Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.04.26. 08:00 Fabius

Túl a csúcson

Címkék: választás 2010 voks10

Mint őrült lufi ki veszti a gázát,
szálldosott Viktor a rónán át,
a Kékes hegyéig ő biz meg sem állott,
palack nélkül menti a magyar világot!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szórakoztató este volt a tegnapi. Meglepetés nem született. Az átjelentkezős sorban állás és a kétharmad megakadályozó nagy népi összefogás érdeklődés hiányában elmaradt. Pedig az OVB-nek valami rejtélyes és megfoghatatlan módon most sikerült - volna - kordában tartani az eseményeket. Sebaj, erre mondjuk, a rutin meg az évek majd megteszik hatásukat, legközelebb talán két hét helyett két nap is elég lesz a helyzet helyes felismerésére, és a reagálásra.

A választói akarat kifejezésre jutott, Orbán Viktor megkapta a legteljesebb körű felhatalmazást, ez a kampánycsend utáni első félórában is látszott. Gyorsan lett is néhány izgága túlmozgásos megnyilvánulás minden oldalon. Kósa Lajosnak izgalmában megeredt a nyelve, nem frusztrálták se Kubatovval, se Kálmán Olgával ebben az emelkedett pillanatban. Hagyták fecsegni kánaánról és egyéb izgalmas dolgokról, amibe szemmel láthatóan bele is lovallta magát:
 

 

 

 

 

 

 

Aztán jött maga a Főnök, és kényszeres szóismétlésekkel teli beszédével zavarta össze az ünneplésre összegyűlt népet. Egy túltöltött héliumos lufira emlékeztetett, őszintén reméltem, hogy erősen fogják lent a biztosítókötelet. De mikor szárnyaljon egy nyolc éve politikai éhkoppon lévő pártelnök, ha nem ilyenkor? Pár nap és sikerül majd közelebb húzni a földhöz. Addig hadd higgye, hogy oxigén palack nélkül mászta meg Kékes helyett a Himaláját, hogy a győzelmének híre túl jut a naprendszeren. Szerinte forradalom volt a szavazófülkékben, én meg aszittem' csak egy ikszet húztunk pecsételt lapokra, mindenki igénye szerint. Sebaj. Itt az idő, lehet hozzáfogni az érdemi munkához. Első feladat a beszélő droidok átprogramozása. Cser-Palkó kétharmados kormány szavait hintve a szélbe mégse nézhet úgy ki, mint egy szorulástól gyomorbajos, örökbefogadásra váró mopsz. Optimistára kell maszkírozni, feltölteni szó és betűkészlettel, mert sajnos az ellenzék lemondásának szorgalmazása nem lesz kielégítő teljesítmény.

A Maszop látványos oszlásnak indult már kora este. A beígért országszántás elmaradt, szimpatizánsaik a szavazatokat elnézve leginkább beletörődtek már a megváltoztathatatlanba. Tizenöt szavazókörben a delegáltjaik sem jelentek meg, annyira nem volt fontos nekik sem a második forduló. Szili Katalin egykori házelnök gyakorlatilag az első eredmények után, este fél nyolc előtt már a Szövetség a Jövőért Mozgalom nevében nyilatkozta, hogy le kell küldeni a pártvezetést a vérbe. Mintha neki semmi szerepe nem lett volna az utóbbi nyolc évben. Ezt a gyors elkordonozást a sikertelen magtól szerintem különórán, Dávid Ibolyától tanulta a Lecsúszott Politikusnők Szövetségének aktuális rendezvényén. De a jóslat bejött,  Lendvai Ildikó értékelte a helyzetet...
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...majd lemondott végre. Az elnökség elvileg követte példáját, gyakorlatilag viszont a gesztuson kívül érdemben egyelőre semmi nem történt. Illetve egy dolog talán mégis. Angyalföld állva maradt. Szanyi és Tóth József mentette a menthetőt. Tóth magabiztosan és csendben, Szanyi rinyálva az ekézések miatt. De jelenleg ők ketten a demokrácia hősei, a harcosok akik mindent megtettek a Patás eljövetele ellen:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Jobbiknál sem volt hurráoptimista a hangulat. A prominensek rendre alulmaradtak, Vona Gábor is jelentős szavazatvesztésel zárt, így a 47 mandátum felett mélázó Balczó nem tűnt teljesen őszintének:
 

 

 

 

 

 

 

Morvai nagy's asszony államfő álma ezzel nagyjából ment is a levesbe. Az önálló jelöléshez 50 mandátum kell, és ha Kalapácsos Oszit is számításba vesszük, akkor sem fog kikerekedni a szám sehogy. Mert biz' minden zsidó tőke befektetéseknek és roma titkoknak tudója legyőzte Edelényben a Fideszt. Hatásos volt összefogása a Jobbikkal, ücsöröghet mellettük a teremben. Mi meg nézhetjük, mikor válik Kalapácsos Oszi Lengyel Zozivá a nagy függetlenségben.
 

