Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.09.14. 22:25 Fabius

A legmódosabb kampány civil

Címkék: plakát zugló janicsák istván önkormányzati választás zék

Délután ráértem, és mentem egy kört a kerületben. Már kint vannak a friss ropogós szavazásra buzdítmányok, gondoltam lövök pár képet, és csinálok egy friss kampányszemlét. Ültem a kocsiban és számoltam a szembejövő képeket: egy Janicsák, két Janicsák, három Janicsák, egy Pelyva, négy Janicsák, egy Papcsák, öt Janicsák...

Ha azt hiszitek költői túlzás, akkor tévedtek. Nem is kicsit. Úgy látszik a ZÉK haknisztárja a választókkal parolázni és vitázni nem, ám óriásplakáton mosolyogni annál jobban szeret. Honnantól számít valaki megalománnak? Ha oda is óriásplakátot tesz, ahová a többiek kicsit?Vagy, ha egy útszakaszon (Mogyoródi) ki sem esik a látómezőből, ő mosolyog a ház faláról és szemben a fák közül is?Vagy, ha a Stefánia út óriásplakát erdejében ő vigyorog nagyjából minden harmadik plakáton?
Esetleg, ha úgy érzi egy mosoly nem elég, és mindjárt kettőt tesz egymás mellé, mint a Thököly-Istvánmezei sarkon?Ha azt hiszed erre licitálni már tényleg nem lehet, akkor szegényes a fantáziád. A Mogyoródi-Zászlós utca sarkon a parkolóban szemben vannak a Janicsákok, és szemeznek egymással. Kár, hogy nem fértek az objektívbe, mert felemelő látvány az önszerelem ilyen megnyilvánulása, annyi szent.

Ennyi szétszórni való pénze van a ZÉKnek srácok? Ha igen, akkor a mezei talpasjelöltnek miért kell beérnie oszlopra gyorskötözőzött, maximum A4-es méretű szerénységgel?

35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr292296938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mint számos, elmúlt hetekben megjelent cikkből tudjuk, a ZÉK civilsége nem jelent mást, mint a kimúlt SZDSZ korábbi pénztárnokának, a Tocsik-ügyet épp hogy megúszott háttérembernek, cégtársainak és jelenlegi kerületi SZDSZ-es képviselőknek a mimikrije, túlélési kísérlete, ha úgy tetszik, a választók hülyére vétele, megtévesztése. Z'Zi István csak az arcát adja hozzá, hogy mit kap cserébe, az egyelőre nem ismert. Csak ésőbb nehogy énekelni kezdjen a stróman... Milyen városrészi mutyik, vágyott beruházások lehetnék még, amiért mindenképpen képviselők akarnak maradni?...
LMP-nek meg még egy sincs. Segítsetek, hogy legyen!
zuglo.lehetmas.hu/hirek/280/felhivas/

(amúgy csak nekem tűnik fel a Jobbik agresszív térfoglalása? A 4 oldalas fatábláknak sokszor mindegyik oldalát ők plakátolják tele - holott elvileg van egy szóbeli megegyezés az egyenlő elosztásról)
@Themisz: ami érdekes, hiszen polgármester-jelöltjük itt nincs...

Igaz, Czeglédi a közgyűlési listán 2. helyet kapott.
Meg kell hagyni, van pénz ott, egy óriásplakát kb. 30e Ft-be kerülhet.

Kíváncsi vagyok, hogy Janicsák egyáltalán beül-e a képviselő-testületbe, ha bekerül.
@Themisz:

Ez igaz, de a jelenlegi állapot szerint ők meg oszlopra nem nagyon plakátolnak. Ott az MSZP és a Fidesz nyomul. Megjegyzem, a legnagyobb Papcsák plakát is összesen negyed hirdetőoszlopnyi amit láttam. Óriásból Pelyvának is összesen kettő van.
@Ordnassac:

De egyéni jelöltjeik és listájuk van. Aktívan kampányolnak, még kora este is kint volt az aktivista a Füredin a Penny parkolóban.
@Fabius: "Nekem nem térkép e táj". Az Egressy úton több Pelyvás óriásplakát is van.

