Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.07.17. 11:02 Fabius

A 29/B Terv

Címkék: gazdaság fidesz megszorítások imf 29 pont

Álomország álomkormánya teljes révületben kergeti ábrándjait. ÁlomVezér igyekszik a lehető legkarakteresebb körvonalakat ábrándozni, ÁlomManók pedig szorgos igyekezettel színezik a szivárványt elhomályosító gazdagságúra a képet.

Aztán felébrednek, és születik egy realitásközeli 29 pont.

Hinnéd, hogy innentől a Nemzeti Együttműködők Rendszerezték a gondolataikat, lencsét cseréltek a messzelátóban, ami szűri a délibábot. Ugyan a 29 ponton finomítani kell helyenként, EU kompatibilissé kell tenni, de a hiánycél megtartására tett vállalásba, és elérésére tett törekvésekbe se az európai pénzpiacok, se Álomország ellenzéke nem tud érdemben belekötni.

Ám a 29 pont sokat változott kihirdetése óta. Kiegészült a haveri kör adómentességét garantáló passzusokkal, a határozott fellépés előre mutató gazdasági programja cirkuszi bűvésztrükké silányult.

Kár érte.

ÁlomVezér oroszlánszelídítőnek maszkírozta magát, és igyekezett körbehaknizni az Uniót markáns műsorszámával.
 

 

 

 

 

 

 

 

Nem vette figyelmeztető jelzésnek azt sem, mikor szokásos, halált megvető bátorságával belenézett az oroszlán szájába, és annak gyomrában kongó ürességet látott:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Úgy hitte a kétharmadosra vágott ostorral kezében kézben tartja a dolgokat, és a nemzeti karikás féken tartja a ragadozót. De tévedett.

 

 

 

 

 

Tegyük félre a viccet, és próbáljuk megfejteni mire gondolhattak pénzembereink, mikor újra a kitolni szándékozott hiánycéllal álltak az IMF és az EU küldöttei elé? Tényleg ennyire nem értik, hogy az említett szervezetek ennyire nem partnerek ehhez? Két éve, a kölcsön folyósításakor kőbe vésték még a Gyurcsány kormánynak, milyen feltételek alapján jutunk egyáltalán az államcsőd elkerüléséhez szükséges pénzhez. Bajnai és kormánya sem jókedvében dolgozta ki a megszorító csomagot, ahogy Görögországtól Németországig egyik állam sem jókedvében teszi.
Mi vagyunk az egyetlenek, akik az általános hiányletornászási hullám közepén szigorenyhítésért kalapozunk. Ráadásul úgy, hogy a kormányváltás és a 29 pont idején világosan kiderült, ha akarjuk tudjuk tartani az előírtakat.

A törekvések ezúttal sem jöttek be. Orbán Viktor és kormánya ismét háromnapos ötletelésre szorul, ki kell dolgozniuk a 29/B tervet, leginkább a saját hülyeségüknek köszönhetően.
Egyszer lehet ostobának és álomkergetőnek lenni. De nekünk muszáj másodszor is kierőszakolni a megérdemelt sallert?

Nem lehet, hogy a kiszabott irányvonalon belül maradunk azon a porondon, ahol ugyan nem oroszlánszelídítők vagyunk, de nem is kell a gazdasági hullánkat feltakarítani senkinek fellépés után?

25 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr342157021

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Honatyáink belehúznak 2010.07.22. 12:59:01

Csütörtökön szavaz az Országgyűlés a kormány 29 pontos gazdasági akciótervének pénzügyi törvénycsomagjáról, döntenek a képviselők a közszolgálati műsorszolgáltatók tulajdonosi testületeinek, valamint gazdasági felügyeletének összevonásáról. A parlament új…

