Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.09.15. 14:26 Fabius

A Fidesz szégyelli Tarlóst?

Címkék: fidesz tarlós istván önkormányzati választás

Érdekes metódus látszik kibontakozni kormánypártunk fővárosi kampányában. A köztereket járva találkozhatunk szép számmal a Fideszt és nézeteit hirdető plakátokkal, főpolgármester ajánlgató ismert arcokkal, viszont a főszereplő arcával nem nagyon.

Keresztes Ildikó arcát látva beugrik, hogy Pista a (nem is annyira) titkos X faktor, ami hiányzott Budapest életéből. Ő a Zigazipolgármester, akit az ítész szerint választanunk kell. Szerintem egy duettben előadott kampányhimnusz sokat lendítene a dolgon.


Érte kampányol a párt elsőszámú polihisztora és politikus celebje, Rogán Antal is. Szerinte Tarlós a világosság, akitől ismét régi fényében tündököl majd a főváros. Őszintén kíváncsi vagyok, mennyire régi fényt gondol Anti visszahozni? Tíz, húsz, netán harminc éveset? Találunk a Fidesz céljait címszavakban soroló, választókat lelkesítő hirdetéseket is szépszámban.
Ezek az igazi, általános gumiplakátok. Ezeken már nem, hogy a jelöltek arca, neve sem szerepel. Ennyire mindegy ki indul egy tisztségért? Szavazz a pártra, az arcokkal-nevekkel ne foglalkozz. Minden jó lesz, bízz vakon, október harmadikán újra Fidesz.

Gyorsan változik a világ. A kopogtatós kampányban még Tarlós arca vitte a prímet, és a pártlogó volt eldugva hátra egy csendes sarokba. Most, a Nagy Cetligyűjtő Akció után az arc nem kell, helyette a kimondatlan utód mosolygós, fényességes arcmása, és a pontokba szedett pártszövegek is megteszik.

Mitől lett néhány hét alatt Tarlós arca ennyire ciki?

46 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr12298073

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tarlós és a pesti imázs 2010.09.20. 11:32:10

Feltalálók városaMi ilyen feltalálós, okos nemzet vagyunk. Büszkék lehetünk fiainkra! Mint a szép fővárosunkra is, a feltalálók Mekkájára. A Fordtól a gyufaszálig mindent mi találtunk ki. Aki nem hiszi, a YouTube-on megnézheti.  Hogy egy kicsit el...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valami nagytudású "pijáros" találta ki nekik, hogy az a tuti, ha hitelesnek vélt arcok nyilatkoztatják ki, ki az igazi főpolgi. A madár képe nem is kell hozzá, ez a nagy találmány.

Már akinek etalon egyáltalán az egyik gagyitévéből a másikba prosecciózó Tóni gyerek... Még ha a csinoska zöldszemű is ott virítana a plakáton mellette, a kutyussal, na az lenne az igazi... Fiúknak mindenképp vonzó látvány lenne...

A Keresztes... hát nem értem, neki... nem ciki? Egy ekkora tehetségű nő hogy a fenébe adhatja az arcát egy politikai gagyihoz...Nem elég a tévés roggyanat, az előre kifundált műmájerkodással, szemöldök-fennakadással, kezek-lábak eldobásával? Ezért biztos jó lóvét kap..

És mi jár vajon a Tarlóséktól? Zeneakadémiai főigazgatói szék, vagy a Vörös Kereszt kelet-európai képviselete?

Ha megkérdeznék, biztos a nemzetegyesítésre hivatkozna, mint értékrendjével összecsengő szándékra. Az meg mindegy, hogy ehhez mi köze a Tarlósnak.
Hát..Ildikó, van még merre?
1. miért Tarlós-arcot nem-e?
a) mer' nem egy "matyóhímzés"
b) mer' a gyerekek retardálnának tőle

2. miért aRogán Tónit?
- mer' egy PR-os haverját meggyőzte, hogy így vághasson vissza, amiért nem ő lett a főjelölt...

3. Ildidkónk:
- őt eleve azért küldték be az X-be, hogy (még) nagyobb (ismertségű plakát-) @®© lehessen.

4. "Rendet és közbiztonságot teremtünk"
"ÚJRA" - mivel "két héten belül" egyszer már teremtettek ugye...
Tarlós tipikusan az az arc, akit minél messzebbről nézel, annál megnyerőbb. Ezért indokolják mások a képes felükkel, miért szavazzatok rá.
Akkor ide is:

láttam már Huszárik Katával és Balázs Péterrel is ilyen plakátot.
@Ordnassac: Nekem Fabius emilben Reviczkiset is küldött át röhögés céljából, nem tudom ide miért nem rakta ki. Úgy látszik a válogatott celeb és művészsereg letette a hűségesküt : képemet és véremet a győzelemért!
"Szavazz a pártra, az arcokkal-nevekkel ne foglalkozz."

meg programmal se.

