Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/gazdasag/2024/04/24/opusz-kozgyules-osztalek-meszaros-lorinc-reszveny-befektetes-befektet... (2024.04.24. 15:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.04.06. 08:00 Fabius

Spangli

Címkék: kampány mdf idióták

Nem is tudtam, hogy a szárított, őrölt tulipán tudatmódosításra alkalmas lehet.
Pedig valamit kitaláltak az MDF-ben, mert szemmel alig követhető szárnyalásba kezdtek az utóbbi napokban. Csúcsra jár a bokrosi ideológia, megszületik a "liberáliskonzervatív" kifejezés, mint rekeszizom szaggató szállóige. A csúcsot mégsem ezzel, hanem egy új plakáttal ostromoják, íme:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látszólag az egészségünkért aggódnak, de azért ott lapít a fejlécben a kérdés: meddig cummantjuk még lefelé a Fideszt, Maszopot és a Jobbikot?  Mi hülyék. Mikor a megoldás kézenfekvő, ott van a láblécben: itt az idő a leszokásra, alternatíva Bokros Lajos. Térdre imához Magyarország.

Tekintsünk el attól, hogy ebben az országban állítólag érvényben van egy reklámtörvény, ami szabályozza a dohánytermékek bemutatását. Pláne plakáton. Nemrég a cigi blogot baszogatták nemzeti egészségvédőink a témában, de megszokhattuk, a pártpolitikának bármit lehet. Törvényeken átlépni, pofátlanul védjegyeket lopni, és baszottul ötlettelennek lenni is akár.
No, meg irigylésre méltóan cinikusan beszólogatni. A BAT Pécsi Dohánygyár KFT. tiltakozik bevett márkáinak és védjegyeinek lenyúlásáért. Mire Somogyi Zoltán szájmanager ennyit üzent vissza:

"Véleményem szerint a plakáton szereplő cigaretták és pártok között kizárólag egyetlen hasonlóság van: mindegyik tele van tömve dohánnyal".Ugyan lassan kínossá válik ezeken a roggyant elméken szórakozni, de ebben az esetben szívesen adok néhány kampánytanácsot, anti-szimpátiából, ingyen.
Ha ki akarjátok loccsantani a küblit, akkor ne csak pipiskedve piszkáljátok bottal messziről, hanem rúgjátok fel nekifutásból. Valahogy így:
 

 

 

 

 

 

 

 

Utólag Somogyi úr elmagyarázhatja az érdeklődőknek, hogy ugyan kérem, ez merő félreértés, hiszen se a kender, se a marihuána szavak nem szerepelnek sehol. A papírba tekert szárított tulipánban és a jointban legfeljebb annyi a közös, hogy mindkettőnek izzik a vége.

De ha ez esetleg durva volna az érzékeny lelkületű, magukat konzervatívnak blöffölő pártkatonáknak, akkor lehet csinálni egy sokkal puhább, mondhatni romantikus verziót:

 

 

 

 

 

Egyszerű és frappáns volna. Meg praktikus is. A bizalommal egymáshoz forduló emberpár, a rég elmúlt márka, amiért nem reklamál már senki, a "mese nincs" valóságtartalomra utalása gyönyörűen fejezi ki az őszinte be és felismerést: válság van.

Jah. Válság van. Az MDF-ben sacc/kb 0,9 százaléknyi.

35 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr431897840

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A rezsim züllöttsége 2010.04.07. 16:18:45

 Ami ma zajlik a világban, az egy aljasság. A tisztességes, becsületesen dolgozó emberek minden lépését figyelik. Kismillió szerv, szolgálat, ügynökség archiválja a telefonbeszélgetéseinket, a bankkártyahasználatunkat, a reptereken szkennelne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az utolsó plakát nagyon zsír! :) Mehetnél valami marketingesnek, ha nem az vagy... De én kíváncsi lennék, hogy az MDF doboza miért nem került fel a saját plakátra? Szerintem sokkal jobban odavaló, mint a Jobbik.
őszintén szólva, nekem nagyon tetszik a dohányos plakát. de megértem, ha ez esetleg aggályokat vet fel. úgyhogy lehet, tényleg jobban járnának a te ötleteiddel :)

nem raksz ki valami szavazást, hogy vajon a Varánusz olvasók hogyan szavaznak majd? bár attól tartok ez bármilyen eredmény esetén öngól lenne...
Remek a plakát. Ha Dohánygyár olyan hülye, hogy tiltakozik, az is jó :-)

