Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/korhazi-kommando-egeszsegugy-betegellatas-takacs-peter-mobil-team-munkaido.... (2024.04.19. 13:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.05.27. 08:00 Fabius

Bajnaivízió, Budapest

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor bajnai

Amíg a kirakatban népnemzeti gesztusgyakorlással vannak elfoglalva frissen megválasztott fülkeforradalmárjaink, addig hátul a sifonérban a megszokott csöndességgel készül az átadásra a Bajnai kormány. Divattá vált egyben szidni az elmúlt nyolc évet, divat lett összemosni a fehér akléka trikót a ránctalanra pumpált arcúak pirosat eresztő tangabugyogójával. Megyó és Fletó két jó barát, a rendszer amit alkottak a szoci vezérkarral minden kritikát megérdemel. A hét kormányon töltött évük negatív jelzőivel egyetértek én is, de az utolsóéval nem.

Bajnai nálam más megítélés alá esik, mint a másik két jómadár. Gyurcsány bukása után a Maszop "hát én immár kit válasszak miniszterelnöknek," - haknijára nincs az a jelzős szerkezet, amivel ki lehetne fejezni a felette érzett szánalmat. Ebbe a politikai környezetbe kerülve felelősséget vállalni egy ország sorsáért - nyugodtan mondjuk ki: a szánkig érő szarban - minimum bátorságot feltételez az elkövető részéről. Bajnai megszeppent kisdobos külseje azonban meglepő határozottságot takar. Neki viszonylag rövid idő alatt sikerült az, amire Gyurcsány népszerűsége csúcsán sem volt képes: fegyelmet és következetességet tartani a frakcióban. Talán mert kijelentette kerek perec: vagy akarnak változást és támogatják az ehhez szükséges népszerűtlen, szavazatvesztéssel járó döntéseit, vagy tarkón fossa őket, oszt'jónapot. A szavuknak nem hitt, szépen írásba is adatta mindezt. Így sikerült átvernie mindent anélkül, hogy a rettegő és zoknit letrottyantó pártvezetés kitáncoljon mögüle is félelmében.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezzel sikerült a feneketlen kút oldalába kampót vernie, ennek köszönhető, hogy nem estünk le az aljáig, mint a görögök. Regnálásának egy éve alatt lesajnált szegény rokonból igyekvő szegénylegények lettünk, akik elindultak végre kifelé a kilátástalanból.

Kedden a tények estében faggatta Azurák a múltról, megítélésről, jövőről.

Mondott két érdekeset. Azurák igyekezett állásfogalásra késztetni a Fidesz kormány szigorú átvételi feltételeiről, amire ennyit válaszolt: ő nem akarja minősíteni, hanem mindenben meg akar felelni ezeknek. Ez a szijjártói csontvázerdőzés közepén meglehetősen korrekt kijelentés. Szerintem. Nyilvánossá tették az átvétel adatait, a 10 ezer oldalnyi iratba bárki betekinthet, akinek kedve, ideje, türelme van hozzá.

Azurák firtatta a megítélés kérdését is. ( videón 4:04-nél kezdődik) Elmondta ő is, mennyire változatos a mód, ahogy véleményt alkot a választópolgár kormányának teljesítményéről. Erre mondta - és ezen jót röhögtem - hogy minden hazai párt a saját szája íze szerint tálalja a teljesítményüket. Ezért talán azokkal kéne a bizonyítványt kiállíttatni, akik nem indulnak a parlamenti választásokon. Érdemes a pártok saját érdekek vezette kommunikációja helyett nemzetközi független pénzügyi elemzők véleményére adni, ha az ország reális helyzetére és megítélésére vagyunk kíváncsiak.

Lehet ebben valami. Egyre hangosabban és egyre többen figyelmeztetik az Orbán kabinet tagjait, csendesebben és halkabban beszéljenek ordasbaromságokat. A londoni Morgan Stanley elemzői vaskos kritikát fogalmaztak az ügyben, míg a német Berliner Zeitung újságírója egészen addig elment, hogy szerinte a kijózanodás korszaka jön Magyarországon kasszazárás után. Ami egyet jelent azzal, hogy a Fidesznek lassan de biztosan vissza kell vonni a választási ígéretek egy részét. Ez a szerep vár Varga Mihályra, akinek eddig sem lehettek illúziói ebben az ügyben.

Erre tegnap Lázár János frakcióvezető csodás szógyöngyöcskéket pergetett a parlamenti közvetítést követők elé:

"Figyelmen kívül lehet-e hagyni egy kormányprogram vitájában, hogy az elmúlt nyolc évben program néven blöffök születtek?"Nem, kedves Lázár János, nem lehet figyelmen kívül hagyni. Viszont veszélyes vizek ezek ilyen nagy szavakkal. Ha kicserélünk egy szót az fenti mondatban...

