Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.12.08. 12:52 Fabius

Csapatkapitány olcsón eladó!

Címkék: nagy lászló válogatott

Lehet számszerűsíteni mennyit ér ma bármilyen sportágban országodat csapatkapitányként képviselni?
Én már Gera távozását a focistáktól is értetlenül néztem, de úgy gondoltam, egy hisztis primadonnával kevesebb, na bumm, és akkor mi van?
De Nagy László, (a férfi kézilabda válogatott kapitánya) esete mégis más. Ő olyan klasszis, aki meghatározza a válogatottunk szereplését. Nem mellékes, hogy játszik a csapatban húzóemberként, és egyéniségével irányítja a többieket, vagy sem.

Teljesen normális és bevett szokás itthon is a külföldi játékosok honosítása. Nincs ezzel bajom, ahogy azzal sem volna, ha Nagy László élne a felkínált lehetőséggel, és a spanyolokhoz igazolna.
Ha ezt tisztességesen tenné. De nyár közepétől szart pofozni, döntésképtelenül vergődni, kifogásokat gyártani az méltatlan hozzá, és szomorú ránk nézve. Ha aranyat hegyben, aljában euró folyóval kínál valaki, akkor szerintem nem tart túl sokáig eldönteni: igen, akarom, vagy köszi nem kérem, mert a hazám válogatottja fontosabb.
Tény, hogy a mindenkori válogatott világversenyeken szerepléséért járó honorárium a szánalommal van egy szinten. A napidíj vicc, az eredményességi prémiumok szintén. Tehát ha egy játékos kísértésbe esik a csilliókat lobogtató ígéretek hatására, az megértjük. De akkor ki kell állni és meg kell mondani: inkább a pénz, mint a dicsőség, abból élek, köszihelló, elmentem!
Szaros leszel mindenképp, sport nemzet a magyar, páran leköpnek, hazaárulóznak majd, de minden csoda három napig tart.

Más kérdés, hogy lehet-e pénzben kifejezni a válogatottság értékét? A tehetséged itt kell apróra váltani? Egy európai szinten is sztár játékos nem keres annyit a klubjában, hogy ne az anyagiak vezéreljék? Nem lehet egy ilyen kaliber nagyvonalú a hazájával, a nevelő egyesületeivel, edzőivel, szurkolóival szemben? Megfelelő napidíj nélkül nem lehet valaki szimplán büszke arra, hogy a címeres mezben hallgatja a himnuszt? Vagy én vagyok javíthatatlanul idealista?
Különösen bőszít ez a dolog személyes indíttatásból is. Mikor én voltam gyerek, Kovács Péter, Marosi, Iváncsik voltak az istenek. Akikre felnéztünk, akikre hasonlítani akartunk, akik példája valóban példa volt.
A mai gyerekek mit látnak? Lófaszt se számít semmi, csak a pénz. Megélhetési sportolók alibi játékkal keresnek vagyonokat, ahol az egyetlen elv a kényelmes élet, és a könnyű pénzkereset. Nyilván minden tisztelet a kivételeknek, belőlük is sok van szerencsére, de sajnos a piedesztál magasában kurvára szédülők is egyre többen vannak. Ez pedig nem tetszik. Nagyon nem.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr221583203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Te is naiv idealista vagy? Üdv a klubban :D

Soha nem értem meg ezt én, látod, nem elég az erkölcsi nyereség. Pedig azért meg lehet élni a fizetésből, tekintsünk el attól, hogy mennyit is kapnak, ugyanúgy kap pénzt egy hegesztő, tök mindegy. De egy nem sportoló hegesztőn nincs magyar nemzeti mez....
@Vorg a Halhatatlan Báró: Ebben igazad van. Viszont az is ciki, ha egy olimpiai bajnok csapat győzelmi prémiumáért a szövetségi kapitánynak kell lemondani a sajátjáról...Lásd 2004 Athén, Kemény Dénes.

