Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.30. 15:41 Fabius

A félelem bére

Címkék: mszp horváth csaba önkormányzati választás félelem kampány

Horváth Csaba leadta ajánlószelvényeit, az MSZP-ben kitört a hurráoptimizmus. Igaz, egészen furcsa módját választották megint a részsiker megünneplésének. Nem azt harsogják, hogy istenkirályok vagyunk-bibibí, hanem szomorkodnak, mint Gizi néni az odakozmált rántás felett, hogy ej, micsoda császárok nem lehetünk a választók félelmei miatt! Mert a választó nem behányt az elmúlt évek politizálásától, hanem fél a választások óta meghonosodott Viktatúrától.

A befosató kampánytól minden esetben ledadog az agyam, mint Kósa Lali Kálmán Olgánál. Mikor a szocik elővezetik az aktuális befosni valót várom, hogy egyszer csak utolér engem is a rezsim kinyújtott keze. Fekete kocsi fékez a ház előtt, és a kerületileg illetékes Papcsák Tracy ugrik belőle hamiskás mosollyal, de mindenképpen fenyegetően.
Hisz ekéztem a pártját, Vezérét és őt magát is eleget. Ha fellapozzuk az archívumot indok van elég, nem kell külön kreálni semmit egy kis fenyegetéshez. Ezért mikor hatótávolságon belülre kerülök vele csalódott vagyok, mert se egy fülbesúgós namostanmá'vigyázkoggyál, se egy dühös morranás, de még egy szemfogvillantós ínyfelhúzás sincs. Nekem a szocik nem ezt ígérték! Hol van a félelem és a rettegés? Mikor fogom magam végre istenesen összefosni vezényszóra a többi Viktatúrától parázó honpolgárral együtt?

A Fidesz fűnyíró elven végrehajtott közszolgálati lefejezésével én sem értek egyet. A kinevezési gyakorlat pofátlanságával pláne nem. De most látunk ilyet először? Nem a mindenkori váltópártok bevett gyakorlata zajlik most is? Nem fejezték le a stratégiailag fontos posztokat ők is, hogy a káderlistáról töltsék fel azokat? Dehogynem. Azzal is tisztában vagyok, hogy a Tilki féle helyi kiskirályok több mindent engednek meg maguknak, mint a fővárosiak. De általánosságban azzal riogatni, hogy ha nem a Fideszre és a Viktatúrára szavazol, akkor elveszítheted az állásodat, pofátlanság. Mintha alkotmányos jogaink gyakorlása helyett földalatti mozgalom volna kifejezni választópolgári akaratunkat, legyen az bármilyen. Szerintem nem tartunk - még - ott, hogy a munkahelyek előtt Szijjártó klónok ellenőrizzék a belépést, hogy kizárólag hit és párthű elvtársak léphessenek a munkahelyek Tömjén páter által felszentelt területére.
De játsszunk el a gondolattal, hogy ezúttal tényleg, istenuccse befostunk mindannyian. Mit kapunk a félelemért? Horváth Csabát, Hagyó árvák megélhetési harcát? Hunvaldot, Verókot, Molnár Gyulát, Wieszt Jánost? Vidéki szervezetek belharcait, a bejutásra szavazás által esélytelenek marakodását a megyei közgyűlés listás helyeiért? Etikai kódexet, amit a tárgyalás két napja alatt is megszegtetek? Zöld Budapest programot, ami elfér egy szórólap 1/4 oldalán?

Ez volna a félelmünk bére? Ezzel akartok a fővárosban Tarlós, vidéken a helyi királyok ellen csatába hívni? Csak szólok, hogy kirántott kabócacombbal nem lehet etetni semmilyen sereget.

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr692259012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utálom ha egybites gyökérnek néznek! El tudom dönteni egyedül, mikor, mitől és kitől kell félnem, nem kell hozzás segítség. Azt is el tudom, kire szavazzak.
Ismét zuglói off:

www.valasztas.hu/ov10vt/j421141.jsp?MAZ=01&TAZ=014&RID=65

A szocik kompenzációs listája. Jé, ki vezeti? Tóth Csaba, aki nem is indul egyéniben és csak azt követően Pelyva...
@Ordnassac: No, úgy érzem meg kell látogatnom valamelyik szoci kitelepülést legközelebb...
@Fabius: majd mesélj róla! Szerda és vasárnap között nem leszek.
@Ordnassac: Ok, bár ahogy a zuglói mszp lapját nézem, szó nincs a pógárok közé vegyülésről.
@Ordnassac: Ezt olvastam délután, és körbementem kíváncsiságból a kerületben gyűjtők után kutatva. Az Örsön lévőket leszámítva nem láttam senkit, egy gyűjtőpontot sem.

Így mondjuk nehéz lesz. Feladás szaga van a dolognak.
@Fabius: pedig Zuglóban állnak a legjobban, ott azért az egyéni jelölteknek és valszeg Várnainak is összejön.

Ma többen szórólapoztak pl. a Korong utcai, illetve a szomszéd aluljáróban.
@Ordnassac: Ehhez képest látszat semmi. Most néztem az egyéni indulókat a választás.hu-n. Thürmerék és a Jobbik is körözi őket. Igaz,még Fideszes induló sincs regisztrálva egy sem.
@Fabius: gyanítom egyszerre akarják leadni az összes cetlit.
@Fabius: amúgy így elnézve a listát, ha Halász Iván és Lévai Sándor nem nyer egyéniben, akkor egyedül Pelyva lesz az a mostani MSZP-frakcióból, aki bejut az új képviselő-testületbe.

A Fidesznél pedig négyen: Ferdinandy, Gyügyei, ifj. Harrach, Rozgonyi (gyanítom hozzák a körzetüket). Persze a komp. listát nem ismerem.

