Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/03/18/a-belugyminiszterium-szerint-szabalyosan-jartak-el-amikor-megszokott-a-pedofilia... (2024.03.19. 06:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @Neytiri1: szerintem is kurva jó. :) Félálmos vagy "olyan" szintre kerülős zene. A klippek is jók... (2024.03.01. 09:25) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.07.28. 08:00 Fabius

Maszop bohózat újratöltve

Címkék: budapest mszp horváth csaba főpolgármester önkormányzati választás szanyi tibor

A Gyurcsány bukása utáni szocialista fejetlenség egy életre beleégett a retinánkba. Ha lehunyjuk a szemünket akkor látjuk a kapkodást, a jelölteknek smúzolást, majd a rémült kétségbeesést, mikor egymás után dobták vissza a lehetőséget a kiszemeltek. Aztán, ha kinyitjuk a szemünket is ugyanezt látjuk.

Nem a képzeletünk űz velünk furcsa játékot, hanem a szocialisták herdálják a hitelességük és népszerűségük(?) utolsó darabkáit. A főpolgármester jelölt kiválasztása pontosan abba a bohózatba fulladt, mint anno a helyettes miniszterelnöké. Ingyen Csabi ugyan elhozta nekünk a Legvidámabb Majálist, mert a szocik úgy vélték, az OGY bukást is felül lehet múlni. Ám rögtön bizonyosságot is nyert, aki a jelenlegi városvezetésből képes BKV-val kampányolni, az önként rázza a pofonfát.

Horváth Csaba szavatossága lejárt ott helyben, kezdődhetett a tanakodás a helyettest illetően.
 

Legyen civil! - mondták, legyen postás, rendőr, vasutas, egy snájdig benzinkutas, tűzoltó vagy katona, esetleg vadakat terelő juhász, csak Ingyen Csabi ne legyen. Nekiszaladtak újra az LMP-nek, ám gyorsan vissza is pattantak róla. Jött a szokásos hisztifaktor, hogy jóvan, bazzeg, ha nem akartok civil Kunczét meg összefogást, akkor mégis Horváth Csabi lesz a jelölt, oszt'jónapot! Gyorsan megválasztották budapesti elnöknek, de a kinevezése aljára Lendvai Ildikó még cerkával odaírta: ha mégis lenne alkalmasabb jelölt, akkor vissza az egész Csabikám. Rajzolt mellé napocskát, szívecskét, virágot, meg mosolygós szmájlit, és bőszen keresték tovább a megfelelő embert.

Itt lépett a képbe a hős Szanyi Kapitány, alias Verbális PártÖköl, aki addig tolta magából az elégedetlenkedő leveleket, amíg pozícióba nem nyomták. Kampányfőnök lett az angyalföldi hérosz, aki mindenre alkalmas. Legalábbis ezt mondta a beszélő tükör a fürdőben estéről estére az OGY választás óta, ő meg elhitte. Ismerve Szanyi ambiciózus lényét felmerül a sejtés, vajon miért lezáratlan még a főpolgármester jelölt kérdése:
 

 

 

 

 

 

 

Ha ez fölmerült, azon a pártban is harsányan röhögtek. Mi a második fordulós plakátkampány, a csinivideó és az átszavazásra buzdítás után simán kinézünk Tiborból ennyi kreativitást.

A héten viszont ukázba kaphatta a kampányfőnök úr, hogy zárja le végre a személy lebegtetését.
Találjon valakit, vagy mondja ki, hogy Horváth Csaba marad, de legyen végre egy nagy és büdös paca az ügy végén. Belendült a gépezet, szegény népszabis újságírók nem győzték a napról napra történő változásokat megírogatni. Tegnapelőtt azt mondta a fáma, még mindig lelkesen keresik a jelöltet, mint anyóka a protézist a hajnali félhomályban. Erről mondjuk egyedül Horváth Csabának nem szóltak, így szegény balek az egyenes beszédben kétszer is elmondta potyára: ő az MSZP főpolgármester jelöltje.

