Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.22. 08:00 Fabius

Közpénzen a siratófalig

Címkék: fidesz kdnp jeruzsálem semjén zsolt közpénz zarándoklat

Semjén Zsolt tegnap ismét kitett magáért. Ellenzékben tanulták nyolc évig, hogy szegény az, ki ígérni sem tud. Semjén páter pedig megrogyva a rá kirótt felelősség súlya alatt ígér. Gyakorlatilag minden szembejövőnek bármit, amit az hallani akar. Elvégre Magyarország jóléti állam, lehet szórni a közpénz, mint ostyát az úrvacsorán. "Valahányszor ezt cselekszitek, az én emlékezetemre tegyétek" - mondta Jézus, Semjén Zsolt pedig jó tanítványnak bizonyul.

Szombaton Őtömjénsége hazánk és a Szentföld kapcsolatait tekintette át Fouad Twal jeruzsálemi pátriárkával. Kenetteljes előszobatitkárunk biztosította a pátriárkát, Magyarország maximálisan támogatni fogja a szentföldi zarándoklatokat.

"Szeretnék megtalálni az egyházi és állami forrását annak, hogy a magyar zarándokok minél nagyobb számban látogassanak el a Szentföldre, illetve a felszentelés előtt álló kispapok kapjanak egy szentföldi zarándoklatra lehetőséget. A finanszírozásra vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta: ez alapvetően egyházi feladat, ugyanakkor az egyházak támogatása az állam dolga, a kettő így összeér."No-no, csak ne érjen ennyire össze az a finanszírozás. Pláne egy kispap esetében ne. Ha ő Isten szolgája kíván lenni életében, akkor legyen. De én/ti/mi együtt meg az állam szolgái vagyunk, így joggal nézhetünk furcsán, ha mi nem kapunk térítésmentes kirándulást az államkasszából. Az egyházakat így is mi finanszírozzuk, akár hívők vagyunk, akár nem. A sacc/kb 2200 magyarországi pap mind egyházi személynek számít, így se jövedelemadót, se járulékokat nem fizetnek. Ennek ellenére a társadalombiztosítási törvény szerint biztosítottnak minősülnek, és jogosultak az állami öregségi nyugdíjra. Ezek mellé még a szentföldi zarándoklatokat is mi adófizetők álljuk?

Tessék szépen belekotorni a semmilyen pénzügyi szervezet által nem ellenőrzött ládafiába, és az elvileg önkéntes, gyakorlatilag többnyire keményen beszedett egyházadóból finanszírozni ezeket. Esetleg az egyházközségek kalapolják össze az istentiszteleteken a hozzájárulást, ha a papjukat zarándoklatra akarják küldeni. De az államnak és így nekünk ne legyen ehhez közünk. Még a végén tömeghisztériává válik zarándoklat, és Jeruzsálemet megszállják a magyar megélhetési zarándokok. Akik a Sziklamecsethez érve azért jó néven veszik, ha össze van ütve egy igazi mangalica gulyás a tiszteletükre:
Abba bele sem merek gondolni, hogy mi lesz, ha egyszer egy ütközési pont közepén találják magukat a zarándokok? Képzeljük el amíg I. Oroszlánszívű Viktor és hű helyettese a szentföldön vívja keresztes háborúját, addig itthon a szocik megdöntik a maradék kormányt. Akkor mi lesz? Navracsics Tibor Varga Mihály társaságában beveszi magát a Pilisi Parkerdőbe, hosszú parókát ölt az álcázás miatt, és onnan tüzel a Szanyi kapitánnyal felálló, népnyúzó vörösökre addig, amíg hű királya haza nem jön. Nevét Tibi Hódra változtatja, hőstetteiről Szijjártó Péter ír hozsannákat, amiket Nagy Anna el is énekel főműsoridőben hol gigasztárnak, hol Y faktornak álcázva magát.
Tessék? Hogy ez képtelen állatság? Persze, hogy az. Legalább akkora, mint a közpénzen finanszírozott jeruzsálemi kirándulások ötlete.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr722238297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Á, egyszerűen csak arról van szó, hogy nem érted, mi a HIT! ŐZsóttissága felfedezte, hogy micsoda lehetőségek vannak ebben! (A business az business!) A TE SZŰKLÁTÓKÖRÜSÉGED nem bírja átlátni és szürke leleked átélni azt a hihetetlen kisugárzást amit megtapasztal ŐZsóttissága Viki mellett, nap mint nap! Ebből táplálkozik és merít erőt! Milyen szép is ez! De bezzeg azok az örök fanyalgók - mint TE is - nem tudják átélni a hit erejét és ŐZsóttissága felemelő és látnoki vízióit! Pedig az aztán van! :) Tényleg röhej ŐZsóttissága... És manapság ő sz.rja a spanyolviaszt, továbbá ő a hit harcosa. Szerintem meg egy szánalmas bohóc!!!
A "K" anyját!
Csak úgy. A hit nevében.
Bocs, sietek a templomba!
Ja! Pontosítok.
Nem a poszt szerzőjének!
Rohamosan hülyülök.
Szóval egyben: sietek a templomba, mert most mondják meg, kinek kell odaadni a kopogtató cédulákat!
Hozsanna, hozsanna, Zsóti!

