Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.02.08. 13:39 Fabius

Szoboszlai Barna for President!

Címkék: párt összefogás monok szepessy zsolt

Kicsoda Szoboszlai Barna?
Ő a kertjét árammal védő kesznyéteni nyugdíjas. Főállásban. Mellékállásban pedig az Összefogás párt miniszterelnök-jelöltje.
Igen, jól olvasod.
Mégsem a Jobbik lesz az első Parlamenten kívüli párt, aki mentelmi jog mögé dugja szimpatizáltját.
Nálam ugyan Szoboszlai Barna és Budaházy György nem esik egy megítélés alá, mégis azt gondolom, menjen a picsába az Összefogás párt is!

Szepessy Zsolt pártelnök, Monok polgármestere így indokolt:

"egy igazságtalan rendszer áldozata Szoboszlai Barna, aki védeni akarta a saját tulajdonát. Az idős embert - mivel valószínű, hogy a bíróság elítéli - csak úgy lehet megmenteni a börtöntől, ha a mentelmi jog intézményéhez folyamodnak"

Addig stimmelünk, hogy a rendszer igazságtalan és szar. De egyszer és mindenkorra illene tudomásul venni minden Parlamentbe igyekvő pártnak, hogy a mentelmi jog nem egy meleg suba, amit bárkire ráhúzunk, akit szerintünk igaztalanul vádolnak! A Tekintetes Magyar Bíróság olyan, amilyen. De egyelőre az ő feladatuk eldönteni, ki-miben bűnös, vagy ártatlan. Akkor is, ha a hozott ítéletek sokszor nekem sem tetszenek. Az nem lehet megoldás, hogy pont a közélet mocskosságáról szónokló pártocskák igyekeznek kihasználni először a mentelmi jog nyújtotta kiskaput. Amit ideje lenne egyszer és mindenkorra bezárni, mert úgy látszik minden politikai alakulatnak ez lebeg elsősorban a szeme előtt!

27 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr241739124

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mentelmi jog 2010.02.08. 20:17:37

Szeretettel hívom fel mindazon blogtulaj figyelmét, akinek ingerküszöbét végre elérte a mentelmi joggal élni kívánó Budaházy György és Szoboszlai Barna választásokon történő indulása, és nem átallanak hirtelenjében tömegeket felhorgasztó bejegyzéseket ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát ez a mentelmi jogos játék tényleg kezd kicsit abszurd lenni, én javaslom Magda Marinkót :)
Én javaslom a Roma Összefogás indítsa Kolompár Orbánt miniszterelnök jelöltnek, addig se kell csalás és hűtlen kezelés vádjával bíróság elé mennie.
a mentelmi jogot nem a parlamenten kívüli pártocskák találták ki, vajon miért?
fasz posztoló
@néma bárány: csodalkoznal ha megnezned a listajukat..
nakérem, holnap megyek párot alapítani
A legnagyobb vicc persze az, hogy a mentelmi jog nem visszamenőleges hatályú...
1: A mentelmi joga addig védi míg képviselő jelölt és vagy képviselő lesz, vagy nem lesz. Nagyon meg lennék lepve ha nem a második verzió működne. Azaz kb sikerült eltolni a dolgot max 5 hónappal. (és azt eleve nem tudjuk mikor lenne a tárgyalás)

2: Monor fényespajzsú igazságosztója jó lenne ha először a saját házatáján tenne rendet, pl kifizetné a cégei által felhalmozott apeh-tartozást.
[i]De egyszer és mindenkorra illene tudomásul venni minden Parlamentbe igyekvő pártnak, hogy a mentelmi jog nem egy meleg suba, amit bárkire ráhúzunk, akit szerintünk igaztalanul vádolnak![/i]

Ezt elmondanád a nagy pártoknak is?
@gramercy: "nakérem, holnap megyek párot alapítani"

Miért, csak nem szükséged lenne neked is a mentelmi jogra? Mit követtél el? :-)
mi van, nincs itt semmi gond.
Az Összefogás mentelmi jog mögé bújtatja, csak aztán a Jobbik eltörli a mentelmi jogot, oszt mehet a bácsi a kaptárba.

