Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/belfold/2024/04/24/rosszullet-akkugyar-komarom-katasztrofavedelem-mentok/ "Az üggyel kapcso... (2024.04.24. 15:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.02. 08:00 Fabius

Artisjus razziát a minisztériumba!

Címkék: fidesz artisjus jeszenszky zsolt új széchenyi terv

Szerdán Orbán Viktor bemutatta legfrissebb látomását, az Új Széchenyi Tervet.
Lett is nyomban sűrűsödő érdeklődés, mindenki lapozta lázasan, hiszen nem lényegtelen hogyan és mikor fog Magyarország a kánaán földjére érni.
Néhányan egészen kitartónak bizonyultak,  ínhüvelygyulladást és szemizomlázat kockáztatva elolvasták egészen az utolsó lap aljáig. Aztán böködték egymást könyökkel a meglepetéstől: nédda'mán! - milyen sokan írták ezt a művet. Ez igen gecó, ezek már itt rendszerben működtek együtt. Nemzetileg!

Lehetett volna így is, ha egy aprócska szargömböc nem kerül a leves közepébe fűszer gyanánt.

A vitairat elkészítőinek egy része bizony nem értesült arról, micsoda nagyszabású tervet kivitelez éppen. Bod Péter Ákos, Litkai Gergely is csak pislogott meglepetten, hiszen őket egyrészt nem kereste meg senki, ahogy az esetleges korábbi publikációkból ollózáshoz sem kértek engedély. De én meg lennék lepve, ha az egykori MDF által elüldözött Almássy Kornél, vagy a párt EU parlamenti képviselője, Olajos Péter tevőlegesen tett volna az irományhoz egy sort is. Nem is beszélve Nicholas Széchenyiről.
A Nemzetgazdasági Minisztérium mosakodása szerint:

"A vitairatban szándékosan nem szerepel a „szerzők" kifejezés. „A vitairat elkészítésében részt vettek" megfogalmazás olyan személyekre utal, akiknek korábbi munkája hozzájárult a vitairat valamely fejezetéhez, illetve ötletet adott további lépésekhez – érveltek a tárcánál. Mint fogalmaztak, az Új Széchenyi-terv vitairatának több mint 500 készítője van, olyanok is, akik nem tevőlegesen, hanem korábbi munkáikkal járultak hozzá az USZT-hez."
Magyarul, ha nem szerzőként hanem elkészítőként nevezzük meg az embereket, akik
:

1: Nem vettek részt a munkában,
2: Nem adták a nevüket az irathoz,
3: De vállaltan az ő műveikre, gondolataikra támaszkodunk,

...akkor az nem lopás. Pont.

Hol van ilyenkor a hazai szerzői jogvédelem apostola, az Artisjus? Ne nézz bután, persze, hogy ők. Ugyanis az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület "a zenei és irodalmi szerzői jogok közös jogkezelő szervezete." Az 1999 évi LXXVI törvény (szerzői jog) 1§, (2)a pontja szerint pedig a szakirodalmi és tudományos publicisztika irodalmi műnek számít.

Vagyis Jeszi Zsotya vetkőzze le gátlásosságát, és rohamozza meg a Nemzetgazdasági Minisztériumot és a Fidesz székházat de nyomban.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha az üres adathordozókra lehet érvényesíteni a kollektív és feltételezhető bűnös szándék adóját, akkor egy konkrét beismerést is tessenek kezelni, bármennyire kínos is az. Most kell megmutatni, hogy kemények és következetesek vagytok. Lássa a mezei pór, hogy nem kizárólag a torrentezett diszkócédét legalizáljátok hologramos matricával, hanem magát az Új Széchenyi Tervet is.

