Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.05.13. 08:00 Fabius

Közszolgálati oligarcha

Címkék: m1 oligarcha köztévé fellegi tamás

Kik azok az oligarchák? -teszi fel a kérdést a Heti válasz.
Az újak, vagy a régiek? -muhahaha, kérdezhetünk vissza röhögve a szemforgató amnézián. Nem volt az még olyan régen, mikor a mindenható atyaúristent még papíron is Fellegi Tamásnak hívták arrafelé. Két-három hét kevés egy egészséges ember emlékezetvesztéséhez akkor is, ha a nagyfőnökből miniszter-jelölt lett közben, oligarchavadász üzemmódra hangolva. A régieket levadászni csak egy közülük való tudja igazán, az államkincstárral a hóna alatt. De legalább néhány hete még adtak a látszatra: Fellegi a média csomagját "eladta" többek között Stumpf Istvánnak, aki az I. Orbán kormány kancellária minisztere volt. Mi meg mindent elhiszünk, ha őszinte bociszemekkel pislogva toljátok az arcunkba.

Mára ez a látszat már a múlt ködébe vész. Csak a Heti válasz mulatságos címlapja maradt, meg a lázas igyekezet: 14-én alakul az új országgyűlés, ekkorra vadi új hírigazgató kell a köztévébe. Nincs lacafaca meg mellé beszéd, lófaszt! Kell egy ember, aki megfelelően tudja szétválogatni búzát az ocsútól, hírértékűt a szófosástól, és feltálalni kormánykompatibilisen a bundáskenyér mellé. Ezért hogy-hogy nem, Bednárik Imre hírigazgató - véletlenül - 14-én közös megegyezéssel távozik a köztévéből, helyét pedig az ex Fellegi érdekeltségű Lánchíd rádiónál serénykedő Élő Gábor veszi át.

Ez ám a média mennyország. A Fellegekben érezhetünk magunkat, no, meg biztonságban is. Szeretett vezérünk gondos keze biztosítja ezentúl, hogy a megfelelő információk jussanak el minden lakásba, az ostoba népbutító gondolatok meg ne.
Ijesztően hangzik, mi? Pedig nem biztos, hogy az. Még jól is elsülhet, ha a műsorstruktúra átalakítására és színesítésére is találnak embert.

A Ma reggel megszűnhet, Betlen János töketlensége mehet a felejtőbe. Helyette a legrátermettebb szakember, Pálffy jelentkezzen új műsorral Farkasétvágy címmel. Kósa Lajos megnyugtatására azért adja írásba, hogy Kubatov nem lesz téma soha többé. Tuti ami fix.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaphatna nagyobb szerepet a kultúra. Legyenek versek, irodalom, jöjjön vissza a Vers mindenkinek:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lesznek végre normális közéleti közvetítések. A parlament alakuló üléséről show műsor, ami alatt Szijjártó Péter nem csak szavakkal, hanem jelbeszéddel is tudósíthat a látottakról:
 

 

 

 

 

 

 

 

Legyen könnyűzene, koncert közvetítés. Ne vesszen kárba a sok magyar tehetség! Meg az a számolhatatlan smúzolás, amit Pataki Attis elkövetett az utóbbi években. Edda koncertet a népnek, végetlen számú vendég fellépővel! Moderátor és vendég trubadúr természetesen - ki más - Szijjártó Péter:
 

 

 

 

 

 

 

 

Legyen sok sportközvetítés! Hamarosan úgyis FC Felcsút - FC Barcelona barátságos mérkőzésre kerül sor a Puskásban, le ne maradjunk róla!
 

 

 

 

 

 

Megújul a híradó is. Új arculat, új arcok, igazgyöngy tisztaságúra mazsolázott hírek. Hírolvasó bemondó - ki más - Szijjártó Péter, műsorvezető Orbán Viktor:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sóbi Norbi és a fotelfitness is lehúzhatja a redőnyt. Mozgásra ezentúl alkalmasabb műsor ösztökéli a vacsorától és örömhírektől bepilledt polgárokat. Visszatér a képernyőre a Tévétorna, idősebbek is elkezdhetik Kati nénivel és Pali bácsival:
 

 

 

 

 

Lesznek végre rendes esti filmek. Káel Csaba újra forgathatja a régi klasszikusokat, és sorozatba rendezheti őket belátása szerint. Az új parlament megalakulásának tiszteletére mindjárt le is vetítheti az elsőt, ami a Semjén Zsolt a lakáj munkacímet viseli:

 

 

 

 

 

 

 

Szép új világ, közszolgálati oligarcha módra.
Új nyele van a régi lapátnak.

