Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.06. 08:00 Fabius

Schmitt Pál, a király

Címkék: fidesz köztársasági elnök schmitt pál

Felkelt a napunk, Schmitt Pál a mi urunk!

Árad a kegyelem fénye ránk.
Hálás a szívünk, zengjen az örömünk,
Szép Magyarország, édes hazánk!

Nulla órától Schmitt Pál a Magyar Köztársaság államfője. Hurrá, éltesse az Isten, kinek e földön párja nincsen. Valóban egy páratlan karrier megkoronázása ez a nap. A fülkecsegevarák által felhatalmazott kétharmados kormányunk és szent akaratú miniszterelnökünk úgy látta, a minden rendszerrel kompatibilis életpálya igazi beteljesedésre vár. Mi örvendezzünk annak, hogy itt annyira minden rendben van, hogy az államfőnek elég jó megjelenésűnek és lojálisnak lenni.

Buda István szerintem megkönnyezi ezt a napot.

Kedvenc tanítványa nem volt soha egy ideológiai pitbull. Nem ragaszkodott görcsösen semmihez a pozíción kívül. Megtalálta a hangot az állampárt vezetőivel, az Antall, a Horn kormányokkal, majd magával Szeretett Vezérünkkel is. Talán ezért intézte hozzá a leköszönő Sólyom László tegnap ezeket a szavakat:

"amikor csak az Ön lelkiismeretét ébreszteni kell, vagy meg kell erősíteni, láthatatlan elnökként Ön mellett állok".

Ezek szerint Sólyom Lászlónak is vannak kétségei afelől, hogy Schmitt " jottányit sem fog engedni az alkotmány által ráruházott felelősségből."

 

 

 

 

A felelősségtologatás már megkezdődött régen, a kutyakomédia előttünk zajlik a kényes törvények visszatartásával. Palit szúrni kezdte a felelősség, zavarni a parlamentbe beszűrődő röhögés, sportdiplomata lévén tudta jól, időhúzás tizenegyes még a fociban is, vigye el Lezsák a balhét érte. Ilyen ostobaság ne rontsa el a megszentelés örömét, neki majd akkor szóljanak, ha elérkezett a mennybemenetel magasztos pillanata. Legalább egy napig hadd élvezze zavartalanul.
 

 

 

 

 

 

Aztán egyszer csak augusztus kilencedike lesz, amikor le kell jönni a földre, és el kell végezni haladéktalanul a kirótt feladatot. Ott már kényeskedésnek és apellátának nincs helye, nem marcangoljuk fogatlan sakál módjára a kezet, ami a kaviáros csirkefarhátat biztosította életünk végéig. Valami azt súgja, Szeretett Vezérünket nem fogja meghatni egy csokornyakkendős tiltakozás.

Isten hozott, Pali! Ez a való világ.

29 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr412202645

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: People people 2010.08.06. 19:39:07

Amerikai marketingtanászok szerint arculattervezéskor két szlogent kell elkerülni. Az egyik a People (emberek) a másik meg a Care (törődés). A tankönyv szerint pontosítani kell. Milyen emberek, mit akarunk velük? Tehát gondos emberek, tudatosak, igazia...

Trackback: Sólyom nem vesz részt Schmitt beiktatásán 2010.08.06. 10:10:01

Az ellenzéki pártok közül egyedül a Jobbik képviselteti magát Schmitt Pál beiktatási ünnepségén, ahol nem lesz jelen Sólyom László volt köztársasági elnök sem. A Népszabadság úgy tudja, Sólyom munkatársainak úgy fogalmazott: „jelenlétével nem kívánja fesz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Számomra néha teljesen érthetetlen, hogy Orbán miért favorizál egyeseket, és miért tesz parkoló pályára másokat. Pali bácsival nem lenne semmi bajom, de a Sándor-palotába más, magasabb minőségű ember illik. Szerintem.
nem lenne olyan undorito, ha ez a fazon nem lenne pozicio-fetisiszta

peldaul mi ertelme volt nehany napra hazelnoknek is megtenni, azon kivul, hogy ez is szerepeljen az oneletrajzaban?

ez mitol kulonb a 10-20 pozicioval rendelkezo poszt-kommunistaknal, akik egyszerre 10-20 helyrol kapnak szazezres fizeteseket...
@Szende Aurélia:

Pedig nagyon is érthető: hűség a szakértelem felett! Ez a jelszó a kinevezési gyakorlat alapján.
Wass Albert, sok baki és némi dadogás. Ez a Schmitt beszéd eddig.
Pali első vállalása az anyanyanyelvünk művelése.