"Figyelmen kívül lehet-e hagyni egy kormányprogram vitájában, hogy az elmúlt nyolc hétben program néven blöffök születtek?"...akkor gyönyörű képet kapunk a jelenlegi helyzetről. Tudom mennyire nemzetietlenül hangzik a szakértők véleménye, azt is tudom, hogy ők nem fülkeforradalmárok, kétharmados felhatalmazással. De számomra az erre való hivatkozás azt jelenti, hogy az Orbán kabinetnek ettől az erőtől sokkal jobban kellene dolgozni minden európai kormánynál. Talán ha a gesztus értékű - általam is támogatott - törvénykezésen túl vagyunk, Kossuth téri haknizás helyett lehetne mondjuk életképes gazdasági programot gyártani végre!

Mert a kolbászkordonnal elkerített söralátétek illúziója kitart még egy ideig, de már nem sokáig.

104 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr622034593

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Legenda lett 2010.05.29. 00:06:34

Nekem valamiért az elmúlt hetekben folyamatosan Will Smith jut az eszembe Bajnai Gordonról.Több ponton is erősen sántít persze a hasonlat - ha jól belegondolok, tulajdonképpen valószínűleg az életkorukon kívül az égvilágon semmiben sem hasonlít egymásr...

Trackback: Már a nosztalgia sem a régi... 2010.05.27. 14:44:16

Előre szólók: nem azt szeretném megvitatni, hogy a zemberek többsége szerint valóban rosszabbul élünk-e, mint nyolc éve. Április 25-én ugyanis egyértelműen kiderült, hogy a többség úgy érzi, igen. Sőt: aki nem volt szavazóköri forradalmár, még az is. É...

Trackback: Veszélyes visszacsatolások 2010.05.27. 14:43:11

"A mostani külpiaci befektetői környezetben veszélyes olyan tartalmú nyilatkozatokat megfogalmazni vezető gazdaságpolitikusoknak, ami akár csak utal arra, hogy az eurókonvergencia nem prioritás egy ország számára.""Magyarország monetáris...

Trackback: Gyurcsány hívei szervezkednek? 2010.05.27. 12:44:01

A HírTV információi szerint újra megbeszélést tartanak a Gyurcsányhoz közelálló szocialisták. A médium értesülései szerint arról egyeztetnek, hogyan lehetne kicserélni az MSZP országgyűlési frakciójában ülő tagok egy részét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@kisa:

Majd én felveszlek. Mert azt is mondták, az iparágam (turizmus) akkora fellendülésben lesz, hogy az egymillió munkahely egyharmada nálunk képződik.
@kisa: @néma bárány: aha, valamikor 10 éven belül. merthogy azt is mondták, jól hangzik az egymillió ;-) ráadásul a kutya nem fog emlékezni akkor, hogy mi volt 10 éve..
@úriparaszt: Ha nem fognak hozzá a gazdaság rendbetételéhez gyorsan, a negyedik évet sem fogják kormányon megérni, nem a tizediket. A posztban is emlegetett külföldi reakciókat nézve illuzionisták ezek, és nem gazdasági szakemberek.
@néma bárány: gazdasági szakemberek a fideszben is vannak, kérdés mennyire tudnak hatni a kirakatemberekre. legrosszabb forgatókönyv szerint semennyire, ekkor automatikus bukta, ami önmagában 'nem gond', csak hát a szélsőségek elkerülésének egyetlen módja a jelenlegi kormány kompetens működése.
ha valamikor, akkor most lehetne még sok-sok kanál ecetet lecsorgatni az emberek torkán (a köztudatban összemosva szerepel a bajnai-gyurcsány-megyó kormány mint országromboló), aztán jöhetne a méz. később már nem lesz fikarcnyi türelem sem.
@úriparaszt: Lesz még itt ecetezés bőven. Varga tényleg kénytelen lesz bevállalni a nagy megmagyarázó szerepét. Csak ezzel megint hülyének vagyunk nézve.
A Bajnai nekem a kedvenc politikusom az elmúlt időben. Van egy olyan érzésem vele kapcsolatba, hogy az egész MSZP le van... ő meg csinálja amit kell és kész. Nagyon sajnálom, hogy a neve összeforrt a maszoppal.
@néma bárány: Vigyázz, szavadon foglak! :-)
@dfcwolf:

Én nem sajnálom. Gondolj bele: az előrehozottat gátolták volna minden eszközzel, belegondolni rossz meddig estünk volna le Bajnai határozottsága nélkül.