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr621998921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szép új világ. Ezután sem fogok köztévét nézni.
Semjén meg elmehet a búsba a hülyeségeivel.
Ritka ellenszenves ötleteket tud kipréselni magából.
"Élő Gábortól Medveczky Balázs ügyvezető alelnök azt várja, hogy a Magyar Televízió hír- és hírháttér műsorai a hiteles, gyors, pontos és pártatlan tájékoztatás mellett továbbra is segítsék az információk szabad áramlását"
Az a döbbenet, hogy ezt még le is merik írni, közzé merik tenni.
Pártatlan, mint Pörzsesanyi vagy Kálmánolga.
Ráadásul még vannak a zemtévében olyanok, akik pontosan emlékeznek arra, milyen "ember" ez a régi-új komisszár.
csak annyit tennék hozzá, h a TV-tornás képen Müller Kati látszik, Sportdiplomata Pál felesége viszont Makrai Katalin.
Amúgy szép új világ jön, tényleg (itten a délalföldben például megyei határozattal, felügyelettel és ellenőrzéssel fognak a megyei fenntartású középiskolákban kötelező trianon-napokat tartani, majd ősszel beszámolni az eredményekről - persze ezt is szigorúan a (történelmi) tisztánlátás érdekében.)
@kamarti: ven erről valahol bővebb infó? hirtelen nem nagyon találok sehol, pedig érdekelne..
tegnap este a 6-7. sör környékén még vihogva lapogattam egy jóhiszemű (lassan naivvá érő) politikai elemző hátát, hogy "látod bakker, még a végén a minden sarokban patás Orbánt vizionáló apámnak lesz igaza"...Ő nem nevetett, mára már én is kijózanodtam, és qrvára félek, hogy az enyhén mániás apámnak lesz igaza. És még fel sem állt a kormány...
@skecher: no, azér téged is megkérdezlek, hogy hol lehet erről bővebb infót olvasni, nem, nem a cipőkről, a trianon napokról :)
@DArchAngel: Dehogynem! Ha csak az lesz... :D
Na, mi a helyzet "bérrettegők" ? :)
Amikor a saját szarotokba kezdtek már belefulladni, még akkor is azt fikázzátok, aki hugyozás után nem mos kezet! De hát, miért is lennétek mások?........mondjuk emberek, akik annak örülnek, hogy a renszerváltást megúszták. Az, hogy aljas módon, mások kárára még profitáltak is belőle, na az had ne maradjon szankciók nélkül!
@skecher: Ez a trianon-izé ez tényleg szép lesz. A nevegyéfőhülyegyerekuzsorakölcsönt tanórák persze még nem férnek be a suliba, ezt a búsmagyar lelkületet - nézz folyton hátra fele, csak haladsz valahogy előre is - viszont ki nem hagynák. Lassan a szlovákok szintjére megyünk le majd, jácccunk együtt a homokozóban.
@moophlander:

Fikázás? Dehogy. Éppen ellenkezőleg. Most adtunk számos tanácsot az ország mellett a köztévé felvirágoztatására.
A nép!
Az Istenadta Nép!
Ezt választotta,nincs kegyelem.
Pár év,és kiderül,hogy "oly boldog-e rajt"
Szicsasz-szicsasz....
@úriparaszt: www.delmagyar.hu/szeged_hirek/trianon-megemlekezes_a_megye_kozepiskolaiban/2157379/
a kommenteket is érdemes elolvasni

amúgy magam kulturális vonalon vagyok érdekelt, arról annyit lehet tudni egyelőre, amit a leendő miniszter ejtett el a kórházak ügyében, h egy-egy kórház az adott település kulturális központja is egyben, meg amit tegnap a Dunán a leendő kulturális államtitkár mondott (az általam költőként nagyra becsült Szűcs Géza), hogy lesz egy GPS-adatbázis, ami minden kárpát-medencei, vagyis szent istváni magyarországi település fontosabb adatait (híres építmények, csaták stb.) tartalmazni fogja, így ha valaki odamegy, a GPS ezeket is megmondja neki azonnal, és mivel ez sokkal több emberhez eljut, mint bármilyen médiumban, filmen, iskolában leadott infóhalmaz, ez majd segít, h egységes kultúrnemzet legyünk. Hát igen. kérdés, mi lesz azokkal a településekkel, ahol nem volt egy nyavalyás híres szülött se? meg azokkal, akiknek nincs autójuk/GPS-ük? azok bukták az egységes kultúrnemzeti tagstátuszt? (azt már nem is mondom, h megint a múlt: arról, h a GPS esetleg az aktuális kulturális eseméynekről si beszámol a szerencsétlen autósnak, nem esett szó).
szomorú volt ezt nézni. de hát majd látjuk, mi lesz.
@kamarti:

Furán hangzik, de a gps rendszer nem biztos, hogy hülyeség. Egyrészt nem csak az autósok használhatják, van benne útvonaltervezés gyalog opció többnyire. Ez is lehet hasznos, ha vonattal/busszal/akárhogy jutsz el a célállomásig.

Ettől magától még egységes kultúrnemzet nem leszünk, és a többi jogos kérdésed is kérdés marad. De a történelmi emlékhelyek felkeresőinek valamit segíthet.
@Fabius: persze, ezt értem én, meg haladni kell a korral, és ki a fene vesz vagy hurcol már manapság magával Magyarország útikönyvet? azt mondjuk nem tudom, kik és mennyiért és mikorra fogják összehozni ezt az adatbázist. de mondom, még ez is hagyján. de ha legalább a GPS emlegetésén kívül egy szó is elhangzott volna, ami a jelenre, ne adj isten a jövőre vonatkozik (már az egyébként nekem kissé neccesen hangzó egységes kultúrnemzet kifejezésen túl), tán egy fokkal nyugodtabb lennék (bár önmagában is nagyon különösnek tartom ezt a tárcaösszevonást, mert a tapasztalatok azt mutatják, az oktatás, a kultúra és az egészségügy az, amire se állambácsi, se a pógár nem szívesen áldoz, illetve amin először spórol, ha húzni kell a nadrágszíjat)
@kamarti: köszi a linket. önmagában nem olyan necces az anyag, nekem csak a szokásos bajom van ezzel, nevezetesen mihez és mennyire mélyen nyúlunk vissza a történelembe, valamint mennyire tarjuk azt aktuálisnak és meghatározónak a jelenünkben, jövőnkben.

az 'egységes kúltúrnemzet' pedig sajna egyszerűen tragikomikusan hangzik, fényévekre, ha nem szíriusznyira vagyunk attól.
@Fabius: ja, és még egy (nyilván a nagyon elvetemült liberális hozzáállásomat bizonyítja majd, de sebaj): ma már annyi és annyiféle módon elérhető adatbázis van mindenről - hosszú távon nem lenne érdemesebb mondjuk arra megtanítani a népeket (kölköket), honnan és hogyan szedjék össze a szükséges infókat (például, ha országot/világot járnak), mint valami egységesített adatbázist megpróbálni beletömködni a fejükbe? tehát el tudnám képzelni a kultúrnemzet tágabb értelmezését is: hogy gondolkodó, véleményalkotásra, vitára képes, tájékozott, nyitott nemzetet jelent, és nem ezt a valakik által valahogyan egységesített nagymagyar kultúrkincs fejekbe tölcsérezését (vagy nem csak ezt - és titkon mindig remélem, hogy így lesz)
@kamarti:

Abban légy biztos, hogy a kik és mennyiért már nem kérdés :-)
A jelennel és a jövővel nem foglalkozunk még, mert az új kormányzat be van szarva az emléknaptól. Ez lesz az első olyan alkalom, mikor tömegrendezvényeken ők felelnek a közbiztonságért. A 2006-os események után nem alaptalan a félelem, könnyen lehet ebből is kordon a Kossuth téren, amit most ők építenek bontás helyett saját kézzel.

