Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/matteo-renzi-antifa-tamadas-jogallamisag-tiszteletben-tartas-magyarors... (2024.03.29. 08:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.05.31. 08:00 Fabius

Elég!

Címkék: budapest párt legjobb önkormányzati választás

Néha azt hinné az ember, hogy mi vagyunk a politikai csömör országa.
De ez nem igaz. Bármennyire sokaknak van elegük az elmúlt nyolc évből Orbán Viktorral megspékelve, Izlandhoz képest csömörből kezdő ministránsok vagyunk a Politikától Behányók Európai Szimpóziumán.

Reykjavikban önkormányzati választást nyert egy hat hónapja alakult viccpárt. A Jón Gnarr tévés komikus alapította szervezet nem sokat gatyázott se a névadással, se az identitásuk meghatározásával. Legjobb Párt néven üzemelnek, és a név kötelez alapon igazodnak is ehhez mindenben. Ígértek sok állatságot törölközőtől jegesmedvén keresztül izlandi Disneylandig, de nyíltan hangoztatták a kampányban végig: egy betűt nem fognak teljesíteni semmiből. Ellenben bármikor korrumpálhatóak szabadon, a választók belátása szerint.
No, képzeljük el mennyire lehet tele a töke az izlandiaknak saját politikusaikkal, ha ez a formáció 34,7%-ot szerezve megnyerte a választást, 6 főt küldhet a 16 tagú képviselő testületbe, és ugye ráadásnak övék a polgármesteri szék is.

Mi lenne, ha alakulna itthon is egy hasonló formáció azoknak, akiknek nem elég szimpatikus egyik jelenlegi párt sem? Kósa szombati beszédéből kiderült, a Fidesz is megkezdte a kampányt a főpolgármesteri székért. Ingyen Csabihoz képest jókora hendikepjük van, de az elénk tárt Kósavízió annyira bizarr, hogy nyomban ellen csoport alakult a faszbúkon, és néhányan már (nem ott) Debrecen mintára átalakult Mintavárost vizionálnak sok fával, és Latinovits erőművel mondjuk a Deák téren. Ha úgy akarom értelmezni, akár igény is volna az új pártra.

A recept nem bonyolult. Csak einstandolni kell a mintát, keresni egy jól beszélő ismert arcot, használni az internetet, és nagyobbnál nagyobb baromságokat ígérni. Akkorákat, hogy Ingyen Csabi társasága is csak szédelegjen tőle, mint részeg muslinca a chemotox felhőben. Kezdheti rögtön a BKV téma túldobásával. Szebb-jobb-több busz, természetesen ingyen mindenkinek, hisz az ország nem fővárosi lakosai se fizessenek olyanért, amiért emezeknek sem kell. De nem ám beérni ennyivel! Rá kell licitálni a metrózásra is:

 

 

 

Amíg a Csabi team horpadtra fuldokolja magát a meglepetéstől máris jöhet a második csapás.
Célkeresztbe venni a nyugdíjasokat valami orbitális baromsággal. Valamivel, amire kurvára nincs szükségük, de jól hangzik és nyilván ingyen jár, csak nekik:

 

 

 

Nem is maradt más, mint találni valamit, ami minden budapesti lakoshoz szól. Egy terméket, ami egyszerre jelképezi a divatot, a higiéniát, az önmagunkkal törődést. Ami hozzá tartozik a mindennapok biztonságához, a felszabadultság érzését adja minden reggel, aminek használatával magabiztos, egészséges és divatos polgárok fogják ellepni a főváros ingyenes tömegközlekedését:

 

 

 

Ezzel a kampány készen is van. A listavezetőnek becézett reklámarcnak már csak minél többször kell elmondania minden létező helyen és időben a lehető leghangosabban: egy szó nem igaz az egészből, leszarjuk a tömegközlekedést és a jó hangulatot. Ha meg akartok vesztegetni, akkor Nokia dobozba csomagoljátok a lóvét, és ne feledkezzetek el fölvenni videóra az átadást.

Viccnek szántam ezt a posztot. De belegondoltam, hogy egy találomra kiválasztott képzettség nélküli ember a józan paraszti eszére hagyatkozva olcsóbb károkat okozna, mint ezek a megszámolhatatlan tanácsadóikkal.

El is ment a kedvem a röhögéstől.

79 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr222043843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az utolsó bekezdésekben a lényeg!
ezt a cikket én is félreraktam egy poszt erejéig de megelőztél :-D
a mögötte lévő tartalom viszont tényleg elgondolkodtató...
"...egy találomra kiválasztott képzettség nélküli ember a józan paraszti eszére hagyatkozva olcsóbb károkat okozna, mint ezek a megszámolhatatlan tanácsadóikkal."

Bezony.

No, fel a fejjel, hisz a narancsos Forradalmi Párt hamarosan megkezdi a rendrakást, akkor majd lehet nevetni teli szájjal, lesz itt dínomdánom 4 év múlva (meg 90%-os felhatalmazás)! :-P
Azt hiszem, véletlenül írtad az ingyen rácfelvarrást, vagy nem értem. Ehhez a leendő párthoz nem elég a kiábrándultság, egy nagy adag humor és könnyedség is kell. Magyarországon?
@legeslegujabbkor:

Na, így lehet elbaszni egy képviccet egyetlen kimaradt betűvel :-) Pótoltam, kösszépen.
Nekem tetszik az ötlet. Le a kalappal az izlandiak előtt! Jól beintettek a tutyimutyi politikusaiknak, muhahaha :-D

Fákkoff nénit hol találtad? Mire integet ennyire bőszen? :-))
@legeslegujabbkor: sztem a rácok felvarrása sem rossz. Biztos örülne egy nyugdíjas, egy jófajta rác legénynek, ha rávarrnák:)))

Egyébként meg nem rossz ötlet, egy teljesen új párt:)
"Bármennyire sokaknak van elegük az elmúlt nyolc évből Orbán Viktorral megspékelve"...