 

 

 

 

 

 

Az LMP kicsit úgy tűnt, hogy a megúszásra játszik. Volt bajuk a két forduló közt elég. A számszerűsített népszerűség rájuk szakadt, és az öröm mellé a Maszop szuvas fogaktól bűzlő, konszenzus smárra nyújtott szája volt a jutalom. Meg is rémültek rendesen, mikor egyik oldalról ők voltak a demokrácia kerékkötői, a másikról meg a lófasz, ha hagyják magukat ilyenbe belehúzni. Kitartottak, így az öreg hölgy bevezette őket a polipetting rejtelmeibe: dugás nincs, de lopjuk amid van. Vittek mindent, névtől logóig, vitték volna a szavazóbázist is lelkiismereténél fogva. Kétségem nincs: most is rájuk lesz tolva a kétharmados felelősség. De ettől függetlenül lehetett volna úgy tenni, mintha közük lett volna a tegnap estéhez. Mert így egy riadt napközis benyomását keltették parlamentbe jutott, második fordulóban is érintett párt helyett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Túl vagyunk a csúcson. Sólyom Laci bácsi a tőle megszokott pártatlansággal megüzente, a lehető leghamarabb fogja kormányalakításra kérni kedvencét. Az Ember Aki Tüntetett Maga Ellen smúzolásból jelesre vizsgázott megint. Hiába, lassan jön az államfő választás ideje, és egy, csak egy párt van széles e hazában aki kétharmadával azt választ meg államfőnek, akit csak akar....

A Fidesz hozzáfoghat a csodagyártáshoz. Ugyan Kósa mondta tegnap, hogy a kánaánba nem ma reggel érünk, Kövér meg adócsökkentés lehetetlenséget emlegetett, de Viktor ennek az ellenkezőjét állította az utóbbi években. Józan gondolkodással csak abban bízhatunk, hogy a Vezér néha kiszínezte a mondandóját, és nem rugaszkodott el teljesen a valóságtól.

Mert akkor nincs az a kötél, ami a földön tartja a héliummal túlfújt lufit.

27 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr361951684

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hiába győzött, bajban a Fidesz 2010.04.26. 09:47:50

Mostanra tízből hat Fidesz-szavazónak nincs érettségije, tízből hatnak nincs gyereke. Az új fideszeseknek egészen más elvárásaik lesznek, mint a régieknek. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) „Ezt megnyertük!” – a Vörösmarty téren bizt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bakker! Schiffer képén padlóztam! Kiba jó!!!!
Azért megnézném Szanyi képét, ha valami csoda folytán a kimaradt szavazatok összeszámolása után mégis kiesne:)
el lehet kezdeni a szarból-várat építeni, természetesen szarvárat.
A Rohadt Fityiszes Fellegi már az RTL-t is félig felvásárolta...a Fidesz ávó már működik a munkahelyeken...ellehetetlenítik a nem orbán seggnyalókat.....Olyan alkotmánymódosításokat és választási törvény módosításokat csinál a gonosz törpe bandája, hogy a hatalmat demokratikus választással el sem lehet majd tőle venni, csak fegyverrel! LŐPORSZAGOT ÉRZEK ( és fog érezni a többség hamarosan) . Jó kis Polgárháború elé nézünk 4 éven belül.
@nestrot10: Király lesz! Atomot nekik!!!! Ezret!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@nestrot10:

Hát hallod ne legyen igazad, de sajnos van rá esély.

Én is ettől tartok
"Cser-Palkó kétharmados kormány szavait hintve a szélbe mégse nézhet úgy ki, mint egy szorulástól gyomorbajos, örökbefogadásra váró mopsz. Optimistára kell maszkírozni, feltölteni szó és betűkészlettel, mert sajnos az ellenzék lemondásának szorgalmazása nem lesz kielégítő teljesítmény."

Ez gyönyörű! :-D
Zseniális és még oxigén palack sem kellett :)
Jóhogy elmaradt a 2/3 elleni összefogás. Egyrészt nem sok esélye volt, másrészt nem sok Fideszutáló ember van, aki azt szeretné, hogy a Fidesznek pl a Jobbikkal kelljen összefognia a 2/3os törvények elfogadásához. Szóval akármilyen abszurd is, a fidesz kétharmadnál egy rosszabb van: a kétharmad alatti, szélsőjobbos idiótákkal összefogó Fidesz. Ugye az FKGP is csak addig volt büdös, amíg nem volt rájuk szükség, nem tudom ki emlékszik még, mert én igen.
@Zka: Elég rosszul emlékszel.