Az oktatás, a kultúra, az egészségügy pont olyan mostoha lesz, mint eddig volt. Ha az oktatásban bejön a pokizoli jóslat, és lesz jó tanár meg rossz tanár, akkor érdekesen fognak alakulni a dolgok.

varanus.blog.hu/2010/02/06/pofatok_lapos_tanarok_lapaton
@úriparaszt: hát, engem azért zavar az elrendelés, az őszi beszámolás is, és én is attól tartok, hogy ezek nem vtanapok lesznek, vagy elemző előadások, hanem nagy nemzeti önsajnálat napok - legalábbis az indoklás nekem inkább erre mutat. és alapból zavar, hogy a fenntartó megtalálta még egy módját, hogy belepolitizáljon az amúgy állítólag törvényileg biztosítottan politikamentes iskolákba (azt már tényleg csak zárójelben teszem hozzá, hogy ugyanettől a mnegyétől az általa fenntartott iskolák diákjai a ballagás reggelén(!) kaptak a tarisznyájukba egy-egy Széchenyi idézetes emléklapot, meg koronás-címeres magyar zászlót is, gondolom szintén a történelmi tisztánlátás érdekében.)
@kamarti:

Megy most valami vetélkedő (nem kormányzati szinten) középiskolások számára. Abban van minden. Történelmi, ökológiai, társadalomtudományi, kultúrális kérdések, helyi nevezetességek lefényképezése és gps meghatározása, a képek guglimapsba illesztése, stb.

Ezzel játékos formában, egymással vetélkedve szereznek információt, és építenek ki a csapatok számukra használható adatbázist.

Valami hasonlót kormányzati szinten is támogathatónak tartanék.
@Fabius: hát igen, oktatásban is érdekelt vagyok gyerekileg, és nem nyugtat meg se az, ami eddig - hivatalosan, magánvéleményként stb. - eddig elhangzott, se a leendő államtitkár személye
(mondjuk ez a minősítésesdi központilag sztem alapból beavatkozás az iskolák egyéni oktatási-nevelési elképzeléseibe, mert mondjuk aki egy vállaltan poroszos iskolában nem felel meg, az még lehet eredményes egy liberálisabb oskolában - éppen attól, hogy iskola és tanár egy húron pendülnek, és ezt suerintem nyugodtan rá lehet bízni az adott tanárra, és adott iskolaigazgatókra, hogy megtalálják egymást. de milyen központ hasonlítja majd össze a borsodi gimnázium egyes tanárainak eredményeit mondjuk a pesti fazekaséval? amúgy számtalan minősítés, sorrend van már így is, amiket nem ártana kissé finomítani, hogy mondjuk ne csak hányan jutottak be az érettségi évében a felsőoktatásba alapján legyen lista, hanem mondjuk a hányan szereztek érettségi után 5 éven belül diplomát alapján is, ami egy másik képet is mutatna stb.)
ja, és tessenek bevezetni a lengyel modellt: 7évente egy év pihenő a tanároknak, önképzésre, feltöltődésre, mert jelenleg nálunk a 7évente legalább 200órás kerditszerzés (tehát kötelező önképzés van), ami talán a képző intézményeknek jó, de a tanároknak-diákoknak nem sokat profitál.
@Fabius: ez tényleg elég jól hangzik, de nem hallottam róla. ha ez okés szakmailag (tehát nem vonalas ide vagy oda), akkor akár annyira is elég lenne kormányzati szintre emelni, hogy mondjuk jelentős sajtója legyen, hogy legalább az érdekelt korosztály és a csatolt felnőttek - tanárok, szülők - tudjanak róla minél nagyobb számban. (ráadásul vannak nagyszerű helyi kezdeményezések is, amik még egy-egy város kereteit se tudják áttörni a médiában, mert mondjuk a játékos, perevenciós célú iskolák közötti sportvetélkedő nem annyira érdekes például az elbulvárosodó megyei lapoknak se)
@kamarti:

Jelenlegi formájában nem pártos egyáltalán. Cserébe érdekes, a kérdések összetettek, nem lehet gondolkodás nélkül kapásból evidens válaszokat adni, így a bugyuta faktort nullára redukálták. Legutóbb nem volt elég tudni, honnan számoljuk a magyar reformkort, ki és miért alapította eredetileg a Védegyletet, a helyes válaszhoz azt is tudni kellett, kivel jelent meg az első interjú a magyar sajtóban.

Nem tudom, milyen keretek között működhetne egy ilyen kormányzati irányítás alatt. Félek, hogy a PC nevében megölnék a kérdéseket egy perc alatt.
@Fabius: na igen, indirekt módon én is erre céloztam, amikor úgy fogalmaztam, hogy elég lenne annyira "kormányzatiasítani", hogy sajtója legyen
na fijjjuk! ez nektek való: ferfibunozes.blog.hu
süti beállítások módosítása