Miért kell nekem mindig ténykérdésekben korrigálnom valakit? Ez nem számít égésnek?

Az elmúlt nyolc évből elegük van.

Orbán Viktorból, folyó árfolyamon az emberek kb. 60%-ának (miután a választások megnyerése óta még erősödött vagy tízet) nincs.

A többi stimmel.
Pedig voltak hasonló alakulatok itthon is, ha jól emlékszem, anno valami "Kétfarkú kutya" nevű párt, meg valami olyan képződmény, akik ingyen sört ígértek, aztán az a szerveződés, amelyik azt az öregembert akarta miniszter- vagy közt. elnöknek jelölni, aki áramot vezetett a kerítésébe. Csak itt - az izlandi példával ellentétben - senki senki se vette őket annyira komolyan (vagy nem-komolyan), hogy kopogtatókkal is támogassák őket.
@kiraaaaa: Sajnos az eddigi próbálkozások mind kudarcba fulladtak. Talán mi túl komolyan vesszük.
Nálunk az elmúlt nyolc év csak vicc volt -- vagy nem? :D
Kétfarkú Kutya Párt?
A programjuk: örökélet, inygensör, adócsökkentés.
mkkp.hu/
@Valahol Máshol: Ezért nyert a Narancsrózsás Forradalom.8 éven keresztül baromságokat igért.
Most beválthatja :NEM LESZ GÁzÁREMELÉS!!!!
bemásolom, hátha reg nélkül nem kutatható a mancs archívum

MaNcs, X. évf. 41. szám, (1998.10.08.) - 1998-10-08
politika - a kampány lapja

Galamblelkű aknamunka: "Hogy javuljanak a kilátásaink"

Az úgy van, hogy bemegy az ember reggel a munkahelyére, istenem, gondolja, egy új nap megint, aztán sorra veszi, mik a kilátások mára, hogy elterelje azokat a gondolatait, melyek eredményeképpen arra a megállapításra jutott, hogy istenem, egy új nap megint. Aztán talál a postája közt egy szórólapot, és hirtelen minden megváltozik.
"Hogy javuljanak a kilátásaink"

"A Debreceni Skizo (ex-Gondolatültető) című rádióműsorban viszonylag érdekes témákkal is foglalkozunk." Kapcsolatom a stencillel eddig jutott volna, ha nincs az a viszonylag, és nem kap általa egy merőben szokatlan, számomra oly kedves, önkritikus gellert az egész. Ez viszont, hogy viszonylag, teljesen felvillanyozott. "Így ez év márciusában indítványoztuk az első debreceni hegy felépítését", folytatódott a szöveg, arról értesítve a nyugtalanokat, hogy a munkálatok 1999 tavaszán meg is kezdődnek majd. "Emellett megszerveztük az
1. Nonprofit Művirág Karnevált,

de tervezünk terrorista centrumot, hajléktalan divatbemutatót is." Már a hegy is sok volt, de itt kifeküdtem, pedig közel sem volt vége még. A továbbiakban ugyanis Váradi Ferenc, a műsor szerkesztője arról tájékoztat, hogy a legfrissebb akciójuk Nyíri László Ernő munkanélküli rádióhallgató sorsának jobbra fordítását célozza meg. "A 19 éves fiatalembert végül is önkormányzati jelöltként indítottuk a debreceni helyhatósági választásokon. Nyíri úr a nyilvánosság előtt is vállalta, hogy őt kizárólag a pénz motiválja, no és persze az, hogy leendő munkahelye (a Városháza) közel van a lakásához." Végül is, csettintettem, az is munka, képviselni, no és persze, ha egyszer nincs a közelben gyár. A jelölt - biztosít mindenkit ezután a szöveg - a munkáját természetesen becsülettel elvégzi majd, programja kivitelezhető, s mellette szól az is, hogy őszinte. Mellette szól, kétségtelen. Ünneplő ruhát utoljára kisdobos korában kapott. Nyíri úr mindennek alapján bízik abban, hogy céljaival - hogy képviselői fizetéséből eltartsa hajlott korú, beteg édesanyját, valamint hogy vásároljon magának egy hat-hétezer forintos öltönyt - a lakosság azonosulni tud. Pont.
De szép nap ez, fészkelődtem, rendszeresen letanyázom, közben meg
a régió szellemi centruma

ez, tényleg, valósággal pezseg körülöttem Debrecen. Kürtszót hallék e papírból - rendben, akkor máma bűnbánatból tényfeltáró riporterbe oltott oknyomozó újságíró leszek. Hátha ezeknél a hegy mellé egy folyót is kieszközölhetek.
Két megfontolt, halk szavú, jóravaló ember - egy inasabb és egy tömzsi, ráérősen beszéltettem őket, feltárva mintegy a tényeket. Váradi Ferenc a Szól a rádió munkatársaként feszegeti hivatásszerűen a határokat. Nem akar ő semmit, mondja, főképpen nem provokálni, csak folytonosan kipróbálni, hogy az ember úgy általában meddig mehet el. Mire vevők a hallgatók, hol lép közbe a hivatal. Korábbi műsorában, mint ahogy címe is kifejezte, gondolatot kívánt elültetni, és várta a fejleményeket. A hegy esetében példának okáért a gondolat megfogant. A Hegyépítők Baráti Köre alapító okiratát 1400 potenciális hegyépítő polgár írta alá, mélyen egyetértve a szlogen eszmei tartalmával:
"Épüljön egy hegyünk, hogy javuljanak a kilátásaink!"