Nálunk pölö ennyi a Fidesz-progi: "Sokat tettünk, de maradt még feladatunk". És ennyi, kifejtve.
Némi ellentmondást látok eme nyilvános "szereposztó-plakát" kiállások ÉS a "fülke-forradalom" titkossága közt...
Míg az előbbiek nehezen tagadhatják,
utóbbiak ugyanolyan titokban akár "ellen"-forradalmárok is lehetnek egy majdani (2014;) fülkében...
@P.mester: Nálunk részletes progi van. Kriza megmondta, ha megszavazzuk, akkor városunk szülötte Pelczné dömperrel fogja hazahordani a brüsszeli lóvét. Na ezzel versenyezzenek a szocik, LMP meg a Jobbik. Ez az álom még a cigánygulágot is űbereli.
@Ordnassac: Naccerű. Reviczki meg Balázs Pécó osztoznak az Operán meg a Nemzeti színházon, a Kata lány meg gondolom, az NKA elnökségi várományosa. Az édesapja meg büszkén nézi a felhők fölött, ebben is biztos vagyok.
A 11. kerben balázs petya meg a szőke szikla javasolja, hogy szavazzunk a tarlósra. Ez utóbbi azzal a szöveggel, hogy ő a pályán is tudta, mikor kell cserélni.
@kisa: A Molnár Gyuszkónál vagy? Na, neki is lőttek, gondolom. Kit indít az úthenger? A szikla meg belefér a sportos vonulatba. Biztos ő lesz a Tarlós-Rogán féle olimpiai buzdulás főmájere.
@Ordnassac: Ordikám, sürgős segítség, l.sz. Most kapok észbe, tulajdonképpen én is felkérezkedhetek egy óriásplakátkára, ellengedezek szívesen a langy őszi szélben a fák fölött a Tarlósnak.

Felajánlom mértékadó pofázmányomat hitelesen (ne merészelj hangosan röhögni, csak azért mert láttál már élőben!), Te csak pöcköld ide, van-e már új góré a Fővárosi cirkusznál a ligetben, vagy még a Gyógyfürdők igazgató széke is szóba jöhet (tudod, az izületeimnek jót tenne a Széchenyi, az is itt van közel).

Sürgős választ leszel kedves, mert mennék zuhanyozni.
@sületlenke: Nem, én nem ott vagyok, csak jártomban-keltemben láttam. A gyuszkó nem teljesen sansztalan, a tavaszin éppenhogy lemaradt a simicskó mögött. (44,45 % ill. 50, 86%) Kérdés, hogy mennyire fognak MOST pártra szavazni az emberek, amennyiben igen, akkor az eléggé noname dr. Hoffmann Tamásnak vannak esélyei.
Nem értem ezeket az embereket én se, hogy miért adják a nevüket ehhez a kutyakomédiához. Mondjuk, az "alternatív Kossuth-díjast" megértem, ráhajtott az igazira. De a többiek? (valahogy már Egérke is kihátrált, úgy tűnik, 8 éve - vagy 4? - még ott csápolt a vezér mögött...)
8 éve volt, és ezzel visszanyete az arcát. Nem szabadna alávetni a szavazatmaximálás érdekének az akár nemzeti idolok erkölcsi amortizálását.
@kisa: Fejlett demokráciában nem kínos, ha ismert arcok, nemzeti büszkeségek nyiltan foglalnak állást akár így is. De hol vagyunk mi attól, hogy egy ilyen állásfoglalás ne bizonygatásként hasson: ha nekem nem kínos rá szavazni, neked sem az. Arról nem beszélve, hogy mondjuk amerikában pl egy ilyen arc sem kovácsol politikai vagy anyagi tőkét ebből. Nézd a régi arcokat: Kokó már Schmitt utódlására pályázik, Palitól vesz órákat a MOB elnöklésről.
@néma bárány: Én nem kínosnak gondolom, hanem valamiféle haszonlesésnek (seggnyalásnak) a politikai cirkuszhoz arcát adó híresség részéről. Legyen az ilyen, vagy olyan vagy amolyan. Ráadásul egy olyan pártra való szavazásra szólítanak, amely pártról tudható, hogy nagymértékben fog tarolni. Teszem hozzá, sajnos.
Pedig emlékeim szerint a 90-94-es parlament tele volt színészekkel. Akkor valahogy nem éreztem gáznak.
Számomra szimpatikusabbak azok, akik nem adják a nevüket, és nem tudni róluk, hogy milyen platformon vannak.
@kisa: Egyetértünk. Mégis vitázom. Normális az volna, ha mi magunk is felül tudnánk emelkedni ezen, és nem rögtön a hátsó szándék jutna az ember eszébe. Csak sajnos ha megnézek egy Orbán körül kiskutyamód farkat csóváló Balázs Pétert, egy Nemzeti Szamócát, de mondhatom az MSZP rajongó Vágót is, akkor hányingerem lesz.
@kisa: Egyetértünk. Mégis vitázom. Normális az volna, ha mi magunk is felül tudnánk emelkedni ezen, és nem rögtön a hátsó szándék jutna az ember eszébe. Csak sajnos ha megnézek egy Orbán körül kiskutyamód farkat csóváló Balázs Pétert, egy Nemzeti Szamócát, de mondhatom az MSZP rajongó Vágót is, akkor hányingerem lesz.
@sületlenke: az NKA-t már megkapta Jankovics Marcell. Az Operára meg ráküldték ifj. Harangozó Gyulát.