@kisa: Ha felvételizni mész bárányhoz, akkor nyugodtan hazudd, hogy te csinálod a legjobb tócsnit a világon. Tuti a helyed, aztán ha nem így van, azt már megszokta :-D
@néma bárány: gondolom azé' legbelül neked se voltak illúzióid, már ami a hülyének nézést illeti :-D
@Fabius: Dejszen én csinálom! :-)
@úriparaszt: Nekem már sokszor van olyan érzésem, hogy nemcsakhogy hülyének vagyok nézve, de az is vagyok! :-)
@Fabius:

Nos igen. Ha leesünk abba kútba, akkor most nem tervezgetném, hogy a nyáron hol egyek tócsnit... :)
@Fabius: Baszódj meg! :-D

@úriparaszt: Illúziókat rég nem kergetek :-) De azért abban bíztam valahol, hogy ettől sokkal jobban fogják akarni megmutatni, mit és hogy kell jobban csinálni az elődöknél. Ez nem jött be eddig.
@néma bárány: Szerintem türelmetlenek vagytok, hisz' még meg se alakultak. Hátha...
@kisa: A hülyeséget beszéléshez sem kellett megalakulniuk :-) Ennyi erővel beszélhetnének életképes dolgokról is. Én nem hiszem, hogy szombaton kiünneplik magukat és vasárnaptól minden más lesz. Nyűgös vagyok mert unom már a mindenkori kormány hülyeségeit finanszírozni az ország fejlődése helyett.
@néma bárány: nem vagy egyedül. ráadásul 20 éve türelmesek vagyunk, egy ilyen lehetőség előtt (2/3) pedig természetesen még türelmetlenebb az ember..
@néma bárány: Hülyeséget beszélni kell: erre vevők fan-ok. Ha kitálalnának, egyből nem beszélhetnének tovább forradalomról, meg nagy népi hurráról... A szombati dzsembori is részét képezi a dolognak, erősíteni kell a hovatartozást. Meg kell alapozni a szimpátiát, hogy utána boldogan nyeljük (mind a 3/3) a keserű pirulát. Meghát ki kell várni Vargát, a csontvázvadászt, hogy az összes csontvázat kihantolja, és akkor lehet széttárni a kezeket, hogy hát rosszabbul állunk, mint gondoltuk, ezért most perpillanat minden ígéret coki, majd 4-8-10 év múlva... :-(
@kisa: ez ok, mindenki (aki picit előre tekint) tudja, hogy most ez a szakasz jön. csontvázak előkapar, falakra kiszögez, bőszen mutogat. ez rendben, ismerjük a menetrendet. épp csak (jó) páran szeretnénk ha nem kizárólag erről szólna, hanem ennek fényében, ezzel indokolva nekilátnának. most :-D
najó, hétfőig várhatunk, bár nyolc éve készülnek kormányozni.
@kisa: @úriparaszt:

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a hétvégi dzsemboriról csak ez jut eszembe:

www.youtube.com/watch?v=qCx6LU5SAac&feature=related

Valamiért a légkör már akkor sem tetszett.
@néma bárány: Sajnos, én sokkal-sokkal rosszabb indulatú (rosszindulatúbb) vagyok, engem erre emlékeztet:

epa.oszk.hu/00800/00804/00265/publi/majus.JPG

Nem szereted a Ricsét? Ejnyebejnye! :-)
@kisa: Őőőőőőő...ugyan arra gondoltunk :-) A klipben sem a ricsével van baj, hanem a kifigurázott hurráoptimzmussal :-D
@úriparaszt: 4 éve, amikor a maszop nyert, azt hittem - én balga -, hogy van egy kész tervük, amit majd jól megcsinálnak. Kiderült, hogy lövésük se volt semmiről. Most is azt hittem, hogy van valami kézzelfogható, konkrét terv - felőlem hívhatjuk akár 4éves tervnek is -, amit majd jól megvalósítanak, bár titkon reménykedtem, hogy nem lesz meg a 2/3. Most úgy tűnik, hogy egyelőre csak álmok vannak.
No, megyek is kicsit kapirgálni a kertbe, ott is van gaz, rengeteg. Miért van az, hogy az eső is a gazat hozza elő, amit meg pátyolgatok, az csak vegetál? (Félreértés ne essék, bármely látszólagos párhuzam csak a véletlen műve, a legkevésbé se szándékos.)
@néma bárány: :-)Hurrá! Optimizmust, kedves barátaim!
a tanitoknak es a tanaroknak a megyoek emeltek fel a fizeteset
biztos az is rossz volt, undorito!!!
hogy diplomaval/szakvizsgaval mar meg is tudnak elni a fizetesbol
nagy geci ez a megyo!!!
Bajnai aktívan vett részt miniszterként az ország elkúrásában. Aztán jött, mint megmentő. Rendkívül megható.