Az igaz, polgármester-jelölt híján talán jobban is bele kell húzniuk, mivel a magyar választópolgár nem arról híres, hogy szeretne szavazatot megosztani.
@Ordnassac: Egressy felé nem jártam tegnap :-)

Csinálják is a belehúzást szorgalmasan. Meg kell hagyni, az aktivisták lelkesedését nézve lenyomnak mindenkit.
@Themisz: Borzasztóan kár a Várnaiért, és még néhány kerületi jelöltért, akik közül néhányat személyesen is ismerek. De ez nem a plakátokon fog múlni, a Papcsák kommandót semmi nem állíthatja meg, sajna ez nem a vágyainkról szól.

Fabiusnak hála, több poszt is született Zuglóról, alkalmam volt többször is véleményt mondani Várnairól, meg rólatok általában.

Neked utoljára itt írtam, hátha nem olvastad, és a véleményem azóta sem változott, a finanszírozást illetőleg sem. Küldd el esetleg "nagyjaitoknak", mint civil véleményeket.

varanus.blog.hu/2010/08/31/lehet_mas_a_feltamadas#comments
@Ordnassac: Janicsák nálunk indul egyéniben is, kizárt bármi is számára, eleve csak Fideszesek készülnek nagyobb számban elmenni, és őket sem érdekli, hogy ki a jelölt, csak mennek és húznak. Ennyi.
@sületlenke:

Felénk kicsit más a kép. Naponta hallgatom a nyugdíjasokat a liftben, ahogy az ott is kiplakátolt Papcsákot szidják. Édes volt, ahogy a nénike sopánkodott a helyi jelölt Majzik Editre, hogy ez a szép hölgy hogy képes egy hirdetésben szerepelni "ezzel" :-D
A választók véleményét kellene megkérdezni, az utcán közlekedőkét, hogy vajon erre vágynak? Plakátokról virító arcokra és nevekre? Én speciel undorral fordulok el minden arctól, minden pártlogótól, a belem kifordul a semmit mondástól, ami a plakátokról üzeni felém azt, hogy most épp kik azok, akik a politikusi pénzeken akarnak gazdagodni...
Ha egyszer... valaki... mondatokba foglalná a szándékát, hogy mit kíván az önkoriban elérni a lakosság érdekében... nos, akkor tök mindegy volna nekem, hogy néz ki a feje - becs szóra felfognám a mondatok tartalmát.(persze utána néznék az előéletének, nehogy becsapjon)
Kérem, szóljon, ha valaki talál egy ilyen "kampányfogást" - esküszöm ráharapnék, hagynám magam :). Ez a mostani viszont ellenkező hatást vált ki belőlem: minél többet látom, annál inkább utálom - sorry, de legalább szóltam :)
@Fabius: szoci ellenfele, Hevér György sem egy nagyobb ász...
@sületlenke: Janicsák vezeti a kompenzációs listát, máshogy szerintem sem fog tudni bejutni a képviselő-testületbe.
@térfél:

Kormánypártunk kitalálta kívánságod :-)) Ők arcok helyett szlogenekkel (is) kampányolnak óriásplakáton. Van nekik rendet-közbiztonságot, több munkahelyet, erős gazdaságos plakátjuk, amin pártarc egy sincs. :-)
@Ordnassac: Mindjárt mondom, mit vezet ő, milyen listát... Múltkor láttam a Csömöri felől jönni a Thököly magasságában, szép ezüst színű magasított hátúban ült, márkát nem tudok, nem tartozik az érdeklődési körömbe az autómárkák ismerete, de a magyar zászló rajta volt, azt világosan felismerem.
@Fabius: van most már másmilyen is: mindenféle híresség ajánlja Tarlóst. Láttam már Rogán Antallal, Huszárik Katával, Balázs Péterrel, de több is van.
@Fabius: Nálunk - Bosnyák környék, + 5. sz. vk., még a Fideszes rajongótábor is úgy megy, hogy mindegy kit indít a fityisz, úgyis oda lesz írva. Mint ahogy Papcsák neve mellett is elég volt a pártnév tavasszal a tömeges kivonulásukhoz.
Néhány öreg esetleg elmegy Pelyva miatt, ha jó idő van,a nagy többséget egyáltalán nem érdekli az egész hóbelevanc, mi a francnak, számít valamit, hogy ki lop ezután - nagyjából ez a közvélekedés.
@Ordnassac: hát, ha neked a genyótóni híresség, bár igaz, celebkedett eleget mostanában klf gagyitévékben a szép zöldszemű asszonykával, Izabella vagy Kamilla, ilyesmi neve van.
@sületlenke: ezen én is csodálkoztam, hogy mit keres Leó és Kutalikné ott...
@sületlenke: pedig Virág Kriszta még a rendesebbje ottan.
Beszélni hallottátok már Janicsákot valahol? Vagy tényleg ennyire csak az arcát adja az egészhez, ahogy a posztokból lejön?
@néma bárány: egyszer láttuk a Ma Reggelben. Azonban úgy néz ki, hogy csak ellenőrzött körülmények között beszéltetik Janicsákot. Gyanítom sok rálátása nincs a zuglói belügyekre. Persze tévedhetek.
Halk megjegyzés: a ZÉK honlapján ketten is rákérdeztek pár napja az Összefogtunk Zuglóért! hír alatt arra, hogy Janicsák beül-e az önkormányzatba, ha bejut pl. kompenzációs listáról. Válasz azóta semmi, illetve egy valszeg nem vezetőtől származó megjegyzés.

