sorba!

Harcolj, tüntess a demokráciáért, az orbáni diktatúra ellen!

Orbán takarodj táblák lesznek, de hozzatok is!
@kovacsguszti68: A 2010 évi államadósság előirányzat 2009- hez képest azért mutat növekedést , mert köszönhetően Orbánnak és Matolcsinak nem tudtunk semmi bíztatót mutatni és mondani a hajrá-n kívül az IMF-nek , ezért leléptek./ismétlem az IMF és az EU állt fel/A piacról viszont drágábban finanszírozunk, mint ha az IMF-től vettünk volna fel hitelt.Ráadásul ,ha nem tartjuk 270 ft körüli szinten az EUR-t ez a 2010-re tervezett adósságállomány még magasabb is lehet.Azonkívül nem tudta az állam a 29 pontos akciótervben ígért 120 milliárdot megspórolni magán ,ez is hiányzik, ez is növeli 2009- hez képest az adósságállományt.
@kovacsguszti68: Ja és a 14 hónapra lenyúlt mnyp-i pénzt kb 420 milliárd ft a 16%-os SZJA ellentételezésére használja a kormány , a mnyp-i vagyont- kb 2000 milliárd- amelyet lenyúlni készül valami alapba tesz , és ha megszorul-márpedig miért ne szorulna meg- onnan vesz ki, lehet herdálni.Aki átlép és Matolcsira és Orbánra és Kósára és Rogánra és Szijjártóra és Selmecire és Lázárra és Semjénre bízza a pénzét az BOLOND.Szerintem Orbán és Matolcsi b.....n egyedül.
Láttyátok feleim szümthükkel, mik vogymuk: isa nugdillyasok es adoifizetük vogymuk.
Tudjátok mi a szomorú ? Az hogy nem Fidesz szavazó létemre a lépések egy részével egyetértek ! De NEM ÍGY , ILYEN ERŐSZAKOSAN , TÖRVÉNYTELENÜL , RADIKÁLISAN , CINIKUSAN ÉS MINDENÁRON !
@kíváncsivagyok: Nem,még nem bocsátották el az önkormányzati cégek vezetőit.Csak a Holding elnök-igazgatóját és igazgatóságát,a Kórházak igazgatóját,valamint a Városfejlesztési Kht igazgatóját menesztették.A java még a 11-i közgyűlés után fog megtörténni.Nem baj,8 év után nem árt friss levegőt beengedni az ablakon.De kérdezem.Honnan vesznek ezekre a posztokra szakembereket?Igaz,nem az én problémám.Aztán következnek az önkormányzati főosztályvezetők,osztályvezetők,csoportvezetők,főelőadók,előadók,titkárnők,takarítónők...Az új kurzusnak megbízható,nem feltétlenül hozzáértő emberek kellenek.Így első olvasatra...
Eeftársak! Eeftársnők! ... Borataim!

Most jövök a kínai eeftársainktól, rövidesen megyek szovj..., akarom mondani orosz eeftársainkhoz. Jó hírem van.

Új világrend van kialakulóban. Mi magunk is alakítjuk azt. Kínai eeftársainkkal megállapodtunk, a kölcsönösen előnyös külkereskedelmi kapcsolatok bővítésében.

A dinamikusan fejlődő kínai piacon van hiány is, amit mi magyarok képesek vagyunk enyhíteni.

Kínában mintegy 40 millió férfinak nem jut kínai feleség (az egykézés óta, miért, miért nem, 15%-al több kínai kisfiú születik, mint kislány, amiből mintegy 10% nehezen magyarázható). A Hun - Han rokonság újraélesztése mindkét nép érdeke.

Ezúton reagáltam, a kétkedő hangokra. Különösen "kíváncsivagyok", "kovácsguszti68" és "1.szolo" eeftársaknak mondtam.
@kovacsguszti68:a belügyminiszter hű haver
@Lepényhal: rosszul értetted, most a népet fosztogatják,maguknak meg osztogatnak
@úriparaszt: szerintem ez is sokakat kellemetlenül érint, nem is tudom, ki a fidesz célcsoportja,mindenkibe sikerült kicsit belerugni.olyan átgondolatlannak, összecsapottnak tűnik a ktsgvetés,bár jó sokat késtek vele.
@kovacsguszti68: ha jól csinálod, megkülönadózunk!ez kiszámítható,nem?
@rdos: nem "kétkedő" a hangom.

Hol egykedő, hol háromkodó (esetleg h=k:() mikor miről van szó, aszerint...
@xylu: jó sokat késtek vele.

- majd beledöglöttek, hogy fél évig úgy kellett tenniük, mintha kormányoztak volna - közben nem csináltak semmit... (dejavu?!)
Sajnos semmi hozam nem várható itt!