Trackback: Aki fizet, az petyegtet 2010.07.17. 15:17:59

Előbb-utóbb most már csak visszavesznek a nagy mellényből a fiúk, mielőtt hatalmas zakó nem lesz belőle. Előbb-utóbb csak rájönnek, hogy azt a nemzeti együttműködéses maszlagot meg a fedezetlen ígérgetést, azt komoly publikum már nem veszi be. Azzal le...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát igen: egy meg nem értett politikus, akit méltánytalanul rugdosnak farba a hülyék (és mind hülye), mert nem fogják fel a csökött agyukkal, hogy a 2/3 az már majdnem 3/3! És a zemberek (akik a 3/3) nemakarják MEGSZORÍTÁST, ezért neki valamit csinálni kell, mert soha a büdös életben nem lesz meg újra a 2/3, akkor meg ..szhatja. Node van ötlet garmadával, no nem a megszorítások ellen, hanem az ellen, hogy ne legyen meg a 2/3. Példásul a smittezés meg a stumpfolás.
@ Fabius
A vihar előtti lég-és egyéb nyomás okozta hangulatot marhára feldobták a képeid, főleg Viktor az oroszlán szájában.
Én azért az álomország/álomkormány összetételt kiegészíteném a rém előtaggal, mert az előbbi sugallata azért inkább pozitív.
Az ominózus 29 pontot sem deklarálnám nagyon realitásközelinek, eléggé összegányolt dolgok voltak benne, lózungok szintjén, egy kalap alatt a bankadó a pálinkafőzéssel, az egykulcsos adó számítások nélkül /de mindenki jól jár majd persze/, tényleges nagyságrendű bevételkiesést nem jelentő illeték-eltörléssel, sorolhatnám.
Persze hogy nem az országot működtető gazdaság és az ott előállított javak költségvetésben történő elosztására készültek, a birodalom-építés előre eltervezett koreográfiája szerint bebetonozást, kádercserét készítettek elő, nyilván előre kidolgozott törvényhozási forgatókönyvekkel, amúgy meg piár-kormányzás néphülyitő koncokkal időnként.
Nem, gazdaságról, IMF-ről, pláne EU-ról nem volt szó. Minek is.
Maj'mondunk valamit, oszt ha nem jön be, majd annak az ellenkezőjét, gyakorlat van benne.
Szóval, én pont ettől tartottam.
@sületlenke:

A 29 pontot megvédem, legalábbis valamennyire. Azzal a legfontosabb dolgot tette a kormány, amit tehetett: deklarálta az IMF és a hozzám hasonló hőzöngők felé, hogy a 3,8% hiánycél tartható, a csontvázazás felesleges.

Ez életbevágó volt a Kósa-Szijjártó beszédek után. Megnyugodtak a pénzpiaci kedélyek, csillapodtak a hazai lázongások is. Hiszen tartalmazott adócsökkentést, és egyéb népvidámító intézkedéseket.

Abban a pillanatban ez - szerintem - nagyon fontos lépés volt. Tartalmilag lehet vitatni a pontokat, a kidolgozást, megvalósítást, ahogy megtettem én is számtalan esetben.

De akkor ez egyszer a gazdaság szempontjából legalább tényleg azt tették, amit kell. Most kíváncsian várom a javított listát.
@Fabius: A 29 ponttal az a baj, hogy nem egyfajta koncepciót testesít meg, hanem olyan ötletelés íze van. Kellett volna gondolkodni rajta a 8 évből legalább kettőt, és szépen, szofisztikáltan, tematikusan tagolva rendszerbe szedni. Akkor akár még programnak is elment volna. Így meg csak annyi volt, hogy Miském, szerinted mit kéne belevennünk, Gyurikám, a pálinka mehet, Zsoltikám, a családi adózás oké a keresztény lelkednek? (Már ha ez utóbbi ott volt, amit kétlek.)
Persze látok arra jeleket, hogy minden le van zsírozva már, és a koncepciótlanság látszata éppenpont a koncepció eltakarására lett kitalálva.
@kisa:

Szerintem nagyon is a koncepciótlanság a valószínűbb :-) Pontosabban volt koncepció ( tényleg elhitték, hogy az IMF engedni fogja a hiány 6,5-7%-ig elengedését a csontvázcunamira hivatkozva) ami a Bajnai csomag nyilvánossága miatt látványosan nem jött be. Három nap alatt kellett a csontvázjelentést felejteni, és előjönni valami hihető, legalább nyomokban megvalósíthatónak tűnő, helyzetet egyértelműsítő, kínosságot minimalizáló csomaggal. Erre - az általam vártnál is - jó volt a 29 pont.

