Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.16. 08:00 Fabius

Lehetünk Megint Pancserek?

Címkék: kaltenbach jenő önkormányzati választás lmp hajdu lászló

A nagy nyári uborkaszezont érdekesen használják ki a parlamenti pártok. A Jobbik gárdistái hűség-hűtlenség rapszódiát nyomnak a kánikula elűzésére, ( hűségesek Müller Niki gárda tagságához, csapodárok, ha zsenge Emeséket találnak) a parlamenti legkisebb fiúk pedig ismét hagynak bohócot csinálni magukból.

Van a lúzerségnek olyan foka, amit egy magára valamit adó parlamenti párt már nem engedhet meg magának? Vagy bentről nézve unatkozva ásítozni is lehet másként, ha röhögnek rajtunk odakint? Az országgyűlési választások alatt szanaszét lopták az LMP megjelenési formáit, színeit. A szocialisták végső kétségbeesésükben vittek mindent az utolsó betűig, ami felhasználhatónak, újrahasznosíthatónak tűnt a második forduló alatt. De nem álltak meg itt, szórólapot is nyomtak és osztottak az LMP nevében. Be is jött nekik, én is lyukra futottam vele, lett nagy magyarázkodás részemről és a párt részéről is. Az egyetlen amiért megtehették, mert se a logók, se a párt neve nem volt levédetve akkor.
 

Az önkormányzati választás első kopipészt bajnokát a szomszéd vár Kettős mérce szúrta ki a múlthéten. Az ex SZDSZ-es XI. kerületi Hajdu László érezte úgy, hogy a kék alapon repkedő keselyűk már unalmasak, igazán trendi a zöld alapon sétáló emberekkel lehet. A szánalmas, ötlettelen Balázs Pali imitátor nem bajlódott etikával és egyéb skrupulusokkal, vitte amit mozdíthatónak vélt. Végülis mire számítsunk egy politikustól, aki Molnár Gyulával és Wieszt Jánossal ült egy koalícióban? Molnár addig erőltette a Zöld Pardont, hogy megtetszett a szín, és ahogy látszik, a Wieszt féle etika órák sem maradtak eredménytelenek. Sajátos értelmezésében „az nem bűn, ha jó dolgokat felhasználunk”. Wieszt sem lefizettette magát a két millával, hanem a jó dolgokat felhasználta a saját érdekei szerint. Én azért javaslom Hajdunak, hogy gondolja át ezt a reklám dolgot. Szerintem van ütősebb és igazabb szórólap amivel előtérbe tolhatja magát, amennyiben még mindig szükségét érzi.

 Jobb gomb, kép mentése más néven. Viheted, neked adom önként mert jófej vagyok, és utálnám, ha ismét lopnod kéne.

Ettől függetlenül az LMP megint a fejére szíjazta a szopóálarcot. A Hírszerző cikkéből kiderül, hogy jogi védettsége még mindig nincs a párt jelképeinek. Nem volt elég tanulságos az OGY választás körüli cirkusz? Mije nem volt az immár parlamenti pártnak? Ideje elintézni, vagy 75 + 32 ezer forintja bejegyeztetni a védelmet? Ennyiért most írhatnátok Hajdu Lászlónak a beutalót a fingófára. Sorban áll már valaki a Magyar Szabadalmi Hivatalnál?

De ha már az LMP-nél tartunk, tegyük föl a kérdést: mit keres Kaltenbach Jenő a párt budapesti listájának második helyén? Az a Kaltenbach, aki néhány hete még elvetélt szocialista főpolgármester jelölt hírében állt az összeesküvés elmélet szerint:
 

"Kaltenbach egyeztetett is a lehetőségről az MSZP felső vezetésével, ahol abban állapodtak meg: további támogatók esetén vállalja a megmérettetést. Forrásaink szerint az MSZP abban is partner lett volna, hogy Kaltenbachot egy civil szervezet ajánlja főpolgármesternek, s erre előbb az LMP „csatlakozik rá”, majd az MSZP „is észreveszi”. Kaltenbach tegnap el is látogatott a Lehet Más a Politika frakcióvezetéséhez, az ökopolitikai képviselőcsoport első emberével, Schiffer Andrással találkozott a Képviselői Irodaházban. Forrásaink azt állítják, hogy Kaltenbach szinte végig sem tudta mondani az ajánlatot, az LMP ismét hamar egyértelművé tette: van saját jelöltjük Jávor Benedek. "
Ekkor még egyértelmű elutasítás volt a válasz az LMP részéről. Furcsa módon Kaltenbach úgy emlékezett, a szocik megkeresték, de ő nem vállalta. Az LMP akkor azt mondta, egyeztettek Kaltenbach Jenővel, de egy teljesen más ügyben. Most meg Jenő ott vigyorog Jávor Benedek mögött a lista második helyén. A hézagos emlékezet és a ködösítés hátrányos akkor, ha azt a látszatot keltjük vele, hogy mégis megszületett valami paktum a szocik és a ökopárt között.