A némaság mindenesetre érdekes, bár nem kell jelentenie semmit.
Azért, ha végignéztek Zuglón látható, hogy pl. Papcsák is nagyon sok felületen kint van. Ő főleg CLP-én nyomja, ami fajlagosan drágább, mint az óriásplakát. (Persze lehet neki olcsóbb, lásd. volt MAHIR,ki is a tulaj most?)Szóval szerintem a Janicsáknak profibb a kampánya! Az óriásplakátokat úgy szórták, hogy a nagyobb csomópontokban legyen sok. Ezért többnek tűnik ... Azon kívül nagyon ízleses is minden köztéri megjelenés, jól kigondolt. Tény, hogy ők előbb kint voltak, de nem ismerte őket senki. A szocik megjelenését nem is értem, a volt tanácselnök, alatta: Nekem nem térkép e táj. Még jó, hogy! Az LMP meg sehol, vagy csak én nem látom?
@m-ing:

Az LMP forráshiánnyal küzd, nincs is plakátjuk egy sem. Szóltak itt feljebb, felhívás is van.

Számodra nem érdekes, hogy egy államilag finanszírozott parlamenti párt kasszája véges, a civilszervezet meg olyan plakátkampányt tud nyomni, ami azért minimum a jómód jelét adja. Sok csodát megértem már, de ilyen gazdag civileket még nem láttam.

Nekem furcsa az is, hogy a ZÉK csak Janicsákot nyomja, az egyéni jelölteket nem. Csak a polgármesteri szék fontos, a többi nem? Ám, ha a polgármester személye ennyire fontos, akkor Janicsák miért nem jött el vitázni a programjáról a többiekkel? A maszopos duma Kricsfalvi doktorral a jelöltek közt elég béna kifogás.
Janicsák pénzről, ZÉKről, támogatásról:

www.168ora.hu/itthon/polgarmester-obkormanyzati-valasztas-zuglo-janicsak-istvan-60756.html

Öhhm, ismerős a cikket illusztráló első kép. Mintha az enyém lenne...:-))
@Fabius: Mindig mondtam, nagy ember lettél, nemcsak pásztázzák a blogodat kommentekkel együtt, lopva is van időnként, hogy úgy mondjam, és néha még ki is derül...Az bizony a te képed a múltkori posztból... Nem értem, most miért nem pattan ki oly hősiesen a Killik gyerek, mint akkor, amikor még pólót is kaphattál volna..

Ja, intelligens ember a szép szál dalia.. Az LMP-nek tényleg sehol nincs semmije, nemhogy óriásplakát, még falragaszka sem, sehol a városban, amerre jártam a napokban... Elgondolkodtató, még akkor is, ha nem ezen fog múlni...
@sületlenke: Jávoros óriásplakátokat láttam azért, szerintem látszódik, hogy az LMP a véges eszközeit a Fővárosi Közgyűlésre és nem az egyes kerületi önkormányzatokra helyezte.
@Fabius: szép, a 168 Óra lop... Amúgy innen sem derül ki, hogy beül-e az önkoriba, ha nem nyer, de kompenzációs listáról bejut vagy csak elkerülte a figyelmemet?
@sületlenke: @Ordnassac:

Azért az tényleg tanulságos, hogy az LMP mekkora forráshiánnyal küzd. Ez a "kampánytalanság" sok jóra nem fog vezetni. PM helyekre alapból nincs sok esélyük, de így az egyéni körzeteket is bukni fogják. Mintha el sem indultak volna.
@Fabius: ha minden igaz, csíkplakátok azért lesznek.
süti beállítások módosítása