Siettem megnyugtatni, bár fizikai munkát utoljára 1971-ben végeztem, a kilátások ügyében folytatott tevékenység régi harcosaként magam is bármikor lapátra kapok, de lelohasztotta a munkakedvemet, hogy a főépítészi iroda tájékoztatása szerint a terv a városrendezési koncepcióval sajnos ütközik. Mert pont arra terjeszkedik a tócoskerti lakótelep. A városrendezési koncepcióval mélyen egyetértő debreceni polgármester így egyelőre csak tanácsot tud adni, nem segítséget. Azt javasolja, adják be a konkrét építési terveket, rajzokat; a méretekre vonatkozó adatokat a városkép és a statikai paramétereket a biztonság miatt, valamint közöljék egyszersmind az építés célját, a hegyre tervezett programok jellegét, költségvonzatait. "Úgy ötven méter lenne -mondja Váradi - körülbelül. És hát éppen ez az, hogy az a cél, hogy nincsen vele cél: pontosabban az a cél, hogy legyen, vagyis hát ami a szlogenben benne van." A városfejlesztési koncepció ismeretétől megfosztott holland kisváros, Epe polgármestere viszont az ottani testület nevében szíves jókívánságokkal és egy lapát helyi anyaföld sürgősségi megküldésével támogatta az ötletet. Mint ahogyan azt is nyilván megengedné, gondolja Váradi ebből kiindulva, hogy húsz önkéntes felsöpörje az epei főutcát - nem mintha nem volna viszonylag tiszta, hanem csak úgy -, itt csatolni kellett volna az engedélyért folyamodó kérelemhez írásban az elképzeléseket. Pedig rengetegen jelentkeztek, mondja, mint ahogy
a Nagytemplom
átfestésére

is számos pozitív hallgatói ötlet érkezett, talán a kockás falak terve volt köztük a legértékesebb. Az I. Nonprofit Művirág Karnevál viszont nagyon jól sikerült, annak köszönhetően, hogy bármi feldíszíthető volt, ami megy, de nem motoros - egymást múlták felül szép talicska- és tolószék-kompozíciók, nonprofit alapon.
A Gondolatültető profilját átvállaló Debreceni Skizo kezdetben éppígy tisztán politikamentes, konstruktív és jó szándékú kezdeményezésekkel jelentkezett. Megkérdezték, mit szólnának a hallgatók, ha a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ előtti téren Lenin megüresedett helyére Zámbó Jimmy szobrát állítanák fel, mutassa ő az új irányt. Egyvalaki akadékoskodott csupán, firtatva a kiválasztás okát és szempontjait, de végül ő is elfogadta a megnyugtató magyarázatot, hogy azért, mert
tök rendes ember a Jimmy

Az azonban, hogy a szeptemberre meghirdetett nőfelszedő tréningre jelentkezők közül többen arról érdeklődtek, lesz-e politikusnő-felszedő szekció is, az előzetesen választható célcsoportok (üzletasszony, felsőoktatási hallgató, özvegy, terhes, közalkalmazott, gázszámlás, doktornő) között, a műsorszerkezet profilbővítését sürgető igénnyel vetette föl. Nyitottak hát a politikai közélet felé, és javasolták, hogy a futballisták mintájára politikusok is eladhatnák szponzoroknak a felületüket. Hirdető lett volna, mondja Váradi, dögivel, de felajánlott öltönyfelületben sajnos hiány mutatkozott, így a közbiztonság megszilárdítására tértek át, hiszen, indokol az ötletgazda, ha belegondolsz, az sem elhanyagolható. Kitalálták, építsenek Debrecen határában önerőből, lakossági összefogással egy terroristacentrumot: egy helyen robbantgasson, ne tegyen kárt másokban az a sok terrorista. De addig is, míg elkészül, gondolták, megnézik, mi van, ha valaki teljesen őszinte a politikában - és itt lép be a képbe Nyíri László Ernő, az adekvát hallgató.
A közösségi rádió eszményét komolyan vevő Szól a rádióba bárki bemehet, ha valami problémája van, és megpróbálnak élő adásban hallgatói segítséggel megoldást találni rá. Beszélgetőtársaim közül a köpcösebb avval jelentkezett, hogy segítsenek új munkahelyet keresni neki, lévén, hogy kilépett az előzőről, mert messze volt, és rosszul fizetett; egy ruha árát sem tudta félretenni néhány év alatt.
Tíz perc alatt négy konkrét ajánlat

