Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.09.10. 21:10 Fabius

Csak a kormánypárt és a civilek hiányoztak

Címkék: mszp fidesz zugló önkormányzati választás lmp zék

Ma délután vitafórumot tartottak a zuglói polgármester jelöltek. Pelyva György, az MSZP jelöltje hívta ki vitára ellenfeleit. Az elmúlt négy év után ez merész dolognak tűnt, de legalábbis érdekesnek ígérkezett. Gondoltam nem hagyják ki a ziccert az aspiránsok, hisz az elmúlt négy év tükrében lett volna miről faggatni a kerület vezetéséért aspiráló szocialistákat. Ám az ellenfelek közül csak az LMP ítélte úgy, hogy a Várnai László vezette helyi társaságnak van olyan programja, amit vitára lehet bocsátani a szocialistákéval.

Papcsák "Szeretemzuglót" Ferenc és Janicsák István nem érezte úgy, hogy vitáznia, netán kérdeznie, egyáltalán megjelennie kéne, vegyülni kicsit a plebsz között. Papcsáknak még csak-csak magyarázat, hogy pártja éppen a vitafórummal azonos időben tartotta kampánynyitó rendezvényét a Syma csarnokban, bár elképzelni nem tudom mi történt volna, ha Papcsák a reprezentálás helyett érdemben vitatkozik és programot ismertet azok előtt, akik szavazatára számít. No mindegy, ki így, ki úgy szereti Zuglót.

De mi oka lehetett Janicsák Istvánnak a távolmaradásra?

Különös, hogy a civilek nem jöttek a civilek, választók elé programot ismertetni. Még különösebb az a retorika, amit nem hivatalos indoklásként láttam a ZÉK honlapjának egyik fórumán. Idézem:

"mi Zugló jövőjéről, az elképzeléseinkről és hozzáállásunkról tudnánk elsősorban nyilatkozni, a meghívó félnek viszont először komolyan számot kellene vetnie a múlttal, és azzal, amit eddig a pártpolitika művelt Zuglóban. Ez pedig mindeddig nem történt meg, és úgy tűnik, nem is fog."

Furcsa kijelentés ez egy szervezettől, aminek képviselő jelöltjei között két most is regnáló önkormányzati képviselő van. Kricsfalvi doktornak már nem kell számot vetnie a múlttal közvetlenül azután, hogy magára húzta a ZÉK pólóját?

Pedig nem kellett volna ennyire betojva lenni a vitától. Saját szememmel láttam, hogy Várnai és Pelyva is túlélte. Ők adtak lehetőséget a kerület polgárainak, hogy megtudják mit és hogyan gondolnak, és mit látnak másképp, mint a másik. Kínáltak alternatívát, választási lehetőséget, és néhány választ a kérdésekre.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr732287195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én tudom a megfejtést: Papcsák rajta akart lenni az osztályfotón, amit a főnökkel csináltak a gyűlés végén, mert:
És a végén mindenki összeáll egy képpé
Nem lesz otthon senki csak Ágy Asztal TV
Az ágyon macskák és a székeken kígyók
Nézik a TV-t hallgatják a Rádiót

Tisztelt nézők, és rádiót hallgatók
Itt a világ végén csinálnánk egy nagy fotót

Ahogy a csapatok voltak régen a képen
Elől a srácok és az edzők középen
Fekvő guggoló-térdelő és álló sor
Hosszan amíg a szem csak ellát mindenhol
Tisztelt nézők...

Mert a végén mindenki összeáll majd egy képpé
Vakuk vívnak közvetíti a Tévé
Közben otthon kígyók forognak a széken
Farkasok alszanak a srácok régi mezében

Tisztelt nézők, és rádiót hallgatók

Itt a világ végén csinálnánk egy nagy fotót
Jöjjön ki este hétre a nagyrétre
Várja önt a világ pont a végére, végére, végére, végére.
A tervekkel ellentétben egy egyetemi rendezvényen voltam. Miről beszéltek pontosan?
@Ordnassac:Ja, ha Neked fontosabb volt a csajok közötti vegyülés az egyetemen..

Én legalább kivettem részemet a közügyekből tegnap is.

A Papcsák ugyan Zuglóban egyedül a Bosnyákra talál el, azt is csak szombaton és felvezetéssel (most szkennelem be neki a polgármesteri hivatalt térképen, hogy odataláljon október negyedikén).

Igy aztán a Symába ment, engem is becsempészett a szűkkörű rendezvényre a táskájában, úgy húztam meg magam a sukorói nyomozati anyag aktái között, még a kolbászkát is úgy dugdosta be a képembe egy lyukacskán, jó volt, bár ízlésem szerint kissé rágós, na ja, nem a Viktor töltötte.