Pedig, ha tudta volna, hogy előbb Kovács Árpád egykori ÁSZ elnököt, majd Majtényi László ex ORTT elnököt keresték meg, lehet nem hozta volna ilyen cudar helyzetbe magát. Mivel mindkét megkeresett köszönte, nem kérte a lehetőséget, jött Szanyi a megmondó, és az asztalra vert: mi nem gondolkodunk nevekben, ez nálunk már lezárt folyamat! Azt a kupoláját! Aztán cinkosan kikacsintott: de azért ha tud valaki egy fasza civil jelöltet, az fényképes levelét a tibivagyok_kukac_szanyi_pont hu címre küldje minél hamarabb! ;-)

Nem a Maszopról beszélnénk, ha itt megállt volna a gépezet. Még csak nem is lassított, teljes gázzal működött tovább a kutatócsoport, ami olyan tervet főzött ki, hogy én felsírtam rajta a gyönyörűségtől. Kaltenbach Jenő kisebbségi biztos vállalta volna a szerepet, így igyekeztek az LMP felé is tapogatózni a friss konspirációs elmélettel. Idézem:

"Kaltenbach egyeztetett is a lehetőségről az MSZP felső vezetésével, ahol abban állapodtak meg: további támogatók esetén vállalja a megmérettetést. Forrásaink szerint az MSZP abban is partner lett volna, hogy Kaltenbachot egy civil szervezet ajánlja főpolgármesternek, s erre előbb az LMP „csatlakozik rá”, majd az MSZP „is észreveszi”. Kaltenbach tegnap el is látogatott a Lehet Más a Politika frakcióvezetéséhez, az ökopolitikai képviselőcsoport első emberével, Schiffer Andrással találkozott a Képviselői Irodaházban. Forrásaink azt állítják, hogy Kaltenbach szinte végig sem tudta mondani az ajánlatot, az LMP ismét hamar egyértelművé tette: van saját jelöltjük Jávor Benedek. "

 

 

 

 

 

 

 

Hellómi?! Csodálatosan lezárt folyamat, tényleg. Biztos ami fix, Szanyi kapitány még egyszer, lassan és tagoltan leszögezte: le-zá-rult a fo-lya-mat!

A dolog további érdekessége, hogy Mesterházy úgy emlékszik, Kaltenbachban gondolkodtak, kár, hogy az LMP nem támogatta. Kaltenbachnak úgy rémlik valóban megkeresték, de ő sem vállalta. Az LMP elmékei szerint találkoztak Kaltenbach Jenővel tegnap, de egy másik ügyben.

Mi az igazság? Ki tuja. Annyi biztos, hogy a maszop elnökség ülése a népszabi lapzártájakor még tartott. Így szerintem ma reggel újabb felvonása következik ennek a bohózatnak.
 

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr332181406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na bazmeg, ez olyan igazi szoci történet :-) Ha ezek készülnek valamire, a felhőtlen szórakozás garantált :-D Engem jobban aggaszt az LMP pletyka, hogy lepaktálnának a Fidesz csapattal. Az itt is megforduló funkciknak üzenem, ha ez így lesz a szavazatomra ne számítsanak a jövőben. Bár nem lennék meglepve azon sem, ha a Jávor nyilatkozatból gyártotta volna ezt is a Maszop.
Szerintem meg hóthalásosan mindegy hogy kit jelöl egyik vagy másik párt.FIDESz nyer nagyjából mindenhol.