is érkezett, az emberek segítőek voltak, izzottak a vonalak. Az első azt javasolta, legyen nála koporsókészítő, de Ernő elvetette, mert elég hullát látott a Hajdú-Bétnél, igaz, hogy pulykában, de akkor is. Legyen parkolóőr, tud egy helyet, van felvétel, mondta a második, de nem volt jó, mert állni kellett volna ott is, mint a futószalagnál. Cseréljenek helyet a stúdióban máris, ajánlotta a harmadik, legyen ő, oszt meg van oldva, a műsorvezető, de ezt Váradi vetette el, mint megoldást, ingyen csinálja ugyanis. Halló, Kábelkom?, mondta a negyedik, ám az ötödik kedves betelefonáló nemhogy gondolatot ültetett, de egyenesen szöget ütött a felüdítő oknyomozó-tényfeltáró beszámoló ezen pontján már barátaimnak nevezhető két ember fülébe. Miért nem lesz képviselő, tette fel a kérdést, itt van a sógorom: az is, már elnézést, folytatta biztatólag, egy nagy barom, oszt mégis kitűnően keres, pedig csak üldögél. Itt a tél, meleg van odabent, adnak kávét is, ásványvizet. Ez jó lesz, döntött Ernő abban a szúrásban, megtetszett neki: végül is öt percre sincs gyalog. Bementek azért a Városházát belülről is megtekinteni; kívülről szép, de mégse érje csalódás az embert, amikor majd effektíve kezd. Megadták a módját, a leendő képviselő magára erőltette egyetlen ünneplő ruháját, felkötötte a nyakkendőt, és ha már ott voltak, megérdeklődték a portán, ennél a cégnél hogy megy ez. Aztán megköszönve a felvilágosítást, két nap alatt összegyűjtötték a szükségesnél lényegesen nagyobb számú kopogtatócédulát.
A kampány rövid volt

és lényegre törő, mivel a jelölt az öltönyön és az édesanyján kívül semmit nem akar. Esetleg, mondta egy programismertető lakógyűlésen, amikor már nagyon forszírozták a szomszédai, emberbarát kukákat szeretne még látni, ha lehet, színes rajzfilmfigurákkal az oldalukon, hátha így már gyerekkorban oda dobnák a népek a szemetet. És jó lenne a kalodákat is visszaállítani, hogy elszégyelljék magukat a tolvajok, de ha nem lehet, tette hozzá, végül is az se baj: engem a fizetés motivál kizárólag, ismételte sokadszorra. A programja fogadtatását felmérő újabb rádióbeli szerepléskor elmondta még, aki rá szavaz, egészen biztosan semmit sem veszít, merthogy nem ígér az égvilágon semmit, azt viszont bizonyosan be tudja majd tartani. Legnagyobb ellenfelét a körzetében, vallotta be egy kérdésre, sajnos nem ismeri, de mivel Debrecen alpolgármestere, biztosan jól keres. Hitet merít abból, teszi hozzá, most már nekem, ahogy reagáltak az emberek: azt szűrte le, jó úton jár, van esély ezt az állást betölteni. Nem siet így a hivatal által többször pedzegetett elmeszakértői véleményt sem beszerezni, mert neki azt mondták a kedves hallgatók, nyugodjon meg, nem ő hülye, hanem a hazudós vetélytársai és leendő kollégái, a politikusok. Egyébként meg nem is érti, miért fenyegetik olyan sokan levélben meg telefonon, miért firtatja a sok ismeretlen, ki áll mögötte, milyen erő. Maximum a Feri, sandít a mellette ülőre, mire az szelíden rábólint, de hát erőnek az ötven kilójával ő se nagyon nevezhető. Hogy a Munkáspárt és a Magyarországi Örmények Szövetsége miért keresi állandóan, azt meg végképp nem sejtheti: mióta kilépett, már nem munkás, hanem munkanélküli, az pedig, hogy örmény volna, kétséges.

Keresztury Tibor
bocs kicsit hosszú :) de nagyon vicces
viccpártunk (ráadásul színvonalas és nagyon eredeti) nekünk is van, évek óta.

csak humorérzékünk nincs hozzá.

elég unalmas, hogy képtelen vagy úgy leírni egy bármiről szóló bekezdést, hogy ne rúgnál egyet Orbán Viktorba. lassan le kellene nyelnetek, hogy elkúrtátok és most végre oda kerültök, ahova valók vagytok, kedves balosok. tetszettek volna jobban csinálni.
@Tengereczki Pál: A linket is lehet olvasni. A szavazás csak akkor szólhatna a sörpártról (például), ha tényleg nem hinnénk már senkinek sem.
a rácfelvarrás nagyon teszett - én bizony örömmel felvarrnám a rácokat - koszovóra!
@Bukowszky: Rosszul mondod.Nem viccpártunk van hanem egyenesen viccpártjaink!
@József István:
Maradjunk annyiban, hogy a választásokon rész vett emberek 60 százaléka szavazott rájuk. Ha már tények, ugyebár.
Országosan, azaz 90%+ részvételnél, ez nem lenne több 35-40 százaléknál.
Itt is elfért volna egy vicc párt! Tutti többet kaptak volna, mint a Jobbik vagy az MSZP! Szénné röhögtem volna magam a választások után, miután ezek Kósa és Botoxildi félék szarbaharapott arccal nézték volna pl. a Kétfarkú Kutya Pártot! :)
csak azt kell tudni, mit szeretne a nép, és vissza kell mondani neki, hogy lesz. Ezek általában az, ingyen, alanyi jogon, mindekinek, mindenhol szavakkal kezdődnek.
@Bukowszky: 1 csendes kérdés: 2002-ben miért lettek lecserélve a Viktoriánusok egyből 8 évre?
@Baszkurátor: "Nem viccpártunk van hanem egyenesen viccpártjaink!"