A fürdőknél tudtommal még nem volt váltás a cirkuszt nem tudom. :-)
@kisa: Hoffmann konszenzusos jelölt volt, őt lenyelte a Kupper- és a Schneller-szárny is.
@néma bárány:
Komolyan? Akkor én is Krizára szavazok! :) De azt nem mondta, hogy ha nem nyerne akkor nincs lóvé? Akkor b@sznak a városra?
@dfcwolf: Ejnye képviselő jelölt úr! Maga nem olvas Fontos nekünk 2-t? :-D Abban le is van írva, Kriza lesz a köldökzsinór városunk és Pelcznéni között. A brüsszeli tápanyag csak úgy árad majd a dedbe. Mondjuk a Kobold korszak után valami gecinagyot kellett hazudni a miskolciaknak, hogy esélyke legyen.
@néma bárány: Te, a végén még jól jártok vele, hogy szülőföldet adtatok ennek a ritka nagyeszű Pelcznének.

Meg hálálkodhattok a Viktornak is, hogy anno őt szemelte ki a vidéki, keresztény értelmiségi Anya szerepkörre, alelnöki díszpintyőkének. Meg az is jól jött, hogy még ehhez is butuskának bizonyult, így aztán irány Brüsszel, havi hétmilkáért.

A brüsszeli lóvét majd segít neki hazadömperelni a Szájer, csak nehogy eltérüljön vele Sopron felé, félúton.
@sületlenke: Pelcznéni Orbán soha be nem teljesülő ígérete. Volt már ő minden, mégis semmi maradt. A helyi közlekedési vállalatnál betöltött projekt managerség óta az utóbbi 8 évben csak bukta van. Nem sikerült visszafoglalni Kálitól a várost 2006-ban, nem volt sikeres alelnök, első körben nem sikerült a brüsszeli elfekvőig eljutnia a teljesítményével elégedetlen Vezér miatt. Ha nincs Schmitt és a felszabadult hely, most is itthon mosogatna szegénykém a Szentkirályi utcában a nőtagozattal. Abszolút hihető, hogy ő és Kriza fogja megmenteni a várost,ja.
@néma bárány:
Bevallom, nem maradt idő eme irodalmi remek elolvasására. A NYENYI-n akarnám átrágni magam, de nem érzem magam elég érettnek hozzá. :)

Aztán a tápanyagot ki fizeti vissza? Elég sok tápanyag táplált itt egyeseket az utóbbi 8 évben is.

De vigyázat! Ma sajtótájékoztatót tartok! Az lesz ám a komoly! :) Amúgy meg tegnap voltam a tévében, igazi X -faktor pillanat volt! :)
Szörnyűek vagytok!
Lassan budapesti választási bloggá alakul/unk/tok.

Pedig van ám szépség a vidéki kampányokban is.
A választókerületben (Sz-Sz-B 10. sz.) hirtelen sokan felismerték a kötődésüket. Olyan sok Fideszes pm jelöltünk lett, hogy na csak...!