"Anya, összetörtem a vázát, de a TE pénzedből vettem egy másikat. Ugye, milyen jófej vagyok?"
ismét jó poszt.
ide fogok szokni... :-)
Azt most hagyjuk is, hogy válságkezelő mágus varázslata abból állt, hogy fogta a költségvetést, és leborotvált mindenből annyit, amennyit ajánlottak neki a "szagértők". Ezt egy 8 elemis gyerek is elvégezte volna, ha 5 percig magyarázzák neki, hogy minden rubrikából vonjon ki ugyanannyit. Ami valójában minősíti Bajnai 1 évét, hogy a szoci tolvajtempó, ami már 7 éve tombolt zavartalanul, és aminek nem mellesleg miniszterként ő is aktív részese volt, a miniszterelnöksége alatt, ha lehet még tovább fokozódott. És Bajnainak egyetlen szava nem volt akkor sem, most sem, amikor párban hurcolják el vezetőszáron a szoci nobilitásokat, amikor már nem is naponként derül fény az újabb és újabb milliárdos nagyságrendű lopásokra, hanem óránként. Elvégre, mi köze a miniszterelnöknek ahhoz, hogy mennyit lop a kormánypárt, amikor ő nem is párttag. Bajnaivízió, Magyarország...
Sokat nem tudok hozzáfűzni a poszthoz. Lájk.
@KolompárRómeó: mondjuk azt se lehet állítani, hogy OV-ék ne vettek volna részt aktívan a pusztításban a destrukcióval, a hangulatrombolással, a "polgári ellenállás"ra való biztatással, a parlamenti kivonulgatásokkal, azzal, hogy semmiben nem voltak konstruktívak és szíjjártó száján nem esett ki az utóbbi években másmilyen mondat, csak "nem"-mel kezdődő...
és most majd (azonnal, rögvest, két hét múlva, az átfogó vizsgálatok után, 4-6 év alatt? - minimum ez a 4-5 verzió volt már eddig...) megoldanak mindent, ha az ég a földdel összeszakad, a világ más irányba megy, akkor is.

(hírek: megyei kormányhvatalok alapítása, és újra működő megyei közigazgatási hivatalok ősztől, mondta Navracsisc - gondolom, ezzel is az államapparátust nyirbálják és az ezzel kapcsolatos kiadásokat csökkentik...)
@stratez: Bajnai érdeme a szokásos kocsmapolitikusi logikával az is, hogy az ő iniszterelnöksége alatt lepleződött le Hunvald, kiborult végleg a BKV-bili! Elszámoltatás!
Vagy ez is A Viktor titkos karmája következtében valósult meg?

A fidesz műhely titka mintegy 5 percben:
www.youtube.com/watch?v=ugZq9hiuCJo
Lehet, hogy a szavazók fülkeforradalmárok (én is) de a blogíró annyira félrehall, hogy a fülét lehet forradalmárnak nevezni. Nyilván nem hallott még róla, hogy Bajnai pajtás Furcsány kormányában csúcsminiszter volt, vagyis az elqrók egyike. Zsenije odáig terjedt, hogy szorosabbra húzta a gatyakorcot (megtehette, mivel nem pártpolitikus). Pár testes csontváz már így is kihullott, bár meglehet: a nyafogó kommentársaknak pl. a Malélév pár tucat milliárdja aprópénz. Asszem a sok amnéziásnak ideje megalakítani a Bajnai Fan Clubot.
@Orbán a magyar nép ópiuma!:
Tökmagnyi érvelésedhez csak annyit: Gordonkának köze nem volt a BKV-ügyhöz. Azt két vezető: Hagyó és Kocsis marakodása robbantotta ki és az, hogy csomó alulfizetett ügyésznek, nyomozónak elege lett az állig érő szarból.
Én hajlok rá, hogy az Orbán-kormány nem szavakban, hanem belül érzett valós magabiztosságát azon (is) mérjem, hogyan viszonyul Bajnaihoz és teljesítményéhez.
Ha ugyanis értik, hogy mit tett, akkor - elfelejtve a bérlibázókat - elismerik, ami nem kitüntetést kell jelentsen.
Ha nem értik, az baj. Nagy baj.
@stratez:
Hozzáteszem: a lekvárlopáson tettenért kisfiús, pislogó Gordonka legfeljebb egykori túlmozgásos, ripacs főnökéhez, Qrcsányhoz k é p e s t tehetség: a közös elbaszásra valóban ő húzott kotont. (Azt is az EU és az IMF fizette). Kölcsönt felvenni én is tudok, visszaadni nem Gordonkának kell.
@Rá Dios:
"Bérlibázók"... kilenc (9) libatenyésztő lett öngyilkos. Nem akarod követni őket?
@Várúr:
Őszödi a nyelvezeted, üres a fejed. Vagy csak - picinykét - elfogult vagy? De mit tudsz?
@kisa:
Maradj otthon, oszt' nem kell nagy népi hurálkodni. Pár százezer ember közt biztos nem hiányzol.
@Rá Dios:
Jóember. Nem téged láttalak az indavideon csápolni valamelyik Furcsány-beszéd alkalmával? Megvan: te vettél az ősződi CD-ből a nyuggerek közt.
Nekem mostanság gyakran eszembe jut a halhatatlan Hofi. Nem, most nem az egy főre eső bunkók száma, ami két fő, hanem a felirat a temető bejáratán: "Fel! Támadunk!"...
@Várúr: Nem, nem vagyok csápolós típus. De talán azt is észrevetted, hogy nem b*sztatok másokat nyakló nélkül.
@Rá Dios: Én is nyaklóval fikázlak pajtás, holott jó nagy nyakast érdemelnél.
@Várúr: Azt fogom tenni. Nem hiányoztam senkinek a régi szép május 1-jei nagy népi hurrákon sem, kádár sose tette szóvá, hogy nem csápolok neki, remélem, orbán se fogja. De azért pár 100ezer ember már elég szép birkanyáj. Lehet nyírni, rendesen.
@Rá Dios:
MIért érdemelsz jó nagy pofást? Mert a "bérlibázással" meggyaláztad kilenc keményen dolgozó állattenyésztő emlékét.
@kisa:
Egyetlen otthon maradó ökör is lehet szép hízott... Pláne, ha Kádár eeetárs alatt kezdett dagadni.
@Várúr: Gyalázta a fene! Szíjjártóra, a nagyhangú szócséplő mintapéldányára gondoltam. Nem aki megélhetésért neveli a libát, hanem aki pénzért szajkozik valamit, bármit. De most már legyen elég!
Ügyelj a szóhasználatodra, ne "bérlibázz" oszt' elkerülöd a körmöst. Ha szerencséd van, Szíjjártót is. Árts a saját szíjadnak arcos.
A posztíróval messzemenőkig egyetértek. Bajnai respekt.
@Várúr:

Gyógyszered elgurult ma? :-) Bátorságtabletta agressziókoktéllal volt az ebéd a menzán?
@Várúr: picit több az az otthon maradó ökör. nem mellesleg az otthon maradó ökrök húzzák az igát...
@dfcwolf: meg mondjuk nehany ember halalaval akiket atvert es meg nehany tucat emberevel akiket mindenukbol kiforgatott a libas a Hajdu-Bet kapcsan itt debrecen kornyeken....

persze onnan fenntrol pest-orszagbol nem latszik hazaarulonak de innen igen
esetleg meg gyilkosnak is...
micsoda szar egy vilag mar ez hogy maris megjelent egy ilyen bajnait fenyezo poszt
hovatovabb mar gyurcsany is szent lesz... :(

(persze szigoruan csak egyeseknek, mert aki tudja az igazsagot az mindig tart azert a zsebeben 3-4 meter eros kotelet hatha szembejon gyurcsany...)
@Phxmike: úgy érted, hogy odament, megvette a libákat, bepakolta az audiba elhajtott és elfelejtett fizetni?
mert ennyi erővel, akkor orbán személyesen vett ki a zsebemből ~ 40 millát. én se voltam boldog de talpraálltam.
@kisa: lehet, hogy ferencünknek volt programja. De akiknek szólt a beszéd, akiknek meg is kellett volna valósítani, azok nem észhez tértek, hanem befostak, hogy de akkor nem leszünk tovább funkcik -csajok csak puncik- és ennek örömére sem érdemi refomrpárbeszédet, sem bármilyen struktúrális átalakulást nem voltak hajlandóak felallalni. karsai és társa. Ja, meg ildikónk, s a többi ezer éve politikából élö, máshoz sem értö balfasz.
@Rá Dios: teljesen jogos (én egyébként például kifejezetten azt tanítottam a kölkömnek, hogy ha valaki nagyon szar valamiben, ezt nem nagy cucc túlszárnyalni mondjuk egy versenyen, és az első helyét nem veszélyezteti, ha elismeri, hogy a második, akit legyőzött, jó volt). csak hát fura lenne a hívőknek, hisz eddig mást szajkóztak onnan fentről. könnyebb úgy tenni, mintha velük kezdődne a teremtés maga
kalbászhoz pálinkát nektek:)
@Kopi3.14: tették mindezt úgy, hogy közben nem volt olyan emberük (alternatívájuk), aki mögé hosszú távon (nem szerződéssel, egy évre) odaálltak volna. ez az igazi luxus és rövidlátás
na, kezdődik ennek a Bajnai nevű hintalónak a fényezése... ő lesz az új Bokros Lali, mi... még a fű és azért lesz majd zöldebb, mert volt nekünk ez a nagyszerű Bajnaink... lófaszt, elvtársak, Bajnai egy nevetséges hintaló, amit csinált, egy harmadrangú könyvelő és meg tudta volna csinálni, egyébként fogalma sem volt szegénykének semmiről, amikor a válság kezdődött, akkor határozottan kijelentette: "Magyarországot nem fogja érinteni"... ja, ő egy Nostradamus is, ugye, gerinctelen szopesz szajkózógépek...
@rockee: volt már egyetlen miniszterelnök is, aki amit ígért betartotta, rajta kívül? Szerintem még nem.
@Phxmike: Bajnai egy hintaló - fényezni kell, mert majd két év múlva minden azért lesz szép a szopeszkuk szerint, mert volt ez a Bajnai... ez a Bajnai egy nagykaliberű (=milliárdos) simlis gazember, semmi más
@Kopi3.14: nana, én betartanám, ha azt ígérném, hogy elpucolnám az összes szopeszkut... :)
@rockee: picit el vagy tévedve. tudod az önkormányzatok (nagyobb részük) milyen színben üzemelnek majd négy éve? tudod mennyi pénzt szipákolnak ki a költségvetésből a haveroknak, 'üzletfeleknek' ?
azt hiszem picit lehervadna az arcod, ha csak egy-egy megyényi lopással tisztában lennél...
@úriparaszt: ..ja, és mindezeket (eddig) ellenzékiként...