Ahol az ország minden lakója beledöglik a röhögésbe, ilyen munkamegosztásban: a politikusok röhögnek, az ország meg beledöglik.
@dean23: De így be kell érned azzal, hogy a jobbikra néznek szarbaharapott pofával.
Daragíje tavárisi! A komcsik mivel is nyertek 2002-ben ? Nem azzal véletlenül hogy Megyó beígérte hogy nem lesz gázáremelés ? És mi van a több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak dologgal ? Meg a jóléti rendszerváltás programja ? Nem kell félni, nem fog fájni! És az ellenzék sem tudna minket megszorításra kényszeríteni, mert az rossz az országnak, rossz az embereknek! Hosszú távú adócsökkentési program. 25%-os áfa kulcs 20%-ra csökkentése. 13. havi nyugdíj...
"Viccnek szántam ezt a posztot. De belegondoltam, hogy egy találomra kiválasztott képzettség nélküli ember a józan paraszti eszére hagyatkozva olcsóbb károkat okozna, mint ezek a megszámolhatatlan tanácsadóikkal."

Ez a lenyeg csak nem vitted tovabb a gondolatot. Mert mi sul ki ebbol? Hogy amennyire ezek elkurtak az orszagot annyira nem lehet meg akkor sem ha tenyleg sikhulye az ember.
Tehat ha nem veletlenul nem lehet akkor csak szandekos volt.
Hazaarulas? Mint fogalom? Mikor alkalmazzak mar vegre ezt a Btk. tetelt jogosan en mar alig varom. Mert gyerekek! Egyszer kurvara meg kene mar hatarozni valami precedens erteku perrel hogy mi a haza es mit jelent annak az elarulasa?
@Bergeroth: Jaj de uncsi már ez a hiszti. Bezzeg amikor Fletó rángatózott a színpadon mindennap, akkor nem dívott ez a szöveg a köreitekben, hogy a lakosság milyen hányada is szavazott rá pontosan. Akkor az volt a mantra, hogy "a nép megválasztott minket, választások 2010-ben lesznek, addig kuss van nektek".
@Skeptic: Biztos nem azért, mert rosszul állt az ország szekere akkoriban, hiszen a maszop is azzal a szöveggel nyert választást, hogy "most már ebből a tejjel-mézzel folyó kánaánból kell jusson a mari néninek is".
@Phxmike: Annyi igaza mindenesetre van a postolónak, hogy a Megyó-Fletó kormánynál valószínűleg egy csapat pávián is jobban vezette volna az országot ha behozzák őket a parlamentbe. És mennyivel kevesebbet loptak volna! Megúszhattuk volna a dolgot néhány tonna banánnal, így meg 3x-os áron épült autópályák, BKV, ingatlanpanamák, és millió más ügy ami az elmúlt 8 évben kipattant...
10 magyar állampolgársági bizonyítványú ember kell hozzá meg bírósági bejegyzés, egy elfogadott alapító nyilatkozat és alakulóülés.

Ingyen sört (forrásmegjelöléseként) politikus bűnözők kényszersörfőzdében robotoltatásából garantálhatnánk, ebbe az AB se köthet bele. :D
Nem kell nagyon tülekedni, tartunk mi errefelé, csak sajnos nem viccből. Áprilisban a Lengyelegyesült Munkás Párt 7,2%-ot kapott összesen 3 utcai performance megrendezéséért. Vicces ígéreteket még ki kellene találniuk, de azért a teljesítményben rokon az izlandival.
Akkor itt jegyezném meg, hogy pár napja még azon röhögött az index, hogy a jobbikos Zagyva Gyula mit keres a parlamentben, mert ő "csak" egy villanyszerelő.

Értem én, hogy nem egy indexes írta a fenti sorokat, és most nem is Fabiust akarom bántani, de ti, kedves indexesek "lehoztátok", valószínűleg azért, mert egyet értetek a tartalmával, ergo a hozzászólásom első feléből következik, hogy ellent mondtatok saját magatoknak. Megint csak bebizonyosodott, hogy amit az előbb a WC-ben hagytam, annak több köze van a pártatlan újságíráshoz, mint nektek, édes fiacskáim.
"Mi lenne, ha alakulna itthon is egy hasonló formáció azoknak, akiknek nem elég szimpatikus egyik jelenlegi párt sem?"
szerintem erre pont a Jobbik jott letre

"Ingyen Csabi társasága is csak szédelegjen tőle, mint részeg muslinca a chemotox felhőben."
muslica
@Rusher4587: az index nem, ellenben a subba tényleg Zagyván röhögött. De nem azon, hogy villanyszerelő, hanem hogy mekkora egy rohadt nagy paraszt-bunkó módon odaintett egy képviselőtársának, hogy "majd a folyosón megbeszéljük". Ezen röhögött mindenki. Nem örömében. Kínjában.
@pakesz:
"szerintem erre pont a Jobbik jott letre"

