Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.04.27. 08:00 Fabius

Szellemeknek suttogó

Címkék: mszp lendvai ildikó voks10

Lendvai Ildikó levele egy frissen letűnt korszak záróakkordja is lehetne.
A szocialisták Jeanne D'Arc -ja magára húzta a máglyára indulók keserves mártíromságát, könnyes tekintetét a lassan oszlásnak induló maradék táborra vetette, és úgy kérdezte: de, azért szerettek még, ugye?
Nagyjából annyira hiteles az alakítás, mint Kolompár Szandokán riadalma, mikor rányit a komája, miközben ő a fürdőszoba ajtó kulcslyukán keresztül kukkolja az asszonyt, és megkérdezi:
-Mi van more? Nem láttad még meztelenül az asszonyt?
-Meztelenül csak-csak, na de fürödni...?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valami sosem látott mosakodás féle ez a levél is. Mert ha magyarázatnak, az elmúlt évek indoklásának szánta, annak elég vérszegény és béna lett. A felelősség kérdését feszegeti az elején, és még mindig az álomvilág mezején lépdel angyalszárnyakon, mikor kijelenti:

"az MSZP nem mondhat le egy politikai szerepről, nem mondhat le, nem szabadulhat meg a felelősségtől. A felelősségtől a múltért, és különösen a felelősségtől a jövőért.
Segítsen neki valaki felfeszegetni a doboz tetejét maga fölött! A jövőért - legalábbis a következő négy évben - nem ti tartoztok felelősséggel. Hacsak abban az értelemben nem, hogy a kétharmad megszerzésében elévülhetetlen érdemeket szereztetek. A múlt felelőssége viszont maradék nélkül a tiétek. Felesleges ezt órákig, napokig, hetekig, hónapokig elemezni. Elég ha felidézitek az őszödi beszédet, amiben Ferenc páter a fejetekre olvasta az elkövetett összes disznóságot. Ő, aki asszisztálásával legalább annyira felelős ezért, mint ti. Csak a rátok jellemző módon eltoltátok a felelősséget magatokról, a kirakatember meg elvitte a balhét egyedül. Négy évig hajtogatta mindenki, Gyurcsány hazudott. Pedig talán akkor az egyszer mondott igazat.
De ha ez esetleg kevés, segítek felidézni egy másik korszakot egy Kuncze Gábornak föltett kérdéssel, és az adott válasszal:

Kivel volt könnyebb egyeztetni: Horn Gyulával vagy Gyurcsány Ferenccel?

- Gyurcsánnyal könnyebben dűlőre lehetett jutni, de kérdéses volt, hogy az elképzelést át tudta-e vinni a pártján. Hornnal időnként hónapokig kellett vitatkozni, de biztosak lehettünk benne, hogy a döntés átmegy a pártján. Lényeges különbség.

Lényeges különbség, nem vitás. Főleg, ha 2008 őszére és a válságkezelés hatékonyságára gondolunk. Mert az a szemét nem vette figyelembe, hogy "szakpolitikusok" mantrázták: itt nem lesz válság. Nem kopogott illendően Hegyeshalomnál, hogy jó napot kívánok, a Gazdasági Válság vagyok, bejönnék ide is, de csak ha önöknek is alkalmas. Lett is nagy boka lefosás iziben, meg ungarische csárdás: egy lépés előre, kettő hátra. A környező országok rajtunk röhögtek, a totyogva szaró galambok meg versenyt sírtak a koreográfiáért. A fekáliát keményre ledöngöltétek, aztán meg elmentetek az IMF-hez, hogy adjanak pénzt talajmaróra, mert nem bírjuk önerőből fölszedni. Nem ebből fénylett fel a "baloldal progresszív elkötelezettsége", az hétszentség!

Lendvai két rossz utat is képzeleg a kispárttá válás felé. Erkölcsi legitimitásról beszél. Ami tőle olyan, mintha Müller Niki adna életvezetési és öltözködési ötleteket a nőtanácsban. Szokás szerint a lényeget nem látja: egy párt, ami felé a választók első számú vádpontja az elmúlt nyolc év után a LOPTATOK, önkezével egyetlen módon tudja a kötelet a nyakába akasztani: ha még a kampány alatt is lop, pofátlanul. Az LMP szlogenjének, nevének, arculatának ellopása volt a momentum, amivel a kétharmad ellen szavazni hajlandó bizonytalanok torkán is lenyomtátok a hánytató ujjat, és megcsiklandoztátok vele a garatot. Ez volt a pillanat, mikor a fanatikusok egy része is azt mondta, mindegy ki kormányoz, csak ti ne. Ehhez elég a szavazatszámokat megnézni a második fordulóban. Lehet Orbán maga a patás, az antikrisztus, az apokalipszis mind a négy lovasa egymaga, ha van vízió a palettán ami ettől is rémisztőbb lehet.