(1) Az Országgyűlés a Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban: Ny. Alap) 2011. évi
a) bevételi főösszegét 3 085 363,5 millió forintban,
b) kiadási főösszegét 3 085 363,5 millió forintban,
c) egyenlegét nulla forintban állapítja meg.
Nekem lenne egy nagyon egyszerű ötletem. A 16%-os adó sokaknál jelentős összeget hagy a zsebben. Én olyan feltételeket teremtenék, ahol adómentesen (kamatadó-menteen) tehetik be ezt a pénzt a magánnyugdíjkasszákba. Ezeknek a kasszáknak a működési költségét pedig maximálnám úgy 2%-nál nem lehetne több.
Ezzel több dolgot is meg lehetne oldani: a kiáramló bértömeg nem növelné a belső fogyasztást, amit én nem tartok jó gazdaságélénkítő dolognak. Viszont nagyban nőne a lakosság megtakarítási hajlandósága és ezzel anyagi biztonsága a jövőre nézve.
A nyugdíjrendszer perig kétpilléres maradna, az állami (immár egyéni számlás!) begyógyulna a 8% visszaáramoltatásától. a magánpillér pedig szépen befogadná a kamatadómentes befizetéseket, ennek a hatása pedig akkor jelenne meg, amikor nyugdíjba megyünk.
"No meg kicsit fosztogat a kormány, becsszóra csak három évig (válságadó, bankadó)."

Nagyon el vagy tévedve. Ha a drága elvtárskáid, nem lopták volna szét az agyukat az elmúlt 8 (20) évben, akkor ezekre nem lenne szükség és egy működő ország lennénk. Úgyhogy lehet kicsit befelé nézni és elgondolkodni.
A gyerektartást a munkáltató vonja le és utalja tovább a gyereknek (másik szülőnek)

a, Nem értem miért utalják tovább ilyen nehéz helyzetben, meg kellene tartani, ha magánnyugdíjpénztári befizetést sem kell ...

b, Nem értem miért nem utalják a költségvetésbe egyből ilyen nehéz helyzetben, ha magánnyugdíjpénztári befizetést sem kell ...
@thinker_: Mi van, ünnepnap is nyitva a pártiroda? Vagy azt is fizetik ha otthonról kommentelsz?

Tudod miért várták sokan ezt a költségvetést? Mert számok vannak benne. Számok, feketén-fehéren.
Lehetőséget nyújt neked is, hogy alátámaszd a propagandaszöveget amit írtál. Itt és most már nem áll meg semmi lózung, mindent alátámaszthatsz amit mondasz. Tehát hajrá.
@hunocska:
150 962,5 millió Ft. a különbség 2010 és 2011 között. Ez miért van, talán 5%-os nyugdíjemelés miatt?

Szerintem részarányosan ugye évente 100 000 új munkahellyel lesz több, de nem jelentkezik az innen várható járulék befizetése, s jut eszembe, miként igérhetett Orbán Viktor 10 évre 1 millió új munkahelyet, amennyiben 4 évre szól a mandátum.

2011
(1) Az Országgyűlés a Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban: Ny. Alap) 2011. évi
a) bevételi főösszegét 3 085 363,5 millió forintban,
b) kiadási főösszegét 3 085 363,5 millió forintban,
c) egyenlegét nulla forintban állapítja meg.

2010
(1) Az Országgyűlés a Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban: Ny. Alap) 2010. évi
a) bevételi főösszegét 2 934 401,0 millió forintban,
b) kiadási főösszegét 2 934 401,0 millió forintban,
c) egyenlegét nulla forintban állapítja meg.
(2) Az (1) bekezdésben megállapított bevételi és kiadási főösszegek részletezését,
valamint a nyugdíjbiztosítási költségvetési szervek saját bevétellel nem fedezett
kiadásaihoz nyújtott támogatást az 1. számú melléklet tartalmazza.
Valószínűleg új befizetőkkel, tehát új munkahelyeken elhelyezkedők nem lesznek, ezért nem számolt Matolcsy.

"MAGYAR KATONA 2010.11.01. 09:10:17 @hunocska:
150 962,5 millió Ft. a különbség 2010 és 2011 között. Ez miért van, talán 5%-os nyugdíjemelés miatt?

Szerintem részarányosan ugye évente 100 000 új munkahellyel lesz több, de nem jelentkezik az innen várható járulék befizetése, s jut eszembe, miként igérhetett Orbán Viktor 10 évre 1 millió új munkahelyet, amennyiben 4 évre szól a mandátum.

2011
(1) Az Országgyűlés a Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban: Ny. Alap) 2011. évi
a) bevételi főösszegét 3 085 363,5 millió forintban,
b) kiadási főösszegét 3 085 363,5 millió forintban,
c) egyenlegét nulla forintban állapítja meg.