Meg a LöMöPö is. (Na jó, ők igazából SZDSZ 2.0, de tény, hogy egyelőre szimpibbek, mint az 1.0-s verzió. A szavazóik viszont nagyrészt az egykori szadesz-hívek, nem mintha ez baj lenne.)
@Skeptic: Mert akkor még valóság volt a ballib médiatúlsúly, és pár olyan horderejű téma állandó sulykolása, mint Kaya Ibrahimék, elég volt. Plusz HetiHetesék... akkor még frissebb és hatásosabb volt az a műsor, egyesek talán még el is hitték nekik, hogy nem pártkatonák, hanem "mint humoristák, örök ellenzékiek".
Na meg persze a mások által is említett "több pénzt az embereknek" kampány miatt.
Na jó, a Viktorék hozzáállása sem segített sokat rajtuk, az tény. De most inkább azon gondolkodj el, ha 8 éve nincs kormányváltás, hogy alakult volna az ország sorsa, jobban, vagy még rosszabbul? Vagy ugyanúgy? Bár már mindegy, és úgysem igazolható, mindenki a saját hite szerint gondolhatja.
Egy icipicit azért itt is kellett Zorbánozni.Mer' így hatásos a cikk...(egyébként a 8 évből - Orbán nélkül- tényleg elegem volt)
Korrupt Kósa Poégármesternek???....és mi lesz a " Független képviselő " baromarcú " Tarlóssal????":)
A Shiffer a LüMö Pö ben ugyanúgy bólogat beszéd közben, mint a Pető Iván csinálta. Egy stílus, egy párt..hiába.
A Kitörés című magyar film 196x ??-ban vagy 197x ??-ben készült. Az elkészülés után pár évig egyetlen benne elhangzott mondatért nem engedték bemutatni. A mondat valahogy így hangzott :.....Jobban járna a cég, olcsóbban jönnénk ki ha a mostani vezetőknek még évekig fizetnénk a fizetésüket egy kikötéssel, nem jöhetnek be az üzem területére, nem szólhatnak bele a munkába...........
A szereplők most mások, de a tartalom ugyanaz.
Pártfüggetlenenül.
Jó reggelt!

Miért csak most ébredtél fel, erről elkéstél.
Azt nem értem miért osztod az észt, a nyolc év szabad rablás nem zavart. Az Orbán kormány pedig már többet tett mint a büdös komcsik. Pedig még a minisztériumokat sem vették át. Nagyon inkorrekt az írásod. Én nem vagyok fideszes de utálom a komcsikat és adok esélyt a Fidesznek, nem fikázom őket mert lehet, hogy tényleg jó szándékúak és esélyt adok nekik.
Üdv!

Az Orbán-hívőkkel nem lehet vitatkozni, mert szimplán szektások ("Orbán Viktor hívei előtt.." - minden hír így kezdődik, ha Viktor a zászlólengető Zemberek előtt beszél, de már fel sem tűnik senkinek, mit is jelent ez - abba meg belemenni sem érdemes, hogy vajon miért csinálnak úgy, mintha ők nem ültek volna a Parlamentben az elmúlt húsz évben, és mintha közük nem lenne az egészhez, ideértve az elmúlt nyolc évet is: tetszettek volna konstruktív ellenzék lenni kivonulósdi helyett).

Azonban van néhány tény, amihez semmi köze Gyurcsányhoz, meg a komcsikhoz, és talán a legszektásabb hívők is fel tudják fogni, mégpedig az, hogy a "nagy nemzeti egység és összefogás", és "a soha nem látott népszerűség" mögött valójában két és fél millió ember szavazata van: négymilióan szavazni sem mentek el, mert hánynak az egész bandától, a maradék másfél millió meg másik pártra szavazott, tehát a tízmillió magyarból hét és fél millióan finoman szólva talán mégsem Orbán-hívők...

Ezt az apróságot nem kéne elfelejteni, mielőtt szentté avatnák Orbánt, és nyilvánosan felnégyelnék Gyurcsányt.

Zaphod
Van nekünk ilyen pártunk, a Kétfarkú Kutya Párt :)
Csak sajnos az egy ember.

De a választási ígéreteik, miszerint "Ingyen sör, Örök élet, adómentesség" szimpatikusak :D

Egyébként itthon ez úgy nézne ki hogy a viccpárt nyerne, és lemondana valaki javára.
Most amúgy tuti mindenhol viccpártok alakulnak, de ezt szerintem egyszer lehetett ellőni.
"Az Orbán-hívőkkel nem lehet vitatkozni"
Miért,a maszop-hívő csőkomcsikkal lehet?
Nem sok különbség van - csak hát a vörösök már bizonyítottak :(
Már most hányingerem van pl.szürke tagtól, aki az "x" bötűt elfelejtette hozzátenni az irománya alá.Vegye tudomásul bárki a csürhéből, én kommunistának vallom magam még "akkor is, ha egyedűl maradok."Úgy látom coltnak is vigyázzállásba merevedője van, ha meghallja az orbán nevet,Csak hogy tisztázzuk, lassan írom, hogy ezek az orbán-hivők megértsék: az m s z p n e m k o m m u n i s t a párt, hanem kapitalista.Nagy különbség, de ezek ezt ügysem tudják felfogni,addig ér el az "eszük", hogy föl kell állni és tapsolni, ha orbán megjelenik a tévében.Amúgy ez a csürhe úgy gondolja, a hazugságot sokszor emlegetik, igaz lesz?
Mi a faszról van itt szó? Mi ez a kamaszos nyafi baszki, persze kurvára elég volt ebből a 8 év fostócsából, a tehetségtelenségből, a pipogyaságból, aljasságból,hazudozásból, a kádár rendszert idéző terrorból, ezekből a dolgokból kétségtelenül kurvára kibaszottul elég volt.
"Bármennyire sokaknak van elegük az elmúlt nyolc évből Orbán Viktorral megspékelve"