 

 

 

 

 

 

Szinte várom, hogy ma délre teljes harci díszben megjelenik Szanyi kapitány a színen, és beleordítja az éterbe: GyíííííháááááÁááááÁááá! Jenőt mi is támogatni tudjuk! Felszólítjuk a kedvesaranyos választóinkat, hogy szavazzanak rá!

Jó volna ezt nem megvárni. Tisztázzuk időben, Kaltenbachnak milyen szerepe lesz a fővárosi LMP-ben? Mert, ha a paktum él, akkor részemről ( és a hasonló gondolkodásúak részéről) felejtő az LMP a fővárosban. Ugyanis nem vagyunk hajlandóak szavazni senkire, akinek bármi köze van az elmúlt időszak budapesti vezetéséhez. A hagyóistákból elég volt, nem érdekes az sem, ha most nem Horváth Csabának hanem Kaltenbach Jenőnek hívják a strómant.

Őszintén remélem, hogy ekkora pancserséget nem csináltatok. Ha mégis, az eddigi protest szavazókat nyugodtan radírozzátok ki a számításokból.

UPDATE:

A mai történések után Kaltenbach Jenő nyilatkozatban cáfolta a Népszabóság által közölt elméletet:

A leírtakat elsősorban a Népszabadság egyik újságírója találta ki. Ha valaki elolvassa ezeket a cikkeket, akkor láthatja, hogy tele van "állítólag", "egyesek szerint", "információink szerint" jelzőkkel. Aki értelmezi a szavak tartalmi jelentőségét, az tudja, hogy ez mit jelent. A valótlan állítás indítékát az újságírótól kellene megkérdezni, aki ezt kiötlötte. Én nem voltam az LMP főpolgármester-jelöltje. Ez sohasem került szóba.

56 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr272224707

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az LMP visszavág: maflás a szocialistáknak 2010.08.17. 10:40:26

Az MSZP még mindig nem tudta eldönteni, hogy az LMP kell nekik, vagy csupán a szavazótáboruk, hogy édesgessenek vagy riogassanak. Most azonban az LMP visszavágott. (Fotó: MTI) Mit akar az MSZP? Az MSZP milliónyi stratégiai problémája közül a legsürg...

Trackback: Miért igen? Miért nem? 2010.08.16. 16:04:30

h3 {text-align: left;} A kopogtatócédulákat mától postázzák, szóval hivatalosan is elkezdődött az önkormányzati választások kampánya. Ennek kapcsán arra gondoltam, hogy végigveszem a főpolgármester-jelölteket: kire miért érdemes, és miért nem érdemes s...

Trackback: IDEfigyeljenek E-mberek! 2010.08.16. 12:40:32

Az őszi választáson támogassátok a KKKE Bp.-i és Szegedi jelöltjeit:TUDNIVALÓK: kutyopressz.blog.hu/2010/08/13/kopogtatocedula       MI pedig szeptembertől Máris Ujra KezdjüK:Indul az IDE (Illegális Demokraták Eg...

Trackback: 0 perc: indulunk! 2010.08.16. 10:31:01

 A 3500 perc letelt, a kopogtatócédulák (KC-k) gyűjtése elindult. A 3500 perc leteltével egy újabb visszaszámlálás kezdődik, 4 nap van a KC-k megérkezésére, 15 nap pedig az összegyűjtésére. 19 megyei lista, fővárosi, kerületi polgármesterek, egyén...

Trackback: Lehet Más a Jelölt? 2010.08.16. 10:09:29

Az LMP felállította budapesti listáját. Ezen a listán a parlamenti bizottsági elnökség, és frakcióvezető-helyettesség mellett főpolgármester-jelöltködő Jávor Benedek után a második helyet Kaltenbach Jenő kapta. Kaltenbach Jenő komoly jelölt, aki 12 évi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha a láthatóan LMP-s Kaltenbach nem volt jó közös főpolgármester-jelöltnek, akkor az LMP tulajdonképpen nem akar főpolgármestert adni. Pedig a programja megvalósítását az némiképp segíthetné.

