Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.09.26. 21:53 Fabius

The Big Plakátkiller

Címkék: kampány mszp jobbik önkormányzati választás szegedi márton káli sándor

Őrizetbe vette a rendőrség Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci polgármester jelöltjét, amiért levágott egy Káli Sándor (MSZP) plakátot -így a hír.
Szegedi a helyi szocialisták plakátolási szokásait nehezményezte, szerinte több esetben letakarták a saját ragasztmányaikkal a Jobbik tacepaóit. A rendőrök figyelmeztették, ne szedje le a város jelenlegi vezetőjének arcmását, mert szigorúra húzott szemöldökkel kénytelenek lesznek retorziót alkalmazni. Szegedi a figyelmeztetés és a következmény kilátásba helyezése után döntött úgy, neki ennyit megér a partizánkodás.

Ha figyelembe vesszük a helyi szocialisták plakátolási szokásait, és egyáltalán a hirdetmények kinézetét akkor elmondhatjuk, Káli Sándor és csapata meglehetősen sajátosan kezeli a plakátkérdést.
(a képet köszi dfcwolf-nak) Első ránézésre azt is hihetnénk, hogy Káli és emberei az LMP-nek kampányolnak, úgy be vannak zöldülve. Ezek után nem csodálkozom azon sem, ha ugyanezzel a következetességgel nem sokat bajlódnak a mit-hova ragasszunk problémával.

De vajon miért nem lep meg az sem, hogy a Nagy Plakátgyilkos Akcióra Szegedi az Újgyőri főtéren kerített sort, ami a város olyan része mellett van, amit Jobbikos terminológiával élve egyszerűen be kéne keríteni, és máris készen volna az első "közrendvédelmi telep".
A kézzel megmarkolható populizmus tanúi lennénk? Ugyan, az távol áll a Jobbik szellemiségétől.

 

44 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr892325471

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miskolci gerrymandering 2010.09.27. 00:55:14

A gerrymandering a választókörzet határainak újrarajzolása politikai előnyszerzés céljából. A névadó Elbridge Gerry a 19. század elején volt Massachusets kormányzója és saját előnyére alakított ki igen furcsa körzeteket. Mivel ez a kortársak szerint sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha az unokám nem a számozott utcáktól két saroknyira lakna a közelben, azt mondanám: nem bekeríteni, hanem neutronbombát vagy napalmot az egész környéknek. Ugyanolyan önvédelemből, nyilván, amilyenből az Új Nagy Testvér napalmozott anno Vietnamban. :)
Ejnye Szegedi Márton, hát buta-e vagy? Ezek a plakátok - ahogy a posztoló is írja - úgy néznek ki mintha LMP-sek lennének. Annak meg Miskolcon nincs sok esélye. Ott kellett vón hagyni. Meg mellé nyalni egy saját hirdetést. Rossz a párt logisztikája!
Miről beszéltek?

Itt a kép leszerelésről, nézzétek csak jól meg: kuruc.info/r/52/66818/

Látható, hogy a szoci plakát alatt ott van a jobbikos plakát (felül és alul is látszik). Magyarán Szegedi Márton nem csak úgy nekiállt szoci plakátokat tépkedni, hanem épségben leszedte Káli plakátját, mivel a szocik törvénysértő módon úgy helyezték el az oszlopon, hogy pont eltakarja az egész jobbikos plakátot. És ez pofátlanság.
Érdekes, hogy mikor cigánybűnözőkkel szemben kellene intézkedni, akkor bátortalan tejbetök a rendőrség (pedig gondolom igencsak szívesen lecsatolnák a gumibotot).
Nagyon foshat a Fidesz a Jobbiktól. Mert (pl.) a közbiztonság gyors megjavításáról, meg hasonlókról szóló lufijai sorban kipukkadnak, és akkor ők járnak úgy a jobbikkal szemben, mint velük az MSZP.
@ddance: Az nem lehetséges, hogy a szociké volt az a plakáthely, és ezért ragasztották felül a Jobbik plakátját? Gőzöm sincs a miskolci aktivistákról, de itt Budán a Jobbik tavasszal és most is gátlástalanul ragasztott/ragaszt mindenki helyére, míg az összes többivel csak egyszer-egyszer fordul elő, hogy nem jó helyen hirdet (ezek simán betudhatók véletlennek is, mert katasztrofálisan vannak néha meghatározva a plakáthelyek a leírásokban; én magam is ragasztottam már rossz helyre).
Minden libsinek javaslok egy békés sétát a számozott utcákban. Vannak eladó házak is... Oda lehet költözni óccsóér'...
Kálinak meg nem jött be a DVTK-sál, most meg az SZDSZ2.0 se fog. Lúzer...
Marketingszempontból ügyes húzás, kétségtelen.