Egy nagyot csak akkor nyeltem, mikor a négyharmados szupersztár felszólított mindenkit, hogy minden egyes téglát és követ egyszerre kell felemelni ebben az országban, mi lesz velem, mondom, én már régóta a szoknyámat is feleslegesen emelgetem, mit mondjak, nemhogy téglát meg felépítményt.

Ferkónk hirtelen jött Zugló-imádatára viszont magyarázatot kaptam, nem újkeletű, mint ellenfelei állítják, már tavasszal személyes zsebecskéjével tett bizonyságot róla.

www.papcsak.hu/?id=hir&al=hir0011
@sületlenke: Nagyon hülyén fog kinézni tízmillió ember egy féltéglával a kezében.
És utána? Mit kell vele csinálni?
@kisa: gondolom, a tégla emelgetéssel a fővárosban a hajléktalanoknak emelünk majd szállást, ha már úgyis a kezünkben van az a sok emelgetnivaló.

Ezt egyeztette szerintem a Tarlós is a Pintérrel, mint megoldást a problémára, még mielőtt bírsággal távolítják el őket a közterületről, már állnak is a nemzeti egységben közakarattal emelt hajlékok számukra.

A kereszténységre utalás seperc bent van az alkotmányban, mint NyaliPali dicsekedett vele a pápánál, úgyhogy vélhetőleg a hajléktalan- fedél emelgetést a Tömjén Zsóti-féle felebarát fiók koordinálja majd.
@sületlenke: Óóó, már azt hittem, be akarunk kerülni a Guinessbe, mint tízmillió egyszerre téglát hajító ember. És aztán ennek kialakulna valamiféle szokása, úgy mint a Domino day...
Milyen szép is lenne!
Az alkotmányt nem is kommentelném.
@sületlenke: most már az is baj? :-P

Beleolvasgattál a Feri-féle anyagokba? Időd volt rá. :-P

Jut eszembe: ment neked email, bár azóta egy kicsit módosult a dolog.
Úgy látom a -csák okkal van CSAK gond
-A Pap- (=üvegzseb, mint Keller) az csak a papírozás miatt jár zuglóba... az ajánlószelvény zuglóban biztos probléma volt, mert nem fidesz felügyeletűek az intézmények.
A szavazás után megy CSAK, aláírja az alakulót vagy mit, átveszi a nótbuksit, meg a sofőrt kocsival osztjónapot, dógozik tovább a magyar népéért (ez persze kétértelmű, de ne értsétek félre).
A Jani- pedig nem a szája a ZÉK nek, és mielőtt ezt is félre folytatnátok... az arca! CSAK
@Ordnassac: Nehogy már mimózáskodj itt, arany lexikonfejű nyakkendőském! Dehogy baj a csajok közötti elvegyülés, sőt! Nagyon támogatom, főleg, ha TUDOK róla.

Egyébként bocsánatom jeléül közkinccsé teszem a Hell I. versére Dinnyés J. által előadott számot, amire ajánlásod alapján bukkantam rá, amikor a TG purparlén vizslattam utánad.

A szám tényleg gyönyörű, nem is gondoltam, hogy ilyen kincsek is vannak nálunk.
Kisának is ajánlom, biztos, hogy értékelni fogja, Fabiusunk pedig megbocsátja ezt az abszolút offot ebben a szomorkás időben.

www.youtube.com/watch?v=h7XPfmjgJFM&p=607AB8AF61C37D00&index=30
@sületlenke: mimózáskodni? :-D

No igen, ezt a dalt (is) próbáltuk megtaníttatni a gólyákkal, sajnos nem sok sikerrel. Bár ennek a dalnak a megértéséhez valszeg meg kell élni néhány nem túl kellemes dolgot.
a blogcímet kérem javítani. a kormány és az önk t vezető párt nem vett részt...
@kiraaaaa: Kispálért piros pont :-)

@Ordnassac: Szakpolitikáztak főleg. 3-3 perces blokkokban ismertették a pártok kerültet érintő elképzeléseit. Igazából nagy és jelentős érdekességet, újdonságot nem mondtak. Sacc/kb azt kaptuk, ami a két párt politikájától elvárható.

Jelentősége inkább abban volt, hogy kiálltak: "itt vagyunk, ide lőjetek". Ez méltányolom.
@Ordnassac: gondolom, igen, más közegben nőttek idáig a mai gólyák, nem képesek értékelni az igazi kincseket. És hány ilyesmi lehet még, minden téren, senki által nem ismert gyöngyszem ebben az országban...