Kérdés: Lehet szabotálni az önkormányzati választást? Van minimum elégséges szavazó szám?
@néma bárány: Sokat gondolkoztam az utóbbi időben az lmp-n, hogy milyen szorult helyzetben vannak. Mert ha bármivel egyetértenek az mszp-vel, akkor lepaktálnak, ugye. Ha bármiben egyetértenek a fidesszel, akkor lepaktálnak. Mindig mindennel ellenkezni meg nem túl előrevivő. Úgyhogy nem tudom, mit lehetne tenniük: mert valamiféle együttműködésnek mégiscsak kellene lenni, így esélyük sincs semmire. Minden tiszteletem Jávor Benedeké, de hány %-ot fog kapni? Ötöt? Esetleg tízet? Azért a Kaltenbachot szerintem érdemes lett volna megfontolniuk. Egyszerűen nem lesz kihívója Tarlósnak, mert "Ingyenbékávé" Csabira csak a legelszántabb keménymag fog szavazni. Ha egyáltalán.
@kiraaaaa:

A választás egyfordulós, se részvételi se eredményességi küszöb nincs. Aki a legtöbb szavazatot kapja az nyer, legyen ez bármennyi.

@Akszin:

Nekem pl semmi bajom azzal, ha az LMP konkrét ügyeket támogat ahogy jónak lát, vagy egyes kérdésekben egyeztet akár a kormánypárttal, akár az ellenzékkel.

De a választási szövetség nem tartozik bele ebbe. Az sem, ha mondjuk Budapest(és bármelyik önkormányzat) közgyűlésében a ki nem mondott fiókszervezet szerepét játszanák bármelyik oldalon.

Ha van olyan kezdeményezés ami számukra is támogatható, tegyék. De egy önállóság nélküli bólintógépre én sem szavazok többet.

Jávor induljon önállóan ahogy tervezik. Csináljanak egy elfogadható, esztelenséget nem tartalmazó programot, és van keresnivalójuk. Nem mondom, hogy Tarlóst megverik, de azt igen, hogy erősödhetnek jócskán az OGY választáshoz képest.
@Fabius: Ha nem bénázták volna el, előbb jelölt volna az LMP, utána pedig elfogadta volna az MSZP, és ez neked sem szúrta volna ki a szemed. Na de aki újságon keresztül egyeztet...
Ha kis Jávort elfogadja a maszop, felőlem kollaborálhatnak... :-)
@legeslegujabbkor:

Bocs, a legutolsó kommentedet válasz helyett moderáltam. Mea culpa, írd újra.
@legeslegujabbkor: @kisa:

Egy biztos: a mostani szoci városvezetésből SENKIT nem akarok az új vezetésben látni. Nekem Horváth Csaba ne akarjon városvezetési programot "eladni" sehogy. Ebből a pofátlan lopásból, az ójaj, mi nem is sejtettük dumából elég volt.