Amúgy meg a Jobbik itt Zuglóban sorban ráragasztja a plakátjait a többi pártéra. Miért jutott hirtelen eszembe Deáknénak az a bizonyos vászna...
1. "A rendőrség előállította Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjét, mert az Újgyőri főtéren tartott sajtótájékoztató keretében leszerelte a villanyoszlopról a szocialista polgármesterjelölt és képviselő-jelölt plakátját, melyek alatt jobbikos plakátok voltak." (boon.hu)
2. Gondolom a SPIDER ellopott cuccait is ilyen hatékonyan szerzik vissza a rend éber őrei.
3. Március 15-én Pörzse Sándor plakátjait eltávolította egy másik párt rendezvényszervezője. Rendőri intézkedés elmaradt.
@Ordnassac: Milyen meglepő, hogy nem csak nálunk...
@Ordnassac: @bm613:
mutassá már egyet légyszi jó
kössz

ellenben sok olyan volt hogy jobbikosat leragasztotta a fidesz

@ddance: @nyekk: nekem is pont ez jutott 4szembe

vinnyog a zsiód mainstream média hogy tépkedte meg stb de konkrétan csak sértetlenül átadta az mszp-seknek mert eltakarta a jobbikos plakátokat

az meg aztán a nonplusz pintéri rendőrcsőcselék hogy ha valami szabálysértés van ebben a kurva városban olyakor2-3 óra is kell mire mire kigyűnnek ezek a faszkalap fakabátok

bezzeg az ilyen dologra(gondolom politikamentes rendőri vezetők felsőbb utasítására LOL) ugranak mint a nikkelbolha

mikor meg jönnek a cigók a merzsóban meg a bömösben lapítanak a fűben mint a szar

MEGJEGYEZNÉM HOGY MIKOR A JOBBIKOS PLAKÁTOKAT LESZEDTE A FIDESZ MERT NAGYGYŰLÉSE VOLT A VÁRBAN AZ ÖSSZES! HATÓSÁGI SZERV BASZOTT RÁ NAGY ÍVBŐL

a cikkíró meg szarjon farfekvéses sünt Miskolcon
@volánrulz: azt nem mondtam, hogy más párt nem teszi, a Fidesz és az MSZP is ragasztgat rá más pártéra rendesen, az LMP csak most kezdett el plakátolni, a ZÉK pedig inkább óriásplakátokkal nyomul.
"A kézzel megmarkolható populizmus tanúi lennénk?"

Ügyes kérdés, de azt nem írod le, hogy miért szedte le azt a plakátot? A hülye *sindex olvasó ne tudja meg?
@volánrulz: Sok nem látszana rajtuk, általában le is tépik az ott levőt, a felülragasztás ritka. Gyakori az is, hogy olyan helyet foglalnak el, ami másnak van kiosztva, de még üres. Ilyenről tudok képet is küldeni, ha érdekel, de ehhez sajnos el kell hinned, hogy az nem az ő helyük.
Viszont nézd Óbudát:
bp3lmp.blog.hu/2010/09/26/tisztesseges_kampanyolas
"... a Nagy Plakátgyilkos Akcióra Szegedi az Újgyőri főtéren kerített sort, ami a város olyan része mellett van, amit Jobbikos terminológiával élve egyszerűen be kéne keríteni, és máris készen volna az első "közrendvédelmi telep"."

Az ott a Vasgyár városrész. Baromira nem kellene belőle "közrendvédelmi telepet" csinálni, és a helyzet nem is annyira durva arrafelé. Legalábbis vannak vészesebb vidékek is. Egyébként az 1900-as évek elején épített, maga idején modern vöröstéglás épületek tudtommal a kulturális örökség részét képezik.
@val:

Szerintem leírtam. Sőt, a posztban a kurucok kapcsolódó cikkjének linkje is ott van.
hehh itt a környéken tele van jobbikos cuccal felülragasztott komcsi plakát, néhol első látásra nem is látszik a váltás, csak a jelölt neve, meg hogy jobbik MSZP :D
OFF?
Miskolcon, azért a Fidesz kezdőhúzása volt a legszebb. A megyei jegyző Zsigó, fideszes országgyűlési képviselő mellett húzta meg a körzethatárokat. Hogy így olyan körzetek vannak, ahol a belváros és a városszéli szegénytelep egybetartozik? Így alakult...

piroslapok.blog.hu/2010/07/29/miskolci_gerrymandering
+térképpel
"Be is vitték, ahogy kell."

Furcsa, amikor a MSZP fizetett emberkéi tették ugyanezt az nem volt zsindex címlapon...
Vihar a biliben. Nálunk a Fideszes plakátok le vannak takarva Jobbikosokkal, az MSZP-sek LMP-sekkel és így tovább, ezen kívül az összes tele van aggatva sima reklámokkal. Egyszóval senkit nem érdekel mit és hova szabad ragasztani, ez a paprikajancsi is csak a figyelmet akarja felhívni magára (mintha más probléma nem is volna Miskolcon...).
Amúgy valakit győzött már meg egy plakát, hogy x pártra szavazzon?
@volánrulz:
"MEGJEGYEZNÉM HOGY MIKOR A JOBBIKOS PLAKÁTOKAT LESZEDTE A FIDESZ MERT NAGYGYŰLÉSE VOLT A VÁRBAN AZ ÖSSZES! HATÓSÁGI SZERV BASZOTT RÁ NAGY ÍVBŐL."