Érzek itt némi disszonanciát, na de hát ez van ha elszabadul a józanész politikája, meg új erő, stb.
@pink75: értem. a mentelmi jog mögé bújni csak addig undorító amíg más csinálja. érthető.
esetleg mondhatnál még pár szót erkölcsről és példamutatásról is.
Na, eddig fogalmam se volt, melyik pártra érdemes szavazni, de most már megvan! A legkevésbé kínos voks...
@Hellg: nem értelek.. Thürmer Gyula a hazai politikai élet állócsillaga...
@gauche caviar: Az se annyira kínos, mint bárki a Parlamentből, de ez a bácsi nekem akkor is szimpi és a családnak is...
@latte: Így kell ezt csinálni! Minden bűnözőt jelölni kell!
(Bocs a szóért, van, akire ez nem illik, nem bántani akarom.)
@gray: Erre a bácsira pl egészen nem illik. A vandál-ideggyenge "hídember" persze más tészta...
@gauche caviar: okés, de mi lesz akkor Budaházy-val? Őt is visszaküldik a kaptárba?
Eddig úgy volt, hogy először lesz valakiből politikus, és csak utána elítélt. Most meg...
@ReggieHammond: Monok,nem Monor.Látom képbe vagy,azt is tudod kiknek tartozik a Monori polgi?Egyebbkent,jártál valaha Kesznyétenbe?
Gondolom lövésed sincs,hol lehet.Ajánlom,ha arra tévedsz ,taposs bele ,még hátra se fordolj,mert ugy jársz mint Lót felesége.
@virgo: szerintem a "minden Parlamentbe igyekvő párt" kitétel éppen úgy vonatkozik a nagyokra is. Kampányidőszakban, választások előtt különösen.
Hányszor kell még elmagyarázzam, édes gyermekeim, hogy a politika nagy biznisz? Meg hogy a politikához vastagbőr is kell? Mert ha elég vastag, akkor valamilyen úton-módon odakerül, oszt akkor úgy is megússza, ha nincs elég mentelmi joga, de van egy-két komája/üzlettársa... Egyébiránt helyi vonatkozású politizálásban kell kezdeni, lásd önkorm.képv. valahol, onnan már lehet nagyobb ambiciókat szövögetni.
@tony zionist: neked nem kéne már aludni ilyen későn?
Akkor miért nem volt ezzel senkinek semmi baja, amikor az EP-választásnál Kolo,pár Orbán ezzel húzta az időt?!
Bizony ez a mentelmi jog fránya dolog. Azonnal el kell törölni, mert akikre vonatkozik, demmivel sem különbek egy átlagos magyar választótól. Sőt! Az én nézetem szerint egy jó vezető példával jár elől és példaként tekinthető minden helyzetben. Na, ilyen nincs nálunk.

Sokak szerint Barna bá nem bűnöző, sőt szimpi. Azoknak annyit mondanék, hogy a gyilkosságot nem a bíróság mondja ki végleg, hanem a lelkiismeret. A sok éljenzőnek arra kéne gondolni, hogy ha az ő gyerekeük ugrik be a kerítésen a labdájáért, akkor máshogy nézné az esetet. Tudom ez egy roma volt és uborkát lopott. Viszont nem hiszem, hogy ezért bárki is halált érdemel.

Valóban védeni kell a magántulajdont! Valóban erősebb rendőrség kell! De uborkáért halál...

Szepessyt meg nem kell védeni. A környéken mindenki ismeri és tudja milyen.
@dfcwolf: Este tíztől hajnal ötig nem tudom hogy milyen gyerek szokott labdázni arrafelé...

És nem, nem uborkáért, hanem kb 400e Ft-nyi különböző értékért, és több kutya életéért.
Különben is tudta mindenki a faluban.
süti beállítások módosítása