Kínzó kérdés maradt, hogy akkor most valójában ki írta ezt a tervet? A készítőként megnevezettetek egy része biztosan nem. A Nemzetgazdasági Minisztérium adta ki, Orbán mutatta be, de a készítők között nem szerepel se Matolcsy György, se Viktor neve. Miért nem adtad ehhez a nagyszabású látomáshoz a neved Gyuri? Ha nem te írtad, akkor kicsoda? De főleg miért kell azt hazudni - pláne ilyen kínosan - hogy ilyen széles tömegbázist szólaltattatok meg benne?
Fura és jelképes beismerése ez annak, hogy a szerintetek a választók jobban fogadják majd egy civil társulás gazdasági programját, mint a kormányotokét.

Nem röhögtünk rajtatok. Nagyon.

16 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr292192456

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Odafigyeltek a szerzői jogokra a Széchenyi Tervnél 2010.08.02. 10:29:01

Miután kiderült, hogy a kormány az Új Széchenyi Terv vitairatát több olyan szakértő munkájának felhasználásával készítette, akik erről csak a vitairat megjelenésekor értesültek, a nemzeti fejlesztési minisztérium nem érzi, hogy ez lopás lenne.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha sok zembert belekevernek ezen remekbe,akkor még a 2/3-nál is nagyobb lesz az elfogadottság, bár a leendő győztesek nevét a Kubatov listában a "hithű FIDESZES" alcím alatt megtalálod.
Akinek meg nem tetszik,jelentsen fel oszt jó napot.
A Nagy Terv civil értelmiségiek internetről összeollózott véleményhalmaza lenne?

Elképzelhetetlen :-D
Felháborító még a feltételezés is! Hazánk Bölcs Nagy Vezére nem tenne ilyent! Sem a talpnyalói! Akkor mit tennének? Hááát azt ők sem tudják, de ilyent nem! Mást sem... Halkan kérdezem - nem véletlenül ezért jegyezte meg az rohadt, mocskos, gennyláda, szemét, liberálkapitalista, komcsibérenc(?) IMF, hogy semmi épkézláb tervet és kilábalási programot nem tudtak eléje tenni az itteni tárgyalásokon? Lehet hogy ezt a kaotikus akármit tették eléjük? SZóval k.rva nagy "gazdasági szabaságharcunk" mindössze egy balfaszság bemagyarázása lehet? Azért bízok benne, hogy a háttérben valami szakértő csapat dolgozik azon a normális terven is és ha ősszel visszajönnek azok a rohadt, mocskos, gaz kapitalista... stb-stb-k, akkor egy működőképes parogramot teszünk le. A szabadságharcot meg hanyagoljuk egy kicsit...
Nagyon szeretem ezt a blogot :) - lényeglátásáért, merészségéért, és a frappáns fogalmazásokért, hogy a képekről ne is beszéljek. Végre egy hely, ahol egyet lehet érteni - örülök ennek, de a Széchenyi tervnek nem tudok... egész máshonnan közelíteném a gazdaság felemelkedését célzó terveket. (én sem lopnék hozzá) Nem pénzt osztanék hozzá, hanem termelést követelnék az okos gazdasági szakemberektől. (nem is vagyok orbánus)
hm, hm. és ha lopták is. egy kormány nem lop... az integrál, kommunikál, moderál...
az együttműködés rendszere III/III-os ergo, mindenki benne van, aki pedig benne van az ne csak a javakat vegye ki, hanem a munkából a részét is...
egyébként az USZT mutatja, hogy halványlila izéjük sincs... de azér legyünk türelmesek, adjunk időt, majd meglátjuk - mondják fideszhívő barátaim. mondom: adjunk... adjunk...
egyébkpént ez csak vitairat. aki nem ért egyet (magával) mert ugye ezt mindenki írta, az szólhat... apintérsanyi kezeli a reklamációkat, fábry sándor főügyész pedig a törvényességet felügyeli.
egyébként ideiglenesen döcög a kormány szekere ha már lévai anikó az MTA székbe beül, amikor visszajött bulgáriából, az MTA elnök vizi e szilveszterrel megy az mlszt intézni.
így a végén mindenki a helyére kerül---
@térfél: @kodó tamás:

Köszi a biztató szavakat :-)

A ÚSZT elvileg vitairat. Ezzel kapcsolatban két kérdésem van:

1: Ti láttátok mostanában a Fideszt vitatkozni, urambocsá' egyeztetni bárkivel?