1. Ne írj csupa nagybetűvel, elég nehéz így komolyan venni.
2. Szegedi nem simán, suttyomban leszedte a plakátokat, hanem egész médiaeseményt csinált belőle, ráadásul előre bejelentette, mire készül. Ezek után még szép, hogy elviszik, és szerintem pont ez volt a célja. Tudod, olyan ez, mint a medencébe hugyozás: csúnya dolog, de nem szólnak rád miatta, kivéve, ha a rajtkőről csinálod.
@insert random: na mondjuk ez a legjobb kérdés! :)
így is van, mivel is kampányol egy rendpárti társulat embere?

rendetlenkedéssel.

mit amikor a pélbános példabeszédet a "ne paráználkodj" témakörben tart , farkával a ministránsgyerek seggében
@volánrulz: a Deákné vászna mindenkire igaz.

@mokas_gizi: mert ez egy nagy összeesküvés.
Előre bejelentette, szerintem a rendőröket is vitte magával. Köztudott, hogy mindenféle egyenruhás erő inkább Jobbik szimpatizáns. Szerintem a rendőrautóban jót nevettek, hogy mekkora média megjelenést generáltak. Miskolcon az LMP nem is nagyon fog plakátolni, hiszen az MSZP már kiplakátolt nekünk. :)

Szerencsére azért gondolkodnak az emberek. Voltam a hétvégén utcafórumon és lakossági fórumon is. Volt olyan jobbikos képviselő jelölt, aki nevetett a közrendvédelmi telep gondolatán. Természetesen csak privát beszélgetésben. Miért gondolja valaki, hogy városi képviselő, vagy polgármester ezt meg tudná tenni? Mindenféle törvényi lehetőség nélkül.

De Miskolc fontos lett. Kriza nem megy el a városi tv-be a polgármester jelöltek vitájára. Maga a nagyvezír jön helyette... :)
@insert random: "Szegedi nem simán, suttyomban leszedte a plakátokat, hanem egész médiaeseményt csinált belőle"

Hűha, tényleg nem mindegy. :)
Hát, jelenleg az országnak éppen ez a legnagyobb problémája. Gratulálok a rendőrségnek, aki a bűn nyomába eredt. Csak azt szeretném kérdezni, hogy a tőlem lopott cuccokkal mikor fejezik be a nyomozást? Ami már kb.hat éve volt. Pedig a tettes is előkerült, a kamera rögzítette az eseményeket. De az éles logikának hála sem a cucc nem került elő, sem kártérítést nem kaptam, sőt még az eljárás sem fejeződött be.

Seggek gyülekezete az egész.
ez a csavo egy igazi bohoc.
@ddance: Erről van szó. Nem volt rongálás, Szegedi csak helyreállította az eredeti, törvényes állapotot. A tavaszi választások alatt számos esetben lekamerázták, ahogy fideszesek leszerelik vagy lekaparják a Jobbikos plakátokat, de akkor bezzeg még eljárás sem volt.
Szép hazánkban ez a plakátolás úgy megyen, hogy ragyogóan civilizált-kulturált pártjaink közül, amelyiknek először kész az adag az mindjárt telibesz*rja vele az adott települést, majd kezdődik a csiki-csuki, hogy ki ragaszt a másikéra ...
m.blog.hu/ma/mandiner/image/1009/pasztor.jpg a leggonoszabb felülragasztás ez :D:D:D:D ez sokkalta elmésebb ilyet kellett volna a Káli Sanyi cuccaira is :D
Arra leszek kíváncsi, hogy le is szedik?
Az rendben(?), hogy majdnem mindenki belehugyozik a medencébe, nade nemá' a trambulin tetejéről!
Megint kinek jó az, ha ingyenreklámot kap a Jobbik? Ez megint csak egy ingyenreklám. Valakiknek nagyon nem elég, ha 20%-osak, úgy látom, sokaknak az kell, hogy 30%-os párt legyen. Mert ezzel az egésszel csak ezt érik el. A Gárda körüli hiszti is arra volt jó, hogy sikerült komolynak beállítani a Jobbikos fogyatékos oviscsapatot, ezzel népszerűvé tenni... de látom, ha a Jobbik nem csinál magának reklámot, csinál neki a média, a zsaruk, a még hivatalban levő politikusok, stb.
Nem értem, mire jó ez.
egy olyan kérdésem lenne az elfogulatlan nagyérdeműhöz, hogy ha majd szimpatikus, antirasszista, haladó fiatalok letépkedik a Jobbik plakátjait, őket is beviszik-e a rendőrök?
Most komolyan ennyit számít az a rohadt plakát? Én megmondom őszintén az összest letépkedném, rosszul vagyok már ezektől a fejektől, meg semmitmondó szlogenektől. Ki az aki ezt meglátja és ez alapján dönt? Miért kell ronda politikusokat néznem egész nap?
@Tóth Ágas:

Ha ott lesznek, akkor beviszik. Főleg ha előre odahívják őket. :)
@Skwisgaar Skwigelf:
Nem mind ronda. :)
@Viktus: Ez politikailag nem korrekt, ilyet nem illik csinálni...
Sün-díjra terjesztem fel!
süti beállítások módosítása