Én is rogynék mán térdrefele, ha nem vóna ez a nyomorult osteoarthritis, meg ha itt vónál mellettem Te, Malactejjes, hogy feltámogass!
Ezt vártuk,ezt vártuk, sőt imádkoztunk érte, járjon a Zarándoklat mindenkinek, állampógári jogon!
Szótatok mán a Pozsinak, hogy zsolozsmázzák be az Alkotmányba is? Nem egészségügyi ellátás ez, hogy biztosítási jogviszonyhoz kössük, Szent István (mellesleg Mária) országában ezt mindenkinek Biztosítani kő!

És mér csak a Szentfőd? Mi van ha én inkább Fatimába mennék? Vagy a Lourdes-i forrás vízére szomjúhoznék?

Nehogy mán diszkriminájjatok a kegyhelyek között, kettős-hármas-többes mércével, mint a nemzetmegosztó atejisták az egyházi meg állami iskolák pénzivel!
A szállás meg útikőccségre is leltél mán forrást Zsótikám? Vagy maj hozzak én Lourdes-ból?

Mer az belátható, hogy ennyijen mégse mehetünk gyalog, meztélláb, mint én gyerekkoromban Máriapócsra nagymamámmal Nagyboldogasszonykor, a hőség ellen állandójan bevizezett fehér gyócskendővel a fejünkön?
Jut eszembe, a Könnyező Máriáér vótál mán a sógoroknál? Vagy azt az egyház intézi, Te meg majd hazadiadalmaskodod, proseccióval?

A zarándoklat kampányarca megvan-é mán? Vagy mán a Pálfy Esvány gyúr is ráfele?
A múltkor láttam a Balatonon,kicsit nyúzott vót, de még ízmosodhat, Zsótikám, vitorlázni vót, nem baj maj megyünk a szelekkel, csak odajutunk, Zsótikám.

A könny-szállítást meg én vállalom.
Hmmm... ez Semjén Zsolt hülyeségeinek egy újabb eleme. Az államnak nem szabad semmilyen zarándoklatot támogatnia, vallástól függetlenül.

Azonban vannak olyan szolgáltatásai az egyházaknak, amit az államnak szerintem igenis támogatni kell, mert állami feladatot vállalnak át: oktatás, egészségügy, szociális intézmények.
Szerintem mindenki fizesse a maga szolgáját, ahogy azt Mikszáth is megírta már.
"Szeretnék megtalálni az egyházi és állami forrását"

Javaslom a "búcsúcédulák" árusítását...

@Ordnassac: - erre találták ki a NORMATÍV támogatásokat - de mindenféle kiegészítések (extrák) nélkül ám; csak annyit, mint egy más, NORMA'lis (világ's) intézménynek.
No, ez most kiverte nálam a biztosítékot! Azon túl, hogy a kormány mindenhova jótékonykodik - a határon túl élőknek (osztja az adónkat szana-széjjel), hogy az alkotmányban benne van, hogy az államtól függetlenül működik az egyház, és hogy ingyenélők ezrei butítják a népet, és élnek vígan a nyakunkon... de hogy az ő hitbéli szabadságának kiélésére is az én farkammal verjék a csalánt a rávalóért... ez már vért kíván! Takarodjanak az ilyenek egy ország éléről... ne szívják a mi vérünket! Nem keresztények ezek, hanem vámpírok a szó legszorosabb értelmében - szívják a vérünket minden cselekedetükkel, nyomor szintjére süllyesztik az ország nagy részét, hogy az ő saját jólétük árát is mi fizessük meg. Undorító az egész bagázs, annyira aljas, hogy már kibírhatatlan maga a hír is, hát még az ami mögötte van... fujj!
@sületlenke:

Pálffy jó választás lenne. Megírhatná a Porkalauz - A 100 legjobb zarándokútvonal című könyvet, és lehetne kötelező olvasmány :-)
@térfél:

Gyorsan elmúlt a ne a zemberekkel fizettessék meg világ. Pedig ellenzékből milyen jól hangzott...
@Fabius: Ezek szerint a Posvány gyerök két fövel írja magát? Gondúhattam vóna, hogy nemesi familijábú gyütt, amilyen szép kis bodri pofácskája van, meg osztán a borbúl se a nyírségi vinkót issza, ha jól tudom.
@sületlenke:

Van abban a famíliában sokféle ember, de nemes az egy sincs :-) Nemesi cím helyett rendszerhibát kaptak, ( az apjának, id. Pálffy Istvánnak elírták az anyakönyvét ) ez a magyarázata, hogy a nagybácsi Pálfy József nevében csak egyszer köll föfögni.
Semjén Tours - A szentföldi utazási iroda. Az egyházi személyek adómentességet élveznek, de persze nyugdíj meg ellátás az jár nekik. Szar annak aki dolgozik és adót fizet, hisz ő van a legkevésbé megbecsülve ebben az országban. Az ingyenélők széles skálája (kisebbségtől a politikusig) viszont egész jól elvan, sőt megél. Na uccu neki, vegyünk fel még négy IMF meg hat EU-hitelt, hisz valamiből osztogatni kell az ingyenélőknek, az adófizetők sajnos nem hajlandóak napi 24 órát melózni és még nagyobb adóterheket elviselni. Ki érti ezt?
Én Balira szeretnék zarándokolni a családommal és a barátaimmal együtt. Azt is állják? ;-)
Feltétlenül találnom kell egy zarándokolható helyet magamnak Méhikó tengerpartján! Szeptember úgyis döglött hónap nálunk, egy last minute ájtatos séta a tengerparti fövenyen igazán beleférne.
@Fabius: sajnos, hiába volt nyilvánvalóan átlátszó a fideszmentalitás IS - kevesen hittek a saját szemüknek, fülüknek... ki kellett próbálniuk, hogy jól sejtik-e a politika mibenlétét, ha már hatalom is kerül a kezükbe. Most jól ráfaragtak (tunk)...
lmp-s poszthoz: nekem sem adta ki a jelöltet, de papíron megvan az enyém, mert tegnap beléjük botlottam... az tiszta munka. Talán ha kivételesen tömegközlekedsz... :) Te is összefutsz velük. Másutt viszont azt olvastam, hogy Pesten álelempések is gyűjtik a kopicédulát... de ha kéred a papírjukat, azok elszaladnak. Őrület ami itt folyik... demokrácia helyett, normális létezés helyett. áh!
@térfél: igazából meg kellene szüntetni az ajánlószelvényeket, ami a rendszerváltáskor még elfogadható módszernek bizonyult, de azóta már egy működő pártrendszer van... Lehetne kaució, aláírásgyűjtés stb., az 1%-ot elért pártok meg indulhatnának az összes körzetben.
Kedves Orbán Viktor! Magyarországon a valóban vallásgyakorló keresztény emberek aránya a hivatalos becslések alapján kb. 13%. Ezek egy része nem szereti Semjén Zsoltot, még ha hivatalból "kellene" is.
Szeretnék érdeklődni, hogy pár tízezer szavazat megér annyit, hogy ez a dilettáns szentfazék tovább ámokfusson? Mert értelmes embernek feláll a szőr a hátán, ahányszor kinyitja a száját. Pedig minden hülyítés ellenére egyre több értelmes ember él itt, mert ti, kedves politikusok, megtanítottátok nekünk, hogy mindig a mi bőrünkre mennek ezek a hagymázas ötletek.
süti beállítások módosítása