Aki annak idején a Fideszt figyelte, mert rájuk szavazott, az tudta, hogy koalícióra fog lépnia kisgazdákkal és ezzel nem is volt semmi gond. Legfeljebb akkor, ha azt a balliberális sajtó szemüvegén keresztül néztétek. De ez a lencse erősen torzított, csak ez titeket nem zavart.

A Fidesz akkor azt mondta, hogy nem lép koalícióra akkor, ha a választók erre felhatalmazást adnak. De minket, akik szavazói voltunk a Fidesznek 1998-ban, nem ért váratlanul, hogy mégis.

Ha valami tanulsága volt a balliberális gondolatnak az az, hogy mindent kiforgattatok a saját szátok íze szerint, ahogy nektek éppen az érdeketekben állt.

A sajtótokat pedig nem érdekelte az igazság, a tisztességes szándékok, csak a saját nézőpontotokat akartátok ráerőltetni mindenkire mindegy milyen áron.

Nézzétek meg Kovács Lászlót. Most is az alternatív valóságban él és hangsúlyozza a saját penetráns igazságát.
Amígy Gyurcsány anno narancsos buktát emlegetett, és örült, hogy szabad a vásár, addig Orbán feladatokról, és kemény buktáról beszélt, mert talán sejti, hogy komoly a szar ami előtte áll, ember fog próbálni, sé lesznek páran akik majd elpityerednek.
a jelenlegi helyzet szummázva:
100% esély, 100% felelősség.
Itt az idő, változás, új értékek, adócsökkentés, közbiztonság, rend, új remény, új kezdet EMBEREK felfogjátok? Végre minden jó lesz. Eltűntek a tolvajok, nem zsákmányolják ki az országunkat a komcsikk. Szeretett vezetőnk kivezet minket a kilátástalanság mélységes gödréből amibe a maszop vitte bele az országot. Ma már a nap is másképp süt, kicsit narancssárgább a fénye is(melegebb is van) itt az idő hajrá magyarok.
@dzsihádd anyádd:

Minden él nélkül: ti ez a "szeretett vezetőnk" dolgot komolyan gondoljátok?

Orbán Viktor egy politikus. Nem szellemi vagy vallási vezér, és legkevésbé orákulum.
Bízni és remélni lehet, de szeretett vezető szinten hinni...Vagy én vagyok túl szkeptikus, még az lehet.
@Fabius: Észak Koreában is van szeretett vezető mi ezzel a gond? Ő a reményünk.
@dzsihádd anyádd: De egyszerű vagy...
Tudom, hogy kényelmesebb minden Fidesz-szavazót agyhalottnak tekinteni, de nem világosítanál fel arról, hogy a lehetséges alternatívák közül melyik életképesebb a Fidesz-kormányzásnál? Ferenc és Ildikó oly prímán teljesítő "demokratikus kontroll"-pártja? Netán Gábor és Krisztina szakértőkkel végigtűzdelt magyar-kazah tengelye? Esetleg Ibolya és Károly? Vagy a kétségkívül rokonszenves, de egy éve még ismeretlen LMP?
@hegyilany: Nincs életképesebb. Viktor után kb 20 év múlva majd Kósa Lajost vagy Pintér Sándort tudnám elképzelni kedves vezérnek.
@Fabius: A 3. képen lévő táblát én készítettem, 10-12dbot osztottam szét a tömegben. Kb 1,5 millió ember volt kint.
Az a magyaros Anthony Hopkins utánzat a Tóth József? :-)
Azért Szanyi esetében pont kiderült, hogy a tényleg a Fidesz próbált "csalni" az átjelentkezésekkel. Minden körzetben kiegyenlített az eredmény, kivéve azt, ahol az átjelentkeztetett szavazók szavaztak, ott érdekes módon kétszer annyian szavaztak a fideszre (800 vs. 400):
www.valasztas.hu/dyn/pv10/outroot/vdin2/hu/01/013/jkv48.htm

A többi körzet adataiból és a részvételi arányból becsülve kb 550 fideszes és 150 MSZP-s turista-szavazó volt, elég egyértelmű, hogy melyik a nagyobb sumák.
Mielőtt király koronázást kiabálnátok (egyesek)azelőtt nézzük meg hány éve polgármester egyesek a 13 kerületben meg Dembszky apó...

Ha az éves termelésünk 80% adóságtörlesztésre megy, akkor nagy feladat káposztát osztani a kecskék közt úgy, hogy maradjon is (netán a birkáknak is -akik nem termelnek)Igenis nehéz évek várnak mindannyiunkra bárki is lesz "király". Mindenki csak kapni szeretne és ingyen élni, vagy semmiért nagy pénzt kaszálni, hogy legyen Audi 8, nem baj hogy panelben élek. Na ennek kell véget vetni.
Némi info miért nyert Tóth József és Szanyi Tibor a XIII. kerületben: belsinfo.blog.hu
süti beállítások módosítása