piroslapok.blog.hu/2010/08/16/lehet_mas_a_jelolt
Kaltenbach mint szoci stróman? Ez elég idétlenül hangzik.
A blogszerkesztőben kattints a képre, aztán a menüsorban a Stílus opciókat lenyitva válaszd a háromból a legalsót (körbeszöveg nélkül). És akkor nem áll a szöveg ilyen hülyén a képekhez képest.
Igazad van az LMP tavaszi protest szavazóit illetően. Megelőlegezett bizalmat kaptak azoktól, akiknek egyik levitézlett csapat sem kellett.
Az egész LMP tisztára "jesszusmária, győztünk" szindrómával küzd, nem igazán voltak felkészülve az országos politikába való bekerülésre, mennek az események után, most kellene egyszerre mindennel foglalkozniuk, a szervezet-építéstől jelölt-állításig, finanszírozásig, sorolhatnám. A pártoknak járó pénzt is késleltetve kapják, ami a Fidesz-Mszp-nek ugye nem gond, markoltak eleget.
Az LMP meg nem is remélheti, hogy a kampányra Lesz Még Pénz.
A fővárosi listát sem találni a honlapjukon, mégis, kik, milyen szakértelemmel kerültek be, a náluk működő szavazási rendszer alapján.
Szóval millió tipikus gyermekbetegségi tünet, megspékelve a politikai színezetű hiéna-támadásokkal minden irányból.Túl mindezeken, hogy a fenébe tudnának mozgósítani egy ilyen környezetben, ahol az önk. választás lefutott ügy, és amúgy sem érdekel túl nagy tömegeket.

A Kaltenbach üggyel egyetértek, tisztázni kell, hogy és mint történt, van-e mutyi a háttérben, vagy csak a nagy LMP-s demokrácia eredménye az egész.
Kaltenbach Jenőnek kb. annyi köze van a Hagyó-félékhez, mint neked a politikához. Ha már hülyeségeket írsz, legalább a trollokat ne etesd.
A megoldások közül mindig a legegyszerűbb a legvalószínűbb (Occam borotvája, ugye).

Kaltenbachot megkereste az MZP, hogy legyen közös jelölt, ő ezt visszautasította. Aztán megkereste az LMP, hogy induljon a Budapesti listán, ezt elfogadta, mert az LMP vállalható számára, az MSZP nem.

Minden más csak a szokásos MSZP propaganda és hazudozás, amit az utóbbi időben láthatunk, pl. hogy az LMP ellopta az MSZP programját - ami már csak azért is nehéz lett volna, mert az MSZP-nek nincsen semmiféle Budapest programja (pedig kerestük erősen).

Az meg már a te agyhibád, hogy egy 12 évig ombudsman embert valami követhetetlen logika alapján Hagyó-strómannak kézeled. Meg hogy LMP-MSZP paktumról vizionálsz, amikor az MSZP minden ajánlatát az LMP élből visszautasította. Itt rivalizálás folyik, nem paktumozás, vedd már észre.
"Ugyanis nem vagyunk hajlandóak szavazni senkire, akinek bármi köze van az elmúlt időszak budapesti vezetéséhez"

Ugyanezt gondoljuk, éppen ezért nincs sehol, még helyi szinten sem semmiféle együttműködés az LMP részéről a budapesti MSZP-vel.
@Lastres: tán nem agyhiba, hanem ez jön le a kommunikációból. ne feledd a többség nem bennfentes, kivülről ennyi látszik. ettől persze lehet más, mondjuk egyszerű kabátlopási ügy, de akkor is így látszik...
@Lastres: Nem fogja észrevenni, mert pontosan tisztában van ezzel, csak hát ugye a pénzt meg a címlapot azért kapja, hogy zavart keltsen, összemosson.
@Lastres:
A posztíró "agyhibáját" emlegetni nem túl diplomatikus dolog egy olyan felvetés kapcsán, amire sok - LMP-s - szimpatizáns is választ várna, és különösen nem az az ominózus párt égisze alatt. Szerintem ez a kissé indulatos hangnem a saját blogotokon környezetvédelmi témákban még elmegy, de nem egy másik, ráadásul az LMP-vel szemben nem ellenséges bloggerrel szemben.

Amúgy a saját blogotokon tett bejegyzéseid eszméletlen nagy elkötelezettséget, lelkesedést mutatnak, sok-sok igazsággal,és főleg az Illés működése kapcsán írottak jó részével egyet is lehet érteni. De az ott szakmai jellegű, ez itt meg inkább általános aktuálpolitika.
@Lastres: És az kinek az agyhibája, hogy megint megszopattak titeket a logólopással? Mindannyiótoké? A Kaltenbach ügyet igenis tisztázni kell. A közös jelöltként elutasítottátok, most meg második ember lett a két hete még nem kívánatos. Miért?
A protest szavazók most a Kétfarkú Kutyára szavaznak, nem? Szerintem elmúlt a kegyelmi állapot, hogy az LMP a protest szavazók pártja. Nem véletlen a riadalom, remélem összejön a szükséges kopogtatócédula mennyiség - mindenkinek jobb lene, ha kiderülne, hányan szavaznak komolyan a baloldali ökopártra, és hányan ikszelnék inkább be az "Egyik sem" opciót.