Na, egyszer fordítom komolyra veled kapcsolatban a szót (ígérem, utoljára): ezért is vagy Te nagy figura, a korod ellenére eszméletlen nagy tárgyi tudás, mellé valós értékrend, nyitottság, emberek és értékek felismerésének képessége. Ezért is gondolnám, hogy többre kellene használnod a kreativitásodat, mint alátercelni a TG-nek.

Ezek szerint Te sem közéleteztél ma, engem is megakadályozott az eső szombati piaci élvezkedésemben, pedig meg akartam tudni a jobbikosoktól, hol tart kertipartikat állítólag rendszeresen az öreg Pelyva, mert a múlt szombaton se címet, se menüt nem tudtak mondani.
@sületlenke: jut eszembe a Jobbikról: mit csinálnak most, hogy nincs polgármester-jelöltjük itt?

A TG-blog meg egy kifejezett kikapcsolódás nekem. Amúgy csinálok bőven mást is: Wikipédia, konferenciát szervezek, csinálom az egyetemet. Szóval nem panaszkodhatom. :-)
@Fabius: kérdezni lehetett? Valaki megkérdezte, hogy TóCsa mit keres a komp. lista első helyén?
@Ordnassac: Hogyhogy mit csinálnak a jobbikosok? Ők aztán tényleg kint ácsorognak minden áldott szombaton, egyéni jelöltjeik az aktivistákkal. Persze, a kerekképűnek nem tudták összekonflisozni a cetliket, de a többi kitartóan áll a vártán a csarnok előtt.

Emítettem is a múlt hétvégi hetero felvonulásról szóló poszt kapcsán, hogy a kerület cigány-buzi-zsidó népséget kedvelő közönsége miatt nem tudták neki összeszedni a cédulákat, mint arról tájékoztatást kaptam.

Arra a kérdésemre, hogy mit szólnak az általuk tavasszal betányérozott parlamenti frakció tevékenységéhez, választ nem, inkább kínos, csalódott maguk elé meredést kapok válaszul, maximum a beszédesebbjétől annyit, hogy megindulnak a gárdával, ha a Vonáék benyalnak a Fidesznek.
@sületlenke: érdekes. Bár nem kell sírniuk, ha a Jobbik túllépi az 5%-ot, akkor Czeglédi János nagy valószínűséggel a Fővárosi Közgyűlésben fog ülni.
@Ordnassac: egy másik fórumon olvastam,d e te biztos tudod a megoldást, segítesz?

"Azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc népszavazást szorgalmazott az új alkotmányról, Szijjártó Péter azt mondta, jelenleg jogszabály van, amely alapján ezt nem lehet megtenni."
tényleg van ilyen szabály?
@kiraaaaa: pontatlanság. Abban Szijjártónak igaza van, hogy ha Gyurcsány népszavazást kezdeményezne az új Alkotmánnyal kapcsolatban, az elhasalna. Amennyiben Szijjártó mindennemű népszavazást kizártnak tart, akkor baromságot mondott.

Ugyanis olyan van, hogy alkotmányt nem lehet módosítani népszavazás útján (a megerősítő népszavazás kivételével) az AB gyakorlat alapján, ez vonatkozik egy új Alkotmányra is. Indok: nem lehet elvonni az alkotmányozó hatalmat ennek gyakorlásából. Ez legitim is.

Tehát egy olyan eset van, amikor lehet az új Alkotmányról népszavazás: az OGY mint alkotmányozó hatalom elfogadja az új alkotmányt, majd ezt követően kiír egy megerősítő népszavazást (ami ügydöntő). [25/1999. (VII. 7.) AB határozat]

Magyarul egyedül az Országgyűlés írhat ki népszavazást ebben a kérdésben.
@Ordnassac:

A végén lehetett, de azt már nem volt időm kivárni.
@kiraaaaa: nincs mit. :-)

@Fabius: értem. Közben mail ment.
Nocsak:

www.mno.hu/portal/735756

(Zuglói milliók: újabb gyanú Hunvald ellen)

Meggyanúsították az öreg Killiket és Kovács-Csincsákot?

MN-hír, szóval várnék még egy megerősítésre, de akkor is rosszul jöhet Pelyváéknak.

Van, akinek megvan a teljes cikk?
@Ordnassac: nem gyanusították meg. a megbízást kiadót igen. ők csak gyanutlan vállalkozók, akik sokat dolgoztak...
süti beállítások módosítása