Érdekes, hogy a szocik dolgozni akaró része ezúttal sem jut szóhoz. Pl a XVI kerületi Kolozs András, aki egyedül ment szembe a városvezetés akaratával a Rákospalotai határút miatt. Eredményes lett? Az lett. Hol vannak az ilyen arcok a karrieristák helyett?
@Fabius: Amelyik párt elő tudja adni a jelöltkeresést többször is ilyen szerencsétlenül, az megérdemli a sorsát. Az előző hozzászólásomban csak a most megválasztott tisztségviselőikben kételkedtem.
@legeslegujabbkor: Kár, hogy eltünt, pedig szellemes volt, éppen valami frappáns válaszon gondolkodtam.
@Fabius: Én az egész szoci bagázsból nem szeretnék senkit látni, aki legalább egyszer szerepelt a hírekben... De sajnos ott pöffeszkednek a nagyházban továbbra is. Pedig asszem, volna igény egy hiteles baloldali pártra is. Meg egy hiteles liberálisra. Tényleg, mi van retkesékkel? Nem hallani róluk.
@Fabius:
Nekem a nagy kedvencem Havas Szófia, aki ogy. képviselő, János kórház igazgató, fővárosi képviseló, isten tudja mi minden még, biztos ugyanolyan jolly joker, mint a Fideszben is jó páran, ezer poszton, Lázár, Bencsik, vagy a fehérgyarmati fenegyerek polgármester. (lásd Bunkológus blogját).
Egy seggel minél több funkciót, minél több smúzt meg lóvét.
Erről szól minden, párthoz tartozni, vagy dörgölőzni, abból jól megélni, aki meg esetleg tényleg küldetéstudattal megáldva csinálna is valamit, azt kihagyják a konc-osztásból vagy lesajnálják.
@sületlenke: Lehet, hogy nem kéne a kormányzást pártokra bízni. Vagy törvényben kéne szabályozni, hogy nem lehet a kormány tagja az, aki az előző ciklusban a kormányzó párt tagja volt.
Eh, hallom, hogy pattogzik a zománc, a politika marhára nem arról szól, hogy a plebsnek jobb legyen. Helyesebben csak addig legyen jobb, amíg el tudja tartani az ingyenélő politikusokat.
@sületlenke:
Jó, tudom, a Havas nem ogy. képviselő már, fel is volt rendesen háborodva, hogy hátra sorolták a listán, mert az neki ugye járt volna, szaladgáltak egyik tévétől a másikig, Kárpáti Zsuzsával egyetemben, mondván, hogy ők dolgoztak és milyen csúnya dolog, meg női kvóta stb.
Szerintem meg örüljenek, hogy ennyi évig képviselői és egyéb juttatásokat kaptak, gazdasági posztokat is, csak azért, mert egy párthoz tartoztak. Ezt természetesen a mostani bólogató jánosok és jánosnék seregletére is értem.
Vagy John Emese "liberális" úrasszonyt a jelenlegi fővárosi közgyűlésből.
Úgyhogy minden képzeletet felülmúl, ahogy ebben az országban a döntési pozíciókba és pénzközelbe történő személyi kiválasztás zajlott, zajlik, és - most már csak egy irányban - zajlani fog.
@kisa: Most az van a törvényben, hogy nem kell párttagnak lennie az önkormányzati képviselőnek. Ezután a tied már csak kis lépés.
@legeslegujabbkor: kis lépés egy pártnak, de óriás a Nemzet számára. :-)
Nem kell, nem szabad, tilos - ezek már-már filozófiai gondolatokat vetnének föl bennem, ha nem lenne ilyen késő.
@Fabius:
A Bosnyákon múlt szombaton már kipakoltak a jobbikosok meg az LMP, ez utóbbi standjánál értelmes kinézetű aktivisták próbáltak kérdőíveket tukmálni a bevásárlókocsijukkal araszoló nénikékre, amikben azt tudakolták volna, mennyire vagyunk elégedettek Zugló kultúrális, egészségügyi stb. ellátottságával.

Mondhatom, a kutya sem állt meg, amikor kiderült, hogy nem osztanak semmit. A lány viszont érdeklődésemre, hogy kit indítanak nálunk, csak a Jávor Benedeket emlegette, majd miután közöltem, hogy őt szerintem főpolgármesternek jelölik, nem a kerületben, igen tanácstalanul nézett körbe, mire megkérdeztem, hogy nem a Vári -e a kerületi jelölt, megnyugodva helyeselt, hogy de igen, biztos ő.

Na, úgyhogy nekünk marad az ártatlan kisfiús képű (idézet a piacról, a nép hangja!) Mindenrealkalmaséstiszta Papcsák Ferkó.
(Remélem, a Weinek nem lesz annyira pofátlan, hogy függetlenként indul, miután erkölcsi magaslatában kilépett a szoaréba züllött pártjából, aminek az égisze alatt betornyosult a polgármesteri székbe)
@sületlenke: Igen, ezt még tanulniuk kell. A kommunikációt, az önreklámot. Remélem, nem az elmúlt 20 év példáit fogják eltanulni.
@sületlenke:

Weinek egyáltalán nem indul. Ha beindult a kampány úgy érzem, ideje szombaton a Bosnyákon vásárolni nekem is :-))

Havas Szófia tipikus archetipusa az egykori szocialista rokonnak. Horn Gyulával a háta mögött azt hitte bármit megtehet. Ment is az ötvenhatozás és internacionálézás. Egy ideig.
Aztán most, a szűkös időkben kopp van, Gyuszi bácsi sem a régi fitt már...
süti beállítások módosítása