Abban viszont egyetértek a post szerzőjével, hogy hatalmas öngól a régi arcképcsarnokból elővenni valakit. Hol van már a harcos: "tegyetek egy szívességet: hagyjatok békén bennünket" hozzáállás?
@Lastres:

Kétségtelenül megvan az a sajátos agyhibám, hogy kérdéseket teszek föl annak a pártnak is, akire valamiért szavaztam. Valamiért az a képzet él bennem, hogy nem vagyok bólogató automata, a szavazatom meg nem automatizmus.

Ha kiduzzogtad magad akár érdemben is válaszolhatsz a föltett kérdésre: mitől lett Kaltenbach ennyire vonzó ilyen rövid idő alatt?
ugy latszik Schmitt es Stumpf nem volt eleg, a kirugott aggteleki vezeto nem volt eleg. ha annyira protest vagy, akkor arrol irjal, hogy Tarlos ellen protestalsz-e. ez a dontes, amit meg kell hoznod. az, hogy az MSZP-re mutogatva takarozol, kozben meg a FIDEWSZ rohogve csinalja, amit akar (es lathatoan hulyeseget csinal), az teged nem ment fel, mint mar a 2008-as hulyenepszavazasi szavazatod alol sem mentett fel.

itt arrol van szo, hogy most fekete-feheren latszik, hogy Kaltenbach egy kozos jelolt lehetett volna Tarlossal szemben. a te 'protestalasod' miatt Tarlos lesz a fopolg., az osszes FIDESZes szavazo pedig a foldon fetrengve rohog, hogy sikerult az oszd meg es uralkodj, es hogy a hulye LMP-sek tenyleg az MSZPvel takaroznak meg mindig.
Fabius! Az LMP az MSZP-vel történő együttműködést utasította el. Kaltenbach pedig nem azonos az MSZP-vel.
@Fabius: Milyen rövid idő alatt? mert fölteszem, azt gondolod, hogy a szocik ajánlatát az LMP Kaltenbach miatt utasította el. Pedig ez tévedés, a szocik ajánlatát az LMP a szocik miatt utasította el. Kaltenbach akkor sem volt egy personan non grata.
@Lastres: Azért nem lehülyézni kell az érdeklődőt, hanem válaszolni, Az Index.hu-n is úgy jött le a dolog, hogy hirtelen mégis jó lett Kaltenbach. Mintha eddig is ellene lett volna kifogása az LMP-nek.
Kedves Varánusz!
Nem az LMP utasította vissza Kaltenbach jelölését, hanem Kaltenbach az MSZP-ét, kérlek ezt a hibát javítsd a cikkedben!
@is:

Engedelmeddel majd arról írok, ami nekem tetszik. Ez a hülye dumát egyébként is a szocik nyomják: fogjál össze, különben te leszel a hibás.

A döntés amit meg kell hoznom az, hogy az LMP-t támogatom továbbra is a szavazatommal, vagy nyomok egyet a Kétfarkú kutyákra. Ez ebben a pillanatban leginkább attól függ, hova fut ki ez a Kaltenbach dolog.
@Lastres: "Kaltenbachot megkereste az MZP, hogy legyen közös jelölt, ő ezt visszautasította. "

Khm. A posztban tetelesen mas szerepel. Valaki hazudik, vagy a poszt, vagy te. A poszt sokkal reszletesebben, es tenyszeruen leirja a torteneseket. Vagy cafold azokat, vagy megvan, hogy ki hazudik.
@Lastres:

Lastres, Lastres !

Ha Occam borotvája szerinted elegendő érv az LMP védelmében, akkor miért nem elegendő más ügyekben is ?** Csak nem megörökölte az LMP az SZDSZ-től azt a különleges kettős mércét ?

[**Tudod, Orbán/Lauder/Sukoró. Occam borotvája szerint ott is az jön ki, hogy Orbán arról és tartalmilag azt beszélte Lauderrel, amit nektek megírt.]
@Lehet Más a Politika:

A posztban ott van:

"Kaltenbach úgy emlékezett, a szocik megkeresték, de ő nem vállalta."
@Fabius: Ez esetben nem értem mi a probléma Kaltenbach egy fedhetetlen, jó munkát végző ember, aki beleszáll a politikai húsdarálóba ennek inkább örülni kéne azt gondolom.
Úgy látom a logó-levédéses ügy miatt csöndben vannak az lmp-sek, szóval az tényleg lúzerség volt, ezt el kell ismerni.
De ami a poszt 2. felét illeti, tényleg elég erőltetett.