Egy dologban tudok egyetérteni Lendvai Ildikóval: most jön a neheze. Amíg az elmúlt korszak pártvezetésének arcai kuporognak a Nokia dobozokkal fedett guanó halmon, lehetetlen megújulásról, új baloldalról beszélni. Ezen nem segít se új név, se új logó. A felelősség vállalása és egy tisztességes elszámolás után jöhetnek az új arcok, akik megpróbálhatják valódi tartalommal megtölteni a szörny csontvázát.


Ezek hiányában csak a ködöt harapjátok, és választók helyett régen volt szellemeknek suttogtok értelmetlen utópiákat.

 

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr751954525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szegény ildikó. nélküle sosem lesz igazi a cocialista párt.
Bocsánat, nem cocialista, hanem socsialista, csak hogy az ő fennkölt, cenzori kiejtését idézzem.
Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de az apokalipszisnek négy lovasa van. Ha emlékeim nem csalnak akkor a Halál, a Háború, a Viszály és az Éhínség.
Ez a gyülevész banda (MSZP ha valaki nem tudná)még mindíg meg van győződve, hogy az embereket ugyan úgy lehet hülyíteni mint a 70-es években.Ez már nem az a világ, itt minden kiderül, és senki nem felejt.Kivéve azt a 19% egységsugarú,primitív komcsit, akinek a legkimerítőbb válasza arra a kérdésre, hogy mi a szarért szavazol még ezekre, annyi, hogy "CSAK".De ezek (99%-ban nyugdíjas)már lassan kihalnak és soha többé nem fognak ezek 19%-nál többet elérni mert az LMP beelőz.
Kivéve ha az összes eddigi pöcs aki betette a lábát a parlamenbe szegfűvel a gomblyukán, el nem takarodik a közéletből jellemzően börtönbe.
@Battenfeld: +1, az ötödik: maga Orbán Viktor.
Köpök a sírjaikra!
A nagy kérdés: Ildikó most a L'Oreal vagy a Synergie arca lesz?
@órarugógerincű felpattanó: Inkább L' Orál, mert megszopattak egy csomó embert :)

Egy dolgot nem értek az MSZP-ben. Volt a pártban egy csomó jó arc. Például volt aki azért küzdött - szembe is ment a pártakarattal - hogy a távfűtés, meg gázdíjak ne legyenek az egekben. Mondtam is az ismerőseimnek, hogy figyeljétek meg, ez a választóikért dolgozik, meg mindenkiért, el fog tűnni a pártból. Nos, bár csak ötösöm lenne így a lottón... De volt ilyesmire számos példa az elmúlt sok-sok évben. A jó arcok eltűnnek, míg a sok korrupt barom ott van a kirakatban. Ezek azt hiszik, hogy a tolvajok reklámozásával rájuk fognak szavazni? A nem korrupt, dolgozni akaró és az emberekért dolgozó tagokat miért üldözik el? Vagy szerencsétleneknek az volt a fő hibájuk, hogy a KISZ-ben a '80-as években nem jutottak fontos szerephez? Az MSZP akárhogy is szidja a Fideszt, a Fidesz szintjére jutottak. Ott is hiába van belső ellenzék, fiatalokból, csak Orbán és csapata jut szóhoz - az MSZP-ben meg a kis KISZ-es csapat és baráti köre... Akik számára a minimálbérből megélés az nem a valóság lenne, hanem extrém sport. Sajnos mára odáig eljutott ez a párt, hogy tényleg egy kis csapat pártja, újabb jó arcok már nem fognak belépni, mivel nem juthatnak szóhoz. Ez a párt halálra van ítélve. Mármint nem a tagjai, hanem a párt, mielőtt valaki félreértelmezné :). Egy idő után a Fidesz is hasonló sorsra fog jutni, mivel nem képesek a fiatalokat előrébb engedni (már válthattak volna nevet simán DESZ-re).

Ha a KISZ-es baráti kör által jelenleg birtokolt MSZP megszűnne, akkor az eddig nosztalgiából rájuk szavazók végre elkezdenének megint gondolkodni, mivel át kellene gondolniuk hogy kire szavazzanak. Bár gyanítom hogy inkább el sem mennének szavazni.
@shamir: Ő már benne van, mert a Háborút Hódításnak is szokták nevezni:D
Én attól tartok (ne legyen igazam), hogy Gyurcsány fogja átvenni a hatalmat a szociknál.

És szerintem rosszul látja a post írója: nem Szekeres, Lendvai, Kiss Péter, Kovács, Szanyi és a többi 50-70 közötti szoci eltüntetése segítene a párton. Ezek a végletekig megunt és leszerepelt emberek ne jelentenek már veszélyt senkire. Generációs alapon képviselhetik a munkásőrök érdekeit a parlamentben - ez a jutalomjátékuk.

A veszélyt pontosan Gyurcsány és a hozzá köthető "fiatal, technokrata értelmiségiek" hatalomátvétele jelentheti. Amikor 8 év múlva, mindent elfelejtve, a hatalom közelébe kerülhetnek, mert mondjuk a Fidesz csak 49%-ot szerez, és a Jobbik és köztük kell dönteni.

Szerintem az LMP nem lesz középpárt soha: a zöldek számára általában a bejutás a folyamatos kérdés. Lesz pár ügy, amit képviselhetnek - de a csendes politizálással az MDF se növelte soha a szavazótáborást.

