Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.12.27. 11:23 Fabius

Másnapos sofőrök

Címkék: vezetés idióták ünnepi hangulat

A piros betűs ünnepek alatt érdekes megfigyeléseket tehet a halandó, ha este rokonlátogatóból tart hazafelé.
Megszaporodnak az utakon a másnapos vezetők. Azok, akik minden másnap vezetnek. Jah, Húsvét másnap és Karácsony másnap. Ők többnyire:

1: 17-18 éves, friss jogsis tinik, akik megtisztelve érzik magukat, mert apu rájuk testálta a családi kombi hazanavigálását a nagyapával folytatott italozás után,

2: kényszerjogsis anyukák, akiknek kizárólag ezekért a napokért kellett jogosítványt szerezni, véres verítékkel és fél malacka árán.

Ilyenkor nagy nap van, igazi ünnep, ahol a kocsiját hisztisen őrző apuka hirtelen engedékennyé válik. Sőt, vehemensen követeli a neki járó italozós ünnepnapot, mert karácsony van, vagy mi a lófasz? A család persze enged a követelésnek, apu iszik, a kiválasztott pedig retteg csendben a csillagszórók árnyékában. Tudják ők, hogy minden vezetők legjobbika nem tudja eléggé parketta szintre inni magát, és hazafelé beleugat az utolsó kátyú kikerülésbe is. A másnapos sofőrökkel éreztetni kell, a lehetőségtől nem lettek ők többek. Nehogy a kis fattyú Súmáhernek képzelje má' magát, mert évente vezethet két kerületnyit! Anyuka meg egyébként se szokjon hozzá a döntési jog gondolatához csak azért, mert most neki van a kormány a kezében. Még csak az kéne!
Ezért opálos tekintettel és nehezen forgó nyelvvel garantálja az idegbajos hangulatot a kocsiban. Utasít, szervez az anyósülésről: most előzz!, hova sietsz, válts sávot, nyomjad már, fékezzél már, hogy kanyarodsz kisívben-nagy ívben....A másnapos sofőr ilyenkor már nagy ívben szarna az egészre, ha tehetné. Bólogató biorobotnak érzi magát, bizonytalanságát ok nélküli fékezésekkel, előjelektől mentes irányváltásokkal kompenzálja, bütykei kifehérednek kormányt markoló kezén, szája pengévé vékonyodik, és a lámpaoszlopokat számolja visszafelé hazáig. Gondolatban elnézést kér a csuklásba fulladó édesanyjától, minden lámpánál szomorú bociszemekkel néz át a körülötte álló autókba, néma elnézéskérés minden gesztusa.

Otthon a ház és az autó ura tüzetesen megszemléli, milyen sérülések keletkeztek a megfelelő időben ki nem került kátyúktól, és egyéb nem elvárhatóan végrehajtott közlekedési manőverektől. Lepattant felnifényezéstől megrogyott szelepsapkáig a delikvens nyakába varr mindent, mert az ünnep elmúltával igazolni kell:

-Látod baszdki?! Ezért nem vezethetsz te soha máskor!

14 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr411625799

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Angyalkák, bim bam bom 2009.12.27. 17:38:13

Karácsonykor szétárad a szeretet, Kit nem szerettél, ilyenkor kifizetheted. Karácsonykor a szeretet akciósan kapható, És ha megvan a blokk, még visszaváltható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jobb helyeken ilyenkor hívják a sofőrsegédet. Az pia ugyanis mindenkinek alanyi jogon jár! >]
El kell jutni a személyiségfejlődésnek abba a szakaszába amikor ki-ki utasként tud egykedvű nyugalommal szemlélődni a jobb egyből a metilgyökök jótékony függönyén át saját gépjárműve anyósüléséséről, miközben a járművet rutintalan de józan kezek terelgetik haza.
@Bollockbuster: nagyon nehéz feladat ez, tesvírem, minimum buddhának kell lenni hozzá :))
Jah több mint 2 millió km-rel mögöttem nekem szokott dirigálni az akit én tanítottam (feleség) + édesanyám.
Tudom, inkább igyak az legalább meglátszik rajtam.
A kalapos-micisapkás-jambósapkás nagypapikról még nem is beszéltünk. Amikor életük párjával együtt szédülnek 70 km/ó felett az autópályán. Szintén kétszer, évente.
vezettem pár kilométert most a napokban, az én tapasztalatom az volt, hogy előkerültek a városon kívül is 60-nal közlekedő ünnepi sofőrök, de az átlagnál több nagyautós 180km/h-s záróvonalas szembejövők kanyarodósávjában előzős vadbarom is közlekedett. biztos az amúgy is idegbeteg "hogy merészel előttem 110-zel araszolni" majmok most az ünneptől még jobban felhúzták magukat :)
Mint mondta volt valaki: A legrosszabb dolog a világon, ha valamit jól tudsz, s azt látod, ahogy más éppen rosszul teszi. - más kérdés, hogy ezen a mentalitáson a gépjárművezetés oktatóm sem tudja magát könnyen túltenni, így nem igazán szeretjük egymást :D
Köztudott, hogy az ünnepekkor ugrásszerűen megnő az ittas vezetők-másnapos sofőrök, részeg biciklisek, depressziós szülők, kéregető hajléktalanok, rablások és az őrült shoppingolók száma. Ez van:)
Ezt ismerem ,a héten én csak a hátsó sárvédőt szedtem le ,jól van nem láttam ki az ablakon ,meg ilyesmi.
@csippcsiripp: nick name kategóriában igazi kaméleon vagy ;-D
@csippcsiripp: dehogy, nem szóvá tettem, csak megjegyeztem ;-)
Na pontosan ezért szeretek én hétköznap közlekedni a városban a hétvégék és ünnepnapok helyett :-)
süti beállítások módosítása