Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.12. 21:02 Fabius

Az abszolút vastagbőr

Címkék: ingatlan idióták gusztustalan árvíz

Embertársaink némelyikének bármi ráfér az arcára. Olyan felesleges faszságok, mint morális gátlás, lelkiismeret nem zavarja őket, ha pénzről van szó. Amíg az emberek többsége az árvízkárosultaknak gyűjti a segíteni valót, addig mások máshol szemrebbenés nélkül hazudnak bele a fácánjelöltek szemébe.

Esett már itt szó rémálom szomszédról, és az abszolút pofátlanságról. Az árvizek és az ingatlanpiaci körülmények azóta felülírták a várakozásokat, a vízipalota ára is belesett egész a garázsszintig.

Legfrissebb hirdetésük szerint 62 millióért eladó a Duna öblítésű álom. A hirdetés szövege figyelemre méltó a maga nemében:

"02023/A DUNAKESZIN dunai oldalon KÖZVETLEN VÍZPARTI NEM ÁRVÍZ VESZÉLYES összközműves 336 m2-es telken ÚJ ÉPÍTÉSŰ 2 + 2 félszobás ELVEHETETLEN ÖRÖK PANORÁMÁS LUXUS családi ház gyors költözéssel ( jelenleg emelt szerkezetkész az új tulajdonos igényeit
figyelembe véve kerül átadásra) reális áron eladó."

Szóval ez nagybetűvel kiemelve nem árvízveszélyes cucc. Akkor ez itt vajon micsoda?
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Segítek, ez az idei dunai áradás. Az meg ott bent a víz közepén én vagyok az úton állva, és ennyi látszik ki a 190 centimből. Ez az utcasarok, -a hazajutás útja- ahol a jövendő boldog tulajdonos majd gatyára vetkőzik árvíz idején, és hazaúszik vacsorázni egy nehéz nap után. Egészen közelről szemlélheti az elvehetetlen dunai luxuspanorámát.

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr392217910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na de Fabius! Nem értelek... Az ott egy csónakgarázs, ahonnan egyenesen a vízre lehet kifutni a hajóval. FELÁRAS LUXUS! :)
A beépített víz(mozgó)lépcső ingyen háziáramáról nem is beszélve.
Tán még a hátsó szomszédnak is ex-porta'lhat belőle...

Amúgy meg az az ""árvíztűrő"" nyilván a (direkt oly magas:) legfelső szintre vonatkozott (esetleg még a "tükörfúrógép"-re;)
Akciós, rendkívüli kedvezmény, szezonvégi kiárusítás? Levitték majd' felére az árát?
A hülyének is megéri. :-)
jól kigyúrtad magad

figyumá, mit kerestél te ottan?
csak nem meg akartad venni?

burzsuj
bevallom én sem értem a fanyalgásodat, a velencei stílusú hajóbeálló mindent visz :-D
@bobolysz@:

Mint említettem, szomszéd. A dunai panoráma páratlanul szép, vagyis nem felesleges, hogy kettő legyen belőle :-)

@úriparaszt:

Mondasz valamit :-) Azért az kellően elitluxus lenne, ha szárnyashajóval érkezne a pizzafutár :-D
@Fabius: Ne ezt megaszontam :-D Szóval dunai panorámából tényleg nem kell kettő :-)
@Fabius: mondjuk ez nem nagy előny, velence nálam az egyszer látni(érezni) és soha többet kategóriába van ;-)
@úriparaszt:

Velence tényleg egyalkalmas látni és megszagolni élmény :-)) Itt legalább büdös nincs, tehát ideje felértékelni a helyet :-)
Vízi palota - így az igazi, hogy a vízben áll, amúgy nem lenne az! :)
És ez az árviz elmaradt kb 40 centivel az eddigi rekordtól... Hát nem véletlen vizipalota.
Az árviz ideje alatt majd hajóval jár. Mert kocsival tuti nem.
Keskeny telken egy q...a ronda épület. Nem csodálom,h nem veszi senki.
Nem messze lakom ettöl a telektöl. Hátulrol is meg lehet közeliteni, tehát ha ki van áradva a Duna, akkor is haza lehet menni száraz lábbal.
A 62 misit marha soknak tartom.
Cirka az 5ödébe került kompletten, telekkel együtt. Ráadásul elképesztöen forgalmas része a Dunának. Az összes köcsög jet-skys itt éli ki elnyomott perverzitását. Du 4-töl este 9-ig mint egy forma 1 pálya. Hétvégeken folyamatosan.
Én nem adnék érte egy petákot sem...
@pig_debil: Nem lehet hátulról. Fogadunk? :)
@pig_debil:

Az a telek nem két útkapcsolatos. Magán gyalogút út van fölötte/mellette, amit mi többiek dobtunk össze a saját telkeink területéből, ami le van zárva ha nem vagyunk ott.
@Fabius: Ha ki van áradva a Duna, akkor is kötelesek vagytok beengedni az ott lakot. Vagy a mentöt, postást, rendört, stb.
Söt, ha nem vagytok ott, akkor is.
Fogadjunk? )))
@pig_debil:

Fogadjunk :-) Na muti, mitől vagyok köteles lezárt magánterületen keresztülengedni bárkit pláne akkor, ha nem vagyok ott.
@Fabius: Ma este arra sétéltam, fényképező sajna nem volt nálam.
A magánút fölötte és mellette is megy. Az ő telkéből ugyanúgy elvesz egy 1méter széles sávot, mint a felette lévőkből. Tehát hazaér száraz lábbal árvizkor. De csak gyalog, kocsival nem.
Itt a környéken sok ilyen ház épül mint ez egyébként. Ők a napi lakhatásba belekalkulálják,h időnként elönti a garázst az árviz. De mást valóban nem, mert a házak sokkal magasabban vannak. Nekünk a csónakházunk ilyen. Az utóbbi 10 évben 3szor volt benne viz. Nagy ügy, itt mindenki kilaggozza árviz után, aztán megy tovább az élet.
De azért tényleg baromi nagy pofátlanság árvizmentes-nek titulálni. Egyetértek!
@eszperente:

Csak a tényszerűség kedvéért: a mellette lévő gyalogúthoz a világon semmi közük. Se nekik, se az előző tulajdonosnak, se a következőnek. Ha érdekel miért, megnézed a letölthető térképszelvényt Dunakeszi honlapjáról, és meglátod :-)
@Fabius: Hát persze, hogy érdekel. Link? Hadd ne kelljen keresgetnem.
Mellettünk is sok ilyen szalag telek van, mellette végig gyalogúttal, de azt a felsőtől az alsóig (Pihenőtől a Dunáig) minden tulajdonosa használhatja. Ha nálatok másképpen van, az meglepne, de természetesen meggyőzhető vagyok.
Link?
@Fabius: Én ettől nem lettem okosabb sajna. Pontosan mit is nézzek?
Ha ide gáz, akkor eszprente2 kukac gmail.com
@eszperente: Azért a helyrajzi számunkra nem teszek ikszet. :-))

Mél ment.
@Fabius: levélben már válaszoltam, de nyilvánosan is jelzem,h igaz az állitás. Vizipalota lakója vagy könyörög (gyalogút gazdáinak) vagy úszik, vagy jachtja lesz (stilszerűen) vagy nem jön haza mig árviz lesz. :)
Azért hihetetlen,h ezt ide engedélyezték... Hihetelen ronda és túlsúlyos arra a telekre.
@eszperente:

Ami igazán kínos, hogy ő az egyetlen aki nem talál hangot velünk. Mondjuk a népszerűségnek rosszat tesz, ha belépőnek kiköttetjük az áramot 6-7 telekről mikor építkezni kezdünk.

Ráment egy délutánom, de az ELMÜ még nem állított helyre olyan sebesen eredeti állapotot, mint akkor :-))

Mondjuk az etikájáról sokat elmond, hogy árvízmentes háznak árulja a palotáját.
@Fabius: Sajnos egyre több az ilyen "újgazdag" vagy "lakótelepről meglógott" emberke. Az egyik sem lát tovább a saját telkénél. Felénk sok a gond.
Nézd meg amit küldtem. Érdekes. Szerintem.
@eszperente: Megnéztem, szerintem is. Ha szó szerint vesszük én is "lakótelepről lógok" a nyaralóba :-) De ettől még seggfejnek lenni nem kötelező senkinek.

Felétek jó megoldás, hogy a felső bejárat autós. Bár, ha belegondolok hozzánk legalább nem járnak be, nem zajonganak még azzal sem.
@Fabius: Nem akartam a lakóteleppel általánositani. Nekünk két ilyen szomszéd is jutott. Műanyagot égetnek, üvöltetik a tévét este, sorolhatnám... Ennél rosszabb már csak az újgazdag jet-skis.
Az autóút nálunk is magánút, úgyhogy forgalom nincsen rajta, csak a telkiek.
Honnan közlekedtek? Pihenőről vagy partról?
@eszperente:

Nem vettem magamra :-) Mi a Pihenő felől járunk be. Nálunk a közvetlen szomszédokkal nincs baj, eddig. Bár most építenek megint egy ikerházat, így egyre sűrűbben leszünk. A partra napközben nem járunk le akkor sem, ha kint vagyunk. Szerencsénk, hogy felénk sok a fa, és elfogják a hangokat. De a lentiek panaszkodnak eleget teljes joggal, pedig van feljebb és lejjebb is kijelölt jet-ski pálya a Dunán. Csak nem használja senki, mert a sétányon korzózónak kell megmutatni a tudományt, nem egymásnak.
@Fabius: Az ikerház épitkezést én is hallom otthn a teraszon. Flex, gyalu vagy valami ilyesmi. Hát nem öröm. És sajna pont úgy van ahogy mondod - hogy lassan belvárosi sűrűségű beépitettség lesz itt is, alig van már zöld felület, csend meg már szinte sehol. A jet-esek ,meg pont úgy, ahogy irtad. :(((
Mostanra úgy tűnik,h annyit sikerül talán elérni,h lesz kinn egy tábla a földút elején a Csurgónál,h vontatmánnyal nem lehet behajtani és hajót letenni a strandnál lehet.
@eszperente:

Szerinted érni fog valamit a tábla? Ellenőrizni ki fogja? A "Víziközlekedésben érdekelteknek szóló 5/Taj/2001. számú tájékoztató" szerint kijelölt pálya van az 1686-1684 folyamkilométer (Vác) és az 1662-1657 folyamkilométer között (Római) mégsem nem használja senki. Ahogy van jet pálya a szeméttelep melletti magántavon, vagy szemben az Omszki tónál.

Csak közönség nincs a nagyszerűséghez, és pillanatnyilag sem ellenőrzi őket senki. A vízirendőrök sem, pedig a szabályozás alapján tehetnék most is.
@Fabius: Igaz amit irsz, de az amit te a vizen repeszteni látsz és hallasz, az nem jet-ski. Hivatalosan az kisgéphajó. Le lehet igy is vizsgáztatni és igy szabályosan lehetnek itt. A vizirendészet sem tehet ellenük semmit. A tábla meglátjuk majd mit segit, vérmes reményeim azért nincsenek. De legalább megpróbáltuk, mielőtt elköltöznénk. Sajnálnék innen elmenni, és csak akkor teszem,ha már tudom,h nincsen más megoldás. Ma ebben a félszar időben egészen kellemes a környék. :))
süti beállítások módosítása