A ZÉK listáról kiderül, hogy Kricsfalvi és Tamás hanyadik helyen áll. Láng Márta meg elég rosszul állhat, még mindig nincs jelöltlista se, így Szücs se nagyon esélyes.

Nagy cserélődés lesz.
@Ordnassac: Igy kell megtudnom, hogy napokig nem leszel? És itt velünk mi lesz? Szóltál már a Pálinkásnak, hogy erre a pár napra ugorjon be helyetted a Varánuszra?

A TG blogra majd ránézek én, egymondatos hozzászólásokat óránként 50-szer talán még én is tudok kreálni a belterjes egy-kéttucatnyi fórumozó klubjába.
@sületlenke: hmmm... a Varánusz nem belterjes? :-P

Azt hiszem túlélitek azt a pár napot nélkülem. ;-) Pálinkás meg épp alkotmányt ír... *brrr*
@Fabius: leadták az LMP-sek az egyéni képviselő-jelöltek cetlijeit. Ahogy gondoltam, egyszerre.
" Szerintem nem tartunk - még - ott, hogy a munkahelyek előtt Szijjártó klónok ellenőrizzék a belépést, hogy kizárólag hit és párthű elvtársak léphessenek a munkahelyek Tömjén páter által felszentelt területére." - ki kell ábrándítsalak... ott tartunk. Ne felejtsd el, hogy nem a parlamenti politika ad munkát, hanem az önkormányzatoktól tartó vagy épp azokat irányító gazdaság emberei döntenek. Nem épp Szíjjártó az egyedüli szargyártó, de a hozzá hasonlók azok, akik eldöntik, hogy ki dolgozhat és ki nem. És minő véletlen, hogy ezeknek több mint fele fideszes, ha nem a 3/4-e.
@térfél:

Én olyan helyzetben vagyok, hogy eldönthetem ki dolgozhat nálam. Sok szempontot figyelembe szoktam venni, de a politikai szimpátia nincs köztük.

Hallani sok helyről hasonlót. De miért nincs sehol valaki, aki felálljon azzal: Jóska Pista Géza vagyok, és az Országos Nenyinyomó Intézetből azért rúgtak ki, mert nem Példa Béla tekintetes és magasságos ( a Jóisten tartsa meg őt fényességes kegyelmében, míg világ a világ) képviselő jelölt úrra adtam az ajánlószelvényemet.

Vagyis konkrétumok nélkül ez semmi, nulla. Pletykáért ki fog kiállni bárhova érdeket képviselni? Pedig hidd el, lennének elegen akiknek kapóra jönne egy ilyen ügy. Három pártot és tucatnyi jogvédőt tudok mondani kapásból, a közvéleményről, blogokról nem is beszélve.

Akkor? Mire várnak, miért tűrnek?
@Fabius: jaj! Nem ilyen egyértelmű ez... nem a párttagkönyvet kérik el ugyanis :)- az összefonódások, a mutyizások azok, amik mérvadóak. És két dolog szokott történni (amikről én tudok), vagy a foglalkoztatásért cserébe lehajtott fejjel szolgálod a munkaadód kényét-kedvét, és elnézed a nyilvánvaló mocsok dolgokat, ami lehet szakmai hibák tömkelege, emberi méltóság sértése, lopás, csalás, ámítás és ami belefér, vagy kiállsz az igazság mellett... és akkor találnak okot arra, hogy kipenderülj a megélhetési körből. Mert vannak a kapuban ezren... és zuhan a színvonal mindenben, mert a munka bármi áron kell, ha életben akarsz maradni. És ehhez nem neked kell a párthoz tartozás, hanem azoknak, akik adják a melót. Te fehér holló vagy, a munkavállalók álma lehetsz, mert az számít, hogy dolgozik-e az illető, és nem akarod kinyírni sem (ahogy írtad az adóval kapcsolatosan), mert a munkájáért megfizeted. Kár, hogy én még nem találkoztam, csak fekete varjúkkal :)
@térfél:

A mutyi egy dolog, a politikai diszkrimináció meg egy másik. Hallom, van olyan hely, ahol az ajánlócetlit le kell adni a főnökség felé. Milyen alapon? Milyen alapon zsarol vagy szankcionál bárki azért, hogy a liblingje több ajánlást kapjon? És ami a legfőbb, miért tűrik el ezt a melósok? Ha félünk kiállni a legalapvetőbb emberi jogainkért, akkor valóban joggal gondolják ezek, hogy megtehetnek amit csak akarnak.

Nem vagyok én semmiféle fehér holló :-)) Ez színtiszta üzlet. A normálisan kezelt, megfizetett, jogai gyakorlásában szabad, elégedett munkavállaló hajtja a legnagyobb hasznot. Az így kezelt munkavállalók maguktól tolják úgy a céget, hogy füstöl a talpukon a cipő, és lekopik a könyökükről a bőr. Tisztában vannak vele, ameddig a cégnek a munkájuknak köszönhetően jól megy, addig nekik is jól megy. Ilyen egyszerű ez, és aki nem látja át, az vak.
@Fabius: Ötös! De bizony rengeteg a vak vállalkozó... az elvakult még több :). Miket mondasz?! főnöknek leadni a cetlit?.... hát elég nagyot beintenék a helyükben... és bizonyára repülnék azonnal :). A politika és a mutyi tehát ikertesók, az arrogancia pedig a kis tesójuk, a hatalom pedig az apukájuk, és a kapitalista gazdaság szülte meg őket. Te meg fehér holló vagy!! De szaporodj csak és tanítsd a többieket ;)
süti beállítások módosítása