Vannak ám különleges véglényeink is.
A legszebb az a jelölt aki 4 éve még vörös pólóban kampányolt az MSZP-nek, most valahogy megtalálta gyökereit a gyökér...
Vörös pólóban ment dolgozni is, tehát nem volt semmi a fickó- gondolták többen.
Igazuk lett, de nem úgy!
@dfcwolf: X faktor pillanat? Elénekelted a programod? :-)) Hol lesz a sajttáj és mikor?
@Tűzfal: nem erről szól az új poszt? Vagy az egy másik eset?
@Tűzfal:

Félreértés ne essék! Néma báránnyal a szomszédos B-A-Z "fővárosának" sajátosságait vitatjuk meg.

Vörös ingesből lett narancs inges? A köpönyegforgató mintapéldánya...
Én még benneteket olvasgattalak, mikor Fabius már alkotott.

Nem arról szól, bár az is gyönyörű!

Mivel véglényeztem és legyökereztem, ezért nem szívesen mutatom be névvel, elsiettem, pedig a sztori majdnem ekkora!

Húúúú, de viszket az ujjam!
Lehet posztolni kellene a prosztóból...:)
@néma bárány:

Középszeren az óvoda előtt. 16,10-kor. Faragom kicsit a maszopot. Néma tüntetést akarnak szervezni a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása miatt, mert szerintük a fészekrakókat ki kell tenni. ŐK! Akik a fészekrakókat behozták az Avasra. Akik aztán nem lakoltattak ki senkit közülük az elmúlt 8 év alatt. Azért tüntetnek, hogy elvégezhessék azt, amit pár hónapja még nyugodtan megtehettek volna.
@dfcwolf:
És ez csak a felszín.
Emberek élete függ tőle.
Mintaadó mintapolgár.
Magyarországon talált új hazát.

Tovább is van, mondjam még...?
@dfcwolf:
"Félreértés ne essék! Néma báránnyal a szomszédos B-A-Z "fővárosának" sajátosságait vitatjuk meg. "

OK. Csak olyan fura, hogy egy részét nem értem a párbeszédeknek- nevek, helyszínek.
@dfcwolf: Maradjunk annyiban, hogy eszük ágában sem volt a fészkeseket kirakni onnan. Ha nem lenne kampány, most sem volna fontos. Nagy szarban lennének, ha holnaptól megszűnne a moratórium, és tényleg ki lehetne lakoltatni a norvégokat. Nem mellesleg nagy pénzeket szakítottak valakik a fészekrakásból, és itt nem feltétlenül a lakáshitelezés visszásságaira gondolok. Faragjad csak őket, megérdemlik.
@Tűzfal: Mi tart vissza a sztori megírásától? Szerintem tanulságos lenne az elmondottak alapján. Egyébként meg ha a miskolci dolgokkal is képbe akarsz kerülni, akkor a krizaakos.hu-t érdemes olvasgatni. Sok csodálatos dolog van rajta.
@Tűzfal:

Add ki a történetet. Kíváncsivá tettél minket!

@néma bárány:
Pontosan ez az. De az emberek meg majd mennek és tüntetnek azokkal, akik így kicsesztek velük. Képesek rá.
@dfcwolf: Persze, hogy képesek. Ők csak annyit látnak, hogy a fészekrakók nem fizetnek közüzemet, közösköltséget, millióan vannak, lelakják az Avast amennyire csak lehet. Ideje arról is beszélni, hogy a Szondiról milyen körülmények között jutottak oda, és ez kinek hozott hasznot. Én csak megkérdezném, hogy ok, lakoltassák ki őket, a....hova is? Meg főleg miből?
@dfcwolf:
Sajnos az igazi poén ebben a sztoriban súlyosan sértené néhány ember becsületét.
Na jó, tudom, milyen becsületét?

Még átgondolom, mert a +ok nélkül egy a sok közül a sztori.
Azért köszönöm a biztatást.
@Tűzfal: Írjad már azt a posztot, ne gondolkozz! :-) Hogy klasszikus idézzek, a seggreforgás mióta becsület?
Ebben legalább én is egyetértek a Fidesz-szel
@Tűzfal:

Szerintem meg a saját becsületüket sértik súlyosan...
Kicsit visszatérve a poszt eredeti témájához: láttam plakátot a kettes metrón, amin maga Tarlós szerepelt! :-D
@Ordnassac: Remélem megörökítetted Fabiusnak :-) Mert emberünk lelkes, de még egy Tarlós plakátért sem fog metróra ülni :-D
@néma bárány: nem volt nálam fényképezőgép, pedig akkor nekem is eszembe jutott, hogy egy fotó jól jönne. :-)
hát az öreg nem tul jo plakátra... senki nem nézi ki belőle a 4 évet. elég sápadt és rosszbőrben van. javaslom válaszzuk meg ÉLETFOGYTIG...
süti beállítások módosítása