Azt mondod, nevetséges a "liberálkonzervatívizmus"? Eszerint nem vagy politilógus, amit a javadra írok. Ugyanakkor, hidd el, hogy a liberális és a konzervatíb éppen hogy összeillő dolgok. A reformáció német polgársága (is) az volt: Liberális a vállalkozásban, a felelősségben, konzervatív a mindezt lehetővé tevő rendben és az értékekben. Szerintem.
Hát a szerzőnek valóban nem sok tudása van a politikáról...

Vegyük pl. a Bush kormányzat jobboldali, Republikánus neokonzervatívjait.

Mint ahogy a neve is mutatja: konzervatívok. (ahogy azt egy jobboldali párttól Amerikában el is várják)

És mit ad isten, gazdasági kérdésekben meg hiperliberálisok...

Akkor most hogy is van ez?

Mégiscsak van olyan, hogy liberális gazdpol, meg konzervatív társadalompolitikai kombináció???

Írás előtt ajánlom figyelmedbe:

" Modern European liberal conservatism combines current conservative policies with more liberal stances on social or moral issues.[1] Most centre-right political parties in Europe are usually liberal conservative. Compared to a different group of centre-right parties, such as Christian democratic parties, liberal conservatism is less traditionalist, and usually more libertarian in economy, favouring low-taxes and small government. "

en.wikipedia.org/wiki/Liberal_conservatism
bár a poszttal többé-kevésbé egyetértek, a dohánygyárak attól még húzzanak a halál véres f*szára. Szemét gyilkos, pénzsóvár banda.
@peetmaster: a "többé" az egyetértésben amiatt van, hogy az MDF nem elég hiteles, a "kevésbé" részt meg @Rá Dios: és @Surko: kifejtették.
Amúgy meg az MDF már volt minden. Miért ne lehetne "liberálkonzervatív"???

Nemsokára zöld párt lesz, ha az kell a maradáshoz. Vagy radikális, ha az sikeresebb...
A Nézőpont Intézet "krédója", hogy "konzervatív-szabadelvű".

Közben meg a műintézet munkatársai vidéki Fidesz lakossági fórumokra járnak, ahol olyanokat mondanak, hogy "A jobbik valójában a nemzet érdekei ellen van, mert ... a Jobbik Orbán Viktor ellen is". Akit érdekel:

fideszfigyelo.blog.hu/2010/02/12/a_partnezopont_oszodi_beszede
@Rá Dios: azért remélem nincsenek illúzióid afelől, hogy a dohánygyár azért tiltakozik, mert fel van háborodva?
A "liberális konzervatív" miért rekeszizom-szaggató? Én is liberális-konzervatív vagyok: bizonyos dolgokban abszolút liberális, bizonyos kérdésekben konzervatív.

Mondjuk az a különbség köztem meg Bokros közt -egyéb más különbségek mellett- hogy én nem most találtam ki magamnak a liberális konzervativizmust. :D
A posztoló a történelemórákon is aludt valószínűleg, mivel a XIX. század második felében az európai kormányok általában jobboldali értékrendűek és liberálisok voltak. Pl:

"Kossuth és liberális kortársai számára a nemzeti eszme és a liberális értékek elválaszthatatlan összefonódása természetes, magától értetődő volt. A XIX. század a liberalizmus nagy korszakaként lerakta a polgári Magyarország alapjait."

www.hetek.hu/hatter/200005/kossuth_a_xxi_szazadi_politikus
Somogyi úr egy gyökér.
@vagyok, aki vagyok...: Szinte minden portálon van hasonló szavazás, nagyjából kiszámítható eredménnyel :-) Szerintem felesleges.