Amit nem értek, hogy ezek után mit erőlködnek még mindig a hiánytolással, mint kiskutya a szarással?
@Fabius: Bakker, nyolc évük volt, hogy kigondolják, mit akarnak! És ilyen szinten tán nem kéne mindent egy lapra tenni! "A" terv, "B" terv. És ha szükséges, akkor aktualizálni. Ez már kisebb cégeknél is megvan, nagyobbaknál kötelező, hát nem tudom, szerintem egy egy ország vezetése azért annyi stratégiát legalább megkívánna, mint egy cégé.
Ezért is gondolom a második kommentemet megalapozottnak. Van stratégia, csak az nem publikus. De ne legyen igazam! :-)
@kisa:

:-D A nyolc év "készen állunk a kormányzásra" kimerült abban, hogy "elkűggyűk a hiányt 7%-ra, oszt'szétosszuk ami gyün belőle" :-)))

Ettől sokkal jobb minden A vagy B terv :-)

Én megnyugodtam, mikor bejelentették, hogy ez mégsem így lesz.
@Fabius: Hiánytolás, miért, miért? Mert kéne valami konc a plebsnek, arra pont jó vó'na az a pár százalék, vagy akár ezrelék. Így meg kénytelenk lesznek valahogy tálalni, hogy mégse lesz kolbászból...
@Fabius: Amúgy én tényleg elhittem azt a készen állunk dumát. Naiv vagyok, tudom, de abból indultam ki, hogy ha valaki ennyire akarja a hatalmat, és minden áron, akkor legalább A-B terve van.
Eh.
@kisa:

Én nem hittem egy szót sem a lózungokból. Aki legalább alapszinten foglalkozik a gazdasággal, annak 08 őszén nyilvánvaló volt, hogy ebből kijönni csak egy a Bajnaiéhoz hasonló csomaggal lehet. Mert csodák nincsenek.

A szocik legnagyobb hibájának tartom, hogy képtelenek voltak meglépni ezt már 08 őszén, és hagytak lejjebb csúszni minket az elkerülhetetlennél is, mert annyira lefosták a zoknit a szavazatvesztéssel.
@kisa:
Egyetértés!
A saját maguk okozta zavar után ötletelgettek, ahogy találóan írod, ide valami-Misikém, oda még valami Gyurikám, de Zsótit szerintem sem kérdezték. Minek is. Ők az erkölcsi bástya a hajó alatt, vagy horgony, vagy minek is titulálta magát a Szövetség bel-vagy inkább kültagja.
Dehogy készülgettek gazdaság-kezelésből, hiány-célból, ilyen pórias földhözragadt dolgokból 1-2 évig. Egy percig sem.
Na ezért alkalmatlanok. És ezért annyi nekünk nagyjából.
@ Fabius
Gyütt-e mán valami hozzátok onnétrú', Annamária felől a Viki-féle képek dógába?
Nem gondolhatod, hogy sokáig ábrázolgathatod a Megmentőt ilyen pozitúrákban.
@sületlenke: @ Fabius
Gyütt-e mán valami hozzátok onnétrú', Annamária felől a Viki-féle képek dógába?
Nem gondolhatod, hogy sokáig ábrázolgathatod a Megmentőt ilyen pozitúrákban.
Tudom, nem nekem szól, de megmagyaráznád? Én is akarom látni a Megmentőt! :-) Ha nem publikus, akkor sincs semmi gond. :-)
@kisa:
Tündérbogár /meg ne sértődj, lánynak gondollak/, nincs ma Neked sem humorérzéked?
Amit írtam, az a Fabiusnak a Varánuszon publikált, a Megmentőt ábrázoló összes eddigi képére vonatkozott. Nézd végig az előző, Viktoros bejegyzéseit. Nem hinném, hogy nem kerül valamilyen módon kiüldözésre előbb-utóbb az ilyen képek közlése a blogszférából.
Amúgy az MSZP-seket ábrázoló képei is marhára találóak.(Ildikó, Atika, Fecó..)
@sületlenke: Jaj, köszi, télleg nem vagyok ma humoromnál. Nem tudtam, milyen képek és ki az az annamari, de most már leesett.
No, szép hétvégét mindenkinek, mennem kell.
Ja, nem vagyok sértődős, és jól gondolod. :-)
@sületlenke: @kisa:

Nem jött semmi Annusmariskától :-)) Egyébként is van egy rossz hírem számára, és mindenkinek, aki a blogszféra száját igyekszik betapasztani:

Két kattintással át lehet tenni egy blogot olyan helyre, ahol - zulu kommentelőnket idézve -

"mehettek leszopni II. Ugubugu király faszát, hogy adja ki a logokat."