2010
(1) Az Országgyűlés a Nyugdíjbiztosítási Alap (a továbbiakban: Ny. Alap) 2010. évi
a) bevételi főösszegét 2 934 401,0 millió forintban,
b) kiadási főösszegét 2 934 401,0 millió forintban,
c) egyenlegét nulla forintban állapítja meg.
(2) Az (1) bekezdésben megállapított bevételi és kiadási főösszegek részletezését,
valamint a nyugdíjbiztosítási költségvetési szervek saját bevétellel nem fedezett
kiadásaihoz nyújtott támogatást az 1. számú melléklet tartalmazza."

.
@kíváncsivagyok: Valószínűleg az Önkéntes pénztárak is lenyúlásra kerülnek, mert a hülye magyar belement a szerződésbe, hogy 10 évig nem nyúlhat hozzá. Ez egy kiváló tartalék szerintem. Nem tudom mekkora lesz az utazási kedv a kormánytagok részéről, mindenesetre van még pénz.
Nekem nem tetszik ez! Sajnos a mai kormánynak nagyon tetszik! Teljesen időszerű önkritika.
Jobban tetszene egy építésről szóló versike.

Roskadófélben van a ház,
Hámlik le a vakolat,
S a szél egy darab födéllel
Már tudj’ isten hol szalad;
Javítsuk ki, mert maholnap
Pallásról néz be az ég...
Közbevágott Schmitt Pál úr:
„Ej, ráérünk arra még!”
2007. június 29. orbanviktor.hu : "Elhárult egy fenyegető alkotmányos válság veszélye. Jó oka volt az OVB-nek, hogy végre tudomásul vegye, Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye."

ILYEN JELLEMŰ A MAGYAR MINISZTERELNÖK!
s mond: honfi, mit ér ezer lepedő, te konok orbán
@Orbán a 20 évünk egyik elcseszője, mennie kell!:
"2007. június 29. orbanviktor.hu : "Elhárult egy fenyegető alkotmányos válság veszélye. Jó oka volt az OVB-nek, hogy végre tudomásul vegye, Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye."

ILYEN JELLEMŰ A MAGYAR MINISZTERELNÖK!"

A magyar miniszterelnök jellemes-e vagy nem eldöntötte magában már mindenki. Lényeg 10 év alatt igért 1 000 000 munkahelyet. Miként lehet ez? Persze mindenki tudja, hogy választási igéret vot, az elsőkörben nem volt kitolva 10 évre. Választási igéret. Nagyon nagy hazugság volt, mert a mai napig csak kirúgatta az embereket. A választások után kiterjesztette 10 évre! Óriási hazugság, mert tudja, tudta amikor ordította ezt, hogy 10 évig hatalmon ő nem lesz. Láttam szinte sírni, amikor a normál FIDESZ a fejét követelte az elvasztett korábbi választások után. Nem tudok felnézni rá! A Gyurcsányt cikizik, pedig a megtévesztett idősek Orbánnak csókolnak kezet. Úgy kezelik mint egy tehetséges unokát.
@thinker_:

Vannak előremutató jelek is!

Rendezték a fizetéseket a kormánynál.
Vásároltunk új autókat a kormány részére.
Vásároltunk új öltönyöket a kormány részére.
Kedvezményt kapunk külföldi utazásokra (mi a nép nem, de a 2/3 képviselő igen)
@igényes: Továbbá rendezték a fidesz irodák óriási közüzemi tartozásait.
@igényes: tényleg, ideje lenne bevezetni a független elmeorvosi vizsgálatot olyanoknál akik vezető pozicióba kerülnek. Amúgy nem is értettem soha ezt a fidesz részéről, a Zorbán életében nem nyert meg semmit. Hornék csúfos bukása, majd Ferenc bukása hozott létre olyan vákumot mint egy péniszpumpa.
Amikor a Zorbán valamit nyer akkor mindenki más veszít.
@IgazMagyar: Nyomatnék rá egy APEH ellenőrzést, számlaforgalom. Lehet a kolontáriaktól jött a rendezés?
@IgazMagyar:

Láttam filmeket, melyben volt ugye a hazugságvizsgálat, én alávetem magamat, az orbán, gyurcsányféle, pintér, matolcsy szerinted igen, csintalan, gaudi és a társak?
Fél évig nem csináltak semmit, csak egy csomó kárt. Lenyúltak mindent, amit lehetett, kiirtottak minden kontrollt, ami a szemétségeiket megakadályozhatta.

A költségvetés benyújtása után kiderült, hogy nemcsak gazdasági, de semmilyen programjuk sincs. Az is kiderült, hogy a nagy rendszerek racionalizálásába bele sem kezdenek. Viktor fél, hogy leköpdösik?