@wgyuri: A történelem mellett érdemes a napi sajtót is olvasgatni. Pl ezt :

nol.hu/lap/mo/20100403-_be_fogunk_jutni_az_orszaggyulesbe_

Ahol Bokros arról beszél, mennyire utálja a megélhetési politikusokat, és kifejti szerinte mit jelent liberális konzervativizmus. Ez - szerintem - egy suta magyarázkodás, miért a gombhoz keresik a nadrágot.
Vagy egyszerűen csak bökj rá, hol tartalmaz Bokros új csomagja liberális elemeket.
A más védjegyeinek szabad felhasználásán kívül :-)
Mindegy milyen ruhába öltöznek, Majom
Demokraták maradnak de legalább röhögni lehet rajtuk

Mint most is, hahaha
@Fabius:

Azért én megnézném Lajos pártkönyveit, ha már így lekomcsiz minket. Aztán amikor neki is megmutattam, hogy merre járt eddig a politikában (mert ő ezt elfelejtette) Akkor megkérném, hogy álljon a tükör elé és tegyen belátása szerint.
A plakátok nagyon jók :-D Somogyi arroganciája meg bicskanyitogató faszság.
Az MDF plakát szerintem zseniális, az pedig még inkább, ahogy a dohánycéget beleheccelték az ingyenreklámba. A válasz is üt. Mi kell még.
majd ha pár év múlva az LMP fogja az MDF-et szponzorálni (dohánnyal tömni), lesznek ezek még szélsőballiberálisok is
A skandináv és kanadai politkában régóta bejáratott fogalom a liberál-konzervatív kifejezés, ez nem Bokros lázálma.
A liberális konzervatív csak a magyar röhejes és torzult politikai rendszeren nevelkedett (és másban gondolkodni nem képes) nemzedékek számára rekeszizom-szaggató.

en.wikipedia.org/wiki/Liberal_conservatism

A konzervatív vonalnak van liberális ága, különösen gazdasági téren akár azt is mondhatnánk, hogy általános.
Bár a magyar "konzervatívokat" elnézve az ember azt gondolhatná, hogy a konzervatívok a populista szocializmus felé kacsintgatnak (a szélsőjobbosok meg egyenesen a kommunizmus felé, akármilyen röhejes is), ez nem általános.
Ha az MDF "liberáliskonzervatív" (libakonzerv?) akar lenni, akkor legyen. Magyarországon úgyse azt jelenti semmi, amire használjuk. Voltak ők már "a normális párt" is, akkor is körberöhögte őket mindenki.

@peetmaster:
"a dohánygyárak ... húzzanak a halál véres f*szára"
Az neked miért lenne jó, ha a dohánygyárak ráhúznának téged a a halál véres f*szára? ;)

"Szemét gyilkos, pénzsóvár banda."
Ezt szinte bármelyik üzleti csoportra ki lehet pörgetni.
Autógyárak(/nehézipar) -> légszennyezés -> megbetegedések, halál
Cukorgyárak -> elhízás -> cukorbetegség, halál
Alkoholtermelők -> alkoholizmus -> májzsugor, halál
stb.
Sokaknak nehéz persze megemészteni, hogy a gazdaságot az emberek pénzsóvársága működteti. Sőt, nem csak a gazdaságot, hanem nagyon sok minden mást is, pl. a politikát, az egyházakat, a kultúrát, stb.
www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q
www.youtube.com/watch?v=hhhPQ2XGv1E
@Avatar:
Sokaknak nehéz megérteni, hogy sok mindent NEM a pénzsóvárság működtet. Adj hálát Istennek, hogy az önzetlenség az legfontosabb műdödtető és szervezőerő a világon. Ha nem így lenne, már nem lenne emberiség. Na persze Te erről csak hírből hallottál. Az egyházak szidása már szinte divat, mondd, mit tudsz akár csak egyről is? Az ÉN egyházamat nem a pénzsóvárgás működteti.
Az pedig nagy butaság, hogy a cukorgyárat hasonlítod a dohánygyárakhoz. Most részletes kifejtés szerint csak ennyit: attól még nem károsodott az egészsége senkinek, hogy cukrot fújtak rá. Ellenben ha valaki az arcomba fújja a füstöt az káros nekem, és a kül. maradványok is mérgezőek amelyek a dohányosok lakásában/környezetében lerakódnak.
@dusomoja:
Avatar-nak igaza van, a dohánygyárak hibáztatása a szokásos felelősség-áthárító önhazugság az embereknél. Az egészségkárosodásért az felelős, aki a cigit szívja, vagy aki rád fújja a füstöt. Nem az, aki gyártja.
@Sieg: igaz,
igaz
ezt én is betettem már többször, Anglia meghalna:)
na nem a röhögéstől, ennyi butától
pl.Antall József
de ők Ibi + Lali nem ilyenek, ugye?
Úgy látszik, az MDF átlépte a libicont (vagy Rubicont? Mindegy)
@dusomoja:
"Sokaknak nehéz megérteni, hogy sok mindent NEM a pénzsóvárság működtet."
Persze, vannak az önzésnek más fajtái is, pl. van aki azért jótékonykodik, mert megér ennyit neki, ha emiatt jó embernek gondolják, és kedvesebbek vele mások. Van aki meg azért, mert a jótékonykodását egyfajta befektetésnek tartja, amire hatalmas kamatot kap majd a túlvilágon. :)
De vannak olyanok is akik csöndben, titokban segítenek másokon, és még túlvilági jutalomra se számítanak cserébe, mert nem hisznek a túlvilágban se. Igaz, elég kevesen vannak ők.