2: Hol lehet legközelebb megvitatni az iratot? Aki találkozott ilyen lehetőséggel, az linkelje ide légyszi.
@Fabius: mandiner.hu/cikk/20100802_orban_kormanyzati_korutra_indul Na, na, na, na - erre mondjál valamit! Hahaha! Ugye-ugye... Ravasz, mi?? :)
@Boli:

Már haknizni is csak a sajátjai előtt? :-))
Pedig egy vitára vendégül látnám itt a XIV-ben.
Egye fene, házipáleszt, kolbászt és sonkát is vinnék hazait :-)
@Fabius: Viki Vezér olyan nagy ember... Nem gondolod, hogy odáig alacsonyodik le, hogy igazi emberek közé megy? A NÉP közé? Nem OK! Kérdeznének! Anyáznának! Marhára ki kéne válogatni, hogy kik azok a megbízhatóak, akik beájulnak tőle (Viktor Őhatalmasságos Fényességes Magassága) és csak az előre leírt kérdéseket teszik fel. Kézcsók után persze... :) Azt is bevállalnád? :(
@Boli:

Bohócnak már öreg vagyok :-)) De egy kötetlen társadalmi és gazdasági vitát feltétlenül. Egy a probléma: esze ágában sincs a plebsszel vitatkozni. A blogreg sem arról szólna, hogy kíváncsiak kik vagyunk. Csak a szánk, illetve a karakterpüfölő ujjaink felügyelete lenne érdekes.
@Fabius: Vitát? Hol élsz? Nem Abszurdisztánban? A blogreg meg úgy vicc és komolytalan, ahogy van. Mindenesetre lesznek még meglepetések és agyament ötleteik. Jókat fogunk még röhögni Isten barmain...
@Boli: látták a 7végén a siófoki stadionban...
sőt emiatt fedett vip lesz a köv fordulóra...
2hét, hogy a forradalmárok nagy vezére ne szenvedjen a napon.
@Boli:
Jó lenne ha röhöghetnénk, de amikor emgnézem a csekkjeimet, nem nagyon tudok max vicsorogni kérlektisztelettel!

Kolbászkerítést akarok azonnalra, hogy az aósságai a családnak ne nőjjenek a fejünkre.

Munkehelyet akarok, hogy másod, harmadállásom lehessen, dolgozni akarok a munkám mellett, hogy ne láthassam a gyerekem, de kifizethessem a csekkjeim!

Leszarom a blogreget, leszarom az USZT-t, csak azt csinálják, meg amit ígértek! Végre....

Ja, hogy nem megy lopni, mert nem van mit ezért most a háttérígérgetéseket sem tudják odaadni és verik a fejüket? Hááááááát, szar az élet ja!
@kodó tamás: Hál'Isten, hol nem sz.rom le, az összes mocsok politikussal együt! A halálom volt amikor a választási cécóban itt, nálunk az ismerősök jöttek, hogy jön a GyéFec, megyünk (max. a másik irányba, sörözni), vagy "csillógó szemű" Fidesznyikek, hogy jön VIKTOR... Na jól van, húzzatok valahová... Undorító az egész társaság!
@azért.sem: Sajna, igazad van... Engem szerencsére ez nem érint, de a k.rva anyukáját mindegyiknek. Azoknak is, ezeknek is. Undorító egy bagázs. Csak azt nem értem, miért nem értik meg, hogy az emberek miért fordulnak el a politikától? Maguk a politikusok tesznek meg mindent, hogy elriasszák a tisztességes embereket. Persze a növényi IQ-s trollok ez alól kivételek!
süti beállítások módosítása