Mindenesetre , már amennyire egyáltalán a soha nem hazudó Orbánnak hinni lehet, három év múlva már nem akarnak lenyúlni semmit. Gondolom nem is marad addigra semmi lopni való. A fejlődés feltételei sehol nem lesznek, mert csak sunyítanak a nagy forradalmi lendület mögött.

A választás évében csődbe megy Magyarország? Mert az eddigiekből semmi másra nem lehet következtetni. A magánnyugdíj pénztárakból eltérített dohányt is adni kell majd, amikor az azt félretevők nyugdíjba mennek. Miből? Vagy addigra úgy sem Orbánék lesznek hatalmon, s legyen a gond másé? Csak reménykedem, hogy addigra bíróság előtt áll az egész tolvaj banda.

Mindenesetre Viktorkának volt pofája Kínában meglátogatni a magyar kiállítást, amit mindenáron lehetetlenné akart tenni, s aminek népszerűsége azért arra jó volt, hogy fényezze a nagy arcát.

A hülyesége ott sem hagyta el. Miután nem értette a gömböc lényegét, a pálinkákra nézve azt mondta: "... ezt legalább értjük...". Ez a pali a Ti, az enyém nem!, miniszterelnökötök. Lehet, hogy négy év múlva megtanulja bekapcsolni a laptopot is?
Már régóta olvasom ezt a blogot. Kedvenceim közé tartozik.
egy felhívással fordulok a tisztelt Közvélemény felé !!

Javaslom kezdjünk el egy gyűjtést jégtörőhajóra. Hátha befagy a Duna jege...:-D
Legalább annyi elégtételünk legyen, hogy más helyszint kell keresni a királlyá választáshoz:-/
@tsunami: Ne viccelj, kit érdekel ha királlyá koronáztatja magát? Istenuccse még gyűjtök is korona, országalma és jogar másolatra, amit hazavihet, csak kormányozzanak normálisan és tegyék rendbe az országot :-)
A sorrend persze fontos:
1. Rendrakás, fejlődés
2. Koronázás ;-D

Na jó, bátran mondhatok ilyet, mert sajna nem ebbe az irányba haladunk.. :-|
@úriparaszt: az látszik, hogy a sorrendiségre nem sokat adnak. Előbb a hatalom, aztán megint a hatalom, aztán egy kis önkényeskedés, aztán még több. Rend? Fejlődés? Szted mondanak ezek a szavak valamit ...??

Nem olyan régen kellett biztosítékot cserélnem.. Folyton kiveri valami:-/
@tsunami: hatalom, hatalom, utána a PR. a mi pénzünkből. ( Na hja, ami nem az ő kemény munkájának a gyümölcse azzal könnyű dobálózni.)

Jut eszembe, ez komoly:
A nyugdíjasoknak kiküldtek egy-egy levelet, amiben elsírják, hogy milyen borzalmasan rettenetes volt az iszap katasztrófa és hogy adományozzanak.
Pénzt. Nyugdíjasok.
?!.

Miközben itt a törvény, hogy ha rendőr bácsira csúnyán néz a kisnyugdíjas akkor jól megbüntetheti 100E forintra (2 havi nyugdíj) ugrik a csirkefarhát 2 hónapra, meg a ház is mert ha nem fizeti az áramot, 1 hónap után már jön a végrehajtó!
(mondjuk azért mert nem volt elég nagy a lámpa a biciklin, vagy nem az útviszonyoknak megfelelően gyalogolt)

Meg persze, hogy csúnyán néznek a redőr bácsira, hiszen csak mereszti a seggét a kamerája mögött az út szélén, gyorshajtót nem üldöz, tolvajt el nem fog, ezért fizetik, majd 42 évesen életerősen 140E Ft-os nyugdíjba megyen. Meg maszekol ócsóé a cosa-nostra örző védő kft-ben, amit a fölöttese alapított pénzmosás céljából.
@IgazMagyar: Kemény munka???:-DD
Mi az??
De a lenyúlás végül is komoly munkának számít. Gondold meg, micsoda energiába kerül, hogy a törvényesség látszatát keltsék. A lopásra nincs mentség és indokot sem találok rá.
Most a NYP, holnap a betét, azután mondjuk a fizetés( már ha van ki dolgozzon)X %-a.És mindezt azért, hogy nekünk jó legyen... Sőőőőt.. nem csak nekünk, mindenkinek.
És ime : Kész a NAGY MŰ.
Éljen:-/
@tsunami: Tévedsz. Nem kerül energiájukba, hogy a törvényesség látszatát keltsék. Most írják át a törvényeket.
süti beállítások módosítása