Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.09.28. 20:58 úriparaszt

Langyos jobbik szellő

Rendszeresen olvasgatom a kuckuc.info portált, érdekel min rugóznak épp a jobbik oldal -jelenleg még épp megtűrt - deli harcosai. Belefutottam egy szokásos propaganda anyagba, mely szerint Kiskunlacházán a Jobbik és  Magyar Gárda közös tüntetést tartott a közbiztonság javításáért.

Felszólalt Zázrivecz Vona Gábor a Jobbik elnöke is, aki nagyjából a szokásos formáját hozta. Azaz mégsem teljesen csak a szokásost, hisz megjelent egy eleddig szokatlan felharmonikus a beszédében, ami az eddigi -rendőrséggel kapcsolatos- megnyilvánulásaival kapcsolatban igen szokatlanul hangzott.

..Jobbik kezdeményezni fogja a rendőri vezetők eltávolítását és a rendőrség átvilágítását. Az elmúlt 8 évben ugyanis - állítása szerint - a rendőrség politikai nyomás alatt működött. Mint mondta, szükség van a szervezet megrendült tekintélyének helyreállítására, hogy sikerüljön megerősíteni a közbiztonságot.

Ezen picit elgondolkodtam. Eddig is érződött a görcsös igyekezet, melyszerint igyekszik kiszolgálni a megszólított, demagóg, nagymagyar, isten által támogatott, rendpárti és legfőképp nagyon nemzeti beszédekre fogékony réteget és egyben elfogadhatóvá, vállalható tenni a Jobbikot, mint pártot.
Ebben eddig segítségére voltak/vannak az úgynevezett nemzeti portálok, mint a hivatkozott kuckuc.info és barikád.hu, a jól lelkesíthető, fanatizálható, minden másból kiábrándult támogatók és aktivisták, valamint a Magyar Gárda és a frissen telepített Betyár Sereg, vagy mi.
Mi szól ellene? Minden, amit az előbb felsoroltam, felöntve azzal a kellemetlen de száraz ténnyel, hogy komoly gazdasági támogatókat nehéz lesz szereznie. Nagyon nehéz úgy adagolni a mézet és citromot, hogy csak a méz kellemes, mondjuk úgy langyos íze jöjjön át, a citrom tisztító hatását megtartva. Pénz nélkül pedig nincs hatalom, még ebben az elfuserált országban sem, avagy pláne itt nem.

A Magyar Gárda most talán még némi pluszt jelent, hisz egyszerre sugároz tettrekészséget, erőt, határozottságot, ráadásul támogatja a dolgos, tisztességes, magyar polgárokat a cigánybűnözőkkel szemben. Ha jogi szempontból vizsgáljuk, akkor a gárda sajnos nem egyéb, mint egy gyanús baráti kör,melynek tagjai gyűléseznek, masíroznak néha, borzolva ezzel az egyenruhára, katonás vonulgatásra kevésbé fogékony népeket és persze kellőképp ingerelve a cigánybűnözői réteget, illetve a cigányságot, akik valahogy egyelőre még mások.
Tehát mondhatjuk a Gárda, mint nyerő lap működik, akárcsak egy igazi piros fekete ász. Baj csak akkor van ha 19-re húzza valaki, amiről persze még szó sincs, de lehet. Lassan, lassan a Gárda inkább lesz enyhén savanykás teher, amelytől szabaduldni fog a Jobbik, amint ezt elegánsan megteheti. A mór, aki megtette.
A Gárda csendőrsége érthetetlen, egyszerű polgárnak csak olyan, mint amikor a gyerek police feliratot skribál a matchbox oldalára. Látványos, de teljesen jelentéktelen. Nincs a kezükben se jog, se hatalom.
Erre van a rendőrség. Amit szeretne a Jobbik megreformálni, bármit is jelentsen ez. Ha a rendőr is lehúzhat két marha fülest a cigánybűnözőnek, anélkül, hogy a véresszájú jogvédők, kisebbségi lófaszok és mindenféle ombuccmanok letépnék ezért a jelvényét, nos, akkor lesz tekintélye. Nem kell ehhez kakastoll. Kell viszont állampolgári támogatás. De ezt már leírtam, igaz kicsit sziruposan naiv végszóval, de a lényeg ott van.

Várjunk pár hónapot és meglátjuk, ki tud nagyobbat hazudni úgy, hogy hitelesnek látszódjon. A Jobbik már úton van.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr201414008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak én látom úgy, hogy a Jobbiknak gyakorlatilag nincs egy önálló programja? Meglovagolja a nagymagyar érzelmeket, a kettős mérce által lebarmozott embereket, felismerte az igényt, meglovagolja a hullámot, de amúgy egy néppárti programot kopipésztezett be magának, és még arra is lusta volt, hogy a magyar viszonyokhoz igazítsa, oszt ennyi?
@azallamenvagyok: ez az amikor nincs forrás megjelölés, bár még mindig inkább ők, mint azok akik reggel délben meg éjjel lopnak.
@úriparaszt: nem a tiedeidet hiányoltam, hanem a jobbikét avagy néhanapján a fideszét, amelyben a nagymagyar érzelmeket megragadja.-"felismerte az igényt, meglovagolja a hullámot, de amúgy egy néppárti programot kopipésztezett be magának"- az álláspontom az hogy nem ismerte fel a valós problémákat, hanem lopkodja illetve kopipészteli, forrás megjelölés nélkül.
@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan: értem. azt nem, miért vársz el ilyet, ha nyernek (valamit), akkor mindegy, ha nem, akkor is.
lehet nekem is lottózni kellene, hátha nyernék.
hmm, több az esély egy ötösre, mint egy normálisan működő és kommunikáló kormányra.
@úriparaszt: talán azért mert egy ember bűnét egy másik oldótta fel
@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan: erről csak nagyon bizonytalan és sokszoros szájról-szájra sztorik maradtak, annó, több ezer éve is voltak jó kis füvek, anyagok, nem tudom miért veszik sokan készpénznek az ilyen mendemondákat :->
nekem ,inkabb a jobbik ,mint az szdsz vagy az
mdf
@Morta Dellla: szdsz gyakorlatilag már nincs, az mdf is csak a romokon vackolódik, nem számottevő erő.
aki nem tartja elfogadhatónak, hitelesnek a jobbikot, annak nem sok minden marad.
a kövekező szavazás lesz a csúcspont a 'valaki ellen szavazunk' folyamatban.
süti beállítások módosítása