"Az ÉN egyházamat nem a pénzsóvárgás működteti."
Tök jó. Csak így tovább!

"attól még nem károsodott az egészsége senkinek, hogy cukrot fújtak rá."
A finomított cukor viszont szinte minden feldolgozott ételben benne van, egy cukorbetegnek igencsak oda kell figyelnie, mit vehet le a polcról egy boltban.
Azám, "liberális konzervatív". Ki hallott már ekkora bruhahát! Nosza, röhögjük szénné magunkat Burke-ön, Adam Smithen, John Stuart Millen... valamint a működő világ seregnyi jól kormányzó pártján.
Gyöngébbek kedvéért, egy pillanatig sem óhajtanám B. L. urat ezekhez hasonlítani.
Csak arra utalnék, hogy kishazánk egy érdekes hely.
ennél is jobb választási plakátok itt:

embertanfolyam.blog.hu/
A cikk írójánál - kizárólag a cím alapján - tesztjátékosnak jelentkezem. :-)
Hajrá Magyarország!
Vessetek egy pillantást erre a képre,
még jan 13-án készítettem és tettem ki az oldalamra.
jela.hu/?p=709
Nagyon hasonlít...
A történet röviden a következő:
Volt az első Kell egy Tiszta Nő A Magyar Politikába, az 1.0, 2006-ban. Ehhez Gyurcsány a Political Capitalt kérte föl... Schmuck, aki könnyekkel búcsúzott az MSZP-től anno azzal, hogy majd hívtok ti még, ha jön a gááááz, ajánlkozott a ketyegő Tisztelet Társasága projektjével... állítólag minden pártnál, de a Gyurcsányi AgitProp Inc. cuppant rá. Leisztinger adott bele egymilliárdot. Elkezdődött a népszopatás. Dávid Ibolyából cukorfalatot nyaltak, az, aki még fideszes geciként [SIC!!!-annak nézte Vojnik Mária a Ford Ka-ból, amidőn az őrezredi Audira [Audizó Taknyok ugye...] fittyet hányt .. szóval Dávid Ibolyan egészen a közelmúltig, még amikor Szilvássy odaadta neki a CD-t akkor is, édybabba volt jógyerekeinknek.

Először bejött a népszopatás, többcélú volt ez és többfokozatú. Nem csak annyi, hogy egy műjobbos pártot gründolni a valódi MDF széjjelverésével.... A brilliáns 2. fokozat akkor lépett volna be, ha orbáncigányék véletlenül, mondjuk talán akár 1 vagy 1,4%-kal nyertek volna 2006-ban.. ésugye a műjobboldali párt nem lépett volna koalára vélük..