Ezzel együtt az lmp is megtanulhatná már, hogy:

1. kommunikáció
2. kommunikáció
3. kommunikáció

tovább is van, de ugye nem kell folytatnom...
bele kell verni a fejekbe az infókat az nem elég hogy ti meg a politikára nagyon figyelő kisebbség tisztában van a dolgokkal. nekem spec. épp az a bajom az lmp-vel, hogy nem látom a fejlődést, nem váltják be a reményeket. és hogy pont egy pesti értelmiségi ifjú társaság nincs tisztában a kommunikáció jelentőségével.. pont nektek kéne ezt csípőből hozni.
@Lehet Más a Politika:

Hehe :-) Viccesek vagytok, tényleg. Azt hajtogatjátok, hogy miért ne, de arra nem válaszoltok, hogy miért igen.

A posztban idézett Népszabóság elmélet nektek is kapóra jött akkor, mert ki lehetett jelenteni: mi nem szövetkezünk az MSZP-vel! Ez rendben is van, ezt várjuk el. De ezek után Kaltenbach feltűnése a lista második helyén legalább egy kérdést, és mellébeszélés helyett érdemi választ ér.
Bocsánat az agyhibáért. tényleg jogos a kérdés. (Bár a poszt hemzseg a dehonesztáló jelzőktől, a pancser, lúzer, "fejére szíjazta a szopóálarcot" stb. Ezek után fura a mimózáskodás, de mindegy).

Az LMP régóta szeretett volna behozni olyan civil, és ismert embereket, akik a saját szakmájukban képviseltek hitelesen LMP-kompatibilis értékeket. Volt ugye szó korábban pl. Hankiss Elemérről, de még jópár emberről. Többek között azért, mert minden újság azzal volt tele, hogy ismert arcok nélkül nincs esély bejutni.

Elég kevés ilyen ember van, és ők eddig nem álltak kötélnek, nem akartak belemászni a politikába (érthető okokból). Kaltenbachot ilyennek látjuk. Ezért érthető, ha közeledik az LMP-hez.

Az, hogy a budapesti listán helyet kapott, tényleg nem köthető semmiféle háttéralkuhoz az MSZP-vel. Két körben is bemutatkozott, sok kérdés hangzott el, aminek jó része azt feszegette, hogy mennyire kíván az LMP további életében részt venni, beépülni. A tagság ugyanis, bár becsüli, nem szeretne csak egy kirakatembert, hanem olyat, aki dolgozik is és húzza a szekeret velünk együtt. A szavazás eredménye azt mutatja, hogy meggyőző válaszokat adott.
@Fabius: nem. ezt a hulye dumat azok nyomjak, akik szerint kellett volna Magyarorszagra egeszsegugyi reform, meg regionalis atalakitas, meg uj Petretei-fele alkotmany, meg kepviseloi-dijazas reform, akik szerint nem kellett volna Stumpf alkotmanybironak, es Schmitt KE-nek, es Tarlos fopolgnak. es mar 2008-ban lattak, hogy elszabadul a Jobbik a nepszavazas miatt, amit Orban 18 honapig gerjesztett (es aminek talan te is felultel?). aki szerint ez hulye duma, az nem kepes az orszag szempontjabol, partoktol fuggetlenul nezni a kerdeseket. leszarom, hogy mikor ki ert egyet az en velemenyemmel. a bankado jo (FIDESZ), a 3%-os parlamenti kuszob jo (LMP), es Kaltenbach is jo jelolt, akarki is tamogatja. fel tudod te fogni, hogy van ilyen ember, vagy szerinted muszaj mindenkinek beallni egy szekertaborba?

az meg, hogy kitersz a tarlosi kerdes elol, az csak erositi a gyanut, hogy Tarlos neked jo. nem akarod, hogy Javor Benedek, vagy akar Kaltenbach legyen.

latom magam elott a torokot, amint jon Mohacs fele, es Szapolyai ott var 50 km-re a seregevel, mert nem tetszik neki a kiraly. na ezt jatssza az LMP aprilis ota. a torok meg csak jon, es rohog. az AB mar megszallva, a KE mar megszallva, a media mar megszallva, az onkormanyzati valasztasi torveny mar megszallva, az utolso pont az OGY valasztasi tv., de mar ott is megmondtak, hogy hogyan golyoznanak ki mindenkit, inkluzive az LMP-t is. es te meg mindig itt allsz, es az MSZP-re mutogatsz.

nem irom le reszletesen, nezd meg a holland utolso valasztast, az eredmenyet, a pragmatizmust, amivel az uj helyzetben nekialltak kormanyt alakitani. volna mit tanulni belole.
@néma bárány: a logó dolog tényleg lúzerségnek tűnik. Én mondjuk inkább nevetek rajta, szerintem nem nagyon lehet ellene mit tenni, mert ha meg bepereljük, akkor meg mi leszünk a hisztis társaság.
@is: a posztban idézett Népszabó beszámoló, khm, ismeretlen forrásból, könnyen lehet, hogy tudatos félrevezetésre épül.