Orbán Viktorral csak neked van gondod koma, a többségnek úgy tűnik nem.
Persze kinek a pap kinek a papné neked nyílván a Gyurcsány Feri jön be.
A szánalmas az ilyen posztokban az, hogy a baromságaikat úgy nyomják, mintha a többség egyetértését bírnák.
Egyébként a nyolc évből nekem is elegem volt, de hogy jön ehhez az OV ?
@wip:

"az m s z p n e m k o m m u n i s t a párt, hanem kapitalista"

:))))
@cogito..sum: Kíváncsi vagyok mit tud tenni a FIDESZ aki kordában tudta tartani az árakat, azután hogy az MSZP minden lehetőséget kivet a kezükből...
Ja az elektromos áram 5 %-al csökken...
@nemsiker_s: ez a duális kritikai fixációval rendelkező független liberális értelmiség egyik minta példája : akkor érzi magát objektívnek, ha balos hatalom baromságai/lopás-csalás-hazudozásai mellé leírja OV nevét is.
ezzel persze épp az elfogultságát bizonyítja, de Ők ezt nem látják...
@A Galaxis Elnöke: Aki nem ment el szavazni, az nem véleményt nyilvánított, ha nem tett a jövőre, és másokra bízta a döntést (volt alternatíva...). Orbánt senki sem nyílvánítja szenté, de érdekes hogy a választások után is közel 10 %-al nőtt a FIDESZ népszerűsége...
@midnight coder: Akkor ha két hét múlva akár egyetlen bűncselekmény is megtörténik vidéken,elmarad a kétszámjegyű (jelentős)adócsökkentés akkor hamut szórsz a fejedre és térdenállva kérsz bocsánatot?
A Viktor ezt ígérte, ezt szó szerint kell érteni,vagy csak a szocikat kell szavukon fogni.
(OVi-nak csak írói munkásságának része.)
Kettős mérce rulez....
@dean23: Nálunk is van viccpárt: LMP.
@nestrot10: Látom meg volt a reggeli a zárt osztályon és mehettél netezni.
@Samuzia: +de érdekes hogy a választások után is közel 10 %-al nőtt a FIDESZ népszerűsége... "

- Ez minden választás után így van, a győztes népszerűsége nő.
@A Galaxis Elnöke: ""a soha nem látott népszerűség" mögött valójában két és fél millió ember szavazata van: négymilióan szavazni sem mentek el, mert hánynak az egész bandától, a maradék másfél millió meg másik pártra szavazott, tehát a tízmillió magyarból hét és fél millióan finoman szólva talán mégsem Orbán-hívők..."