Nem tévedés, szó szerint ezt mondta.
OFF

www.fn.hu/belfold/20100805/kesnek_reformok

Vélhetőleg ennyit a céltudatos kormányzásról. Várunk a gazdasági világ csodájára és a felemelkedésre, addig a tutiba beültetett haverok meg dagadnak majd. Aztán ha 2012-ben/2013-ban elmarad a gazdasági csoda akkor jönnek a megszorítá... párdon reformok.
@Valahol Máshol:

A megszorításokra nem kell 2012-ig várni. Majd figyeld az önkori utáni időszakot...
@Fabius: Ilyen hamar? Akkor már csak azon áll vagy bukik a dolog, hogy meddig sikerül beadni a magyaroknak a visszamutogatást. Ha sokáig akkor nincs miről beszélni, már várom, hogy kimutassa valódi énjét a Fidesz, mert eddig a látványpolitikán kívül semmit sem csinált. A választások előtti sz@rt gyakorlatilag konzerválták az önkoris szavazásig. Bár a droidok szerint már biztos a nap is szebben süt...
@Valahol Máshol:

Az tudott, hogy az IMF nélkül nagyjából őszig tartunk ki. Addig lehet mondogatni, hogy a piacról kell finanszírozni az országot. Aztán majd kijózanodunk, mennyivel kerül ez többe az államnak, mint az IMF pénze. Utána majd jön a széttárt kar, és a szemét IMF meg a GuyrcsányBajnai miatt nagymuszáj.

De onnantól a Fidesznek gyakorlatilag mindegy is.
@Fabius:

Kíváncsi voltam a mai flashmobra, kimentem az Erzsébet térre megnézni. Izééé...nem ez volt a legsikeresebb ilyen a történelemben :-))
annyira felhúztam magam Schmitt Pál mai szűzbeszédén, hogy átírtam neki egy roma slágert...
progressziv.blog.hu/2010/08/06/unnepi_dal
Én attól félek előre, amikor rájönnek, hogy öntömjénezéssel, és önfényezéssel már nem mennek semmire. Most még tart egy kicsit náluk a hurrá-hangulat, de lehet holnap reggelre,vagy aug. 20. után kiábrándulnak a nagy hatalommámorból... és ki tudja mit találnak még ki. Egy biztos, hogy saját fegyverükkel lehetne csak sakkban tartani őket, ha az önkormányzati választásokon kiiktatnánk a fideszt. Ez komoly húzás volt részükről is anno, most is az lenne, ha volnának független helyi jelöltek és a nép is eszméletre térne, de legalább a kómából kijönnének sokan... az ilyen kis flashbohóckodással nem megyünk semmire, nemhogy előre - de még a kétfarkúakkal sem. Minimálisan is egy erős civil mozgalomra volna szükség, mert az emberek nagy része csak arra vár, hogy megszólítsák és némi segítséggel szólásra bírják őket, az elégedetlenkedésük kimutatására. Seres Mária és csapata hol van már? Nem lett volna szabad eltűnniük... szerintem. Most ébredeznek csak sokan.
@térfél:

Az emberek egyetlen módon fejezhetik ki nemtetszésüket: októberben a szavazólapon. Legalábbis ez az egyetlen amit komolyan is vesznek.

De éppen ennek elkerülésére nem drága most semmi. Akkor sem, ha közjogi méltóságot soha ennyire le nem szart a nép, mint ma Schmitt Palit. Ez - még - nem figyelmeztető jel.
@jeremy clarkson:

:-D

Nehogy holnaptól Bódi Guszti legyen a kijelölt kormány kompatibilis nagy népi zenekar :-)
@Fabius: Én a múltkor ezt próbáltam feszegetni, hogy ősszel valahogy csak ki lehet fejezni azemberek nemtettszését.
De sajna ha nincs alsó min. az érvényességhez, akkor ha csak választó körönként 10-en mennek el, az még érvényes.Pedig szeritnem ez ugyancsak informális lenne, hogy nincs érdeklődés az emberek részéről, nem?
Az meg nagyon mesebeli lenne, hogy nem a FIDESz-re szavaznának, mert az meg unalmas, hogy az az elv működik, hogy bárkire, csak ne a FIDESZ-re.
Én meg bízok benn, hogy az önkorm.választások után megszorítások lesznek. Komoly, nem látszatintézkedések. Mert ha nem, akkor szívjuk csak meg igazán. A következő évi költségvetés akkor borul, akármi lesz a kalapban.A közszféra hivatalnokai olyan létszámban hűttik a lét, hogy az minden képzeletet felülmúl, ráadásul olyan pénzért, hogy az akkora teher egy ekkora országnak, ami nem megy. Ha van egy csöpp eszük, novemberben egy durva csomagot nyomnak le a fanatikusok torkán is, hogy túlélje az ország. Egyébként az akkor pillanatnyilag bekövetkező hívőveszteség a következő választásokra bőven megtérül. Mert a következő választásokkor nem lesz elég a coci lopásokra hivatkozni. Akkor a pénztárca fog dönteni. Ha bővül, maradnak, ha soványabb lett, mennek anyuba.
@kiraaaaa:

Az alacsony részvétel is informális lenne. Én mégis abban bízom, hogy viszonylag sokan elmennek és választanak. Meg abban is, hogy az itt és más blogokon is tapasztalható elégedetlenség százalékokban is kifejeződik. Ez az egyetlen kijózanító dolog pillanatnyilag, ettől függ minden kormányzati lépés a következő évekre nézve. Ha nem kapják meg a kellő mértékű sallert, akkor egyértelműen támogatja az ország például a hiánycél be nem tartását. Márpedig olyan gazdaságot nem ismerek, ami bevételek helyett a kiadások növeléséből lendült volna föl.