Seres és Somogyi csúnyán elbizakodtak, amikor arra az ötletre jutottak és kedves Initzar most figyeljen!!! a liberális konzervatívot nem ők találták ki éspéldául egy igazi bezzegópernciás liberális, az Magyarországon kőkonzervatív számba menne, de most nem ez a téma
Gyurcsánynak útjában volt Bokros. Feszt baszogatták Nyugaton: "És mi van a maguk híres Bokrosával?" Ezért megrendelte Somogyiéktól a Bokros-égetés. Az EU-parlamenti választásokon, meg amidőn az ifj Habsburggal meglátták egyplakáton Bokrost, azonnal lenullázták. Nehéz Síkbolygón, ami Magyarország, felfogni egy ilyen többcélú és többélű trükköt. Gyurcsánynak Surányi is útjában volt, lesajnálóan beszélt róla az Igazságbeszédben és fikázta ahol tudta.. Na, Bokrost elintézték neki. Nők tudnak így az egér kint és bent is megfogásáról ábrándani, ahogy ez a Bokros-égetés bejött Somogyiéknak: Ki is iktatták örökre a politikai életből Bokrost, most nyitott az Index a Bokros fikázhatóságával, most már jógyerekeknek is szabad gecizni le őtet. Az MDF odavan.. súlyos kudarc érte a Political Capitalt a második trükk kifejletében, igaz,hogy Bokrost sikerült leégetni úgy, hogy a látszatban mintha támogatnák... de a büdös ajjasnép nem szopta be a trükköt, nem kell nekik az MDF.. ezt egy darabig az elitértelmiség (let és Irodalomban pl) megpróbálta úgy körbenyafizni, hogy a büdösbunkó közmagyar a felelős az MDF (továbbiakban NemDF) bebukásárt. Somogyi, talán, hogy mentse a menthetőt, képes volt belépni a NemDF-be és otthagyni a buliállást. Seres Zoltán, az egyik legjobb újságírónk a magyar sajtótörténet egyik legócskább nyalócikkét írta meg, amidőn saját berohadt találmányát dicsérvén megírta a Miért szavazok az MDF-re és Bokros Lajsora.. hát azért, basszusgitározza meg, mert ő találta ki és az ő ötlete döglik bele... Egyébként ez olyan gyalázat volt, a demokratikus működésba.. ami alig van Magyarországon.. durva és részben üzleties (egy meghatározható politikai csoport pénzérét szopatja a népet ) húzás volt, amiért, ha a politológusoknak lenne olyan szakmai kollégyioma, mint az ügyvédeknek, kizárás járna.

Szóval azért, mert az LMP támogatására (most már, kb február óta fölösleges az MDF a trükkben, az agitprop az LMP trójaifalópártra gyúr) szóval az LMP támogatásához kell az MDF fikázás, szabad Dávid Ibolyát Index-Line-ban is égetni.. azért nem kell kikukázni a liberális konzervatívot, mert nem Dávid és mé csak nem is Somogyi förmedte a konzlib nyelvpestizmus-t, hanem liberális konzervatív már volt. Akinek nehézkes a képzelőereje, gondoljon egy olyan országra, ahol már lehetett volna parlament 1600-ban, liberálisaink elei meg Bethlen Gábor, II. Rákóczi Ferenc [muchacha kuruc-in-fos!!!] vagy Széchenyi István (eszméinek egy része) Egyébként a Hayek Társaság, Seres gründolmánya is jó régen megvan, lehet tanulmányozni az eszméket... @Intizar:

Valamint: Ez a cigis plakát tényleg nagyon gyönge, rossz és káros is... ez a szint.. De gondoljanak bele Kedveskéim, hogy ezért bizony Somogyinak pénz jár, ezért fizettek.

Nekem még az is tetszik, ahogy politológjaink kézkezetmos alapon falaznak Somogyiéknak a büdösbunkónépre kenyegetéssel
Tanulj meg úgy játszani, mint a profik és keress pénzt a helyes stratégiával!
Szerezd meg az ingyenes 50$-s kezdőtőkét, és kamatoztasd tudásod!

PokerKezdoToke.try.hu
majd vasárnap dönthet mindenki, a humanapressen elolvashatod, hogyan
süti beállítások módosítása