Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.01.14. 10:30 Fabius

Kisközösségi közlekedés

Címkék: összefogás bkv sztrájk

Reggel menetrend szerint a kávé+hírek kombóval kezdtem, így akadtam bele ebbe a kezdeményezésbe.
Belegondoltam, igazat adtam nekik, és a kommenteket is olvasva letöltöttem a viszonylat lapot innen. Kitöltöttem, és elindultam befelé dolgozni. A liftre vártam kezemben a lappal és a fényképezővel, mikor első utastársaim megérkeztek. Lelkes pillantással méregették kezemben a tacepaót, és bár eddig a köszönésen kívül szót sem váltottunk, rákérdeztek, mi is ez valójában?
Elmeséltem, mire mire megkérdezték: akkor most ha szépen megkérnek, elviszem őket az Örsig?
Persze, -feleltem, majd lent az utcán kitettem a táblát és elindultunk.
Útközben lázas találgatás folyt, vajon hányan fognak csatlakozni a kezdeményezéshez? Mennyi autós veszi a bátorságot és fáradtságot magának, hogy idegeneket vegyen fel önként az autójába? Puszta jófejségből. Mire ezt kivesézhettük volna már az Örsön voltunk. Kitettem őket a Cédrus piacnál, ahol a járókelők meghökkenve nézegették a tacepaót. Kapás is lett rögtön, bár először kifaggattak, mennyire valós a szándék ami leírva van? Mikor kiderült tényleg hajlandó vagyok elvinni őket, mert a cetli nem puszta poén, akkor lelkesen kijelentették, menjen a békávé a picsába addig, amíg ilyen kezdeményezésre kaphatóak az emberek.
Útközben beszélgettünk mindenfélét. Számomra meglepő módon nem a -szinte kötelező-szemétgeci kormány és rohaggyonmeg a békávé témakörben.
Összefogásról, emberségről szólt a fáma, a közösség erejéről, meg arról, a hétköznapokban egymás iránt közönyös emberek mégis összefognak ha baj van. Nekem ez tetszett. Nem a dekurvajófej autós szerepe, hanem a konklúzió amire jutottunk. Ugathatunk itt egymásra politikai ízlésvilág, habitus és egyéb valós vagy mondvacsinált okok miatt, ha néha képesek vagyunk összefogni, akkor mégsem lepett el a szar még minket teljesen!

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr351671427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem nagyon tetszik a kezdemnyezés, és jó, sőt nagyon jó, h vannak hozzád hasonlók, akik komolyan gondolják. én is megtenném, ha lenne hely a kocsimban és ha Bp-en élnék:)
jó reggelt kívánok. tökjó mikor a városi emberek feltalálják a spanyolviaszt. mi bkv sztrájk nélkül is ezt csináljuk vidéken. beeeeee.
persze ettől még jófej aki ezt csinálja, mindegy mikor.
Azért ez csajozáshoz és pasizáshoz is jó lenne. Csak akkor azt kellene kiírni, hogy "mozi-kávé-dugás" :-)))
Vajon kiderül hányan csinálták meg ezt?
Amúgy, le a kalappal Fabius, amiért bevállaltál egy ilyet. Tényleg kevesen lennének olyan jószándékúak, hogy idegeneket elfurikázzanak...
@Vorg a Halhatatlan Báró: nem tudom kiderül-e bármi. Elvileg itt volt követhető minden:

colabs.hu/bkvpotlo/

De most éppen be van halva. Lehet az érdeklődés nagysága miatt.
@Fabius: tényleg nagyszerű dolog ez!

@Hirmondo Helen: lehet, hogy vanám igazságod. bár lehet, hogy a cél kiderítése is a játék része... :)
nem csalódtam benned ;-)
új pártként első dolgunk lesz kipicsázni (jelenlegi formájából) a bkv-t (is) :-))
@úriparaszt: A közlekedés/szállítás úgyis szakmába vág ;-D Ismerek olyan üzleti modellt, amivel gazdaságosan és hatékonyan lehet üzemeltetni még a közösségi közlekedést is.
kooperáció-harmónia

Ha ez négyközösségi szinten is működne, azzal rengeteg rákfenéjét ki lehetne irtani az emberi társadalmaknak. Ha egy ember is van, aki hajlandó ilyen irányba elmozdulni - és a nevezett példa is ezt mutatja - akkor idővel van rá esély.

Szép dolog. Lenne autóm én is magától értetődőnek tekinteném. Miért kell mindig felülről várni a megoldást, amikor rengeteg dolgot mi magunk is megtehetünk. Pont az ilyen kis gesztusok vezethetnek oda, hogy lakhatóbbá tegyük az egyre inkább kritizált demokráciát.
süti beállítások módosítása