- Ez igaz, de aki nem ment el szavazni, annak véleménye nem számít. Én kötelezővé tenném a szavazást! Pénzbírság annak aki nem tudja igazolni miért nem ment el.
@belekotty: legalábbis eléggé fura gondolkodásra vall, hogy a nem szavazókat belevonva próbálják a győztesek súlyát csökkenteni. nem sok köze van a demokráciához.
@dwr:
nyilván nem lehet minden bűncselekményt kizárni... DE az is 1 fontos kérdés, hogy mi van utána : van-e rendőr a közelben, történnek e konkrét lépések vagy (korábbi)szokásos módon elpasszolja a kérdést a rendőrség.
nyilván lesz adócsökkentés és hosszabb távon adórendszer átalakítás, különben mennek a maszop után, de ezt ők is tudják.
viszont 8 ilyen év után már előre károgni a 3 napos kormány majdani tevékenységére : ez a kettős mérce.
@midnight coder: ezt elkezdte megyó,csak meg fúrták,kérdezz meg egy eü-s dolgozót az ő pénzük rendeset ugrott akkor,még viktor befagyasztotta a családi pótlékot mint család barát intézkedést.Most ezeken túl kell lépni,csak azt számon kell rajtuk kérni amit ígértek és ha sok a kamu akkor el kell zavarni ezeket is.Itt a gázár emelés ugye,már most visszakoztak belőle,így lesz 15,de inkább 20%,na ezt kell elszámolni.Így könnyű nyerni,de dolgozni és meg csinálni az már más,pont ők nem hagytak sok mindent meg csinálni,majd meg csinálják ők.Persze ez nem biztos pár hónapot kaphatnak,majd a jobbik elsöpri ha sokat kamuznak.
@belekotty: Kedves idióta!
"Platóntól és Szókratésztól tudjuk, hogy amikor két politikai nézőpont ellentétes egymással, az ember elvetheti az egyiket, anélkül hogy a másikat tenné magáévá, és még akkor is viszolygást érezhetünk valamennyi politikai irányzat iránt, amikor több van kettőnél."
@Samuzia: azt milyen alternatíva,aki nem szélsőséges az nem szavaz a jobbikra még ha sok mindenbe igazuk van,aki dolgozott netán vállalkozott 1.viktor alatt annak eszébe sem jut rá szavazni kivéve az agy mosottak ill. bennfentesek,a maszop a fletóval tényleg elkurta,a LMP-re pedig egyértelmű program nélkül miért szavaznék.Tehát hol is az alternatíva,mert szerintem sehol.
Most sajnos nem tudom előhalászni a grafikont, de érdemes lenne kicsit tényszerűen is vizsgálódni nem csak érzelmi alapon osztani az észt...
Tartunk ahol tartunk kb 70%os GDP aladósodásnál. A szlovákok/románok most lépik meg amit mi már igen DE kb 25%os eladósodási rátával...
Mikor lódult meg az ország újbóli eladósodása ?
-Picit a Horn éra végén (kellett igérni a választásokra)
-Jobban I. Orbánzás alatt DE abból épült is ez+az (főterek, fűrdők, emlékművek)
-Megyó alatt (ő volt az egyedüli aki betartotta amit igért a kampányban -ki is rugták !-)
-Fletó alatt (épült sok minden, DE mégtöbbet loptak)
PERSZE ezután is lesznek stiklik, sajnos nem csak villanyszerelők ülnek a parlamentben hanem politikusok is... DE ha mi is érezzük, hogy javul a helyzetünk, épül, szépül kishazánk csak jobb lesz a közérzet.
+ Nem emlékszem, hogy 2002ben bármilyen jobbos érzelmű tanár visszautasította volna a fizú emelést mert Megyó adta...
Szóval inkább legyünk realisták és drukkoljunk magunknak + ha tud bárki nagyobb disznóságról, netán még le is kamerázta az tegye közzé (pártatlanul !).
@belekotty: Nincs anyucikám, belekottyantócska idiótácska
@nestrot10: Igen, a stílus maga az ember...De,ez most neked szól!Látva néhány hozzászólásod...bocs, de nem tudtam kihagyni...
@belekotty:
Lásd Sárközy király esete... igért, éltették, nem teljesített, zuhan a zindeXe.
Tuggyátok hány partizán igzolványt állítottak ki a háború után ?? sokat !
@A Galaxis Elnöke:
Megnézhetnéd Te is kit védel...
II. Gyurcsánylással precedens értékű bizalmat kapott, csak nem volt vasökle.
Egyébként a nép megböcsülését majd jelzi az idő, ha Gyurcsányhegyi útat v fogadót neveznek el ...
@wip: Wip? Ez a veri importantus perszóna röbidítése vóna? Az, hogy veri, azt értem. Hogy jelentős,azt kétlem.
"Vegye tudomásul bárki a csürhéből, én kommunistának vallom magam még akkor is, ha egyedül maradok...az m s z p n e m k o m m u n i s t a párt, hanem kapitalista" Vazzeg, Wip-ek, fussatok, közeledik a vég, összedől a kapitalizmus, mert úgy tűnik, gyorsan fogytok!
@Gyurma Pappa: Én nem teljesen így emlékszem. A kommentek elég nagy hányada is arról szólt, hogy "mit akar ez a villanyszerelő"!
De részben igazad van, tényleg nagy szájtépés volt a visszaszólásából is.
Csak az a gond, hogy ez is engem igazol, ugyanis annak senki sem járt utána, hogy miért mondta azt, amit mondott, csak mindenkinek sírt a szája, hogy ilyen "kocsmai stílust" hozott a parlamentbe. Az index meg örült, hogy lehozta a hír felét és mindenki a Jobbikot szidja.
Hát megjegyzem, nem ő hozta be, szerintem az egy nagyon korrekt válasz volt, amit ő adott, tudni illik hangosan lehülyézték a kedves toleráns képviselőtársak. Ha egy kevésbé türelmes és higgadt ember lett volna a helyében(pl. én) akkor az oda megy és akkora tockost oszt ki a fideszes kreténnek, hogy az asztal adja a másikat!
És akkor itt még egyszer leszögezném, hogy ha egy blogról lehoz valamit az index, annak a tartalmáért őt is teljes mértékben terheli a felelősség. Ha nem tetszene, nem értene egyet vele, akkor nem tenné közzé, szóval én ezeket a kis gyöngyszemeket az index saját cikkének tekintem, és erről nem is vagyok hajlandó vitát nyitni.
@Zigomer Trubahin:
Utálok ilyen helyekre írni, mert egyből megbélyegzik az embert. De hát ennyi eszetek/eszed van.
A tények leírása mióta egyenlő azzal, hogy ki mire szavazott drága agymosott barátom? Tartoznom kell valahová, hogy véleményt mondhassak bizonyos dolgokról?
Gondolkozhatnál cseppet, mielőtt beleböfögsz az éterbe.
@belekotty:

Dehogynem számít. Legalábbis annak a véleménye, aki, - bár nem szavaz, mert herótja van az összes léhűtő politikustól - de adófizető. Mert az ő adója is hozzájárul a fent trónoló ingyenélők luxus színvonalú megélhetéséhez.

@Invictus:

Szerintem különösebben nem változott volna az ország sorsa, legalábbis a lakosság szempontjából jó irányba nem.

@Zigomer Trubahin:

Tapasztalatok szerint a felnőtt népesség is hisz még a meséknek, különösen 4 évente, a választások idején.
@Rusher4587: ez esetben téged hidegen hagy a saját tévedésed. ne törődj vele, ha valamikor elektromos cuccot szerelsz ne foglalkozz a tényekkel, ragaszkodj hozzá, hogy fekete a védőföld.
süti beállítások módosítása