pintér papa lánya megvan? 5 nap alatt 5 milliárd? szintén ellenzéki szerepben. tudsz ilyet mutatni máshol?
Bajnai for prezident! oh..wait

jó írás, én is csípem a kisdobost.
szerintem a libák csípik
@rockee: Asszem ez a baj az anonym internettel, hogy - feltételezem - köznapi mivoltukban kulturált figurák itt elszabadulnak. Bajnai mint hintaló... Egyszerű, jópofa? Dehogy! Csak sértő, csak közönséges. Nem vélemény, hanem gyalázkodás. Ezzel - már ha akartál egyáltalán - senkit nem győzöl meg.
Nem neked, nem csak neked mondom: Egyének beszélik itt is, más blogokon még inkább a középkori várpiacok kivégzésre csődülő népségének mocskos nyelvét. És ez megöli a vitát, megöli az embert.
Szerintem.
Lehet fényezni Bajnait, meg fel lehet építeni a karakterét, mint anno Bokrosét (akinek ugye minden létezőt jót köszönhetünk, ami 98-2002 között történt, ezt minden balos - tehát mindenki, aki számít - tudja), csak hát egy nagyon is fontos kérdésre nem ad választ egyetlen ballib szukolókórus sem:
mennyivel vagyunk előrébb most egy év Bajnai kormányzás után, mint ha előrehozott választásokat tartottak volna, és a Fidesz egy évvel hamarabb kezdi el rendbe tenni az államot?
Bajnai benyomta a satuféket a szakadék előtt két centivel, hát mit ne mondjak, azért az államcsőd elkerülése mégis csak a legminimálisabb minimum, ami egy kormányfőtől elvárható. Jah hogy egy szoci frakcióval az ember háta mögött még ez is művészetnek számít? Hát erre már pár ezer évvel ezelőtt kitalálták a megoldást: úgy hívják, hogy választás.
Hagyjuk tehát ezt a Bajnaizást végre. Szerencsére a szoci kormányzás elmúlt és reméljük egy jó darabig nem is jön vissza.
@ben2:

Szerintem annyival mindenképpen, hogy most nyugodtan lehet a jelképes dolgokkal kezdeni a kormányzást, szakadékban egyensúlyozás helyett.

De ha Bajnait így ítéljük meg, akkor milyen elbírálás alá esik az, ami szerint a saját 2002-es költségvetésük is jókora hiba volt, amit a szocik kúrtak el még jobban?

index.hu/gazdasag/magyar/mat071129/

Na, ez az ember fog most gazdasági programot hirdetni. Majd. Egyszer. Talán. Ha lesz rá ideje.
Valaki itten emlegette a Malév eladását és visszavásárlását.
Közvetlenül a légitársaságba pénzt az állam nem tehet, mert az versenyellenes. így aztán eladja olcsóért és visszavásárolja drágán. Ha nem tetszik ez a megoldás, akkor nem lesz magyar légitársaság és kész. Az akkor jó lesz, ugye?
@Fabius:

A kormányzat még fel sem állt, pedig nehezen lehet Orbánékat időhúzással vádolni. 2006-ban ezidőtájt még javában a koalíciós partnerek osztották egymás négyszemközt és a médián keresztül, mindezt négy év közös kormányzás után. A jelképes dolgokkal a parlament foglalkozik és nem kormányzás helyett, hanem a kormányzati átadás-átvétel mellett.
Azt se felejtsük el, hogy Bajnaiéknak köszönhetően egy év egérutat kapott a szoci szervezett bűnözés, a pénzügyön kívül a többi minisztériumban vagy lázas iratmegsemmisítés, vagy lázas semmittevés zajlott. Elvettek tőlünk egy teljes évet (a többi héttek együtt), és az egyetlen pozitívum, amit fel tudnak mutatni, hogy nem zuhantunk, csak csúsztunk a sz@rba. Ezért mondom, hogy ilyen teljesítménny mellett kicsit óvatosabban fényezném Bajnait, mert érdemeit csak a Gyurcsány féle elk..ró kormányzáshoz képest lehet egyáltalán a pozitív tartományban értelmezni.
"Egyre hangosabban és egyre többen figyelmeztetik az Orbán kabinet tagjait, csendesebben és halkabban beszéljenek ordasbaromságokat."
sajnos az utolsó kádárista "közgazdász" gazdasági miniszterré történő kinevezése minden illúziót szertefoszlatott.
matolcsy györgy neve garancia az ordasbaromágok hosszú és tartós jelenlétére.
Bajnaiból jó államfő lenne, mert képes objektiv maradni, felülemelkedni a pártpolitikán. De erre esély sincs jó hosszu ideig, viszont még nem is öreg.
@Tomcika:

Ha az állam eladja olcsóért és megveszi drágáért, akkor nem a légitársaságba tesz pénzt, hanem az orosz szervezett bűnözés zsebébe.
@melchi zadok:

Erre majd az eredmények tükrében térjünk vissza. Eddig annyit tudunk biztosan, hogy 98-2002 között jól pörgött a gazdaság, az utána következő időszakot meg had ne minősítsem.
@ben2: "mint anno Bokrosét (akinek ugye minden létezőt jót köszönhetünk, ami 98-2002 között történt, ezt minden balos - tehát mindenki, aki számít - tudja)"

tudja hát. 2006-ban is tudta magyarország legnagyobb balosa orbán viktor, mikor az első forduló utáni kétségbeesésében felkérte miniszterelnöknek .

annyira bájos :))
Bajnai szép, okos, nemkorrupt, nemhazudik, mindenttud, olyan szépésokos, mint például Dávid Ibolya:

www.youtube.com/watch?v=RE5Tejvltgc

Bajnai Gordon forprezident!
@melchi zadok: Bocsánat, Jan Slota nem kérte fel véletlenül most?
@melchi zadok:

Kevesebb hazugságot elvtársak! Orbán a második forduló után Bod Péter Ákost javasolta miniszterelnöknek, nem Bokrost.
Bokros neve csak az öszödi beszéd és az önkormányzati választások után merült fel, mint átmeneti, ügyvezető kormányfőé, aki a szocik és a Fidesz hallgatólagos támogatásával elirányítja az országot az előrehozott választásokig. Erre válaszként a szocialista frakció bizalmat szavazott Gyurcsánynak.
@melchi zadok: jaja, nagyon rövid az emlékezet, még 4-8 év is sok, nem hogy 20, ha OV-ról és a fideszről van szó...

ben2 2010.05.27. 19:42:07 Elvettek tőlünk egy teljes évet (a többi héttek együtt)

hoppla, ez szép!
@ben2: pontosítok annyit tudunk biztosan, hogy 1998 és 2000 között chikán a bokrosi utat követve a kapitalista piacgazdaság egyik legfigyelemreméltóbb gazdasági konjunktúrát élvező környezetben igen jól teljesített. majd jött matolcsy és az ő állami irányítású fogyasztást gerjesztő, osztogató őrültségei, melyek szépen lejtmenetre tették a gazdasági folyamatokat amelyeknek a medgyessy és gyurcsány kormányok adták meg kegyelemdöfést.
szóval matolcsy neve (és ez az elmúlt pár hétben elbüfizett megnyilatkozásai alapján sajnos erősen sanszos) garancia az ordasbaromságokra.
@ben2:

Nem azt kérjük rajtuk számon, hogy miért nem áll már a kolbászkerítés. De pontosan tudjuk, kétharmaddal a zsebükben jelenleg is azt visznek keresztül a parlamenten, amit akarnak. Én megelégednék végre egy összegeket, százalékokat, határidőket és egyéb konkrétumokat tartalmazó gazdasági programmal is ködösítés helyett. A gesztusok gyakorlása szerintem is fontos. De ne legyen kizárólagos. A kormányprogram a nullával egyenlő, mert szavakon kívül tartalom az nincs benne semmi.

Jah, egyáltalán nem mellesleg az I. Orbán kormánynak is meg voltak a maga Hagyó Mikósai.
Ha kívánod nagyjából 400 linkkel tudom alátámasztani ezt az állítást. Kezdetnek elég, ha beírod a gugliba, hogy Varga Tamás.
@Fabius: Még mindig Bajnai a miniszterelnök, vagy rosszul tévedek? Amúhgy meg ki ígérte a kolbászkerítést? Többpénztazembereknek?
@ben2: elvtársad neked gállnépelcildikó forradalmár barátom...
bokros neve is felmerült bizony, még ha nem is emlékszel szívesen rá.
@melchi zadok: Felmerült? Vagy elmerült, nem? Lehet, hogy rosszul emlékszel, nem?
@Fabius: Annak a bizonyos Varga Tamásnak milyen kormányzati funkciója volt? Miniszter volt? Netán főpolgármester? Vagy semmise volt, minthogy nem volt semmi sem...
@stratez: "Azt most hagyjuk is, hogy válságkezelő mágus varázslata abból állt, hogy fogta a költségvetést, és leborotvált mindenből annyit, amennyit ajánlottak neki a "szagértők"."

ott van a Nagy Szakerto Orban Kiraly!!!
megjott megerkezett!!!
en mar kibaszottul varom hogy szetcsapjon a geci rokinyuggerek meg az adocsalo vallalkozok kozott!!!
habar a totocskakat mar kemenyen kifilezte gondolom ezt csak azert tette hogy a totocskakhoz "emigralt" adocsalokat elkapja, kivanok sok sikert neki!!!
@ben2: Ejnyedeegy kákánis csomótkereső, haladógondolatokat és jószándékútranzakciókat és gazdaságmentést nemértő egyalak vagyte!
@melchi zadok:

Mondom, majd ítéljük meg az eredményt. Jelenleg akárhogy is nézzük, pozitív gazdasági eredményeket a 98-2002 közötti Orbán kormány mutatott fel az elmúlt húsz évben, a szoci kormányok rendszeresen gazdasági zuhanást és egekig érő korrupciót szabadítottak az országra.