A meghallgatásokon Kaltenbach többször elmondta, amit leírtam. Most akkor vagy ő, vagy az MSZP hazudik.

Vö: az MSZP szerint az LMP lenyúlta a programjukat. Nos, bárhogy kerestem, az MSZP-nek nincs Budapest programja, nehéz lett volna azt lemásolni.
@drkovax: nem mondtam, hogy Occam mindentvivő érv lenne, csak a csavaros kombinálgatások mellett próbltam felmutatni egy más logikát :)
@is:

Ennek melyik részét nem értetted:

"A döntés amit meg kell hoznom az, hogy az LMP-t támogatom továbbra is a szavazatommal, vagy nyomok egyet a Kétfarkú kutyákra."

Hol van ebben Tarlós, mint lehetőség?
A főpolgármesterség.
Az LMP szeretne főpolgármestert adni - de nem mindenáron. A jelenlegi budapesti MSZP-vel összefogni politikai öngyilkosság lenne, ez a lehetetlen kategória. (És mint tudjuk a politika a lehetséges művészete :)

A kérdés egyébként sokkal kevésbé súlyos, mint azt a szoci propaganda sugallja: a városban a legtöbb kérdésben nem a főpolgármesternek van döntési jogköre, hanem a közgyűlésnek. Tehát ha a közgyűlésben nem lesz többsége a fidesznek, az sokkal többet ér, mint esetlegesen egy közös jelölt fidesz többséggel.

És akkor majd lehet gyakorolni az együttműködést, amiben egyébként nem csak az LMP lesz partner minden értelmes kérdésben, hanem - az eddigi tapasztalatok alapján - a szocik is, és Tarlóstól sem idegen az ilyen politizálás.
@Lastres:

No, ez már válasz. További kérdés az, milyen szerepet vállalt Kaltenbach a közös munkában?

A logó ügyet lehet kifelé kacagva kezelni. De érdemes kitenni magatokat ennek minden választás alkalmával az ellenlépés lehetősége nélkül?

Ha valakit seggbe rúgok mert ellopta a logómat, nevemet, színeimet az nem hiszti, hanem jogos védelem. Amihez a jogalapot előbb meg kell(ene) teremteni.
"Jó volna ezt nem megvárni. Tisztázzuk időben, Kaltenbachnak milyen szerepe lesz a fővárosi LMP-ben?"

A Frakcióban lesz szerepe mint Budapesti közgyűlési képviselő.

"Mert, ha a paktum él, akkor részemről ( és a hasonló gondolkodásúak részéről) felejtő az LMP a fővárosban. "

Milyen paktum? Kaltenbach nem az MSZP Kaltenbach megszavazása nem az MSZP megszavazása. Az LMP sehol nem indít MSZP-vel közös jelöltet.

"Ugyanis nem vagyunk hajlandóak szavazni senkire, akinek bármi köze van az elmúlt időszak budapesti vezetéséhez. A hagyóistákból elég volt, nem érdekes az sem, ha most nem Horváth Csabának hanem Kaltenbach Jenőnek hívják a strómant."
Kaltenbach Jenőnek soha nem volt semmi köze az MSZP-hez mint párthoz, de ajánlom nézz utána az életrajzának. Elég sokat tett már szerintem le az asztalra.
@Lehet Más a Politika:

Kaltenbach egy név ebben a történetben. Ennyi erővel lehetne Jóska Pista Béla is.

Eddig arról szóltak a hírek, a Szanyikapitányisták erőlködnek a közös jelöltekkel - akik közül az egyik lehetséges volt Kaltenbach - de ti ezt mereven és helyesen elutasítjátok.

Ekkor, ha mégis föltűnik egy név az elutasított listáról azért adja magát a kérdés: miért?
@Fabius: Közös jelöltről azért sem lehetett szó, mert a Kongresszus hozott egy határozatot, hogy önálló jelölttel indulunk. Ezt a vezetőség semmilyen alkukkal nem tudja megváltoztatni (csak újabb Kongresszus összehívásával, ha erre lenne szándék). Nem Kaltenbach személyét utasította el az LMP, hanem hogy bármilyen közös jelölt legyen az MSZP-vel.
@Lastres:

Mi, a választók az LMP belső működési elvét nem ismerjük. Honnan kéne tudni, mi és milyen elven működik nálatok?

Az, hogy nem Kaltenbach személyét utasítottátok el is most derült csak ki. Eddig egy határozott nem volt a hivatalos álláspont a személyére, mint közös civil jelöltre.