Szóval volna min töprengeni mindkét oldalon, azt gondolom.
@Vorg a Halhatatlan Báró: újabb klubtag jelölt :( vagy inkább :)

és majd énkeli a spanyol himnuszt könnyes szemekkel az olimpián??
Nagyon bizonytalan vagyok ebben az ügyben.
Magyarként egy másik ország színeiben szerepelni (esetleg éppen a megyarok ellen) azért elég húzós szerintem, de meg kell vallani azt is, hogy bizony van az a pénz.
Mindenki (én is, te is, Gipsz Jakab is) megvehető. max az ár nem ugyanaz.
"Én már Gera távozását a focistáktól is értetlenül néztem, de úgy gondoltam, egy hisztis primadonnával kevesebb, na bumm, és akkor mi van?
De Nagy László, (a férfi kézilabda válogatott kapitánya) esete mégis más. Ő olyan klasszis, aki meghatározza a válogatottunk szereplését. Nem mellékes, hogy játszik a csapatban húzóemberként, és egyéniségével irányítja a többieket, vagy sem."
Icipici ellentmondás, persze eredhet onnan, hogy valamelyik sportághoz nem értesz, csak akkor minek idekeverni?
Bocsánat, hogy beleszólok,
itt vagyok Kínában a női kézilabda vb-n, ahol ma beszélgettem a norvég tévés kollégával.
Nos, Norvégiában a női válogatott tagjai FEJENKÉNT és ÉVENTE 25.000 eurót kapnak azért, hogy a válogatottal készülnek. Az edzőtáborban ott vannak, stb...
A Magyar Kézilabda Szövestég idén a horvátországi vb-re 20 (!!!) eurós napidíjat adott játékosainknak.
Ennyi.
Más kérdés ha valaki magyar létére külföldön nő fel, vagy dolgozik évekig és letelepedik második hazájában.

Megint más kérdés ha valaki egy alkalmi szerződés miatt fordít hátat hazájának és az egyetlen ami az új válogatottjához köti a pénz lesz.

Az első esetben még büszkék is lehetnénk Nagy Lászlóra, a másodikban viszont szabadon lehet "hazaárulózni"

És mi lenne ha 3 év múlva pl. a svédek tesznek egy kiváló ajánlatot?
Kérem; tehetséges mérnök vagy, és itt tudod hagyni a karrieredért a megszokott közeget, megteszed. Senki nem fog "leköpni".
Labdadobálásban vagy menő, közben meg szeretnék kiköltözni az albérletből, és a családodnak nagy kérót venni? Lehetőség: kezdj másba, vagy menj ki külföldre, ha nem fizetnek meg.
Erre a kocsmában a "szurkolók" meg verbálisan leköpdösnek. Igen; az a balf@sz, aki egyébként is elmond mindennek, ha kihagysz egy helyzetet. Ezeknek megfelelni? Aki ugyanúgy nem tudná megindokolni a saját kis egyszerű szórakozásán kívül, hogy minek érdemes naphosszat edzeni, csak mert több pontot kell dobni, mint a másik ország.
Az értelmesebb fajta viszont igen is megérti a szitut.
Gera esete én sem értem miként kerülhetett ide, ahhoz hogy ő lemondja a válogatottságot meg kellett találnunk a világ legbalfaszabb kapitányát.

Nagy Laci valószínűleg már a jövőjét építi, biztosra veszem, hogy nem lesz rajta többet magyar címeres mez. Azonban ezt talán még magának sem meri bevallani. Mindenesetre zseniális játékos, akkor is ha országot vált.

Ő élete, ő döntése.
Leköpnivaló az a Kindl Gabi, aki pár hónap montenegrói légióskodás után lett hirtelen öntudatos montenegrói.

Lacival pont az a bajom nekem is, mint a posztírónak, mit nyűglődik a témán? Ha menni akar, menjen. Hány sportolót (főleg kézilabdázót) honosítottunk mi is? Ha Lacit is leköpjük ezért, akkor leköpjük Díazt, Hernandezt, Pérezt, Zubjukot, Kovacsiczot, Radulovicsot, Zácsikot, Puljezevicset, Krivokapicsot, Eklemovicsot. Ne tegyük. A lista nem teljes persze.
@Krajcs:
Először is, az értelmesebb fajta ismeri azt a szót, hogy igenis. Másodszor tömegével voltak olyan híres emberek, akik kényszerűségből elhagyva hazájukat öreg korukban is büszkén vállalták, hogy ők magyarok, pedig már megbecsülést szereztek külföldön is. A gerinc az, ami manapság ritka. Persze, a "fejlett" ember eljutott a birkanyáj szemléletig, tehát megyek amerre dúsabb legelőt találok. Micsoda "fejlődés"...
@Krajcs: nem hinném, hogy a kocsmában szurkolóknak való megfelelés a válogatottság legfőbb ismérve........
Elvtársak!! Mire fel a nagy indulat??? HISZEN ITT MA MAGYARORSZÁGON CSAK A PÉNZ SZÁMÍT! HA NEM ÍGY LENNE, AKKOR MÁR LEGKÉSŐBB 2006-BAN KORMÁNYVÁLTÁS LETT VOLNA.. de mi és a jeles szószólóink azt mondták. na és akkor mi van.. Mi az hogy tisztességes..Naná...és különben is Orbán meg alacsony...és biztos ő is.. de ha nem akkor is...Különben is a Feri megmondta: Tessék el lehet menni...!!!
@Muad\\\'Dib: Az, hogy kimegyek külföldre, miben jelentené, hogy megtagadnám a hazám? Mióta lehet egy egyszerű játék kvázi hazaárulás oka? Egyszerűen ott játszik, mert csak ahhoz ért, itt pedig nem él meg belőle.
A javítást kösz. Mindig tanul az ember.