@Fabius:

Lásd fent. Nem az az érdekes, hogy milyen számokkal áll elő a kormányzat, ha egyrészt nem tartja be azokat (lásd Gyurcsány programjai), vagy percenként az ellenkezőjére változtatja őket (lásd Gyurcsány programjai), hanem hogy mit valósít meg belőlük.
Pontosan az eredmények alapján ítélem meg Bajnai munkáját is, ami nagyjából a gyenge és a botrányos közötti sávban ingadozik. Az elmúlt nyolc évben azzal járatták le magukat a balosok, hogy a bizonyossággal szemben feltételezésekkel érveltek, ideje lenne túllépni ezen a paradigmán.
Ami pedig a Fidesz Hagyó Miklósait illeti, Keller László feljelentésügyi államtitkárságának szánalmas működése az élő példa arra, milyen az, amikor az "ők se jobbak nálunk" görcsös mantrázásra rácáfol a valóság.
Szekerset, Hillert rég ki kellett volna rúgnia - mivel nem tette, ezért B. Gy.G. FELEL a kormánya tagjaiért.
@melchi zadok:

Látom az olvasás nehezen megy, bemásolom az ide vonatkozó részt, hátha az ismétlés segít:

"Bokros neve csak az öszödi beszéd és az önkormányzati választások után merült fel, mint átmeneti, ügyvezető kormányfőé, aki a szocik és a Fidesz hallgatólagos támogatásával elirányítja az országot az előrehozott választásokig. Erre válaszként a szocialista frakció bizalmat szavazott Gyurcsánynak. "
@ben2: "Pontosan az eredmények alapján ítélem meg Bajnai munkáját is"

látom a számok és tények nem a barátaid. matolcsy igen kedves lehet neked, közel áll(hat) hozzád.
@ben2: "Ha az állam eladja olcsóért és megveszi drágáért, akkor nem a légitársaságba tesz pénzt, hanem az orosz szervezett bűnözés zsebébe."

Aha. A két összeg különbsége meg nem az az összeg, amit a veszteséges, piaci körülmények között életképtelen cégbe beleölt az orosz szervezett izé.
Juteszembe, szombaton kormánypárti közös vécézés lesz. Szegény Hofi hogy örülne, ha látná...:)
szerintem jobban jártunk volna, ha a Bajnai maradna a miniszterelnök, de az élet nem egy habostorta. Az biztos, hogy az érthető , normális beszéd hiányozni fog. De legalább ezt a Péter gyereket ne kellene hallgatni folyton és most már minden csatornán ráadásul
@ben2:

Rácáfol a valóság? :-D Szerintem olvasgasd ezt egy picit figyelmesen:

www.168ora.hu/cikk.php?id=3514

Ezek tények attól függetlenül, hogy a Keller "bizottságosdi" eredménytelen maradt. De nagyobb készpénzkötegben fogadok veled, hogy az ismert ügyeken felül az elszámoltatás most is eredménytelen lesz :-D
@bariga: Hát ezt nem értem, a net világában, hogy te miért nem azt hallgathatsz, amit csak akarsz... A jutyúbon napi 24 órában hallgathatod és még nézheted is Gyurcsány Ferencet, Medgyessy Péter vagy Bajnai Gordot. Nosza! Szabadítsd fel magad, ne hagyd, hogy irányítsanak! :)

Íme:

www.youtube.com/watch?v=UdeGN6BM7uo
www.youtube.com/watch?v=6qqusM8u0rE&feature=related
@Tomcika: ha esö lesz tuti, hogy ö röhög odafenn. :D
Vannak ám valódi hírek is, például:

Vereséget szenvedett Slota eszmeisége a közösségi oldalon
2010. május 27. 17:22

Lóska Márton
Részben gátat szabott a Facebook Slota eszmeiségének, ugyanis megszüntették a magyarellenes Anti-Hungary oldalt. Az eredmény egy példátlan összefogásnak köszönhető, mely szintén a közösségi oldalon szerveződött. A beszédes elnevezésű Jelentsd a Facebooknak az Anti-Hungary oldalt! alig négy nap alatt tízezer tagot tudhatott a magáénak, s így sikerült nyomást gyakorolnia a közösségi portál üzemeltetőire.
@ben2:
Ajánlott olvasmányok:
Magyarország, költségvetési hiány, mozgástér.

Kieg jegyzetnek: Görögország.

Gyurcsány és Bajnai szép csendben levitték a hiányt 3% körülire. Egy válság mellett!
@futyfurutty:
Oda - Vissza !

Annyit várj el mástól, amennyit magad is hajlandó vagy megtenni.
süti beállítások módosítása