;-)
@Fabius: Szerintem meg igenis van valami. Az indexes blogajánló nagyon másképp fest, mint eddig. Mondhatni diszkriminálva vagytok a héten, a többi polbloggal együtt. A poszt jó, a képeken kurvára röhögtem! :-)
@néma bárány:

Szerintem ne démonizáljunk. Az index azt tesz ajánlóba amit akar. Simán lehet, hogy velünk ellentétben kurvára unják a politikán csámcsogást.
@néma bárány:
Én is ilyesmit gyanítok. Frontérzékeny lévén, abszolút használhatatlan vagyok bármilyen fizikai tennivalóra, /ilyen lehet a zombi-lét/,ígyhát ide-oda nézelődve elbotorkálok olyan helyekre is, ahova soha, mert ahhoz rövid azért az élet.
Nincs B terv a kormány szerint.
Megcáfolták az index értesüléseit:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/17/imf_vs._kormany_vita_van_megszoritas_nem_lesz/

No, ez egyre érdekesebb lesz. Kíváncsi vagyok az IMF belengetett álláspontjára.
@ Fabius
Minden nagyrabecsülésem mellett néha az az érzésem, hogy túl naív vagy.(Lehet, hogy a korodból adódó ösztönös optimizmus teszi?) Az "egyre érdekesebb lesz" megjegyzésed arra utal, mintha valami normális dolgot vártál volna, és most nem az jött be. Ki is irányítja manapság az MTI-t (is)?
Váltottak-e már ott (is), vagy csak a belengetett összeolvasztás miatt adnak ki vagy cáfolnak bármit is?
Nem gondolod, hogy humbug az egész a la fidesztempo (hogy franciás műveltségemet fitogtassam, persze a nyomorult ékezet az hiányzik a klavimról, naná, majd pont én tudok egy normális kommentet írni itt a hőségben)
Meg az az öröm is ugrott, hogy kénytelenek három napos hétvégi "munkát" vállalni a nagybecsűek a tákolgatásra.
@sületlenke:

Az egyre érdekesebb megjegyzés arra a kormányzati cinizmusra utal, ami szerint nincs itt baj kérem, mindössze két vitás pontunk van :-)

Közben legutóbb két napja küldte el a picsába Orbánékat az EKB a Simor ügy miatt elég markánsan. Ezért érdekel az IMF közlemény. Ugyanis világosan kiderülni csak abból fog, miről is van kormányzatilag "nagybaszó" :-)
@ Fabius
Szörnyű állapotomban - már egyedüli törzslátogatóként, ha jól látom-egy kis felüdülésért vissza-visszaugrok ide holmi BBC, Nick Cave, ilyesmi honlapokról, de most is megérte.
A "nagybaszó"-t utoljára gyerekkoromban hallottam Szabolcsban, most rohadtul jól jött, pláne az említett összefüggésben. Látszik, hogy tiszta gyökerű, vidéki gyerek vagy szegről-végről és nem kutyulódtál el a nagy aszfalton.
@sületlenke:

Ha már Annusmarisnál tartottunk: ő is megkapja a maga kötéslassítóját az Európai Bizottságtól:

www.hirszerzo.hu/cikk.media-ugyben_is_lecsaphat_orbanra_az_unio.158998.html

Most képzeld el amint szegény áll a betontenger közepén, ami az istennek nem köt meg kilenc évre :-))
Szerencsétlen maradékok vagyunk,ahelyett, hogy mekköszönnék bölcs vezetőinknek, hogy vérünket, verejtékünket nem kímélve harcolnak a népnyúzó karvalytőkével,(ebben a nagy melegben)gúnyos megjegyzéseket teszünk, Én szégyellem magam.
süti beállítások módosítása