A feljebbi indoklásod elfogadható, tehát mégis volt értelme kérdezősködni.
@ZöldMarci: Ha "az LMP tulajdonképpen nem akar főpolgármestert adni", akkor válasszuk a KKKKE jelöltjét, (miután jelöltük:) Victora Zsoltot! ;)
Amúgy a másik meggyőző érv az volt, hogy szükség lenne a munkájára: nem csak kisebbségi ombudsman volt, hanem előtte a közigazgatással, kozigazgatási joggal foglalkozott, abból publikált, abból doktorált. 1994-95-ben a Magyar Közigazgatási Intézet vezetője volt.
@Lastres: ami azért fontos, mert - és ez a választásnál a legtöbbeknek vezérlő szempont volt - a frakciónak egy csapatot kell alkotnia, ahol jó, ha a legfontosabb szakterületen értő emberek vannak. A közigazgatás, közigazgatási jog alapvető. Ezért van egy városfejlesztő-közgazdász (Somfai), egy környezetvédő (Simon), illetve egy, az átlátható működéssel, közérdekű adatokkal foglalkozó szakember (Hanzély) az elején.
@Lehet Más a Politika: üdv. végre a fedélzeten, LMP-sek! Ja, lényeges, kik lesznek bent a Fidesz-lavina mellett a 33 főben. Érdekelne a fővárosi listátok, konkrétabban, merre található a honlapon, pl. a zuglói polg.mesternek jelölt Várnai hanyadik helyen van. Igen derekasan állta a sarat tavasszal a reménytelen helyzetében is a mindenrealkalmas-és mindentvisz Papcsákkal szemben.

@Lastres: Na, így néz ki a normális diskurzus egy olyan blogon, amelynek tulaja nem csak euforisztikus szavazatot ad, hanem aztán kritikusan számon is kéri, mit tettek azok, akiknek ilyen-olyan okból bizalmat szavazott.
Javaslom görgetni az Ezeken rugóztunk sávot,képet kaphatsz a szerzőről, témáiról, visszamenőleg is, és rájössz, hogy nem "dehonesztáló" jelzőket látsz magatokról, hanem pártfüggetlen témaválasztást, egyedi stílust és kivitelezést, szóval nem szimpla közéleti blogot, hanem egy műfajt.
@Lastres:

Na. Ez az a magyarázat, amit a helyzet megkívánt. Kipipálva, ugorhatunk.
@sületlenke:
A lista a 12. helyig (addig szavaztunk róla egynként, utána egyben):

1.Jávor Benedek főpolgármester-jelölt, országgyűlési képviselő
2.Dr. Kaltenbach Jenő, volt kisebbségi ombudsman
3.Somfai Ágnes közgazdász, városépítési-városgazdasági szakmérnök
4.Hanzély Ákos, Látkép Városképvédő Egyesület vezetője, öttusa világbajnok
5.Simon Gergely, környezetkémikus, környezetvédelmi szakértő
6.Kéri András, mérnök, közgazdász, az LMP Etikai Bizottságának elnöke
7.Tordai Bence, közgazdász-szociológus, az LMP szóvivője
8.Hajdú Mária nyelvtanár, az LMP Kalózpárt platformjának koordinátora
9.Mathauser András, a Budapest Program koordinátora, budapesti kampányfőnök
10.Csárdi Antal, IX.kerület polgármesterjelöltje, a dél-pesti területi szervezet választmányi tagja
11.Várnai László, Zugló polgármester-jelöltje, a Civil Zugló Egyesület vezetője
12.Zarándy Zoltán, tanár, a Szeretve Tanulni Egyesület elnökségi tagja

A 13. Pongrácz Gergely, volt VEK-és, aztán Moldován László, VII. kerületi polg. mester jelölt, aztán már nem emlékszem.

Várnai a 11., ami 37%-os eredménnyel befutó hely :)
@sületlenke: @Lastres:

Várnainak még az OGY kampány idején volt egy lényeglátó gondolata az adatlapján:

"én az itt lakóknak, és nem elsősorban pártfrakciómnak fogok munkámról beszámolni."

www1.lehetmas.hu/zuglo/valasztas/1173

Ez bizony egy nagy igazság. Minden választott képviselő elsősorban nekünk, az őt/őket megválasztóknak tartozik beszámolóval. Ezért sem ciki kérdéseket föltenni, ha nem értesz valamit, vagy nem tetszik bármi.

@úriparaszt: Azt a javukra kell írni, hogy eddig minden baszogatás alkalmával igyekeztek magyarázatot vagy választ adni, közvetlenül. :-)
@Lastres:
Köszi a választ, és aranyos, hogy kiszámoltad Várnai bejutásának 37%-os támogatottság esetén várható esélyét is.
A többieket nem ismerem (kivéve az élbolyt, őket is csak a médiából), a Várnait viszont tavasz óta már többször is "körbejártam", személyesen is kértem válaszokat tőle. Minden szempontból nagyra tartom, még EMBERILEG is, ami azért nem követelmény általánosságban nálunk a
politikus-jelölteknél.