A Jobbik sorsa a szélsőjobb pártoké: ahogy a MIÉP kiesett, ahogy Slota kiesni készül, úgy a "radikális jobb" csak addig tud szavazókat gyűjteni, amíg ennyi reménytelenül nincstelen ember van. Ha van közmunka, ha van közbiztonság: senkit nem lehet tűzbe hozni azzal, hogy valaki kannán szeret dobolni, más meg szombat esténként gyertyasort (vagy csak egyet?) gyújt.

Tehát ha maradnak a demagóg szocik "több pénzt az embereknek" akkor sajnos Gyurcsány és "ifjú technokratái" lesznek a váltópárt. Lehet, hogy csak 12 év múlva, de simán benne van a pakliban, hogy pont a legútálatosabbak visszajönnek. (Hű, de hosszú voltam.)
Az 59 képviselő közt öt új arc van. Ennyit a megújulásról.
Ordítani lenne kedvem mindenféle rusztikus kifejezéseket. De a hullákra csendesen emlékezek...mégicsak a mi hulláink.
A második forduló előtt egy hithű mszp-s szavazó(cigi lógott a fogatlan szájábó) a követezőt mondta:nem megyek el szavazni,nehogy túlhatalma legyen a fidesznek.

Ehhez tényleg nem kell magyarázat.
@Petik Zoltán: Nem, nincsenek sem vicces, sem politikai képek a blogon. Ne próbálj meg senkit átverni. Az önreklámozás még megbocsátható, a félrevezetés már nem!
@tundrazuzmo: Valójában vannak politikai képek a blogján, csak kurva szánalmas módon egy bejegyzés van csak minden oldalon, így többet is vissza kell lapozni. A "vicces" viszont tényleg hazugság.
a jó kúrva anyját a gonosz törpe Orsós és bandájának! Az internetet is szabályozni akarja? Mi?... fél?..hogy a neten össze áll a fegyveres felkelés majd? Hogy rohadna meg a kis diktátor!!!
@RAMBO: pont az általad vázolt lehetőség (ElQro visszatérése az MSZP vezetésébe) a tökéletes garancia az MSZP további olvadására. Ő Bokros tökéletes utódja. Egy viszonylag szűk liberalista-reformdüh-párti réteg kedveltje. Ezzel szemben a baloldalon nincs a láthatáron az LMP-n kívül lehetséges váltópárt. (még az LMP sincs igazán ott) Ha be tudnak nyomulni a vákuumba (mint a Fidesz 94-98 között jobbközépre), akkor nem számít, mi a zöldpolitikájuk, meg fognak erősödni, és a koporsószökevény mszp-seken kívül befoglalhatják a baloldali szavazókat. Ezzel pedig az szdsz és az mdf után kivégeznék az mszp-t is. Szép volt, fiúk, csak így tovább! :)
Szerintem Lendvairól még ki kellene találni valami értelmeset is, mert ez továbbra sem több mint szánalmas vergődés. Olyan ennek az egésznek az íze, mint akik azért hisztiznek, mert ekkora lehetőség ellenére sem tudnak egy értelmes szeletet kihasítani a tortából.

De oké, nincs itt semmi gond az ehhez hasonló, színvonaltalan kocsmapolitikával, viszont akkor meg lehetne próbálni viccesebben is. Bár most, hogy a nemzeti összefogás és jóízlés keretében a fityisz átvette a hatalmat a ReTardáLt Klubnál, ez a blog is felkészülhet, hátha berakják majd a HH helyére!
@lorantka_a_gall: LMP? A biosz szakos egyetimsták és a bicilifutárok pártja? Mint a jövő lehetséges, balliberáliskonzi váltópártja? Ne becsüld alá az erő sötét oldalát! (O.V.)

Schiffer tegnap azt nyilatkozta, mikor valahogy meg kellett volna határoznia a párt irányvonalát, elmondta, hogy az meberi szabadságjogok tekintetében liberálisok, a "nemzetiakármi" tekintetében konzervatívok, a globális jólét (vagy mi a szar) tekintetében baloldaliak.
Hát, gratula! Tovább az orbáni úton!
@fourgee:
Sok igazságot írsz.

Engem legjobban az zavar, hogy a párton belüli tisztségek elosztása, így Lendvai elnökké válása is mutyi útján történik.

Mondjuk ha ez GyFeri akarata volt, mert ennyit előre látott, és így a fiatalokat tervezte helyzetbe hozni, akkor az a szerencsétlen a párt megújulása érdekében tényleg képes volt mindent odadobni?
@netsrot: Feltételezem tudsz szöveget értelmezni! Akkor meg ne írkálj ekkora baromságokat, mert még akad olyan idióta aki elhiszi! Most is ellenőrzik a netet. Pl gyerekpornót stb. automatikusan ellenőrzik! Azt, hogy most ezt más-más hatáskörbe helyezik, attól még csak a felépítménye változik! Nem fogják a sarló-kalapácsot leszedni a szobád faláról, ne félj! :D
süti beállítások módosítása