@Fairy: Ezzel a cikkre kívántam, azt hiszem, reagálni, de már tudja a fene. Mondjuk lehet, nem érzem át megfelelően kérdést, mert sohasem tudtam rajongani olyan sportokért, amit csak kívülről nézek.

examil (törölt) 2009.12.08. 17:13:14

Artie, azé' ne köpd má le azt a Kindl Gabit akire évek óta nem számítanak a válogatottnál, de ő úgy érzi tud játszani és máshol meg szükség van rá. Pont ilyen okból ne hasonlitsd az általad felsoroltakat Laslo Grandéhoz, mert ez rájuk nézve komoly sértés. Ezek a sportolók azért választották a mi válogatottunkat, mert a saját hazájukban semmibe vették őket, üldözték vagy egyszerűen Magyar felmenőkkel rendelkeznek ráadásul itt is élnek. Ellentétben NL-val aki a Magyar Sporttársadalom megbecsült tagja a Válogatott kapítánya, a kissrácok példaképe. Az hogy 10 éve kint él és ott képzeli el a jövőjét nagyon is megértem, ettől még nem kell arcon köpni a Hazáját... Az meg hogy képtelen kiállni és megmondani, na ez veri ki a biztit igazán. Hulye kocsog....
@Bandi_jóválasztás: Geránál nagyobb veszteség lenne Nagy Laci elbukása. Gera már kifelé megy a korból, és van nála magasabban jegyzett magyar focista (nem sok). Nagy Laci viszont a balkezessége miatt is pótolhatatlan. A közelében sincs senki ezen a poszton. Szerintem a posztolónak igaza van, bár 'primadonnának' jellemezni Gerát kicsit erős.
@Krajcs: Kissé kevered a dolgokat, nem azzal van a baj, hogy külföldre ment játszani/dolgozni. A válogatottság egész más téma, ott az országodat képviseled, nem egy klubot.

A cikkírónak viszont teljesen igaza van. Ha úgy érzi Spanyolországot szeretné innentől képviselni, az a szíve joga. Szomorú, de az ő döntése. Ettől az én szememben még nem lesz hazaáruló. De akkor döntsön, és kész. Csak el tudja dönteni, hogy inkább magyarnak, vagy spanyolnak érzi magát. Viszont ez a nem mondok se igent se nemet hozzáállás igencsak azt a látszatot kelti, hogy a pénz miatt vacilál, ami viszont azt gondolom szégyen, ha a válogatottság a kérdéses.
@Krajcs: A legértelmesebb pedig megtanulja rendesen értelmezni az olvasottakat :-)
Mindenkinek csak a pénz jut az eszébe. Nyilván az is egy szempont, talán az elsődleges. De az is szerepet játszhat egy ilyen döntésben, hogy melyik országot szeretné ő képviselni szívesebben. Melyiket vállalja inkább a nevével-arcával. Manapság, amikor ennyien fanyalognak, panaszkodnak a magyar állapotok miatt (joggal), ez nem olyan egyértelmű kérdés.
"Még nem kezdődött meg a csata, de Mettius lelkében annál nagyobb harc dúlt. Nem tudta,
mitévő legyen. Elhatározta ugyan az árulást, de nem tudta, hogyan hajtsa végre. Ha egyszer
Tullus megadja a jelt a csatára, akkor már késő. Nem maradni nem mert, nyíltan átmenni az
ellenséghez még kevésbé. Végre is úgy döntött, hogy úgy tesz, mintha valami hadműveletet
tervezne, és kiadta a parancsot:
- Az albai sereg húzódjon lassan a hegyek felé!
Ez meg is történt, és Mettius csak lassan fejlesztette ki csatasorát. Remélte, hogy a csata
hamarosan elkezdődik, és ő majd oda csatlakozik, ahová a hadiszerencse."
süti beállítások módosítása