@Boli: Elég volna csöndesen megegyezni az IMF-el, és tartani a Bajnai féle hiánycélt. Én nem bánnék még további megszorításokat, eltekintenék az adócsökkentéstől, mert a bevételtöbblettel felgyorsulna a gazdasági növekedés. Ám, ha a piacról fogjuk finanszírozni a hiteleinket gazdasági forradalom címén, az bizony sokba fog kerülni, és a Zemberek fogják megfizetni akkor is, ha forradalmi köntösbe csomagolják. Ha nem lesz megegyezés az IMF-el, akkor megszorítás lesz, ez nem kérdés.
@Fabius: ebben ne reménykedj, nem fogják azemberek ezt belátni. Lassan az összes ismerősöm megkérdőjelezi, hogy kell-e nekünk az euró is, unió is szar...stb.
Nem kell IMF sem, majd 2 évig hallgatjuk még,hogy ki mit lopott az elmúlt 8 évben, s ez igazolás lesz azembereknek. Ennyi, ilyen egyszerűek.
@kiraaaaa: Szerencsére nem közösek az ismerőseink :-) Az enyémek többsége azt mondja, mostanában Eső Isten siratja Bajnait. Még a hithű Fideszesek is megdöbbentek, mennyire nem volt felkészülve a kormány semmiféle gazdasági csomaggal. Szerintük (és szerintem is) Orbán valóban elhitte, hogy engednek hiánycéllal játszadozást mert csak alapon. De tévedett, és most kapkodás van meg ötletelés, és nemzeti érzelemre apelláló kommunikáció. Pedig a valóság az, nem ők zavarták haza az IMF delegációt, hanem azok hagytak faképnél minket. Ezt azért sokan látják. Ahogy azt is, a pénzünk októberig tart ki. Akkor valamit így vagy úgy, de tenni kell.
@Fabius: én veled vagyok, de nagyon furcsa, mikor közgazdaságit végzett emberek nem látják mi a helyzet, én már csak hümmögök:)
Azért tetszik, hogy amikor a kormányzat szabin van és semmi baromságot nem nyilatkozgatnak, nem szabadásharcolnak éppen, kezd rendbejönni a forint. De majd jön szeptember és elkezdenek "dolgozni"... :(
@kiraaaaa: Ne hagyjuk figyelmen kívül a "mit akarok látni" faktort sem. A szocik utálata sokaknál váltott ki szűrt látást ás vak hitet az ellenkező oldal felé. Mindegy mit tesznek ezek, az csak jobb lehet. Pedig...

@Boli: Ugyan, a forintról hétfőre kiderül, hogy Schmitt Pali miatt szárnyal :-))
Fabius, igaz ez is: "Az emberek egyetlen módon fejezhetik ki nemtetszésüket: októberben a szavazólapon. Legalábbis ez az egyetlen amit komolyan is vesznek." - és épp ezt tettük áprilisban is (én inkább nem szavaztam, mert nem volt kire), de nagyon félreértették ill. félremagyarázzák a mai napig is. Szerintem sokkal fontosabb, hogy helyi szinten mit művel az önkormányzat, mert azt érezzük azonnal, és ráadásul sokkal jobban követhető is. (vagy nem, mert beleszólás helyileg sincs valójában)
No de kik ikszelnek és kire? A mutyiságban lévő kiskirályok egymásra... új arcot ki tud felvonultatni? ... nem tudom. A vége az lesz, hogy csak ezt a meglévőt ne... de ki mást? Tehát megint nem lesz kire voksolni...
És megint az lesz többségben, akik már bemutyizták a bandájukat a helyi közösségekben,településekben... szar az egész!
@úriparaszt:

Dehogyis...teljesen másról van szó ;-) Találós kérdés: na mit írt alá SiccPali tegnap elsőre az asztalán tornyosuló törvénykupacból? Úgy van, a javadalmazásukról szóló szentenciát. Erre reagált a forint, felértékelve Vezetőink bérét :-D

@térfél:

A helyi kiskirályok ellen egyetlen orvosság van, a nyilvánosság. AZ a pár helyi értékű blog, ami egy adott településsel foglalkozik komoly kontrollt jelet(het) számukra. Lásd szeretgom, vagy a mi példánkat a Rákospalotai határúttal. Egymás közt mutyizni mégis más, mint nagyközönség előtt. Helyi szinten szerintem nem elsősorban pártpreferencia szerint kellene szavazni, sokkal inkább személyre. Én legalábbis arra fogok, akiről elhiszem, hogy érdemben akar hozzájárulni esetemben a kerületünk munkájához.
@Fabius: az is a zemberek pénze, így háláljuk meg, hogy nem gördít akadályokat a gyors és preciz országfelújítás elé :-D
Tessék, körbejár a király és pénzt oszt. Szépen sorba kell áll, csak.

index.hu/belfold/2010/08/07/3_5_milliardot_kap_a_mentoszolgalat/
süti beállítások módosítása