Remélem, ő sem a szó lejáratott értelmében lesz (majd) az. Ezzel együtt kár a ll. hely, mert Zuglóban maximum egyéni ök. képv. lehet, vagy listás, a jelen helyzetben, tekintve a választási hajlandóságot meg a pártok kampány-lóvé képességét.
Ez a vita teljesen fölösleges, amíg nem tisztázzátok magatokban, miért is szavaztok. Hiszen csak egy értelme lehet, hogyan lehet a FIDESZ tarolását megakadályozni? (Kivel és hogyan fogjanak össze kedvenc, alig látszó pártjaink)
Ez a vita teljesen fölösleges, amíg nem tisztázzátok magatokban, miért is szavaztok. Csak egy értelme lehet, hogy megakadályozzátok a FIDESZ tarolását. (Ezért az alig látszó pártok összefogjanak-e?)
Érdekes diskurzus volt ez a mai. Csak nekem fura, hogy megválasztott ilyen olyan képviselőink mennyire föl vannak háborodva, ha a munkájukkal kapcsolatban valami kérdés fölmerül? Ettől függetlenül pozitív ha időben leesik a tantusz, és sikerül válaszolni is azoknak, akik az országgyűlésin támogattak. Szokni kell ezt az új világot, ahol nem csak a médiamunkások kérdezősködnek, hanem a választók is közvetlenül. :-) Az LMP-seknek legalább leesett az ötforintos, és nem jártak úgy Fabiussal mint Pálffy pár hete :-D
@legeslegujabbkor: Én azért szívesen tartanék már ott, hogy ne valakik ellen kelljen szavazni. Hányok az Orbánizmustól, de a fővárosi szocikra nem szavaznék még így sem, semmilyen összefogás nevében. Hagyók, Hunvaldok, Verókok tettek róla, hogy elmenjen a kedve minden jóérzésű embernek ettől. Szanyi még mindig azt fújja, a politika és a korrupció elválaszthatatlanok. Érdemes elolvasni az okos pistán, tanulságos. De ha még mindig itt tartunk nem kell csodálkozni, hogy kurvára nem akar összefogni velük senki.
@legeslegujabbkor:
Horváth Csaba (MSZP):
2,42 p. (9342 sz.)
Jávor Benedek (LMP):
4,69 p. (9359 sz.)
Tarlós István (Fidesz-KDNP):
5,14 p. (9610 sz.)
Victora Zsolt (MKKP):
6,05 p. (10017 sz.)
A teljes Népszabis sztori hazugság, ma nyilatkzott Kaltenbach

"A szocialista párttól valóban kaptam felhívást, de erre nemet mondtam. A történetnek ezzel vége."

"Korábban az MSZP még abban is partner volt, hogy Önt egy civil szervezet ajánlja főpolgármesternek, s erre előbb az LMP „csatlakozzon rá", majd az MSZP „észrevegye”. Az LMP mégis Jávor Benedeket jelölte főpolgármesternek. Mi az oka, hogy egyik párt sem Önt választotta?

Ezek a történetek számomra ismeretlenek és nem is akarom kommentálni. Ez teljesen mértékben téves információ. A leírtakat elsősorban a Népszabadság egyik újságírója találta ki. Ha valaki elolvassa ezeket a cikkeket, akkor láthatja, hogy tele van "állítólag", "egyesek szerint", "információink szerint" jelzőkkel. Aki értelmezi a szavak tartalmi jelentőségét, az tudja, hogy ez mit jelent. A valótlan állítás indítékát az újságírótól kellene megkérdezni, aki ezt kiötlötte. Én nem voltam az LMP főpolgármester-jelöltje. Ez sohasem került szóba.
"
www.hirextra.hu/2010/08/16/kaltenbach-nem-pendlizik-a-partok-kozott/
Ez illene a blogba, SZanyi oldaláról is lehet ám csemegézni

kepfeltoltes.hu/view/100816/schifferlajk_www.kepfeltoltes.hu_.png
@Themisz:

Kaltenbach nyilatkozatával kiegészítettem a posztot. Az ügy tisztázása abszolút helyénvaló. De megjegyzem, ezt két hete, az első megjelenéskor is lehetett volna. Akkor nincs az embernek olyan érzése, hogy lepkeszárny effektust okozott.
Egy biztos! Soha nem lesz paktum a két párt között! Szeretnék, de maradnak a lopkodásnál.Mondjuk Káli szórólapja is olyan zöld mint a miénk. Kicsit fura volt látni.
@néma bárány: Már az országgyűlési választásokon is befogott orral szavazott elég sok ember, és azóta pártok terén nem sok minden változott, bár te reménykedjél nyugodtan.
süti beállítások módosítása