Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.09.24. 08:00 Fabius

Kormányzati szókészlet

Címkék: kommunikáció fidesz semjén zsolt semmitmondás

A Fidesz elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar nyelv ápolásában, megújításában. A köznyelv mégis a gyurcsányi szállóigéket preferálja, tele van velük ez az "öregecskedő" "kurvaország".
Nem is értem, minek a beszédet, írást, bármi mondanivalót így kiszínezni, mikor divatosan egysíkúak is lehetnénk?

Nyolc évig bekezdésnyi litániákra, köteteket kitevő agymenésekre kínált egyszerű megoldást a monnyonle. Univerzálisan alkalmazható volt, megjegyezni sem nehéz, meg az ember szájára is jött könnyen, ha Gyurcsány korcsolyázni invitálta a még hűségeseket, vagy éppen a legújabb, kéthetente frissülő reformjainak egyikét vezette elő.

A választási győzelem azonban friss kormánypártunk prominenseit is a szókészlet frissítésére inspirálta. Eleinte nagyon úgy látszott, elnagyolt és sebtiben összedobott lett a cucc, amiből minden beszéd előtt csukott szemmel húzott egy oligarchát, nemzetit, együttműködést a megszólaló, aztán ha ezeket már tetszőleges sorrendben elhasználta, akkor elővette az aduászt, és meglepetésszerűen a kérdezőre fogta: kétharmad! Ez általában hatott. Úgy söpörte el az okvetetlenkedést, mint részeg Bácike a kiránduláson a termoszt, asztalt, kisszéket.

Ám a fejlődés nem állt itt meg. 100 nap, eredmények, önkormányzati választás jön, kampányolni is kéne, illene valami újdonsággal előállni. Összeültek hát az okosok, és kitalálták a legfrissebb, naprakész formulát, a "nép felhatalmazta a parlamentet".

Megint sajátos élmény lett kormánypárti prominenseink riportjait olvasni. Ha találsz egy beszélgetést mondjuk Semjén Zsolttal, akkor elég, ha a kérdéseket elolvasod, a válasz minden esetben adott, azzal nem kell bajlódni. Igaz, információhoz nem jutsz, de legalább szemizomlázat sem kapsz a sorok állhatatos böngészésétől. Ez nem lehet véletlen. Szerintem a bújtatott egészségügyi reform első lépésének tanúi vagyunk. Kormányunk óvja szemünket a megerőltetéstől, agyunkat a hirtelen vértolulások okozta káros hatásoktól.

Nem is értem, az újságírók hogy bírják megállni incselkedés nélkül? Bennem bizony felébredne a szunnyadó vérgeci arra gondolva, milyen remekül szórakoznának az olvasók ilyen dialógusokon:

- Semjén úr! A kedves felesége mit főzött tegnap vacsorára?
-Tegnap isten kegyelméből és a népakarat szerint őstermelőtől vett beluga kaviár volt szarvasgomba szeletekbe tekert hízott libamáj ágyon, rozscipóval, amit a kétharmados többséggel megszavazott, mezőgazdasági törvény által támogatott Kiss Dezső készített saját kezével a Nemzeti Együttműködés Rendszerének irányelvei szerint.

Vagy:

- Semjén úr! Csemetéje milyen érdemjegyet szerzett legutóbb?
- A Nemzeti Hoffmann Rózsa Alaptanterv bevezetése olyan dolog, amire a népakarat felhatalmazta a parlamentet, az pedig kétharmados többséggel elfogadta az okiratot. Ezért nincs jogom kritizálni a kettest, amit gyermekem Isten és a párthoz hű tanerő kegyelméből kapott. Amire a népakarat felhatalmazása szól, annak úgy kell lennie!

A szomorú az egészben az, hogy még ez a betanult és demagóg faszság is klasszisokkal jobb, mint a naponta változó álláspont, és az összevissza beszéd.
 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr32319447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az összevissza-beszéd a legjobb taktika: mondanak valamit, aztán annak az ellenkezőjét, majd egy bal/jobbcsavarral enyhítenek/szigorítanak a mondandón. Nincs ember, aki követni tudná, így aztán a hívek azt szavaznak meg, amit az ő fülük hallani akar, az emberek embere (neeem, nem a SPalibá') maradhat hazugságtalan, igazmondó.
Ki mert 2-est adni Semjén Zsolt gyerekének?????

És miért nem segített neki a leckében az apja???
@csoko20: Segített, azért lett kettes, mert csak szövegelt a büdös kölök, hogy nem 2/3-ad az eredmény, de kapott egy nagy pofont, hogy má hogyne annyi lenne.
@csoko20: Mert hülye (hüje) hozzá!!!!
"Bevezetjük 2011 január elsején, 3 év alatt."
Vagy megnézném hogyan fordítanák pl. angolra a realitás és a valóság közötti különbségről szóló értekezést. :)
hááát... azért jobb volna már, ha nem a szart kennék csak ránk! nagyon bírnám, ha kimosakodhatnánk belőlük... :)
OFF, de ez nagyon bassza a csőrömet:

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20100923-kosa-2012re-mar-kesz-lehet-az-uj-lokistadion.html

Idézet:

"A kormány úgy döntött, figyelembe fogja venni ezt az előterjesztést a 2011-es, 2012-es és 2013-as költségvetés tervezésénél, és a szükséges állami szerepvállalást biztosítani fogja a debreceni stadion megépítéséhez."

Tehát adva van egy többségében mgántulajdonú csapat, amelynek a stadionját többségében adófizetők pénzéből építik. Éljen a munkanélküliség meg a segély, a kurvaanyja adózik ezeknek a szarháziaknak. Fizessük együtt Orbán focibuziságát!
@Valahol Máshol:

Mintaváros Mintapolgármestere jutalmat kapott. Mikor, ha nem az önkormányzati választások előtt néhány nappal?
Szókészlet?
A mellébeszélés, körülírás még a kétésfélévesemnek is hihetőbben megy az Ő alapszókincsével.
süti beállítások módosítása