Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.07.27. 08:00 Fabius

ZB: adjuk a BKV-t a dolgozóknak!

Címkék: tamás gáspár miklós ádám önkormányzati választás galba deák zöld baloldal

A hétvégén valamelyik hírportálon olvastam valahol a sarokban eldugva, hogy a Zöld Baloldal önálló főpolgármester jelöltet állít, és programot hirdet hétfőn. Kíváncsi lettem, Tamás Gáspár Miklós és csapata mit talált ki a Pestieknek?

A bejelentést nem övezte az a kifejezett csinnadratta, nem szóltak a fanfárok, nem közvetítette tévé-rádió. Szerintem így jártak jobban. A főpolgármester jelölt és a program nem nélkülözi az iróniát. Ha TGM viccnek szánta, annak elég szar lett, ha komolyan gondolták, akkor meg komoly bajok vannak a baloldali fejekben.

Az ember, akire a kétmilliós főváros vezetését bíznák Galba-Deák Ádám, 1984-ben született, jelenleg az ELTE Állam és Jogtudományi karának politológia szakos tanulója. Én is azt hittem, hogy ez vicc, de nem. Ez a vérvalóság. Ha a kedves olvasó fejét vakarja most, és a húdöfakiz Galba-Deák kérdés megválaszolásával erőlködik véreres szemekkel, akkor segítek: ő volt aki leleplezte Bayer Zsolt szlovák rendszámos autóját, és nyílt levelezésbe bonyolódott Viktor Isten Ötös Számú Ostorával.
 

 

 

 

 

 

 

Komoly politikai múltja van, 2008-tól volt vezetője a Demokratikus Hálózatnak. Ezzel pártja szerint a főpolgármesterség iránt elvárható kritériumokat maradéktalanul teljesítette.
Mosolyfakasztó nem? Pláne, ha tovább lapozzuk az indoklást, ami szerint a választások második fordulója után Galba-Deák megvilágosodott, és aláírta a szocialistákat mélyen elítélő Búcsú az MSZP-től dokumentumot. Csak nekem furcsa ez egy olyan fiatalembertől, aki addig minden alkalmat megragadott a szocik legvadabb partiarcaival való közös haknizásra? Szanyi Kapitány most csöndben sír valamelyik sarokban a csalódottságtól. Ez a hála megannyi közös fotóért, törődésért? A jelek szerint a következetesség nem erős oldala Galba-Deáknak, de hátha a programjukkal javítanak valamit a képen.

A Zöld Baloldal elsősorban meg kívánja óvni a Sziget fesztivált, a Budapest Pride-t, és a Gödröt.
Hangsúlyos problémák ezek, amikkel foglalkozni kell. Legelső sorban. Hisz első a szórakozás és a nyitott vidámság, minden más csak aztán.
Igazi baloldaliak lévén másodsorban megszólítják az elhanyagolt "panelprolikat". A fővárosi távfűtés mint kampányfogás már a szociknak bejött, ők most az ellátó erőműveket közösségi tulajdonba vennék, és negyedével csökkentenék a távhődíjat. De nem állnak itt meg, sőt. Elvennék a BKV menedzsmentjének kinevezési jogát a politikusoktól, és a szakszervezetekkel együttműködve a dolgozókra bíznák.

Igen, jól érted: annak a cégnek az irányítását vennék el, ami 100% fővárosi tulajdonban van. Megvan a kép?  Galba-Deák megáll a tükör előtt, szigorúra ráncolja a szemöldökét, és rárivall a képre: einstand! Adod ide a menedzsment jogot azonnal szemét politikus! Egy mozdulattal kitépi bal kezével a jobb mancsából a jogokat tartalmazó iratokat, vet egy megvető pillantást a tükörbe, és elviharzik a cinkotai buszgarázs irányába. 

Ezeknek a törekvéseknek legalább annyi valóságalapjuk van, mint egy Kiszel Tünde monológnak. Remélem valami ütős kampány is járul hozzá, ami méltó ehhez a nagyszerű programhoz:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azt még értem, hogy TGM szeretne benyomakodni az MSZP bedőlése után keletkezett űrbe. de muszáj ezt így? Szemmel láthatóan magatok sem hiszitek, hogy akár az ajánlócédula gyűjtés sikeres lehet. De nem kéne legalább a látszatot erőltetni, hogy hátha mégis? Csináljatok úgy, mintha nem hülyék, hanem emberek, választók lennénk, és gyertek közelebb a földhöz.
Ez így azt az érzést kelti, mintha Tamás Gáspár Miklós egy átmulatott éjszaka után valami igazán baloldalit akart volna dobni, csak a belassult agysejtek nem engedelmeskedtek szárnyaló képzeletének.

 

 

 

 

 

 

 

Van más alternatíva! -mondjátok. Na, akkor keressétek meg gyorsan a választásokig.
Szükségetek lesz rá.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr542179040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A képek szokás szerint jól, de ahogy nézem senkit nem érdekel ez a Heineken dobozból kivágott súlytalan valami.
süti beállítások módosítása