Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.12.11. 14:13 Fabius

Szófogadó állampolgárok

Címkék: egészségügy h1n1

Én azt hittem, simán csak itthon vagyunk és lábadozunk kifelé a d'átha okozta rossz közérzetből.
De tévedtem.
Nem szimplán betegek vagyunk, hanem állami ajánlást megfogadó állampolgárok.
Bizony.
Olvasom ugyanis, hogy minden magyarok doktora -Falus Ferenc országos tisztifőorvos- szerint nem kell tudnunk, hogy esetleg H1N1-ünk van. Kussoljunk otthon mert drága a vizsgálat, ha valóban a vírus fertőzött meg úgyis kiderül, és itthon nem fertőzünk meg másokat.

Szimpatikus hozzáállás. Mintha azt üzenné mindenkinek: faszt'aggódsz büdös gyökér? Nem megmondtuk, hogy a szezonális influenzának magasabb a halálozási rátája, mint az újdonságnak? Téped magad hülyeségen, mikor 14.000:1 -hez életben maradsz? Szedjed csöndben a Kalmopyrint oszt'jónapot. Ha büdösödni kezdesz a szomszédoknak úgyis feltűnik, de nem kerül az államnak 5-15 ezerbe a véred vizsgálgatása.
Ne pofázzál, hogy szarul vagy és aggódsz! Mi vagy te bazzeg? Virológus?! Oltattad volna be magad időben!
Pusztulsz-gurulsz má'de télleg!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr361590360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szerintem igaza van, de a hangnemen lehetne még csiszolni...
@vagyok, aki vagyok...: szerintem most igazán kellene az alapos és mindenre kiterjedő vizsgálat, hogy tudjuk mennyi a klasszikus és mennyi a h1n1 megbetegedések/halálozások száma. ez ügyben semmi pénzt nem sajnálnék, mivel végre egy tiszta statisztika állna a rendelkezésünkre a becslések helyett.
ha az első fél/egy évben mindenkit kivizsgálnak akkor legalább egyértelmű, hogy médiafelfújt vagy tényleg veszélyes dologgal állunk szemben.

most sajna már lassan megint politikai kérdés, a számokat ízlés és pártpreferencia szerint alakítva. ha lehet választani, legyen tisztánlátás, inkább erre költsenek, mint (esetleges) félretájékoztatásra.
@vagyok, aki vagyok...: ez a "ne akarja tudni" kijelentés feltolta az agyvizemet.
De, bassza meg, akarhatom tudni. Predesztinál rá a húsz éve fizetett tb járulékom, annak terhére igenis akarhatom tudni.

Más kérdés, hogy sok felesleges vizsgálatot lehet elkerülni megfelelő tájékoztatással. Ha ezt annak szánták, akkor innen jelzem szarul sült el. Az állampolgár nem szereti, ha lekezelik, hülyének nézik ezzel a stílussal.
@úriparaszt: tisztánlátásra valóban jó lenne és akkor nem csak az állandó riogatás menne ezügyben. Viszont igazából abból a szempontból tökmindegy, hogy az ember melyik influenzát kapta el ha már elkapta, mindegyiket ugyanúgy kezelik.
@Fabius: a "ne akarja tudni" az valóban taplóság volt. nem beszélünk így az állampogárral...

@úriparaszt: elvileg vannak vizsgálatok, működik az őrszem rendszer. állítólag. mondjuk ezt is kommunikálhatnák rendesen.
süti beállítások módosítása